Skoči na vsebino
Olje za vsede diesel,bencin in dpf
Napisano

Tole pi?e na ebayu, ko en prodaja dexelio. A je to res???

If you change your oil yourself on your mazda YOU MUST take your car to the mazda garage to get its DPF management reset and its Injector wave diagram reset otherwise the computer will use old combustion statistics for your new oil which will result in excessive knocking and a 30% or above loss of acceleration, efficiency and maintaining a top speed other than damaging the engine using the incorrect configuration.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje za vsede diesel,bencin in dpf
Napisano

Ravno brskam po netu za specifikacije. Je pa to dobra novica, da mazdino olje ni edino za DPF. Cena je ve? kot ugodna, ampak nisem ?isto 100%. Ne bi rad kaj zaj... :)

Samo ?e pi?e na proizvajal?evi strani da je za dpf...

Je pa zanimivo, kaka je razlika med C1 in C2 oljem.

C1 pi?e da je za mazde z dpf-jem, C2 pa za PSA koncern z dpfjem..

http://www.motul-oil.co.uk/products-synthetic-engine-oil.php

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija prvih lu?i po vi?ini M6
Napisano

Sam sem kar odklopil motor?ka na obeh straneh. Obe lu?i so mi zamenjali v garancijskem roku, pa se je okvara ponovila. Nastavljanja vi?ine snopa nisem nikoli uporabljal, zato je sedaj na OFF.

LP Mipo

Aha, verjetno potem nima? xenonk?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - servis
Napisano

Pri DPF mora? ravno Dexelio DPF noter zlivat,ker je to?no temu prilagojeno olje. Jaz si ne bi upal kerga druzga not zlivat. :ne vem:

Jaz tudi ne. Pa sej, a obstaja sploh kako drugo olje za DPF?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CD (DPF) motorji - pove?evanje olja
Napisano

Ja to so res malo kratke relacije. ?eprav po mojem mnenju, ?e bi bilo vse tako kot mora biti, to ne bi smelo vplivati na pove?evanje nivoja olja, ampak kaj ?mo .To je ?e 100x preglodana kost..

Jaz delam dnevno tam povpre?no 80-90km, pa se mi olje ni kaj dosti pove?alo. Je pa res, da se mi regeneracija po menjavi sonde spro?i malce bolj na pogosto (okoli 80km), so pa take kratke..Recimo vklopi se naprimer pri uvozu nove jar?e na obvoznico in preneha v ?entvi?kem predoru..

Mogo?e ne bi bilo napa?no razmisliti (glede na to da ma? tako kratke relacije in povi?ano olje), da bi dodal kak aditiv pri menjavi olja (zlatkota?) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 - servis
Napisano

Hehe, verjetno so mislili - kot ?e bi sama kupila pri njih :)

Druga?e pa material (olje, sve?ke, filtre) dobi? ve? kot 50% ceneje - in to vse originalne zadeve.

Potem pa na servisu samo delo ra?unajo. Jaz sem peljal k Skorn?ko v Velenje.

Lithium

Kje si jih pa kupoval, dele mislim? E-bay?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Te?ave so povsod. Tukaj jih je ?e malo ve?, ker se mi zdi da so te mazde preiskusni zaj?ki za DPF filter. ?e to odmisli?, je pomoje kar v redu stroj. trkam na les :)

Druga?e pa, ve? ko je elektronike, senzorjev, posledi?no pomeni ve? opreme v avtu, oziroma obratno, ve?ja je verjetnost da pa? kej shodi. Je treba to vzet v zakup.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo danes smo menjali olje, pa sem zraven vlil ?e zlatkota :). Bomo videli kaj pa kako. Sicer je te?ko ocenit kakr?nokoli razlika, ker je te?ko primerjat. Mogo?e v prostem teku lep?e motor te?e (manj tresljajev oz. jih ni ?utit) kaj drugega pa ne vem. Mogo?e poraba :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A pa je kaka mo?nost, da ta aditiv zaba?e recimo kak filter oz. kako drugo stvar. Nekaj let nazaj je bil recimo motor-up se mi zdi. Podobna zadeva?

Tarkat sem bral, da naj bi tista zadeva zapacala neke pore, itd...Lahko pa da so to samo govorice.

V?eraj sem dobil DPF olje z Nem?ije. Dal sem 50? za 5l, v kratkem dobim ?e 'zlatkota' potem pa akcija :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A obstaja kaka tehnika, kako merit olje. Danes sem spet preveril, pa nikoli ne vidim to?no kako je stanje, ker se vedno nekak razvle?e po merilni palici. A ima kdo kako idejo?

Pi?uka, ?e clio je mel prikaz nivoja olja v elektronski obliki...majko jim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon
Napisano

Tudi jaz ravnokar gledam tale oil-shop. Sem jim pisal, ?e je kaka mo?nost ,da bi dexelio poslali z ni?jimi stro?ki po?tnine. Ker ta cena sploh ni realna no...

Druga?e pa ebay ali motornoolje.com. Druge ?al ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zgodba je zaklju?ena. Avto popravljen.

Odlo?itev: umik iz Mazda sveta.

?e vedno sem mnenja da je Mazda odli?en avto, ampak ljudje s katerimi sem re?evel svojo situacijo tu v Sloveniji niso izpolnili mojih pri?akovanj.

Lepo pozdravljeni in hvala za podporo

Aha. Mogo?e ?e najbolj?a odlo?itev.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.