Skoči na vsebino
Mazda 6 ne pri?ge
Napisano

Mazda je zaribala :unsure::unsure::unsure:

Podlo?ke niso bile zamenjane, ?eprav mi je serviser trdil da jih je zamenjal..

Kdo ve za kak 2.0 motor in koliko okvirno pride, da se popravi motor... ?

torej je serviser odgovoren?????

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

Jst mam not zej ?e drugo menjavo Fuchs Titan 5W30 GT1 Pro C1.

Lp,

to je tudi opcija ja, samo odkar so dal ven C4 je C1 tezko dobit

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kero olje pa potem najbolj priporo?a? za dizlake? bo po?asi treba menjat... trenutno mam castrol edge... kaj drugega?

pol ti nima? DPF...(upam)

DPFjarji smo nekateri pre?altal na MOTUL C1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Nivo olja je nekje malce nad full. Druga?e pa te regeneracije pa nimam pojma kdaj in koliko krat jih dela. A je to mo?no sploh kje videt???? Druga?e pa mislim, da mi je kolega reku, da se vklopi vsakih 30km, ma nisem siguren.

Ce bi se mas se malo porabo......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Verjetno res bolje menjat olje prej. olje ima trenutno 5000 km po menjavi in ga je dovolj. Pa baje se to DEXELO da dobit po dost ugodni ceni a ve? mogo?e kje?

euroton

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hm...Odvisno al je klanc al ne.

Tanka? na OMV?

OK vidva sta pa ?e zabredla v centilitre :hohoho: Pozabljata pa nekaj najpomembnej?ega - spektr in jaz imava CD143, M6 Combi pa Cd120....verjamem da potrebuje ve? truda - hrane za isto delo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jest mo?no upam, da ni ?la turbina pri 65 0000.

Povpra?ujem, ker menjava turbine izven garancije na poobla??enem je tolk k en manj?i rabljen avto. Zaenkrat samo razmi?ljam kaj nardit ?e je slu?ajno res ?la.

Avto v prostem teku deluje normalno, ko da? gas pa mo?no piska in ne potegne. Upam da je ?la sam kak?na cev al kej manj?ega. ?e misel da je ?la mogo?e turbina pa za?ne kr fajnl glava bolet.

Zato spra?ujem, ker ko ga enkrat odpelje? na servis je konec ne more? ve? drugam.

to je pa loh ?isto drugo, najprej si reku samo da je ?la. dobro poglej vse cevke ce so nataknjene in zadihtane, pa pglej kok olja mas - lezaj turbine ce se ne motim s stem maze, tuki detajlov ne poznam, mi je pa beja doo to razlagala, da se priporo?a namesto 20.000 menjati olje v mazdi na 15 ali celo 10 ravno zaradi turbin, ?e posebej pri dpfjevkah, kjer se olje red?i z nafto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

ja sam moja se ni furala sam po lepih cestah in avtocestah. a

ampak je vidla vse zivo, v makedonij oz juzno od nas pozimi vrzejo kamne po cesti i ne sam fini pesek, soli je tok da nam na dvoriscu beton razzira i to je 3 leta star beton. tko da dol se ni za hecat. prezivijo edino TOMO VINKOVICI. :)

sam le ta ne pride za velik odbija? na nosilec odbija?a.... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za pomo? Jo?aGulikoza.

A pozna ?e kdo kak?no alternativo kot sta uradni servis in Simon?

ne vem ?e je.....razen ?e bi sam nabavil - dobil kje turbino potem beja doo, pa ne verjamem da bo kaj ceneje kot simon

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

174.000km l.2006 Brescia, Italija

meni se zdi kar lepa za te kmje, razen seveda auspuh....na primer ko sem gledal in slikal icemanovo 2 leti staro - nov model pri Anzetu med barvanjem, se mi je zdela bolj rjava...

post-2637-1314089301_thumb.jpg

post-2637-1314089310_thumb.jpg

post-2637-1314089321_thumb.jpg

post-2637-1314089333_thumb.jpg

post-2637-1314089343_thumb.jpg

post-2637-1314089353_thumb.jpg

post-2637-1314089369_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ce je avto samo nekaj dni iz garancije (ce si pred tem delal redne servise na pooblascenem servisu) se splaca vprasat na uradnem servisu...ti bojo znal pomagat

BTC sigurno....pa ?e se oni potrudijo bodo spet tukaj velik + dobil :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se bojim da pri turbini pride v po?tev le menjava, sedaj pa kako do druge, avto net zaletene, ebay, simon.....

je na netu - avto pelko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kako pa ti je to ratalo. ? sj je se dokaj nov avto? kok pa mas prevozenih? drugac pa je em v medvodah k prodaja obnovljene turbine ti bo jures vec povedal.

Beja doo nima delov za mazdin motor.....samo psa trojka in nova cx7.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

moja je tudi italijanka, grem pogledat iz katerega mesta je, kupljena pri 121.000 km, pa nisem zasledil neke rjavine.

Moja Brescia 174000

P.S. zanimiv je ta svet mazde 6, stalno neke teme.... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

A si ti tvojo sploh pogledal spodaj? :P

Veckrat.:. :P

Bom slikal ob priloznosti za primerjavo, res je nekosmata

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Jap,sej moja je samo je tudi ruzna. :(

Pol je siciljanka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne vem, ker ne opazujem, bi pa rekel ob petkih nekje na Ipsilonu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Tok tok za italijanke..... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kako pogosto se ti dela regeneracija? Lahko je kaka te?ava z EGR ventilom in preve? kadi pa rabi pogoste regeneracije. Po moje hitreje kot po 200 prevo?enih kilometrih se ne bi smela regeneracija vklapljat. Poraba pri postopku regeneracije DPF filtra pa je nekje 2 litra do tri vi?ja kot normalno in to je lahko vzrok pri tvoji kr visoki porabi.

Jaz tud sumim v tej smeri zato te sprasujem o nivoju olja.....si pogledal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 - "veliki" servis
Napisano

OK, fantje zdaj sem porabil 2h sorfanja, da sem na?el dokaz, da ima 2 jermena + ketno!

Slika Mazda 5 engine diagram

Pa ?e nekaj detajlov: Mazda engine

Pa ?e stran za vse Mazda?e kateri sami "?raufajo doma" - na ?alost je v Ru??ini, vendar stric Google ve vse http://www.japancars.ru/cat/mazda/?cat=AECV04

:D

M Dean - ja grem z tabo na servis in ?e foti?a bom zraven vzel ter slikal oba jermena!!!

Lp

?lovek mi govorimo o jermenu, na katerem so priklju?eni deli ki jih goni alternator

http://allmazda.net/parts/MAZDA%205/AECV05/C2/1580A/

Jermen ki poganja vse vitalne dele je le en - tisti drugi o katerem ti govori? gre pa na kompresor klime v sklopu teh delov.

Da sem jasen: gre za 2 fizi?na jermena, ki pa sestavljata 1 mikrojermen, zaradi lege so ga razdelili na 2 dela o?itno. ?e vedno te2 staneta skupaj okoli 25?....vsaj za mojo m6 je mikrojermen bil 19?

Ker kadar govorimo o dveh jermenih je ponavadi to glavni in mikro jermen.

Sej v bistvu da dobi? notranjega dol, ne gre druga?e kot da sname? manj?ega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Za to se moram malo pozanimat pri kolegu ki je mazda? do zadnjega ?raufa (mehanik). A se poraba kaj zmanj?a al ne? Mene najbolj skrbi da se mi ne ma?ina zjeb....

ma?ina se ti ne mora zje....to dela vsak proizvajalec avtomobilov - mazdin cd121, cd136, cd143 so isti le tovarni?ko ?ipirani + nekaj sprememb na delih.

Poraba naj bi se zmanj?ala - men te?ko re?t, ker je bla to prva zadeva v avtu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo to me tudi zanima. To je v bistvu ?ip ali nekaj podobnega. Ne me razumet narobe ?e napi?em kako oslarijo. Eni mi pravijo da se poraba zmanj?a eni da se zjeb...motor. Koliko pa ko?ta taka predelava? Ali je velik poseg? Kje to delajo? Ali mogo?e to naredi? lahko sam doma oz. nekdo ki ima ra?unalnik za to vozilo?

lp,

ti dam na zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mazda 6, 143Km, letnik 2006, 138.000km. Filter DPF. Redno servisirana. Na vseh servisih menjano vse kar je bilo potrebno. Res se mi zdi zelo ?udno. Svak ima enak motor na M5 pa nu bere cca 6,5. Res ne vem kaj je razlog tako veliki porabi. Ali imate kake ideje? Sem bil zaradi tega tudi na swervisu, pa so priklopili na ra?., ugotovili pa itak ni? ne.

Lp,

Iztok

En glavnih razlogov je vedno vo?nja, jaz odlo?no pospe?ujem do potovalne hitrosti in potem hitro v prestavo in 'kruzat' po omejitvi - avta ne mu?im po?asi pri pospe?evanju.

Z avtom te?ko da je kaj narobe - edino kar lahko preveri? je nivo olja - ?e ga ni preve? proti oznaki X in s tem mogo?e ima problem regeneracij, pa predvidevam da redni servici dajejo C1 olje

Pri velikem servisu 120.000 so tudi ?istili cedilo? - sicer ne vem da bi se to ravno na porabi videlo, ampak prej na crknjeni ma?ini :blush:

Da ?e dodam, ne vem ?e si drugje razbral, ampak jaz uporabljam ?e powerbox na cca 170KM in motor se mu?i manj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.