Skoči na vsebino
preventivna generalka
Napisano

No, ja, "generalka" je res malo hud izraz.

Zato pa pošten velik servis ... 😃

Še kak predlog - tudi glede "izvajalca". Mi je jasno, da bi moral nekam peljati avto in ga pustiti kak dan ... Saj verjetno ne delajo vsi vsega ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

preventivna generalka
Napisano

Tako kot piše v naslovu, se nagibam k preventivnemu generalnemu servisu vozila.

Moja Mazda 6 2.2 SkyActiv-D ima namreč že 223.000 km za seboj in načrtujem, da bi pri 230.000 km dal narediti res generalni servis, in sicer:

menjava pogonske verige

menjava sita za olje

menjava olja in vseh filtrov (zračni, kabinski, naftni)

menjava podložk injektorjev

menjava mikrojermena/jermena alternatorja

čiščenje sesalnega kolektorja

čiščenje EGR hladilnika? (to bi moral dobiti nekoga z ultrazvočno kopeljo?)

Sem še kaj pozabil? Npr. preveriti kaj okoli turbine ali pa preveriti/očistiti/obnoviti injektorje, če bodo že zunaj?

Je kak junak/mehanik na tem forumu, ki bi se lotil takega podviga? Lahko še za vse ostale potografiram in dokumentiram.

PS: Zavorna tekočina je bila menjana lani skupaj s prednjim kompletom diskov in ploščic. Prav tako že zamenjano olje in filter v avtomatskem menjalniku, sicer bi tudi to šlo pod "preventivno generalko".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vsekakor ne škodi, če avto redno poženeš, seveda, ko je ogret na delovno temperaturo.

Moj kolega, ki se z dizlom cel mesec svaljka po LJ, vsako pot v MB izkoristi za vožnjo v 4. po AC v visokih obratih - pa pravi, da potem avto boljše gre. =)))

Ampak, ko se enkrat naberejo saje v mašini, pride v poštev le fizično čiščenje ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator - podaljšanje delovanja
Napisano

Super tema, sem sel prejle v Hofer po destilirano vodo in jo nalil. Cez noc ga dam pa se na polnilec.

2 hours ago, TiEn said:

Si bom  kar tole temo sposodil,.. kako je pa glede polnjena baterije? Je kak poseben postopek?

Nic posebnega, das na polnilec in to je to. Pa oznacis, da polnis avto akumulator, 12V. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samo v razmislek: letnik 2014 dizel je lahko se iz problematicne serije (sploh v luci dejstva, da je izdelan lahko vec mesecev preden je dejansko prodan in registriran).

Raje glej od letnik 2015 dalje, so veliko bolj "varen" nakup.

Sicer pa prilepi oglas od doticnega avta ... pa lahko komentiramo se kaj vec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
38 minutes ago, Bini said:

Kia ima tako najcenejši letni redni servis 120€,če se motim me lahko popravite.(uradni servisi)

Močno dvomim. Ker prav na račun "kvazi" 7-letne garancije, pogojene z rednimi servisi služijo na teh.

Po mojih izkušnjah imata najcenejše servise Citroen in Dacia ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
12 hours ago, scania said:

Gledam lovilce olja ki se vstavijo med oddušek povratnega voda hlapov. V tujini jih kar dosti vgrajuje v skyactive g motorje. Ima kdo kakšne izkušnje, mnenja, nasveti?

Škoditi ne more.

Jaz sem to nameraval narediti na 1.6 THP (PSA) motorju, ki je bolehal za isto težavo, pa je tako naneslo, da sem prej avto prodal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.