Skoči na vsebino
Vpoklici
Napisano

Tako je, AK016 je blo reprogramiranje PCMja, se mi zdi, da mi vsak mesec reprogramirajo PCM, zej se mi bojo zihr intervali regeneracije podal?al xD

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 III USB problem
Napisano

SAm da updatam status. Ne bo se dalo ni? rihtat, avto ni ve? v garanciji, in jih to ne prizadane preve?, da mi predvaja od za?etka. Tak da, ?e poznate koga, ki bi ta modul meu oz vedu zanj, me prosim kontaktirite.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Morm to ?e enkrat prvezat pa monitorirat, k bom na AC. Ja to so moje 20km relacije in ti skoki so vrjetno iz 50 na 90, ker o?itno je to v relativno kratkem ?asu.

Ma? ti kake CSV datoteke od tvoje nove? Glede na to da smatram, da tvoja je ?e dokaj sve?a in bi naj mela normalne regenercaije, bi mal primerju, kaj se dogaja pri tebi, ko pride obremenitev.

Pelkom pravi, da bi naj useen ble regeneracije na okol 400 km, pa da bi nardil prisilno regeneracijo, pred menjavo olja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tak, sem delal zej mal statistike, in ja mam nekaj nepojasnenih zadev, recimo tale graf:

post-10697-0-65658500-1566212827_thumb.png

Zakaj bi se okoli osmih minut, kar naenkrat tolk pove?alo generiranje delcev? o.o @Spektr: ma? kak?no idejo, ti si nazadnje to najbolj spremljal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 III USB problem
Napisano

Kon?no sem se spomnil, da ?e nisem odpisal. Pred dvema tednoma, sem bil pri Selmarju, prijazni mehaniki so sku?al pomagat in rekli, da so pri nekaterih resetirali module in je to pomagalo. To so mi tudi za 10 min nardili, ampak ?al ni ni? pomagalo.

Pa sem jim tudi omenil, da se je to menjevalo na zahtevo kupca, da je mazda izdala uraden dokument. Pa nih?e od mehanikov o tem ni vedel ni?, so pa rekli, da ?e to pismo mam, naj ga prinesem in bomo vidli, kaj se da nardit.

Tak da, zej i??em tule po temi tist mazdin dokument, pa ga ne najdem, bi vedu kdo kje ga najdit?

Ok na?el forum s tem originalnim dokumentom: https://www.mazdas247.com/forum/showthread.php?123847299-Service-Bulletin-FIX-USB-playback-and-SMS-Bluetooth!!!&p=6367379&viewfull=1#post6367379

Tak, zej pa tole sprintam, pa grem nazaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Ja po par mescih sem menju turbino, ker je loputa crknala :D

Pa na mal bolj resno noto: niti ne, podobna zadeva, kve?jemu placebo. Takoj ko sm se odpeljal iz servisa, zej pa leti k strela... Po tednu dni ti ta ob?utek izgine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

@Hixxy: ta reprogramming sem nardil ?e na ?e?kem, takrat so mi rekli, da je to sam PCM prene?en iz novih M6 2018. Tale AK016A pa zgleda, da smo vsi dizla?i fasali. Me prav zanima, kaj bojo s tem nardil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Lol, ka js mam dejavu spet al ka, ?e mesec bluzim o problemih z DPF regeneracijami zej pa ugotovim, da mam vpkolic: AK016A - Intake Shutter Valve Concern

Sicer ni dierktno povezano in po googlu bi se lahk sam zgodil, da ti avto ugasne. Ma gremo se zment na servis, pa da vidimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo v?eri mi je za?el regeneracijo po 110km ... pa vem, da se je prej?nja kon?ala normalno. Morm si dans dat forscan na fon, pa tole mal spremljat, nekaj mi tu smrdi.

Nekdo je omenjal nekega ?loveka, ki se ukvarja s ?i??enjem DPF-jev?

Sicer pa, da se to dogaja pri 126k km .. je za mene dokaj ?udno, DPF bi moral zdr?ati malo dlje ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Torej bomo po novem za?eli menjavat avte, ko nam klima ne bo ve? hladila? :D

Ja, moral bi primerjat s kak?no drugo, moja je stara 4,5 let z 126kkm in ne vem kaj si naj mislim, definitvno pa v vro?ih 30+ pri nastavlenih 20 nimam ob?utka, da kdaj ohladi tako

nizko brez da prestavim na notranje kro?enje. Ampak definitvno se mi ne zdi, da bi pihala z 8 stopinjami ... prej ene 15 ... spet pa kdo pravi, da je ob?utek na moji roki mirodajn xD

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Jp, hladen dol al pa vro? gor isti drek, rezultat je, da se hladn luft spusti vro? pa dviguje, torej je vseen bol?, da ti piha v srednji del kabine, kot pa v noge. Tudi meni pa ni jasno, zakaj ?e na nobenem avtu nisem do zdej  opazu, da bi pihal hladn zrak na ?ipe (razen v na?inu odrositve).

Tole s hlajenim stropom dejansko obstaja v kakem avtu? :)

Pa ?e neki na to temo: po kolkem cajtu grete polnit klimo, zadnji? sem mel totalno pregret avto, in se mi je zdel, da ni pihal tak hladn, ko bi mogl, na drugo stran pa, kolk hladn pa vam sploh piha, ?e mate na full? Tak da roke ne morte dr?at na klimi, al tolk, da mate prijeten ob?utek hladnega zraka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Drga? pa pihanje v zgornji del prostora ima smisel, da se enakomerno ohladi, ?e ti sam odspod piha, pol bo? meu noge zmrznene, z glave ti bo pa ?e tekl.

Zakoni termodinamike, al ka je ?e, pa? :)

Js mam skos na AUTO, preklapljam samo temperaturo in na?in med kro?enjem zraka v kabini in tistim zunanjim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Spektr: tudi meni, in ka zej? Ma smisl delat prisilne regeneracije oz. karkoli druga, razn seveda menjave? :)

Pa dans sn pogledu na vi?ino olja, zopet nara??a, zopet ?lo ?ez max in je na polovici poti do X-a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, kompliciramo, ker lahko :) Sem pa dans biu presene?en, pred regeneracijo:

post-10697-0-55934100-1562275454_thumb.png

po regeneraciji:

post-10697-0-41955500-1562275563_thumb.png

Pr 166 km je zaklu?u, tak da nekje 10 km in je blo konc regeneracije, je pa res, da sm se dans trudu ne spu??at obratov pod 1500 rpma med regeneracijo

@Spektr: ka pravi? na to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Alex: tak nekak, kot je opisal Shrek, kar se imenuje metoda bele rokavice. Druga?e pa: https://www.idnes.cz/auto/autoservis/filtr-pevnych-castic.A161219_114541_autoservis_fdv

Kjer utemeljujejo, da bi se lahko zgledovali po nem?kih in avstrijskih policistich, ki te po navedbah ?lanka, po?ljejo na tehni?ni pregled, in ?e tam ugotovijo, da ga nima? ali ma? nelegalno popravljenega, kazn.

Aja pa v ?lanku ?e navajajo, da bi blo fajn k bi zni?ali ceno DPF filtrov, baje bi potem ljudje tolk ne demontirali ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Jest: Pa da prilijem, ?e eno kanglo goriva: nekje je treba za?et, in kot glih ugotavljamo v niti "Prigode v prometu", je treba za?et pri nas samih, ne? :) Drga? pa ja, kot ZMAJ pravi, bo treba lokalno kupovat xD Pa spet smetimo tle nit ... ajajaj :D

@Spektr: ja na ?e?kem je glih pred kratkim bla polemika, zakaj policaji ne izrekajo kazni za odstranjen DPF, kljub temu da imajo to pristojnost ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.