Skoči na vsebino
Jermenica za mazdo6
Napisano

Jaz imam sicer M3 1.6d in mi ?e ene 2 meseca nekaj ropota ampak samo ob?asno. Poleg normalnega zvoka motorja je sli?ati ?e nek ropot. Sem ?el do mehanika in je rekel, da je kriv jermen ali ?ponar. Oboje sem zamenjal ampak je isto... :angry2: Tudi sam sem imel prej na sumu, da je ?ponar glede na to, da je zvok izginil, ?e sem na njega z ne?im pritisnil. Zdaj pravi mehanik, da bi znala bit jermenica. Kaj pravite? Se je za vozit s takim avtom? Me kar malo skrbi, ?e prihajajo izpod pokrova kak?ni ?udni zvoki... :)

?e si vse menjal potem ni drugega.

Mam od M6 - preveri ?e je enaka, po moje je

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

jaz pa sem preden sel prisel v PR, kak cm nad x

menjal pa bom na 20.000km in nc prej

labi na ga srat!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

:cheers:

btw: je kdo ?e dejansko kontroliral po koliko km mu za?ne nivo olja rast? od zadnjega servisa jih imam okol 13-14k in mam nivo olja ?e kr blizu tiste oznake x

vse odvisno od na?ina vo?nje. mestna / kratke razdalje bolj boraslo, relacije manj....meni po 10k ni? naraslo - mam pa motula

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

pa sj ne govorimo o starejsih modelih, tukaj je mk2 pod uprasajem.

a misli? da je druga?na? Tvoja ima ?e isto zasnovo 2.0 ma?ine kot mk1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Hja selitev je pa? le selitev... to ni pocen

tretja v ravbarkomando brrrrrrr - ampak vle?e pa 100 np. 1500kg, 4 osebe, no 3 so velter kategorija....

Malo sem cvikal sklopko glede na forum, ampak tudi za trenutek ni zdrsela ali malo zasmrdela (zrint ven prikolo med drevesi, v koloni na buzetu speljevat v klanec...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po 'izrednem' prevozu Rovinj - Medvode BC ka?e 9,0 sedaj pa pada... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zvok pri speljevanju
Napisano

Men se zdi da bo to kar normalno,...teraj dalje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kakor vem se v Italiji ?leparji sploh ne smejo prehitevat na dvopasovnih AC-jih, pri nas smo pa ?isto preve? popustljivi do tovornjakarskega lobija sploh njihovega najve?jega Klobasarja. Se prav imamo raje kaos na cestah in verjetno smo edina dr?ava, kjer uspeta dva kamionarja na prazni tripasovni cesti narest gne?o. :vskalo:

Tako je, enako za prikolice - avto prikolice.

V Italiji je nepopisljiv red!!! Pri nas pa vsak dan slab?e, danes sem ?el s 1500kg prikolico doma in s 100 na uro spet bil strah in trepet skrajno desnega pasu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zvok pri speljevanju
Napisano

Ja samo ko je do konca. Samo ni vibracija serva na volanu. Je iz gume

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zvok pri speljevanju
Napisano

Pr 6ki ko dam volan do konca levo se spusti en zvok kot drgnenje. Za sekundo pol pa ok, avto drugace bp, vodljiv, gre naravnost itd....

Zglob ali samo sestkina hiba?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj ti bo dizel ?e si skoz na pumpi..... :P

zadnji tank 140 pod Tutorjem in I just wanna be home soon po SLO

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11885

Druga?e pa svaka ?ast italijanom za tale tutor, voznja v ITA je ratala spet uzitek, cel cas 140 brez problema, ker je vse teko?e in obenem umiorjeno, zna biti da tudi me?ka?e lovi.... :closedeyes:

Mazdica je bila pa v bistvu doma....150k je nabila Verona - Milano, kupljena v Brescii....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Speljevanje v hrib
Napisano

Hvala za odgovor! Te?ko povem, koliko ?asa se mi to dogaja, ker imam avto samo 2.000km in ne vem, kaj se je prej dogajalo z njim oziroma kak?en naj bi bil. Vem samo, da pri nobenem dizlu do sedaj, teh te?av nisem imel (pri bencinarju pa sploh ne). Po ravnini z avtom ?isto normalno speljujem in ni nobenih te?av, ampak v klanec pa nima nobene mo?i, dokler ne zagrabi turbina. Se pravi, da je do 2.000 obratov popolnoma mrtev, ?e pa ?elim speljat pa cvilijo gume, kar spet ni dobro :ne vem: Mogo?e ?e kdo sumi na kako stvar?

problem dobave nafte / pritiska crpalke?? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 v prostem teku uga?a in ni pospe?ka
Napisano

Cedilo sem s?istil,saj sem tud jaz opisal postopek ?i??enja in poslikal vse... Danes zjutraj ko sem pri?gal avto je smrdelo po dieselu...vendar avto ne dimi belo... Kaj pa ce kje prevec zraka vlece?al kaj bi lahko bilo narobe?

Malo cevi okoli intercoerja in turbine preglej. Predvsem icoller

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11885

Evo mene 1050km zlahka ker sem tankal le 56L...ampak je pupma prisla nasproti na Autostradi....

Pri meni velja zlato pravilo odlocno pospesevanje in varnostna razdalja....ce jo imas lahko pospesis in zaviras z masino, ce si pa nekomu na riti bos moral voziti njegov stil voznje. Jaz na primer brez pipanja bremze prevozim crni kal buzet gor in dol medtem ko folk skoz bremza, na ravnini pred v in za ovinkom....in ce si na riti si prisiljen delati isto gas bremza...

Skratka tale mazda je presenetila, ne samo s porabo v vsem.....sem jo vzel kot vmesni avto ker je exeo stal, pol se pa cez noc obrne spet....mam ze nove datume za oktober cel....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Seveda tank ni enakomeren po visini zaradi zicov.

Sem na meji na kosilu Hrvatini...Rovinj za mano denarnico imam.

Trenutno 880km se dalec pred lucko....bc kaze 5,8l

Pa dalec da se bi vlekel + sel sem buzet kjer so hrvatje znoreli saj so od nedelje ze asfaltiral pazin-rovinj in so skoz rdeci semaforji na treh delih in cez portoroz ob obali....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jermenica za mazdo6
Napisano

v glavnem, pri meni je bil o?itno samo jermen - jermenica je ?e na voljo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

glej, jaz sem svojega slikal - prejsnja stvar, in razen tega da prvih 200km + stoji po konci mi pada sorazmerno - seveda s pogojem da je na?in vo?nje cel tank enak.

zadnjih 500km v petek ko sem ga stisnil do dile na avtocesti je normalno da padel kot manometer v ponedeljek :D

Evo...500km in 600km slikano pa stran poprej

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=229243

P.S.

Bo pa treba nazaj na bencinarja, ker tele debate so prete?ke :P:hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No meni pa kar dolgo stoji, po kar nekaj napora pa kar pade :bravo:

tudi to se ?udno sli?i :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

definiraj kaj ti pada, ker se ful cudno slisi. lahko da kaksna zenska bere forum in bos takoj izlocen ;)

eh, kar pada mora prej tudi stati....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ko meni pride ?rtica pod polovico, za?ne doosti hitreje padat, kot prej, sklepam da ve?ina drugim tudi. Zanimivo je pa to da imam pri 550 km, nad polovico kazalec, sklepam da bom naredil 850km, kaj manj...

Saj mas slike mojih zgoraj. Meni sskoz enako pada

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.