Skoči na vsebino
Ve?je popravilo Mazda 6
Napisano

Hvala za odgovor. Sem tudi sam razmi?ljal v isti smeri. Lahko doka?em, da je prodajalec vedel, da je vozilo karambolirano, saj so mi na avtoservisu rekli, da imajo zabele?eno, da je bilo vozilo karamobilirano in podan zahtevek pri zavarovalnici.

Upam, da se bo dalo kaj narediti, popravila bi menda stala za pol vrednosti avtomobila - kar je pri pla?ilu 13.600 EUR kar veliko denarja.

Hudi?a kaj pa je pol narobe z avtom ? ?e je vozen, lepo na zunaj itd...?? A mu pol ma?ine manjka? :) Aja, to so verjetno uradne cene iz servisa..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve?je popravilo Mazda 6
Napisano

Videno kupljeno naj bi v dolo?enih primerih ne veljalo ni?. Sem ?e na nekaterih koncih prebral to, nazadnje v motoreviji.

Citat iz motorevije:

Ve?ina prodajalcev ima v pogodbi vne?eno pravilo oziroma sistem "videno ? kupljeno". Ali to pravilo ??iti prodajalca v vseh primerih ali so kak?ne izjeme?

Klavzula “videno ? kupljeno” je v praksi postala pogodbeno dolo?ilo, ki ga prodajalci uporabljajo za omejevanje svoje odgovornosti za stvarne napake. Ne glede na to, ali je to dolo?ilo v pogodbi ali ne, pa prodajalca v vseh primerih ne ??iti in je v dolo?enih primerih ni?no.

Veljavnost takega dolo?ila se tako razlikuje glede na subjekte (prodajalca in kupca), ter glede na konkreten primer oziroma naravo skrite napake.

V primeru, da je kupec fizi?na oseba ? potro?nik, in da je vozilo kupljeno pri podjetju ? pravni osebi, omejitve odgovornosti za stvarne napake niso dovoljene (ne s klavzulo “videno ? kupljeno”, ne s kakr?nokoli drugo klavzulo). V primeru, ?e je tak?na klavzula v pogodbi, je pogodba ni?na. To velja ne glede na naravo same napake.

V primeru, da je prodajalec fizi?na oseba ali v primeru, da je kupec pravna oseba (ne glede na to, ali kupuje od pravne ali fizi?ne osebe), pa je omejitev odgovornosti za stvarne napake na?eloma dopustna, tako da so take klavzule (“videno- kupljeno” in podobno) pod dolo?enimi pogoji veljavne.

Vendar pa tudi v tem primeru ni izklju?eno uveljavljanje napak. Tako je tak?no dolo?ilo ni?no, ?e je bila prodajalcu napaka znana. Prav tako bi glede na obstoje?o sodno prakso lahko uveljavljali, da je s pogodbenim dolo?ilom nedopustno izklju?evati prodajal?evo odgovornost, ?e je v nasprotju z izrecno dogovorjeno lastnostjo. V primeru zgoraj opisanih primerov, bi bilo verjetno mogo?e neveljavnost take klavzule dopustno uveljavljati v primeru nepravilnih prevo?enih kilometrov in ve?krat po?kodovanega vozila, ne pa v primeru okvare menjalnika. Seveda pa bi bila kon?na odlo?itev odvisna od sodi??a.

Ostali primeri:

http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=270

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve?je popravilo Mazda 6
Napisano

Informativno... kako je druga?e s temi zadevami? ?e ga npr. pred nakupom pelje? na pregled na uraden servis, bi odkrili tako stvar? In koliko tak pregled stane?

Ali pa na AMZS-ju?

Jaz sem svojo mazdo peljal na AMZS, dal sem 80? , ?lanska cena.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

David a temo o problemih z mazdo 5 od zvonkota si prebral tukaj na forumu? Zadnji? sem bral tisto temo, na koncu se naj bi nekdo od zgoraj vsedel v njegov avto in res videl, da ni kriv na?in vo?nje. Potem so mu menjali celega boga itd..Me zanima kako je sedaj z zvonkotovo mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OK fantje mali update!

Danes sem ponovno bil na servisu in ne more? verjet...

Ra?unalnik ka?e da je avto v redu :whatever:

uuuuuuhhhhhhhh.......

?e bo to final update, potem je to super! Ampak glede na tvoje izku?nje...se ne bi prehitro veselil :) Razen, ?e je blo to sarkasti?no..:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6: Te?ava z zaklepanjem vrat
Napisano

Evo, treba bo tole te?avico odpravit. SImptomi:

Ko pritisnem za zaklep na daljincu, se prednja desna vrata ne zaklenejo. Ko pritisnem gumb za zaklepanje ?e enkrat, se tudi prednja desna vrata zaklenejo.

Bil je na IDS testerju, ki ni pokazal ni? konkretnega. Nenazadnje naj bi menjali kar cel komplet z motor?kom.

Pravkar sem klical k avtoelektriki 'Radej v ?abnico, kjer mi je prijazen gospod dejal, da je za te simptome kriv modul za krmiljenje motor?ka. Mene zanima, ali je ta modul v kompletu (skupaj) z motor?kom al kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To?a
Napisano

Ja, sej zato pa spra?ujem ja. Ni nujno, da je Mazda servsi, je lahko tudi kak drug uraden servis, ?e je seveda v redu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To?a
Napisano

Ja to je res, glede to?e :)

Ja najbl simpl je it na zavarovalnco ocent, al pa kar na servis, se zmeni? za datum, dobi? nadomestni avto in to je to :) Ne vem pa kako je s kvaliteto popravila na servisih..K mo?niku ga ne bi vleku :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To?a
Napisano

Ja mam Kasko ja. Odvisno s kom ma Triglav pogodbo pa to.

Glede 'ropotanja' ni? novega. Te dni se bom z enmu majstram v na?mu koncu zmenil, da mal pokuka :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To?a
Napisano

Kje je pa najbolj? popravit, kake udrtine na blatniku. V?eraj sem videl, da se je en z belim avto (po barvi sode?) naslonil na moj levi prednji blatnik. A to se lahko pelje samo na uraden servis od mazde, al grem lahko recimo tudi na renojev servis (je ravno v mojem kraju)?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjalnik M6 CD
Napisano

V bistvu ne rabi? nobenega orodja, samo na pravem koncu zagrabi? in se kar samo razstavi, potem pa samo nama?e? zobnik in ostale gibljive dele.

Sli?i se lepo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje
Napisano

Mene pa zanima kako olje gre v Mazdo6 2.0 dissel? Je laho tut kako drugo in ne original k je drago k hudi? in se mi zdi da se tam pla?a samo znamka in ni? drugega. Ne privo??im moji Mazdi slabega olja da se razume samo sem mnenja da je ravno tako kvalitetno ali ?e bolj tudi olje ki ni original. Zanima me ?e je olje 10W40 pregosto za moj avto? Jaz prisegam na olje Castrol, oz. v moj avto bi dal olje Castrol magnetic 10w40. Ali kdo ve ?e je primerno?

A ima? faceliftano? ?e ja, ima verjetno tudi DPF filter, potem mora? dati noter 'DPF' olje. In ja, zaradi tega je drago ko zlato..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 143 CD
Napisano

Ja... ze takoj, ko sem se odpeljal, sem cutil, da motor lepse laufa... Pa tudi ko je bil racunalnik prikljopljen je mehanik rekel, da moram nogo iz sklopke dat cist dol, ker ce je noga tudi samo naslonjena, racunalnik to zazna, kot da je sklopka stisnjena... in potem nekaj napacno racuna neka prestavna razmerja... Prevec strokovna razlaga za mojo laicno znanje o avtomobilih :jezicek:

Aja, ok samo ti ma? novi model :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.