Kako so pa te variante (Ferodo, TSW, ...) primerljive z originalnimi - cenovno in performa?no? Katere plo??ice so sploh original gor?
Zaenkrat imam le z original zavorami izku?nje in bom tud le s temi lahko primerjal...
S firmo Zimmerman pa o?itno nima ?e noben izku?enj?
Ferodo so bolj mehke od originalnih (original ratajo s ?asom trde in za?nejo diski tresti,folk misli,da so diski zviti) in malo ve? ?rnega praha je na feltnh.Se pa nikoli ne pregrejejo tudi po velikih spustih.
Bom pa ?e jaz pristavil lon?ek... Kljub temu, da pri meni tokrat najbr? ?e ne bo treba zamenjati diskov, bom nadaljeval kar v tej temi. Upam, da ne bo kdo zameril.
Na moji M3 2004 bodo za zamenjati vse 4 zavorne plo??ice. ?elel bi si, da je zadeva vsaj na tem nivoju, kot do sedaj (t.j. original) ali pa seveda bolj?a.
Kaj svetujete? Se spla?a dati malo ve? denarja? Je potem zares tudi kaj ve? muzike?
Kaj je najbolj?a varianta price/performance (kaj nabaviti in kje)?
Trenutno sem dobil eno ponudbo za plo??ice Zimmerman (Germany) - komplet spredaj in zadaj je 92 EUR.
Je to OK ponudba? So te plo??ice sploh zakaj?
Jaz sem dal gor od Ferodo in so bomba.Diske sem obdr?al stare,ker so ?e kot novi.
sem upal, da bo ?lo brez ?panarja, pa me kli?e iz servisa, in pravi, da je zadeva kaput, da gre ?isto narahlo not... v kar sem se pozneje tudi sam prepri?al, ko sem kupil novega in videl razliko...
tudi ena od bakrenih podlo?k, ki so bile ?e stare, male, je sekala ven... pa sem reko, ja te pa menjaj... :ne vem:
..Alex.. kater mojster ti je to zrihtal? na makomi so mi ravnokar za isti problem naredili predra?un za 500?.. z menjavo za novega + 4 zadnje plo??ice
..se mi pa zdi kot da so moji posti nevidni, kajti imam nekaj vpra?anj odprtih, pa ponavadi nobenega odgovora..
Tako kot ti je YavarYe X6V6 razlo?il.Razdret ,kupit nove plo??ice (40? par Ferodo),menjat gumice,spucat batek in sestavit.Ne bi smelo bit ve? kot 100? skupaj z delom.
P.s-za tak?ne enostavne stvari se nadale? izogibaj uradnim servisom.Sej si ugotovil sam zakaj.
Dejte no,res se ne izpla?a telovadit in si zakomplicirat ?ivljenja.?e jaz,ki druga?e i??em vse druge variante,se tukaj nisem upal zafrkavati.Preberite si ?e enkrat te poste.
Zanimivo pri moji 6-ki je,da ko se enkrat lu?ka za rezervo pri?ge,se ne ugasne ve?.Ni kot pri drugem avtu,da se mi v?iga in uga?a glede na hribe in doline.
Verjetno se je poleg mene ?e kdo vpra?al ali je podlo?ke potrebno zamenjati.
Namre? zanima me kaj mi gre lahko narobe, ?e jih ne zamenjam, oz. v ?em je sploh point teh podlo?k?
Saj za enkrat mi avto laufa BP nok nok
LP
Andrej
?e ti ne pije nenormalno veliko olja (kaken liter?ek na 2-3000 km),potem je zaenkrat ok.Ko ti ga (?e) bo za?elo piti,je najmanj kar se lahko zgodi,da ti zariba turbina.Naslednji korak je,da ti zariba ma?ina.
Pri rednem servisu (ali ta velikem),te ne bo dosti stalo,?e vsaj preveri? stanje ali najbolje,da jih kar zamenja?.
Stanejo drobi? skupaj z delom.Mimogrede prosi? mehanika,da ti preveri ?e oljno korito in ti po potrebi o?isti cedilo oz. filter,ker se zna zapackati z usedlinami in drobci bakrenih podlo?k.
To ti svetujem ?e posebej,?e ima? motor 100KW in letnik do 2005.
Kolikor je meni znano slu?ijo za dodatno tesnenje-?e jih je potrebno menjati eni bojo rekli DA drugi pa ti bojo svetovali da podlo?ko samo pregreje? da postane mehka in to je to!!!
To z gretjem odpade,ker so ?e original slabo dimenzionirane.Nove so veliko ve?je in z manj?im fijem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A kdo ve,koliko pride ta zadeva nova pri nas?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani