in kot sem ?e napisal zgoraj,sem prevozil 855 km in tankal noter 54 litr?kov,kar znese natan?no 6,315 l/100.
Na Bc-ju mi je kazalo 6,2,kar je zanimivo zelo to?no.Mi ni pa jasno,zakaj mi pije sedaj tako malo,ker stila vo?nje nisem spremenu,pa tudi dosti hitrih avtocestnih kilometrov sem imel.
Edino kar sem spremenil je to,da sem sedaj tankal na OMW.
EVO ME! PO DOLGEM ?ASU SN PA LE USPEL! OBLJUBO SEM, DA SPORO?IM GLEDE CHECK LU?KE IN DSC/TSC LU?KE!
NA VOZILU SEM ODPRL POKROV ZA VAROVALKE IN GA POSPREJAL Z WD-JEM IN OD TISTEGA DNE MI LU?KI VE? NE GORITA, RAZEN......
KAR SE CHECK LU?KE TI?E: MO?NO JE, DA SE JE OD SAJ ZAMA?ILA LAMBA SONDA IN JE POSLEDI?NO GORELA TA LU?KA. AVTO SEM NA AVTOCESTI PARKRAT NA?PANAL DO KONCA IN MENIM, DA JE ZDAJ ZARAD TEGA TA LU?KA UGASNILA.
TSC OZ. DSC LU?KA (NADZOR ZDRSA) PA SE MI POJAVI RESDA OB?ASNO, KO VOZILO ?TARTAM, KO SE PA SEGREJEM, PA JE OK. MO?NO, DA JE KAK KRATEK STIK AL PA DA ZARAD VLAGE. KO LU?KA NI GORELA, SEM VOZILO SPROBAL IN MI NADZOR ZDRSA DELA, TAK DA JE TO TO!
A si testiral z ra?unalnikom ali si kar tako iskal napako?Jaz sem mnenja,da je 99% kriv EGR ventil.
Meni v?asih tudi po 5 mesecev ne gorijo te lu?ke pa se spet pojavijo.
Zadnji tank (merjeno pe?) 6,8/100,kar mislim,da je super.Ve?ino vo?eno po mestu in kar je avtoceste
brzina "nadlojzova",tako da sem res presene?en nad majhno porabo.Ni bilo pa ni? cincanja in oviranja prometa.
Smo pa naredili zanimiv test;?li smo do Tolmina in sicer ena Kia sportage 1,6 diesel,olimpijec A4,2,0 ,quatro,
in moja malenkost z Mazdo 6.V vseh avtih so bila 2 odrasla in dva otroka.
Smo pa vsi tankali polno v Kp in na koncu,ko smo se vrnili smo tankali spet do vrha.Potovanje je bilo zelo "?ivo"(Kp-Tolmin 1 ura 25 min).In rezultati?
Kia-povpre?je ----7,4l/100,olimpijec A4----7,9l/100 in zmagovalec Mazda 6---7,1l/100.
Jaz sem ga s?istil pred kak?nimi 3 meseci...vendar se mi zdi da tu ni nevem kaj za spucat..ni? konkretnega... Bom pa poskusil jutri ?e 1x ponovit postopek ...
Hvala... Res pa sem bil vesel ko sem vse sestavil in obrnil kjuc,da je avto vzgal in zapel "zoom-zoom" ... Drugace se mi pa zdi da avto kar bolj vlece,mogoce je to sam v glavi ... Pa sem vsaj prisparal nekaj denarja in se nau?il nekaj novega... Moram pa povedat da me je blo kar malo "strah" ko sem zacel ?raufat,vendar sem si na koncu oddahnil ...
Sedaj ?e o?istim karter in cedilo in pol je to to...Seveda bom tudi tisto opisal
?e ni? drugega si pri?paral kak?no "presene?enje" v stilu zaribane ma?ine.
Mislim,da ne vle?e bolj?e je pa verjetnofiling,da si zrihtal stvar bolj?i.
Sem mislil, da je ?estka drek za menjavo sam trojka je o?itno ?e ve?ji, ?eprav, ?e dobro vidim na sliki je tam obloga koloteka in bi se dalo skos pridet brez razstavljanja lu?i in odbija?a. :ne vem:
Sej pri ?estki je res enostavno.Notranji plasti?ni kolotek dol in je.
jaz sem govoril z enim mehanikom in mi je rekel, da raje nebi to ni? pipal ?e je vse oky...ker se lahko injektor po?koduje in smo pol v p**** . Ampak jaz vseeno menim da bi blo dobro menjat podlo?ke in s?istit karter...druga?e pa imam ?e doma podlo?ke in tesnilo za karter. kak?no mre?ico so ti to s?istili? to si mislil na oljno pumpo na tisto sito odspodaj v karterju?
Vsak malo bolj?i popoldanski mojster ti zamenja podlo?ke brez problema.
Ne vem prav to?no. Ker je vse pregledal in kar mu je bilo sumljivo je o?istil malo potisnil. Je pa blindiral EGR ventil. Mislim da je bil on tisti glavni krivec za mojo slabo voljo. ko sem z avtom izpeljal iz dvori??a ga nisem ve? spoznal. Imel bistveno ve? mo?i,....... Mislim da je bil EGR ki ni deloval kot bi moral, po moje ni odpiral lopute in je jeb... cel sistem.
Dobro ,da vem.Ga bom tudi sam "zaplombiral"na mojem avtu,da ne bo ve? sra?kal.
V Italiji je nepopisljiv red!!! Pri nas pa vsak dan slab?e, danes sem ?el s 1500kg prikolico doma in s 100 na uro spet bil strah in trepet skrajno desnega pasu....
Tudi sam sem presene?en,kako "uredni" vozniki so postali Italijani.Pri nas pa-kaos,kot povsod drugod.
Nekateri mehaniki (?) trdijo, da lahko filter menjujemo na vsako drugo menjavo olja. TO NI RES. Ko je filter zama?en, olje potuje v motor direkt po baypasu s vso nesnago, ki se zelo uspe?no zavira mazanje. Veliko ve? haska bi naredili, ?e bi menjali samo filter.
Uni,ki ti to pravi je bolje,da za?ne prodajat kokice,ker o motorjih nimapojma.Takega takoj zamenjaj.
Sicer bi moral probat, da bi lahko rekel a je kaj narobe glede na to, da sem neko? imel enak avto s takim motorjem. Je pa res, da pod 2000 obratov je bil izredno mrtev in neodziven pol pa naenkrat eksplozija mo?i. Sem vozil ?e kar nekaj dieslov sam ta je bil precej izjemen ampak se je dalo prav lepo peljat. Pri ?tartu v klanec pa pa? ro?na nato pa sinhrono delovanje obeh nog in rahlo spu??anje sklopke, da malo zdrsi nato pa ujet prestavo pa ne bo ni? cvililo pri speljevanju.
Res je,da je specifi?en ta motor in tudi res je,da je treba kar orenk nabit gas v kak hud klanec.
Ve?krat mislim,da bo vse odletelo skozi havbo.Malo ?udna mi je ta sklopka.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
in kot sem ?e napisal zgoraj,sem prevozil 855 km in tankal noter 54 litr?kov,kar znese natan?no 6,315 l/100.
Na Bc-ju mi je kazalo 6,2,kar je zanimivo zelo to?no.Mi ni pa jasno,zakaj mi pije sedaj tako malo,ker stila vo?nje nisem spremenu,pa tudi dosti hitrih avtocestnih kilometrov sem imel.
Edino kar sem spremenil je to,da sem sedaj tankal na OMW.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani