Skoči na vsebino
Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Moja je pri famoznih 1500 rpm malo malo pocukala, pa sem samo 2 tanka dodal aditiv za ?obe pa steral pa problem re?en, kaj se bi obremenjeval z res malim cukanjem. Poraba ista prej/potem

Za primerjavo - ko je kazalec na pol nisem nikoli pod 500km....?e bi se upal potegnit do konca bi 1000km dosegel zlahka.

post-2637-1315250009_thumb.jpg

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

sam ko pravi? da v drugem ?usu v?ge - to je tipi?en sindrom benz pumpe...ne vem za trojko ampak po moje se tudi ?ele v?ge pumpa z v?igom in ne kontaktom - could be wrong

probaj dat kontakt, obrni klju? in v momentu ko avto zavergla ugasni, po?akaj par sekund in probaj normalno

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni pospe?ka
Napisano

tudi to, avto zlo slab ulece, pol mal zacuka, pa potegne ko zmesan

jah pol preglej malo najprej cevi zraka, pa luftmesser preruki, pa kable mal gort pa dol...mogo?e ma? V4 na momente :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni pospe?ka
Napisano

Dons sm opazu, ko ma?ina ni ogreta dela vse ok, ko se pa segreje pa za?ne zajebavat

A kej cuka? pri segreti ponavad kabli dobijo ?e ve?jo izgubo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odklepanje prtlja?nika
Napisano

Pozdravljeni,

spet se obra?am na vas s problemom.

Na moji mazdi 3 je kar naenkrat prenehalo delovati odklepanje prtlja?nika s daljincem. S klju?em lahko normalno odklenem prtlja?nik in ga odprem.

Zadeva je do sedaj delovala normalno, da ko sem odklenil avto s daljincem, se je odklenil tudi prtlja?nik. Pol pa naenkrat ve? ne. Sem preveril stike na priklju?kih (odklop priklju?ka in priklop), a ?e vedno se ne odklene.

Kaj bi to lahko bilo?

Hvala

MOTOR?EK POTEM, A OSTALA VRATA PA ODKLEPA? Z voltmetrom se lahko ?e na priklju?ku pomeri ?e dobi impulz, ?e ja pol res motor?ek

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Avto ne kadi niti malo. Bil je ?e na uradnem servisu povo?en - mislim na software. Stanje nespremenjeno. Jutri damo injektorje na test, vidmo kaj bo. Imam pa slab ob?utek, ker se mi zdi da gre v hrib vedno slab?e. Lahko da sem malo ?e preve? pazljiv in me vse zmoti.

Sam ?e ne vle?e pa ?re je lahko bolj kaj okoli turbine...

Koliko je olja v avtu?

SpEkTr, kolko tebi kuri k ma? isto mazdo???

spektru in meni CD143 ne ?re preko 7, mojo moram matrati da je 7, res matrati

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11885

Ne vem kaj je bilo 5.8 da je blo 7 :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hvala za odgovore!

Da ?e odgovorim:

Ko nimam s tipko "zaklenjenih" stekel lahko premikam vsa stekla v avtu. Ko pa s tipko zaklenem

lahko v tem primeru premikam samo svoje steklo. Kot re?eno pa je navada pri ostalih avtomobilih bila,

da lahko ?e vedno voznik premika vsa stekla ?eprav jih imajo ostali "blokirana".

Kje pa priporo?ate nakup / vgradnjo Anycarlink-a? Cena?

Tole s pal?ko bom ?e probal ?im pridem domov.

Brez in?trumenta ali stroboskopa te?ko re?em ampak na u? na ?tevcu okrog 700? Trese tako na plin kot na bencin in obrati so bolj ali manj isti na eno ali drugo gorivo. Po ob?utku pa se mi zdi, da so mogo?e prenizki?

Kaj pa nosilci motorja? Je mo?no da je kak gumi nosilec fu??

Hvala ?e enkrat!

Mogo?e bi lahko samo malo dvignil ?tantgas, ?e pri 750-800 dela vse ok....obremenitve danes so velike pri mirovanju, elektrika, klima, xeon, etc etc....

Kdaj si pa sve?ke oz so bile menjane in katere so?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

Zataknil se je ventil na turbini, menjana pa je bla cela turbina.

Moram pohvalit servis MAZDA Interclass so se potrudili in uredili, da je avto popravljen v garanciji.

to?no o tem mi je govoril tip z Beje....ma?e se z oljem ma?ine, ki se red?i z nafto in potem pok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klenkanje motorja
Napisano

?e huje pa je spet varianta z zama?enim cedilom....ode ma?ina hitro

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tile povratni plini ,ni mi jasno.. to so izpu?ni plini ? :ne vem:

kot zaklep pu?ke :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladna M6 crkne
Napisano

Se ogla?am po dolgem ?asu...

Po opravljeni diagnostiki in po ogromni sekiranciji sem se odpravil na morje. Ma?ina je peljala brez problemov, ?e ve?, s seboj sem vlekel kamp prikolico in kot pravim, brez problemov.

Tudi sedaj, ko so jutra ?e malo bolj hladna, zadeva dela v redu.

Zdi se se mi, da je bila takrat te?ava s slabo nafto (Petrol). Sedaj tankam samo na OMV ali pa na MOL in je ?isto zoom-zoom.

Sr?no upam, da je to res to in da bo peljalo ?e naprej.

LP

Po?akaj na pravi mraz :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor svetlobe
Napisano

Pa kaj ga to se dogaja pri Mazdi s tak?nim malenkostmi kot so senzorji za te zadeve, tukaj zgleda kot da so svetlobna leta za vsem ostalim. Npr. BMW, pa ne samo novi, ima ?e avtomatski vklop dolgih lu?i pono?i, in ko zazna nasproti svetlobo, tudi iz ovinka, odsev od znaka ipd., jih ugasne...kot berem od folka ki ima to, ?e nikoli ni nobenemu kdo blendal. Da bo kej tazga na Mazdo na?telal bi kot ka?e blendalo non stop kot da ima? re?ilca.

Mah v Exeotu je to delalo res odli?no, tole je pa bolj za vzorc not....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladna M6 crkne
Napisano

Nisem prepri?an ?e ima 3ka IMV, bolj kot kaka pumpa za nafto se sli?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor svetlobe
Napisano

To pa res dolgo traja, meni nekje v dveh sekundah zazna tunel in preklopi armaturko na ro?ni na?in - ker imam xenone si pa? ne morem ?pogat z ledicmi, ker mi bo xenone zjebalo, ?e jih bo za vsak tunel pri?igal in uga?al.

Je pa tudi res, da ?e ?tarta? v kak?ni gara?ni in pride? ven na sonce pa je ?ist zmeden in rabi v?asih kar 5-10 minut, da mu skonta, da bi lahko preklopil na dnevni na?in. Tko, da o?itno je vsaj ta del "feature" in ne "error", kar pomeni, da ne bo? mogel popraviti ampak le zamenjati s kak?nim aftermarket sistemom.

Ma ne bom menjal, kadar je kriza pa? sam preklopim, ampak to ni funkcija zadeve :hudicek: Pa zanimivo da zve?er pa lepo, ?e mogo?e prekmalu preklopi, ampak v tunelu je pa ?ist zbegan, kot da bi ga osvetlitev tunela begala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Barvica v difuzorju zraka
Napisano

glede na to, da je to BT50 zapelji v strm klanec navzgor, odpri pokrov in bo pri?la k tebi :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor svetlobe
Napisano

A kdo ve, ?e se da nastavljati ob?utljivost, namre? prihaja mu zelo pozno, kake slabe 10s v tunelu in podobno. To je bilo tudi na Mazdi5 in CX7, samo tale je pa res slep in po?asen z odzivom, uporabljam ga pa redno, ker imam LED dnevne lu?i in s tem senzorjem ko se vklopijo zasen?ene lu?i izklopi tudi LED....

Pa vedno ?tartam z nule in ?ele nato na svetlobi dam na AUTO pozicijo - ker ?e starta? z AUTO nekje v temi, na primer pod nadstre?kom, v gara?mi hi?i...itd takrat se mu pa ?isto zrola.....(o?itno vzame ob vklopu na AUTO zunanjo svetlobo kot referenco....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava hladilnika?!? Info?
Napisano

?ivjo!

Na klimi mi pu??a hladilnik (napaka najdena na servisu). I??em poceni in zanseljivega mojstra v okolici LJ, ki bi mi tole ?im prej zamenjal. Sem z Vrhnike, hladilnik sem ?e kupil. P.s. lokalni mojster se je ?e usral in rekel, da tega ne bo po?el ker se mu ne da zajeb..

Za vsako informacijo hvala!!!

lp

Torej menjava komplet in ne varjenje? Kaj pa je tukaj tolk zapletenega, ?e sam bi lahko, samo razstavljanja je veliko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Generalka - Mazda 6
Napisano

cd120 in cd136 sta popolnoma enaka motroja v osnovi, razlika je samo v elektroniki...

To mislim, da vemo....tudi CD140 in Cd143 sta enaka osnova le nekaj sprememb, zanima me kaj ima on, namre? CD120 ima zelo zelo problemati?no zgodovino, ne glede na SW...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Generalka - Mazda 6
Napisano

nikjer nisem zasledil kateri motor imas CD136 Cd120?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V bistvu sem pozabil napisat bistvo, lucka se prizge sele ko BC obuba. Tam pri 30km remaining.

Kazalec je pa se veselo pred zadnjo crtico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Je razlika - BC ali range, meni Bc ka?e OK, range pa prekmalu na 0....mogo?e potrebuje par tankov, ker mislim da se prilagajka z vsakim - ?e ne tanka? manj kot 20L

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kok mam js porabu pote ce sm zadnji tank naredu od fula do rdece naredu 930 km BC je kazal se ene 50 km.

kaj ti ho?e? tukaj povedat ali spra?uje??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

jaz mam uro nastimano...trenutne porabe ne gledam...nasploh je BC en BS :)

enako, danes nov tank 6,8 :bravo:

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11885

Koliko L gre notri? Ker sedaj moram pe? naumiti range avta, ker BC ?e pri 850km pravi 0 remaining. Notri pa komaj spravim 57L....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.