Skoči na vsebino
Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Pozdravljeni,

Sicer je tema ?e kar nekaj ?asa stara, pa bi vseeno rad malo podebatiral okrog porabe. Ker sem razmeroma nov na forumu nisem ?e kaj dosti pisal. Sem lastnik Mazde 6 SPC 143KM in zdi se mi da mi kuri zelo veliko. Poraba se mi giblje tam okrog 7,8-8,5l/100Km. Zdi se mi malo pretirana saj ne veliko pretiravam z gasi. Namre? po avtocesti furam povpre?je 130km/h, imam mestne in primestne vo?nje. Skratka nek normalen in povpre?en voznik omenjenega avta. AJa pa ?e to vedno gledam da ne pretiravam z obrati in furam da lepo te?e tam okrog 2000 obratov in manj. Hvala vam za odgovore. No upam da tema ni ?e prav usahnila in da, bo kaj odziva.

Lp,

Iztok

moj enak motor tezko spravim cez 7, res ti malo veliko zre, daj malo podatkov, km, letnik, kdaj servisirana in kaj narejeno...

V?eraj smo ?li 5 komadov z morja, 2/3 karavan prtljaznika polno, s prva-druga Unec -Lom zaradi nesre?e pa sem imel relacijo 6,5L

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 - "veliki" servis
Napisano

kaj zdaj, en ali dva? drug teden grem tipu na fin? nedokon?anega servisa pa bi bilo dobro vedeti preden mi ?e "zamenja" kak dpf filter na bencinarju... hahaha :P

ok, ?alo na stran... ve kdo za kak?nega ugodnega ponudnika ngk sve?k, predvsem za ITR5F-13 ali pa bi kaj drugega bilo enakovredno ali celo bolje?

dejrad1980: mislim, da bo? tudi ti moral narediti revizijo (stro?kov) servisa. :harhar:

kaj greva drug teden tipu skupaj na obisk? :ph34r::D

Jah Dejana so mal z elastiko....bencinar sploh nima 'velikega' servisa v bistvu le redni z enim mikro jermenom....

Za svecke ajvar ma opcijo ampak se vrne 29, ce rabis prej loh jaz preko ebaya, veliko ceneje. Ce hoces jutri pogledam

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo prtlja?nega roloja M6
Napisano

Evo,"kupil" sem nov rolo...NOT. :P

Alora,po tehtnem premisleku sem si dejal:Alex,kaj si ti en kos str.tehnika ali si ribi??(ne ?alim ribi?ev,da ne bo pomote).?e zna? popravit stroje bo? tudi eno tako malenkost. ;)

In sem narisal skice za ?tifte.Ponudil se mi je Ajvar,da mi jih postru?i,kar sem mu zelo hvale?en. :bravo:

No,ugotovil sem,da ima stru?nice biv?i so?olec,(nisem vedel do dan-danes).Valjda je to opravilo trajalo par dni,da mi jih je postru?il,da izgleda bolj pomemben ali kaj??e bi imel sam na voljo stru?nico bi bilo v pol ure vse narejeno.Cena-materijal+ delo 15?.

Kakorkoli,kupil sem ?e alu cev (fi 15mm zunanji premer,debelina 1,5 mm;cena 11? za 2m cevi).Sicer je malo ve?ji fi kot original,ki je mimogrede narejen iz zelo slabe plo?evine debeline komaj 0,7 mm. <_<

Za tiste,ki boste prvi? popravljali ta rolo sem ozna?il,katera dva vijaka morate odviti(samo na eni strani,kjer je napenjalec za vzmet).

Objavljena slika

Objavljena slika

No,dobil sem ?tifte in ugotovil,da na enemu (ki pride na stran napenjalne ?ipke) nisem narisal dovolj

globoke izvrtine (biti mora globoka 12mm)

Objavljena slika

Najprej lepo odlepimo staro pltno iz ?ipke.

Objavljena slika

Original jeklena ?ipka.

Objavljena slika

In primerjava z novo alu.

Objavljena slika-

v stari je lepo viden odlomljen original ?tift

Alu palico mi je tudi strugar skraj?al na pravo mero.

Nato sem zalepil novo palico.Nama?emo obe strani;platno in palico.Po 10 minutah zalepimo skupaj.

Objavljena slika

Na vrsto sta pri?la nova alu-?tifta.

Na strani,kjer je napenjalna ?ipka,sem zarezal L utor in vse vstavil vzmet ter zato?kal ?ez,da se ne more sneti ven

Objavljena slika

Ker se mi je tudi vzmet strgala,sem jo skraj?al.Tudi na koncu ?ipke,kjer pride pritrjena vmet,se je vse skupaj odlomilo.Moral sem izvrtati novo lukjico fi 1mm.Ker je ?ipka iz navadnega ?eleza je to zelo enostavno.

Objavljena slika

In konec vzmeti sem lepo vtaknil v luknjo in jo dobro ovil okoli,da bo dr?ala kot se ?ika. :D

Objavljena slika

No,to sem lepo vstavil v cev,izvrtal luknjo fi 4mm (a ne skozi in skozi,ker bi kasneje lahko blokirala ?ipko,ki je v cevi) in narezal navoj M5

post-399-1313927111_thumb.jpg

Privil sem navojni zati?,tako da ?e se spet kdaj kaj pokvari,enostavno odvijem in razstavim vse skupaj.

Original je namre? zato?kan

Potem sem samo ?e zalepil ?ez trak,da se ne razt?e platno.

post-399-1313927511_thumb.jpg

Zalepu sem ?e na koncih platno in je bilo.

Vojla.Sestavljeno,napeta vzmet in vse dela ?e bolj?e kot novo. :jupiii:

Ce nam odleti vemo kam pridt na kofe..... :pepsi:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 - "veliki" servis
Napisano

2 jermena bil zraven na servisu moje :bravo:

Clovek, al ti nimas bencinarja al so te na suh.......kam so ti pa pol ketno dal, ki se ne menja :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne pri?ge
Napisano

Kako re?i? zadevo cenej, tko za vsak slu?aj, da vem.

Da ga kupis v navadni avtotrgovini ali mazdasu ala ajvar ki ma mogoce zalogo in menjas sam ali z njim - piece of cake

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne pri?ge
Napisano

To je to, avto je ?e na avtovleki in na poti do Braneta v kamniku. Upam da bo delala ?e nadaljnih 200.000 km :))

Imv ventil? Ce ja te bodo lahko orng ocolal za neki kar sam lahko resis veliko ceneje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnje zavorne ?eljusti M6
Napisano

Kaj pa ?e bi hotel zadnje cilindre odpret oz ven potegnit, da vidim ?e je notri kaj rjasto, a si to tudi delal?

Ni blo potrebe, se drzim pravila ce dela, ne popravljaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnje zavorne ?eljusti M6
Napisano

A je ?e kgo menjal zadnje plo??ice? A je potrebno kak?no posebno orodje? Nekaj je potrebno narediri oz. v?ravfat bat......

Jaz sem vse 4, zadaj je enostavno, M vijak za odpreti 'pokrov' celjusti, zamenjas hitro, pazi le na fedrcke da ne odletijo drugace labko ploscice ropotajo. So takoj na vrhu ploscic.

Batek ima pa zarezo s katero enostavno s kombinirkamo vsravfas bat, pa obvezno odpreti pokrovcek zavorne in kasneje preveriti nivo tekocine.

Pa zadaj se treba sneti rocno na patentu...oz zaticu z varovalko. Spredaj pa japonci ne bi bili japonci ve ne bi dali ogromen imbus za odpiranje celjusti.....se dobro da mam 2 avta da sem sel v izposojo....

Po menjavi pazi, ker se mora pedal vsesti (batki) in se bo se trsal pocasi.

Spredaj pa batki nimajo zareze in je treba papagajke in stisniti, se ne vrti in ob tem paziti na gumice.

Ce ze delas to ti priporocam se zamenjati zavorno tekocino in s tem odzraciti bremze, ker ne gre brez gume dol....nedostopno in

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbo lag ?
Napisano

Moj powerbox vlece od 1200 :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim, da je bilo govora o aktivni napaki in je ni mogo?e zbrisat! Imam pa ob?utek, da je to nekaj manj?ega (lai?no razmi?ljanje seveda - upam vsaj), saj se lu?ki pojavita po nekaj dnh, potem pa zopet izgineta (lahko da gre za kako stvar, kar se kablov ti?e, torej kratek stik). Po mojem ?e bi bilo nekaj ve?jega, bi lu?ki zmeraj goreli.

Vsako napako se da zbrisat, le da ce je problem se prisoten se vrne.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Apdejt.

Ko sem instaliral smart turn, sem odklopil en sop kablov, na board computer modulu, da sem lazje priklopil zadevo. Po tem zopet ti 2 lucki in napaka lost communication with Abs .....

Zbrisal in mir.

Ves kaj me zanima, a je tebi sploh kdo zbrisal napako? Ker lahko da mas tako banalno opozorilo in je treba samo izbris.:ce ti ni nihce prebral napake je tudi verjetno ni zbrisal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katerega poobla??enega serviserja bi mi priporo?ali, ki bi mi znal tole napako odpravit? Sli?al sem za avtohi?o Cosmos v Ljubljani, da delajo zelo dobro in korektno. Kaj menite?

Kak?ni pa bi naj bili po va?em mnejnu stro?ki odprave teh lu?k oz. problema po va?em mnenju?

Btc sigurno, vendar strosek je lahko od 50 do nekaj 100 ojro ker je lahko marsikaj, original deli so pa jako jako dragi.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meni se ti dve lu?ki v?geta ob?asno; v?asih mi ne gorita po 3 dni, potem pa se zopet pojavita kateri dan, ko avto, med vo?njo ?e nisem opazil da bi se mi v?gali. Sem pa iz Ptuja. Pa ti?

To pomeni da jo ob vzigu potegne iz spomina. Medvode. Ce bos kaj okoli LJ ni panike. Trenutno Rovinj, obd mam s sabo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najprej mu mormo ?iht zrihtat. :blush:

jap, Monthy Pyton bi ti rekel - always look on the bright side - sedaj itak ne rabi? avta....(da te mal nasmejim)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo material nabavljen:

- sklopka

- vztrajnik

- kit za velik servis

- vodna pumpa

- man?eta

Zdaj pa samo veselo ?raufanje :)

P.S. Sklopko in vztrajnik bi lahko dobil malenkost ceneje pri Simonu (a imam pa? sre?o, ker je ?as dopustov in gre na morje :( )

Pol ma mogo?e Cliota frej :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A to olje. Na kok ?asa pa je to pametno menjat?

par let ali velik km...jaz na 3-4 leta delam (?e avto vzdr?i toliko pri meni :D ) oziroma takoj, pri nakupu rabljenega - obe mazdi na primer.

Pa razlika je vidna- novo je kristalno jasno in rumeno, staro pa oran?no in gosto. dal sem pa DOT 4 ne 5.1...ker nimam super ?portnega avta...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ka?n filter to?

ta glavni zra?ni za levo lu?jo, pod njim je povratni cilinder sklopke, ki uporablja DOT zavorno olje...sem zamenjal olje preko vseh 4 zavornih cilindrov, sam ?e tukaj v sklopki ne, ker sem mislil da je na dnu motorja kot v MX5

A je pol v zahvalo kaj spro??ala noge z dvigovanjem v zrak ?

Sem se jaz preve? sprostil na kav?u in so me otroc na njem zbudil ob 07:30....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aha, no saj neki dobrega za nas :D :-)

glih v?eraj je ajvar gledu mojga....

aja ohi?ja filtra ni treba dat ven, nipel cilindra sklopke je takoj za killerjem v sredini tega avta - tako da sem ?e tam notri spumpal in zamenjal olje. se dobro da ma nasa dolge noge za asistentko :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izklop "dnevnih" lu?i
Napisano

Em, Jures, a se mi samo zdi, ali ta re? stane 230?? Je v ceno vklju?ena tudi zabava, recimo, klofanje kakega Japon?ka, ki si je zmislil tako bedarijo?

In, qwerty, ?e je akumulator v zadnjih izdihljajih, je tudi to preve?. ?tiri ?arnice po 5 W in ?e dve od osvetlitve reg. tablice ti poberejo 30 W, kar pri 12V sistemu predstavlja 2,5A. Niti ni tako malo, kot se zdi, sploh, ?e molze? zadnje mA iz akumulatorja.

tam nekje ja, pa ne vem ?e za bt-50 sploh je tak modul brez dnevnih....

saj pravim gre zgolj za rele, torej se odklopi kontakt 12V in se lu?i pri?iga le s stikalomo, mal se je za poigrat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jures, a tebi se tut to zgodi, ko kalibrira? potovalni ra?unalnik? Sem mislil, da sem jaz 'blesav' in se samo meni to dogaja :-)

Yep....prepametno je tole vse skupi

off topic - kam ti kalibrira?, ?e ho?e? na primer da ka?e porabo manj? -5,-10...al v plus?

Meni se zdi da se to nastavlja zgolj range - domet in je treba potem kontra, manj?a kot je poraba ve?ji je domet...ker sedaj mi Bc ka?e ok, ampak remaining 50km ko mi ?e lu?ka ne sveti sploh....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jermenica za mazdo6
Napisano

Ali je potrebno pri velikem servisu menjati tudi ?ponar tega mikrojermena, ali se da zamenjati samo kak?en le?aj v njem ? :ne vem:

Pa jermenico altelnatorja se da razstavit pa menjat le?aj ?

Jures, kje si nabavil jermen pa jermenico, pa kolko ? je zneslo ?

jermen 11? jermenica 90 s po?tnino oboje, kot re?eno jermenico mam vi?ka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Naslednja Mazda bo verjetno kar bencinarka <_<

Jaz sem tud govoril, ce dizel pol TDI, pa da se bojim mazde Cd, pa sem vsen po?rl vse besede, zdej pa trepetam, ampak po ob?utku gre avto ?e 1A....sem pa kot vedno pri rabljenem / starej?em avtu klju?ne dele menjal, ne glede na servisna potrdila....

vse teko?ine, filtre tudi hladilno, in dot, gume, bremz plo??ice, po potrebi pa jermene in amortizerje

Pa da vidmo ?e bo crkvala ko pride mraz ob ?tant gasu :hudicek:

Kako bo? sedaj naredil - rabljeno kako ali kako? ?e ?eli? povpra?am tukaj, ali pa poglej tam kjer je ravno nekdo iz anglije naro?il novo.

Objavljena slika

http://www.red-line.it/result.jsp?lang=4&a...638&cat=%25

A sem izbral pravo masino?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ma ti lu?ki gorita za marsikaj....kot prvo ?e odklopi? akomulator in ne nau?i? volanskih kotov...

Potem gori tudi ?e je slab akomulator, to sem do?ivel na CX7, in ?e en ?lan tukaj je imel isto zgodbo

Na trenutni 6ki pa se je to v?galo po tem, ko sem kalibriral BC, v?gal avto takoj na mestu in prebral sem napako s svojim maxscanom Wheel speed sensor...zbrisal in potem nikoli ve?...

A se tebi takoj po v?igu v?ge, kadar se to pojavlja ali med vo?njo? Iz kje si, ?e si blizu lahko prebereva napako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ma ti lu?ki gorita za marsikaj....kot prvo ?e odklopi? akomulator in ne nau?i? volanskih kotov...

Potem gori tudi ?e je slab akomulator, to sem do?ivel na CX7, in ?e en ?lan tukaj je imel isto zgodbo

Na trenutni 6ki pa se je to v?galo po tem, ko sem kalibriral BC, v?gal avto takoj na mestu in prebral sem napako s svojim maxscanom Wheel speed sensor...zbrisal in potem nikoli ve?...

A se tebi takoj po v?igu v?ge, kadar se to pojavlja ali med vo?njo? Iz kje si, ?e si blizu lahko prebereva napako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.