Skoči na vsebino
mazda 6
Napisano

Si lahko izposodim ?e jaz to temo in vpra?am, koliko stane zamenjava podlo?k za ?obe? Danes je bil avto na testerju pri Kozmosu in so rekli, da bo potrebno narediti zamenjavo, ki stane pribli?no 300? :( Se da kje ceneje, ker sem resni?no brez cvenka. Lahko ?e meni po?ljete ZS za gospoda iz Medvod?

Kaj zamenjava bakrenih podlo?k,ki stanejo komplet 20?? :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Ni za kaj :)

Da le komu olaj?amo te zapletene odlo?itve okoli izbire olja, ki v bistvu sploh niso toliko relevante.

Raje kot to, pazite na nivo olja, pa da filter vsakokrat zamenjate!! ;)

lp,

D

?ist BTW, kot zanimivost:

Par M6-k je menda zaribalo, ker je padu tlak v pumpi zarad nekih "ostankov" tesnilnega kita za pokrov karterja + neke kovinske delce (surovi ALU konci nepravilnih oblik, cca 1-2mm v premeru, niso opilki!; kdo ve od kod so se tam na?li...mogo?e nedoslednost ?e pri tehnolo?kem postopku monta?e v tovarni), ki so se ujeli v mre?ico na lajtungi, ki gre v pumpo (govorim o "najdbah" iz lastnega karterja!! in navedbi serviserja, kar spet ni re?eno, da je 100% pravilno). Kar se tega ti?e, verjetno ne ?kodi enkrat po 150k km vzet dol pokrov karterja in preverit, kaj se skriva v njem :rolleyes:

A nisi prebral o "famoznih" bakrenih podlo?kah ?e ni?? :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Blokada EGR na dolgi rok ni najbolj?a re?itev, ker povratni plini zni?ujejo delovno temperaturo v izgorevalni komori, pri hladnem motorju pa pomagajo k hitrej?emu ogrevanju. Tako podalj?ujejo ?ivljenjsko dobo motorja. Najbolje je, ?e EGR deluje tako kot je predpisano, zato je potrebno tiste ventile, ki nimajo samo?istilno funkcijo, ob?asno o?istiti. Seveda pa je, ?e je ventil blokiran v neki poziciji in ne "diha", s ?i??enjem pa ga ne moremo pripraviti do pravilnega delovanja, bolj?a re?itev blokada povratnih plinov.

Sej to se tudi dogaja pri na?ih 6-kah-da blokira in se s ?i??enjem ni? ne dose?e.Edino menjava pride v po?tev ali blokada. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz raje vidim,da sem na cesti "spredaj" tudi na ra?un kak?nega litra porabe ve?.

Kaj pa je en liter/100 ve??En kapu?in vsakih 100 km.Koliko kapu?inov mora? potem spiti na poln tank? :aaaaa:

Raje te ?olde porabim za gu?tiranje,ker vo?nja je zame gu?t in ne maltretiranje psihe in avta in voznikov okoli mene. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, ja tud meni je ve?krat kazalo to cifro, to pa takrat, ko pozabi? resetirat pri tankanju :harhar: , tko da so samo dve varjante, druga pa je ta, da povzro?ate obupne zastoje po vseh cestah, ?koda imet tolko konjev pa vozit penzionersko!! :hudicek:

Samo je res to.Kaj si ne bi raje omislili namesto na?ega "traktorja" kak?no "frezico" z 1400 kubiki in 60 poniji

in vozili 100/uro po avtocesti in bi bila poraba 3 litre/100. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Seveda tank ni enakomeren po visini zaradi zicov.

Sem na meji na kosilu Hrvatini...Rovinj za mano denarnico imam.

Trenutno 880km se dalec pred lucko....bc kaze 5,8l

Pa dalec da se bi vlekel + sel sem buzet kjer so hrvatje znoreli saj so od nedelje ze asfaltiral pazin-rovinj in so skoz rdeci semaforji na treh delih in cez portoroz ob obali....

...zakaj nisi zavil ?e malo mimo izolske bolnice v hrib,pa malo po Semedelskih klancih,pa malo ?akat v koloni za v Koper,pa se cijazit po kopru 30/uro... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po moje s tem Boxom zadeva ?e bolj pije. Ma?ina bolj trpi ker je bolj napiljena. Ne vem no. Malo sem skeptik. ?e tako je motor enak ?e od samega za?etka 90KM, zdej pa je ma?ina napiljena ?e na 143KM. :ne vem:

To pa ne bo dr?alo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Generalka - Mazda 6
Napisano

Te?ave so v karterju...simptomov verjetno ni??Bojo dizela?i ve? napisali...

O so,so.Olje ti za?ne piti,da ni normalno (kak?en litr?ek na 3-5000 kmali pa ?e na manj kilometrov). ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

:)

pe? ra?unanje je zakon. Ne morm pa pozabt BC od fiata Stila k je meu 2 tripa npr 1 za vsak tank enga pa al za dalj? odbobje al pa dnevno karkol si pa? hotu. To?n je biu na deci, pa tak vpitje je ?ez fiata. Mazda je v tem pogledu totaln ?partanc. Lahk se pa seveda vpra?a? ?e je smisel avta v vo?nji al v srakastih elektronskih gizmotih. ?epru v dana?njih cajtih je fino imet mal statistike.....

Samo,?e ima? te "igra?ke" not,a si opazil,da s(m)o vsi ?e prav malo "matasti"oz.prismojeni,ko gledamo na to porabo in nekaterim prav polep?a dan oz.drugim ga zagreni,?e se primerja z drugimi. :whatever::D

Smo ?e ne?tetokrat ugotavljali,da ni povsod enak teren pa tudi relacije ?e zdale? ne.

Ravno zadnji? sem za hec ?e po?kilil na trenutno porabo po mestu (so pri meni sami klanci) in je kostantno "butalo" prek 20/100.Pa vozi ti po hribih z tehniko-gas do 2500 obratov pa pol po?asi po omejitvah.

Drek.Pri meni je samo gas. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Webasto? Vonj je bil bolj sve?, ne preve? zatohl, ni pa bil neki vonj, ki bi ga bil vajen. Sicer se potem ve? ni pojavil. Moram biti na kaj pozoren ali lahko pozabim na to?

?e se ti uklopi pod 7-8 stopinjami,je to super in samo teraj dalje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni BC ka?e okoli 7,4 - 8l :pepsi: Trenutno sem naredil cca 400km, pa je ?e pod 1/2 mejo. Avta sicer nimam dovolj dolgo, da bi poro?al, kaka je dejanska poraba, verjetno pa se oglasim konec tedna (?e se spomnim). Vozim ga "normalno" (klasi?na cesta cca 90-100, AC med 130 in 150). Sem pa ?e ugotovil, da mu je AC precej bolj pisana na kolesa kot npr. lokalna cesta z naselji.

...najmanj je pa ljubitelj mestne vo?nje.Te ne mara sploh. :P;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A nebi raje fural bencinarja ? :hudicek:

Po mestu bi mu potem pil 15. :P

ma ne more? re?t po 20 kilometrih koliko ti ?re. ?e je to mestna vo?ja je povsem realna pooraba, nekaj kri?i?? s ?tarti in to je to. Sem pri?el do iste ugotovitve.

Vseeno je ta malo prehuda,mesto gor ali dol.Edino,?e ga tera? samo v klanec vbi bilo toliko v redu. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

primer 600...

pri teh km kaze 18,7L v keslu, torej sem skuril 2L...:)

Zdej malo opazuj,kako ti bo padal kazalec in koliko litrov ima? ?e noter.

In potem natankaj polno in pe? izra?unaj,za koliko ti la?e ta BC. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma men se zdi da je kar lepo sorazmeren razen prvih 200km ko je pribit na polno.

Bomo probali....sam res sama jeba ce zmanjka benza. Koliko L vidik racunalnik lahko sproti gledate v test menijup....

Koliko sploh loh gre v kesel?

Sej jaz tudi naredim do polovice tanka 500 km,potem pa do rezerve z isto vo?njo ?e kak?nih najve? 300 km.

?e bi bil to?no razporejen bi po tej logiki naredil tudi jaz 1000 km. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni do 1000km ?e ni uspelo. Sem bil pa blizu. Mislim da nekje okoli 950..ve? pa nisem upal..Sama jajca, ?e slu?ajno zmanjka nafte...

:aaaaa: O kak?nih cifrah tukaj govorite?Edino,?e bi vozil po strogi ravnici,90km na uro,nobene kolone in gas samo se ga dotikat.Potem ja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja je pri famoznih 1500 rpm malo malo pocukala, pa sem samo 2 tanka dodal aditiv za ?obe pa steral pa problem re?en, kaj se bi obremenjeval z res malim cukanjem. Poraba ista prej/potem

Za primerjavo - ko je kazalec na pol nisem nikoli pod 500km....?e bi se upal potegnit do konca bi 1000km dosegel zlahka.

No,na? tank ni tako narejen. :P ?e se ne motim,je razporeditev pribli?no taka (sem enkrat testiral samo sem ?e malo pozabil):Do prve ?rtice je prib.10 litrov,potem ima? do polovice ?e nih 23 litrov-skupaj 33,nato do predzadnje ?rtice ?e 14 in je 47 in zadnja hitro pade in je ponavadi do lu?ke veliko manj kot 10 litrov.Drugo do 64 litrov je rezerva.

Sej pravim,se ne spomnim to?no.Bi lahko ti Jure? to preveril. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja to so izpu?ni plini, ki se deloma vrnejo v motor in ?e enkrat zgorijo tako da avto ima manj CO2....

Kolikor je meni poznano o delovanju EGR ventila naj bi deloval samo v nizkih vrtljajih tam nekje nad 2500 pa naj bi se zaprl in ni vec recikliranja izpu?nih plinov. Baje naj bi zaprt EGR ventil pri nizkih obratih pripomogel k ve?ji onesna?enosti okolja . Dodatne nev?e?nosti pa naj bi bile pozimi ,ko se naj bi ?as ogrevanja hladnega motorja pove?al. Pri nekaterih modelih in znamkah pa se, ko je motor v nizkih obratih opazi rahlo pove?ano dimljenje.

Moj mekaniko mi je rekel,da pri mazdah res ni problem,?e ga blindira?.So pa ene delikatne makine(bmw),ki tega postopka ne prenesejo sploh. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

Jst mam spu??eno in le?e?i policaji niso problem... ?e bi imel BMW-ja bi se kako ?e?plja ve? obrnila za mojim avtom. Za zdaj morm bit pa zadovoljen s tem kar imam :)

...pa tudi kak kradljivec avtov ve? bi te pogledal... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

Ne razumem kje je fora. Jaz tudi mojo M6 (2.2@129KM) Te?ko spravim pod 7 l/100. Saj to je normalno.

BMW so znani po tem da so utesnjeni. BMW 5 karavan ima mogo?e za spoznanje malce ve? prostora kot M6, bi pa si upal trdit da ga ima manj kot tanovi VW Passat Variant. Sam lega na cesti: z BMW 530d si car!!!

A s ta novo Mazdo 6 pa "jadra?" kot z spa?kom? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.