Sem probal, ma ne gre.... :ne vem: prej bi verjetno odbil tisti plasti?ni rob...verjetno je tesnilo res zatesnilo... :ne vem: Bi mogu res napravit neke vrste kju?, da bi prijel na obeh straneh...
ne zahaklat vstrani, ampak na vrhu kjer je mali a trden rob. pa prej probaj parkrat v kontra smer - za?ravfat udart potem pa nazaj - pa pomaga da odpre? tank - prisitk ven gre, priporo?eno je tudi da ma? manj kot pol tanka not.....nisem prepri?an a lahko pri polnem ven te?e ker je tank zadaj vi?ji se mi zdi
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
saj druga?e niti ne more? priklopit cevke, ker so ?e tak name??ene in cele trde, da morajo pasat na mero... posodica se pa druga?e tud neda skup dat, ker ima na eni strani feder?ek
vse je mo?no...da se notri druga?e dat ?e skrivi? plovc
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
kot sem na forumu zasledil je nekdo objavil slike filtra v rezervoarju in seveda, ker mi ni pustilo miru sem se lotil ?i??enja tudi na moji mazdi 6 .
Moram povedat da ima avto 160.000km in si nisem mislil da se nabere toliko umazanije v tem filtru za diesel.
Pred kratkim sem pa tud zamenjal filter za diesel, ki je pod haubo .
in tako sem se lotil dela:
1. odvijemo dva vijaka, s katerima je pritrjen sede? ,za voznikovim sede?em (uporabimo 12 klju? )
2. sede? obrnemo navzgor in ga z ne?im pritrdimo za vzglanik, da nebo lezel nazaj dol
3. odvijemo ?tiri vijake na "za??itnem plehu"
3. nato okoli mehanizma vse lepo o?istimo. Jaz sem kar prvi? vse s krpo pobrisal, pa tisto umazanijo spravil dol, nato pa vzel sesalec in lepo posesal vso umazanijo ven, da slu?ajno kaj ne pade v rezervoar, ker je druga?e kar nekaj svinjarije naokoli (kot se vidi na sliki). Seveda kasneje mehanizem ?e lepo po?istimo
4. Odklopimo "zeleno" in "oran?no" cevko, ki so narejene na principu hitre spojke ,ter kabel (zapomnimo si kako sta bile cevke priklopljene, da kasneje nebo kak?nih te?av )
5. odvijemo "veliko" ?rno matico ,jaz sem porabil kar 1h da sem jo dobil dol... pa previdno da ne po?kodujemo ali poteremo kak?ne plasti?ne del?ke . Dobil sem jo pa dol s posebno "doma?o" pripravo, tako kar z roko ne gre....no vsaj meni ni ?lo, pa sem probal na vse mo?ne na?ine .
Med tem kako odvijamo matico, bo mehanizem po?asi rivalo navzven, ker je vzmetno narejen (saj boste videli) . Ko stvar odvijemo ?e pazimo na "plovek", ki nam skrbi za prikaz goriva in seveda pazimo da nam tesnilo ne pade v gorivo. Priporo?am da si v avto daste najprej neko posodo v katero, polo?ite cel mehanizem ko ga odvijete, saj je v njem ?e kar nekaj goriva (in da vam avto nebo smrdel ?e cel teden po gorivu )
6. tukaj sedaj vidimo, kak?na umazanija se nabere v na?em rezervoarju,
?al dalje nisem slikal, ker sem imel vse zapacane roke . Vendar postopek je naslednji, to posodico previdno razstavimo (si zapomnimo ali poslikamo kako je bila sestavljena) in jo o?istimo in prav tako o?istimo (?e bolj?e, zamenjamo - seveda ?e ga imamo na zalogi) filter za gorivo.
Nato pa po obratnem vrstnem redu nazaj sestavimo in dobro zategnemo matico , da nam ob tankanju nebo uhajalo gorivo pod sede?
Upam da vam bo ?lanek v pomo?!
?lanek lahko premestite v DIY
Opozorilo - posodica ima indikator - pu??ico, ki mora gledati v smeri vo?nje po vgradnji nazaj, druga?e lahko plovec narobe ka?e
Zgodilo se mi je ta vikend na Rogli Samo zunaj je bilo okoli 22°c. Avto sem peljal vzvratno v parkirno mesto in naenkrat se po kabini raz?iri neki ?uden vonj. Klimo sem imel pri?gano na okoli 20. Kaj druga pa, hm, ni bilo... Sej zato sem se za?udil, da bi bil kriv webasto
lahko je samo kondenz klime na vroci cevi
Webasto? Vonj je bil bolj sve?, ne preve? zatohl, ni pa bil neki vonj, ki bi ga bil vajen. Sicer se potem ve? ni pojavil. Moram biti na kaj pozoren ali lahko pozabim na to?
skoraj ziher to, ?e si pa dolival ?e kak vitrex in to malo polil se ?e 3x bolj kadi
P.S. Kje pa ?ivi? da ma? take temperature
BC res po?teno la?e. Ob BC porabi 6,8 l/100 km je dejanska poraba 7,2 l/100 km . Tako da predvidevam da imam porabo na moji Mazdi ob moji normlani vo?nji - zoom zoom - okoli 9 l/100 km. Mogo?e malenkost manj.
Me zanima kako je na drugih avtomobilih BC. Na Vectri je bil ?e kar to?en, prav tako na Hondi.
?parov?ek res ni
Bom meril na dalj?e obdobje in poro?am.
meni ?e la?e la?e kontra ka?e 6,8-7,0 pa je vedno 6,5-6,8
Jaz imam tudi Densove ?obe, pred ?estimi meseci sem imel tudi jaz problem z dvemi ?obami, pa sem jih na spletu iz anglije kupil dve rabljeni in mi delajo super, zdaj mi gre spet po?asi h vragu ena od mojih original tako da bo treba spet v nakup. Ma takrat sem nakaj iskal pa menda je par ljudi ki renovira denso ?obe v Sloveniji, provaj malo pobrskati po netu.
Danes sem se lotil ?istiti filter v rezervarju od goriva in ko sem ga povlekel ven me je skoraj kap, na njemu je bilo za celo pest smeti. Sicer ima avto 180.000 km in ga pred mano ni noben tikal, ampak vseeno se mi zdi pretirano umazano "?koda da nisem slikal". Po kon?anem ?i??enju je avto spet za?el vle?t kot v?asih in ne kadi ve?, prej pa je vlekel dosti slab?e in kadil...poglej tudi ti na tvoji mazdi, ker te ni? ne stane in zgubi? vse skupaj uro dela.
V rezervoarju verjetno mislis na pumpi pod zicom?
Mehanik mi je ??istil senzor za pretok zraka, ker je bil baje zamazan. Injektorje ?e nismo dali ven ker uni na diagnostiki nima ?asa. Videl sem, da imam ?e ve?jo porabo zdej ko je ??i??en senzor. Ne vem ve? kaj se dogaja. Sem resetiral povpre?no porabo in po ene 20km mi ka?e celih 11l. Lahko da bo ?e kaj padlo. Katastrofa
da ni ta mehanik kaj narobe nazaj dal ali ga uni?il...
govorim mislim pi?em na pamet........se pravi Olje + oljni filter+kabinski filter na 20kkm. Zra?ni filter zamenjaj po potrebi(odvisno kok je umazan oz.kje se vozi? ali pa recimo vsak 2. servis)
Na 100kkm polek rednih zadev zamenjaj ?e sve?ke,olje v menjalniku,zavorno olje,po potrebi klinasti jermen(ki poganja alternator...)in pa ves potro?ni materjal po potrebi(plo??ice,kon?niki ipd.)
Tako bi naredil jaz,zgornji pdf. pa najprej shrani na PC
in pa ?e ?e nisi nikoli ti toplo ?riporo?am zavorno teko?ino.....
EDIT...sem spustu pri uklopkotu - je ?e napisal....
Zdej malo opazuj,kako ti bo padal kazalec in koliko litrov ima? ?e noter.
In potem natankaj polno in pe? izra?unaj,za koliko ti la?e ta BC.
bom slikal na 100 Pe? pa vedno ra?unam oz. poraba.com je pe?....
p.s. treba bo spuct mal avto...
bo pa zanimivo pogledat: TEST 51 litri pred tankanjem in po tankanju, koliko bo razlika na displayu in koliko v resnici tankal....zato pa jaz sumim da je tisti test 50 +/- 0,5,10,15 treba dati na + 10 naprimer da se ti distance pove?a....
zrak gre sam ven ?ez ekspanzijsko....ti samo doliva? - v mrzlem stanju potem
Kot je ?e klopko napisal, sistem se sam prezra?. V oprtino pri jermenih dolije? vodo do roba in v raztezni do max. avto segreje? na delovno temperaturo (da zalavfa ventilator). Pusti? avto da se ohladi in preveri? ?e je potrebno kaj vode dolit. Ko je vro? ne odpiraj sistema, ker se lahko popari?!!!
Razlog za to, da ti pol vodo ven zme?e je lahko v termostatu ali pa ima? pokrov?ek kilerja zani? (tam ko gre ven cevka za raztezno posodo.
ali pa ker jo je preve?
Enako kot stimanje porabe, en izmed menijev. Ampak toliko on cita, koliko je v resnici tezko reci. Mal googlaj pa se jaz bom pogledal, zdele se grem lomt...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ne uporablja? ga pravilno
Povezava za deljenje
Deli na druge strani