Skoči na vsebino
Te?ave z ''rolojem'' v prtlja?niku
Napisano

Probal popravit,pa najprej spet ni delalo,ker je bila zareza zani? zgleda.Potem sem kotel vzeti plasti?en zati? ven in je po?il. :(

Ker ni ?el ven nikakor druga?e,sem probal z ?ipko za nategovanje,ki je noter ga zbit ven..?e ta mi je ostala v roki. :angry:

In na koncu ?e feder ne gre ven in ko sem ga vlekel,se je pretegnil,ven pa no?e nikakor. :blink::(:vskalo:

Izgleda,da sem vse zaje..al in ni pomo?i ve? tej moji ponjavi. :whatever:<_<

Uh,kako sem razpiz..en....fak,fak... :vskalo::vskalo:

kdo pravi,da je to simpl za zrihtat?? ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave z ''rolojem'' v prtlja?niku
Napisano

Eko,tudi meni je ?el ta plastik fantastik ?ep.In to na dopustu,tako,da se mi je rolo-platno motovililo po prtlja?niku in grdo nagubal :angry:

Sem stvar razstavil,upam popravil in zalepil nazaj rolo gor.

Jutri sestavim.Samo nekaj me zanima;ali je potrebno feder dobro nategniti,preden ga damo v zarezo? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Pomo?
Napisano

Jaz sem zadnje cajte tudi opazil podoben problem.?el centrirat gume pa je isto.

S tem,da meni rahlo trese tudi tam okoli 50-60/uro. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

a je tole u redu??

Mobil 1 ESP Formula 5W30

http://www.mimovrste.com/artikel/473001542...a-5w30-5-litrov

al pa tole:

Castrol Edge

http://www.motornaolja.com/castrol/edge-5w-30-4l

Pa kdo ve koliko ga moram imeti v moji mazdi?? 5l verjetno?

Jaz sem imel prej zgornje,letos pa sem dal noter sopodnjega.Zaenkrat tudi Castril o.k.

V M6 gre malo manj kot 5 litrov.V M3 pa ne vem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Jebo mast sami 1000?, ko sem gruntal ce prodam Exea pa nekaj rabljenega kupim, mi je Mazda navor ze velik strah.........

Heh,pa sej glih VW so problemati?ni glede turbin. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano

ker si primorc, garant

Mo?no,ja.Tukaj pri nas ni ni? soli pa tudi ?e kam grem,kjer je , ga takoj operem-?e posebej za blatniki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano

Aha tvoja je bla na dvigalu v ponedeljek popoldne. :hudicek:

Vztrajneki je bil pa popolnoma zjeban, lamela in ko?ara sta bli ?e kukrtolk ok-ni bla potrebna menjava, ?e nebi vztrajnik sral.

Samo ima? pa kar dobro rjavo, kot pa tud vsi ostali. :angry:

Moja pa ?e ni...zaenkrat. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Hvala za dosedanje predloge in komentarje.

Kako so pa te variante (Ferodo, TSW, ...) primerljive z originalnimi - cenovno in performa?no? Katere plo??ice so sploh original gor?

Zaenkrat imam le z original zavorami izku?nje in bom tud le s temi lahko primerjal...

S firmo Zimmerman pa o?itno nima ?e noben izku?enj?

Ferodo so bolj mehke od originalnih (original ratajo s ?asom trde in za?nejo diski tresti,folk misli,da so diski zviti) in malo ve? ?rnega praha je na feltnh.Se pa nikoli ne pregrejejo tudi po velikih spustih. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Bom pa ?e jaz pristavil lon?ek... :) Kljub temu, da pri meni tokrat najbr? ?e ne bo treba zamenjati diskov, bom nadaljeval kar v tej temi. Upam, da ne bo kdo zameril.

Na moji M3 2004 bodo za zamenjati vse 4 zavorne plo??ice. ?elel bi si, da je zadeva vsaj na tem nivoju, kot do sedaj (t.j. original) ali pa seveda bolj?a.

Kaj svetujete? Se spla?a dati malo ve? denarja? Je potem zares tudi kaj ve? muzike?

Kaj je najbolj?a varianta price/performance (kaj nabaviti in kje)?

Trenutno sem dobil eno ponudbo za plo??ice Zimmerman (Germany) - komplet spredaj in zadaj je 92 EUR.

Je to OK ponudba? So te plo??ice sploh zakaj?

Jaz sem dal gor od Ferodo in so bomba.Diske sem obdr?al stare,ker so ?e kot novi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

generalna na motorju
Napisano

Hvala vsem za odgovore, sem prec malo bolj optimisti?en :D Se pa res ne bom branil ?e kak?nega predloga :D

Obvezno zamenjaj podlo?ke,ker ti bo ma?ina druga?e zaribala.Pa mehanika zamenjaj,?e pravi,da nima smisla jih zamenjat. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Z tem oljem,Castrol Edge 5W30 nisem zadovoljen.Tako ga hvalijo,pa mi ga je po 1000 km popapcalo ?e 2 dcl.

O?itno se ne ujame z na?imi diesli ali pa je normalna ve?ja poraba tega olja. :whatever:

Prej sem imel noter Mobil 1, 5W30, pa ga nisem do drugega servisa dollil niti dcl.

F**k,sem postal povr?n.Gledal sem ?ipko olja,ko je avto ornk visel nazaj. sramezljiv

Dejansko je vse v redu z oljem.Se opravi?ujem Castrolu. :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Z tem oljem,Castrol Edge 5W30 nisem zadovoljen.Tako ga hvalijo,pa mi ga je po 1000 km popapcalo ?e 2 dcl.

O?itno se ne ujame z na?imi diesli ali pa je normalna ve?ja poraba tega olja. :whatever:

Prej sem imel noter Mobil 1, 5W30, pa ga nisem do drugega servisa dollil niti dcl.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 servis na 120k km...
Napisano

Kje se pa najugodneje dobi hidravli?ni napenjalec? Na servisu je baje okol 300??

Jaz ga nisem menjal.Je stari kot nov in je rekel mecanico,da ni potrebe zamenjat.

Sem pa zamenjal vodno pumpo,ki je sicer ne rabi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 servis na 120k km...
Napisano

je za nami.. jebenti... drag ?pas...

sem upal, da bo ?lo brez ?panarja, pa me kli?e iz servisa, in pravi, da je zadeva kaput, da gre ?isto narahlo not... :( v kar sem se pozneje tudi sam prepri?al, ko sem kupil novega in videl razliko...

tudi ena od bakrenih podlo?k, ki so bile ?e stare, male, je sekala ven... pa sem reko, ja te pa menjaj... :ne vem:

tako da zdaj pa naslednjih 120k km... here we go :)

Niti ni hudo.Edino za olje si dal preve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Blokirajo mi zadnjnje plo??ice na M6
Napisano

..Alex.. kater mojster ti je to zrihtal? na makomi so mi ravnokar za isti problem naredili predra?un za 500?.. z menjavo za novega + 4 zadnje plo??ice :o

..se mi pa zdi kot da so moji posti nevidni, kajti imam nekaj vpra?anj odprtih, pa ponavadi nobenega odgovora.. :(

Tako kot ti je YavarYe X6V6 razlo?il.Razdret ,kupit nove plo??ice (40? par Ferodo),menjat gumice,spucat batek in sestavit.Ne bi smelo bit ve? kot 100? skupaj z delom. ;)

P.s-za tak?ne enostavne stvari se nadale? izogibaj uradnim servisom.Sej si ugotovil sam zakaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

Zanimivo pri moji 6-ki je,da ko se enkrat lu?ka za rezervo pri?ge,se ne ugasne ve?.Ni kot pri drugem avtu,da se mi v?iga in uga?a glede na hribe in doline.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava bakrenih podlo?k (injektorji)
Napisano

Cedilo v karterju sem o?istil ene 14 dni nazaj ko sem menjal olje :)

Podlo?ke sem dobil v?eraj na mazda servisu :) samo cene pa imajo 4 bakrene podlo?ke 18? :blink:

Tako da jih je zdaj potrebno samo ?e zamenjat :P

Tenx vsem za odgovore in mnenja.

Odkar sem jih zamenjal,mi ne popije ve? ni? olja.Ni? ve? dolivanja.Se res spla?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava bakrenih podlo?k (injektorji)
Napisano

Pozdravljeni

Verjetno se je poleg mene ?e kdo vpra?al ali je podlo?ke potrebno zamenjati.

Namre? zanima me kaj mi gre lahko narobe, ?e jih ne zamenjam, oz. v ?em je sploh point teh podlo?k?

Saj za enkrat mi avto laufa BP nok nok

LP

Andrej

?e ti ne pije nenormalno veliko olja (kaken liter?ek na 2-3000 km),potem je zaenkrat ok.Ko ti ga (?e) bo za?elo piti,je najmanj kar se lahko zgodi,da ti zariba turbina.Naslednji korak je,da ti zariba ma?ina.

Pri rednem servisu (ali ta velikem),te ne bo dosti stalo,?e vsaj preveri? stanje ali najbolje,da jih kar zamenja?.

Stanejo drobi? skupaj z delom.Mimogrede prosi? mehanika,da ti preveri ?e oljno korito in ti po potrebi o?isti cedilo oz. filter,ker se zna zapackati z usedlinami in drobci bakrenih podlo?k.

To ti svetujem ?e posebej,?e ima? motor 100KW in letnik do 2005.

Kolikor je meni znano slu?ijo za dodatno tesnenje-?e jih je potrebno menjati eni bojo rekli DA drugi pa ti bojo svetovali da podlo?ko samo pregreje? da postane mehka in to je to!!!

To z gretjem odpade,ker so ?e original slabo dimenzionirane.Nove so veliko ve?je in z manj?im fijem.

Nekje sem ?e objavil slike novih in starih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.