Skoči na vsebino
pokanje sede?a M6
Napisano

ne uporablja? ga pravilno :hudicek:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje filtra v rezervoarju - mazda 6
Napisano

Sem probal, ma ne gre.... :ne vem: prej bi verjetno odbil tisti plasti?ni rob...verjetno je tesnilo res zatesnilo... :ne vem: Bi mogu res napravit neke vrste kju?, da bi prijel na obeh straneh... :zvizga:

ne zahaklat vstrani, ampak na vrhu kjer je mali a trden rob. pa prej probaj parkrat v kontra smer - za?ravfat udart potem pa nazaj - pa pomaga da odpre? tank - prisitk ven gre, priporo?eno je tudi da ma? manj kot pol tanka not.....nisem prepri?an a lahko pri polnem ven te?e ker je tank zadaj vi?ji se mi zdi

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdrav, mene pa zanima s kak?no napravo si odvil matico? Ker jaz dalje nisem pri?el, ker je na roke enostavno me more?.... :angry2:

Slikco mogo?e?

Thx, Roman

misli? plasti?no matico - mo?an ?ravfenciger pa z ob?utkom tok tok v stran :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje sede?a M6
Napisano

V M6-karavan letnik 2008 mi v ovinkih poka voznikov sede?,

ki se o?itno nekoliko pomika sem ter tja. Tudi ko se vsedem na

sede? se sli?i rahel pok. Ali kdo ve v ?em bi bila te?ava?

serijska napaka, ki jo popravijo v garanciji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

saj druga?e niti ne more? priklopit cevke, ker so ?e tak name??ene in cele trde, da morajo pasat na mero... posodica se pa druga?e tud neda skup dat, ker ima na eni strani feder?ek

vse je mo?no...da se notri druga?e dat ?e skrivi? plovc :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kot sem na forumu zasledil je nekdo objavil slike filtra v rezervoarju in seveda, ker mi ni pustilo miru sem se lotil ?i??enja tudi na moji mazdi 6 .

Moram povedat da ima avto 160.000km in si nisem mislil da se nabere toliko umazanije v tem filtru za diesel.

Pred kratkim sem pa tud zamenjal filter za diesel, ki je pod haubo .

in tako sem se lotil dela:

1. odvijemo dva vijaka, s katerima je pritrjen sede? ,za voznikovim sede?em (uporabimo 12 klju? :bravo: )

Objavljena slika Objavljena slika

2. sede? obrnemo navzgor in ga z ne?im pritrdimo za vzglanik, da nebo lezel nazaj dol :D

Objavljena slika

3. odvijemo ?tiri vijake na "za??itnem plehu"

Objavljena slika

3. nato okoli mehanizma vse lepo o?istimo. Jaz sem kar prvi? vse s krpo pobrisal, pa tisto umazanijo spravil dol, nato pa vzel sesalec in lepo posesal vso umazanijo ven, da slu?ajno kaj ne pade v rezervoar, ker je druga?e kar nekaj svinjarije naokoli (kot se vidi na sliki). Seveda kasneje mehanizem ?e lepo po?istimo

Objavljena slika

4. Odklopimo "zeleno" in "oran?no" cevko, ki so narejene na principu hitre spojke ,ter kabel (zapomnimo si kako sta bile cevke priklopljene, da kasneje nebo kak?nih te?av :danzoman: )

Objavljena slika

5. odvijemo "veliko" ?rno matico ,jaz sem porabil kar 1h da sem jo dobil dol... pa previdno da ne po?kodujemo ali poteremo kak?ne plasti?ne del?ke <_< . Dobil sem jo pa dol s posebno "doma?o" pripravo, tako kar z roko ne gre....no vsaj meni ni ?lo, pa sem probal na vse mo?ne na?ine <_< .

Med tem kako odvijamo matico, bo mehanizem po?asi rivalo navzven, ker je vzmetno narejen (saj boste videli) . Ko stvar odvijemo ?e pazimo na "plovek", ki nam skrbi za prikaz goriva in seveda pazimo da nam tesnilo ne pade v gorivo. Priporo?am da si v avto daste najprej neko posodo v katero, polo?ite cel mehanizem ko ga odvijete, saj je v njem ?e kar nekaj goriva (in da vam avto nebo smrdel ?e cel teden po gorivu :D )

6. tukaj sedaj vidimo, kak?na umazanija se nabere v na?em rezervoarju,

Objavljena slika

?al dalje nisem slikal, ker sem imel vse zapacane roke :blush: . Vendar postopek je naslednji, to posodico previdno razstavimo (si zapomnimo ali poslikamo kako je bila sestavljena) in jo o?istimo in prav tako o?istimo (?e bolj?e, zamenjamo - seveda ?e ga imamo na zalogi) filter za gorivo.

Nato pa po obratnem vrstnem redu nazaj sestavimo in dobro zategnemo matico , da nam ob tankanju nebo uhajalo gorivo pod sede?

Upam da vam bo ?lanek v pomo?!

?lanek lahko premestite v DIY :)

Opozorilo - posodica ima indikator - pu??ico, ki mora gledati v smeri vo?nje po vgradnji nazaj, druga?e lahko plovec narobe ka?e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

mene tudi zanima kdo in s cem ti je to delal ...

po slikah sode? foruma? - le s ?im :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Zgodilo se mi je ta vikend na Rogli :huh: Samo zunaj je bilo okoli 22°c. Avto sem peljal vzvratno v parkirno mesto in naenkrat se po kabini raz?iri neki ?uden vonj. Klimo sem imel pri?gano na okoli 20. Kaj druga pa, hm, ni bilo... Sej zato sem se za?udil, da bi bil kriv webasto :unsure:

lahko je samo kondenz klime na vroci cevi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Webasto? Vonj je bil bolj sve?, ne preve? zatohl, ni pa bil neki vonj, ki bi ga bil vajen. Sicer se potem ve? ni pojavil. Moram biti na kaj pozoren ali lahko pozabim na to?

skoraj ziher to, ?e si pa dolival ?e kak vitrex in to malo polil se ?e 3x bolj kadi :bravo:

P.S. Kje pa ?ivi? da ma? take temperature :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

fak, 6 let pa dobesedno raz?rto.....

Vse pohvale...

Kdaj bomo pa zgornji del videli :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Ta avto dela ?ude?e - Medvode - Meja - predzadnji tank,

meja - Rovinj - Medvode - Lenti (mad?arska meja) 90% avtocesta tempomat 140 po GPSu....zadnji tank

meja - Budimpe?ta BC ka?e 6.0 (sedaj skalibriran) in da bom naredu skupaj 1100km

:notworth:

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11885

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Exeo je lagal vendar ga zlahka z Vag Sw popravis na tocno do decilitra. Tisti 0,1 vcasih je bilo odvisno ce si tankal do roba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

BC res po?teno la?e. Ob BC porabi 6,8 l/100 km je dejanska poraba 7,2 l/100 km . Tako da predvidevam da imam porabo na moji Mazdi ob moji normlani vo?nji - zoom zoom :) - okoli 9 l/100 km. Mogo?e malenkost manj.

Me zanima kako je na drugih avtomobilih BC. Na Vectri je bil ?e kar to?en, prav tako na Hondi.

?parov?ek res ni :)

Bom meril na dalj?e obdobje in poro?am.

meni ?e la?e la?e kontra ka?e 6,8-7,0 pa je vedno 6,5-6,8

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NI MO?I
Napisano

Jaz imam tudi Densove ?obe, pred ?estimi meseci sem imel tudi jaz problem z dvemi ?obami, pa sem jih na spletu iz anglije kupil dve rabljeni in mi delajo super, zdaj mi gre spet po?asi h vragu ena od mojih original tako da bo treba spet v nakup. Ma takrat sem nakaj iskal pa menda je par ljudi ki renovira denso ?obe v Sloveniji, provaj malo pobrskati po netu.

za obnovo Denso ?ob provaj poklicati:

B-INNOVA D.O.O. SERVIS VOZIL

Telefon: 05 / 1820820

GSM: 051 / 820820

http://www.b-innova.si

Danes sem se lotil ?istiti filter v rezervarju od goriva in ko sem ga povlekel ven me je skoraj kap, na njemu je bilo za celo pest smeti. Sicer ima avto 180.000 km in ga pred mano ni noben tikal, ampak vseeno se mi zdi pretirano umazano "?koda da nisem slikal". Po kon?anem ?i??enju je avto spet za?el vle?t kot v?asih in ne kadi ve?, prej pa je vlekel dosti slab?e in kadil...poglej tudi ti na tvoji mazdi, ker te ni? ne stane in zgubi? vse skupaj uro dela.

V rezervoarju verjetno mislis na pumpi pod zicom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem ugotovil, kako se nastavi vrednost v test meniju, da tudi ostane -5,-10 itd

ko nastavite vrednost s tipko INFO, na primer -10, pritisnite tiko CLOCK da se izpi?e ura in dr?ite INFO da zapiska (resetirajo se minute ure)

vzame? kontakt.

Sedaj bo v meniju vedno -10 :bravo:

pri Cd143 dobi? ?e chkengine in TCS lu?ko a to je znani error - wehicle speed senzor ker smo ga ro?no zje*** jaz samo pobri?em napako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A nebi raje fural bencinarja ? :hudicek:

ti ne razume? tukaj je merska enota mililiter, ne liter :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mehanik mi je ??istil senzor za pretok zraka, ker je bil baje zamazan. Injektorje ?e nismo dali ven ker uni na diagnostiki nima ?asa. Videl sem, da imam ?e ve?jo porabo zdej ko je ??i??en senzor. Ne vem ve? kaj se dogaja. Sem resetiral povpre?no porabo in po ene 20km mi ka?e celih 11l. Lahko da bo ?e kaj padlo. Katastrofa :angry2:

da ni ta mehanik kaj narobe nazaj dal ali ga uni?il...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj zamanjati pri x km
Napisano

govorim mislim pi?em na pamet........se pravi Olje + oljni filter+kabinski filter na 20kkm. Zra?ni filter zamenjaj po potrebi(odvisno kok je umazan oz.kje se vozi? ali pa recimo vsak 2. servis)

Na 100kkm polek rednih zadev zamenjaj ?e sve?ke,olje v menjalniku,zavorno olje,po potrebi klinasti jermen(ki poganja alternator...)in pa ves potro?ni materjal po potrebi(plo??ice,kon?niki ipd.)

Tako bi naredil jaz,zgornji pdf. pa najprej shrani na PC

in pa ?e ?e nisi nikoli ti toplo ?riporo?am zavorno teko?ino.....

EDIT...sem spustu pri uklopkotu - je ?e napisal....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdej malo opazuj,kako ti bo padal kazalec in koliko litrov ima? ?e noter.

In potem natankaj polno in pe? izra?unaj,za koliko ti la?e ta BC. :P

bom slikal na 100 :) Pe? pa vedno ra?unam oz. poraba.com je pe?....

p.s. treba bo spuct mal avto...

bo pa zanimivo pogledat: TEST 51 litri pred tankanjem in po tankanju, koliko bo razlika na displayu in koliko v resnici tankal....zato pa jaz sumim da je tisti test 50 +/- 0,5,10,15 treba dati na + 10 naprimer da se ti distance pove?a....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

primer 600...

pri teh km kaze 18,7L v keslu, torej sem skuril 2L...:)

post-2637-1315331361_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 zrak u kilerju
Napisano

zrak gre sam ven ?ez ekspanzijsko....ti samo doliva? - v mrzlem stanju potem

Kot je ?e klopko napisal, sistem se sam prezra?. V oprtino pri jermenih dolije? vodo do roba in v raztezni do max. avto segreje? na delovno temperaturo (da zalavfa ventilator). Pusti? avto da se ohladi in preveri? ?e je potrebno kaj vode dolit. Ko je vro? ne odpiraj sistema, ker se lahko popari?!!!

Razlog za to, da ti pol vodo ven zme?e je lahko v termostatu ali pa ima? pokrov?ek kilerja zani? (tam ko gre ven cevka za raztezno posodo.

ali pa ker jo je preve?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni pospe?ka
Napisano

dons sm opazu, da se mi je s CAI-a snel senzor temperature, bom dons vidu, ?e je mogo?e to krivo...

zelo verjetno....najprej je treba vse pregledat pa prerukat, preden menja? :party0035:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz bom na polovici tudi pri 600km se ze vidi:)

V glavnem meni je 51 DIS, trenutno mi kaze 20,5L

in ?e pogledam BC je povpre?na trenutno zaradi ?ole in nazaj 7,1 in ka?e remaining 308

2050/7,1 = 290

torej bo to to, bom spremljal ob tankanju in rezervi kolk pi?e, ker BC odpove veliko prej kot kazalec - blizu 0 remaining ob rezervi :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kje vidi? koliko litrov je notri?

Enako kot stimanje porabe, en izmed menijev. Ampak toliko on cita, koliko je v resnici tezko reci. Mal googlaj pa se jaz bom pogledal, zdele se grem lomt...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma men se zdi da je kar lepo sorazmeren razen prvih 200km ko je pribit na polno.

Bomo probali....sam res sama jeba ce zmanjka benza. Koliko L vidik racunalnik lahko sproti gledate v test menijup....

Koliko sploh loh gre v kesel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.