Skoči na vsebino
dne 18. 11. 2021 ob 15:01 je Alex napisal:

A so kozolčarji v bistvu sploh mehaniki, ali kako? A so to fušarji, ki popravljajo avte kar pred hišo? Vse brez računa? 

Če je odgovor ja, se razume, da k takemu ne bi biti pod razno peljal avta. 

Js tut doma pred bajto rihtam dolicene stvari brez racuna.... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

@Bini si ziher da je to olje? 🙃🙃🙃🙃

To je zena neki pekla, pa je pomoje aliko cokolade po pomoti dal gor 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2016 - Android Auto / CarPlay
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Android Auto
Napisano

Tako ja kot je Kacnje povedal.

Je pa trenutno na voljo samo s prenosom preko kabla, menda pa bo deloval z naslednjo posodobitvijo Mazdinega sistema tudi brezčično preko wifija. Naslednja verzija bo 74.0....., ki je trenutno na voljo samo za USA

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016, SBS/SCBS malfunction
Napisano
pred 3 urami je kacnje napisal:

Mogoče se sliši čudno, ampak to je (seveda odvisno od bolj podrobne napake v računalniku) pomenilo tudi "čiščenje sesalnih kolektorjev".

res je, odkar sem sam to nardil mam mir :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzorski ventil tlaka v gumah
Napisano

A je te ventilčke možno izklopit v meniju, da ne kaže (zanima konkretno za CX30 2021), pri moji 6ki vem, da se da, ampak je vezano na abs in nimam teh ventilčkov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Aless napisal:

2 .generacija M6 nima magnetnih čepov, za 3.gen pa nevem.

Glede obrabe pa ja 38ppm sem imel z Motul 8100 X-Clean EFE 5W30, in to kljub 6,6% goriva v olju.

Aja, za rocnega tut js nvem

Ta podatek glede olja mi je pa usec, jutri ali pojutrisnjem gre tut pr men to olje not 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zagon motorja
Napisano (urejeno)

normalno je, da to traja par sekund

pred 1 minuto je TiEn napisal:

Normalno je pri mazdah, da gre na višje obrata vendar to ne traja več kot par sekund 5-7s.

lp,

si me prehitel 😂

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je Aless napisal:

Hmh, načeloma magnet ne škodi, ampak pri Mazdinih dizlih z predolgimi intervali je bolj problem uničeno olje ki se spremeni v zažgane oljne usedline, teli ti pa potem zabašejo kanale. Pri teh usedlinah ti pa magnet ne pomaga. 

Magnet ti bo pobral samo železo (material cilindra, odmičnih, zobnikov...). 

Moje mnenje je da ko pride že do take obrabe železa da ga lahko z  magnetom loviš, je z avtom že nekaj narobe. 

Iz analiz rabljenega olja vem da je do 100ppm Fe/10.000km še ok, vse kar je več pa zna kazat že na kak problem.

Pri moji M6 sem z drugim oljem spravil obrabo Fe(železo) iz 69ppm na 38ppm/10kkm. 

Lahko ti pa iz prve roke povem da sem pri svojem rabljenem olju probal z magnetom pa se ni nič prijelo gor. Se pravi je bilo premalo železnih delcev v olju. 

BTW: Lahko pa zmontiraš tudi magnetni čep na karterju, da boš bolj mirno spal. 

Čeprav magnetni čep bi bolj priporočal za menjalnik, sicer ga mi je še en ostal od Honde, ampak mi ne paše na Mazdo k je drug navoj. 

To je res, ampak tak filter najbrz skodit ne more, tak da bom js rajsi kr daju 5€ vec za ta filter 🙂

38ppm mas z Motulom? 

Na menjalniku pa Mazda ze tak ma v originalu magnet 🙂

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tisti, ki mate dizle... v info vam sporocam, da kupujte samo originalni oljni filter, v njem je namrec vgrajen magnet, ki pobira svinjarijo na sebe. Vceraj sm to slucajno zvedu, dons sm se sou k Selmarju pozanimat, ce je to res in so mi potrdili. 

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Zakaj že imamo filter? Zaradi inšpektorjev, ali da vsi skupaj dihamo bolj zdrav zrak? 

U bistvu je tole za nase zdravje se slabse, drobne trde delce lazje vdihnes v sebe, kot vecje.

Pred eno uro je x-layer napisal:

Kaj pa je narobe z Mazdinimi bencinarji?

Pri hiši imamo že 5 Mazdo, vsi po vrsti so bili bencinarji...

Dragi so

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je mazdaman napisal:

Dejan ni to rešitev, brat je šel to skozi Paga ima sedaj nazaj. In ni poceni.

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Zakaj ni resitev? Na Alfi je delal odlicno brez njega, na M3 prve generacije isto, avto je bil bolj odziven, pa se poraba se je za liter zmanjsala. 

Skrbi me edino to, kdaj bojo na tehnicnih uvedl meritve tega. 

Druga resitev je prodat vse akup pa it na bencinca, ampak v tem primeru to najbrz nebi bla Mazda, ker so se predrage bencinarke, pri nas jih pa skorda ni 🙄

pred 3 urami je TiEn napisal:

Praš strajnarja kolk bi ti računu za ga ščistit. Pa se odločiš. Lahko mu ga pošlješ demontiranega po pošti, čiščenje opravijo v enem dnevu.

Zdej trenutno nimam vec tezav z njim, na splosno bi se rad znebil da se dela sranje po motorju za vecno (zabiti izpusni, egr, itd...) 

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje pri visokih obratih
Napisano
pred 2 urama je Anzej napisal:

Sem pa opazil da se mi čuje na desni strani motorja podoben zvok kot da bi nekje zrak ven pihal.

Preglej vakuum cevke

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
dne 21. 9. 2021 ob 12:00 je Aless napisal:

Hmh, kaj si imel dost prekinjenih regeneracij?? 

Se mi zdi da je ta tvoja M6 imela malo težje življenje do zdaj🤔

Lih kratke vožnje niso ble, v Avgustu zadnjih 14 dni se je kr delalo kilometre (tut med 300 in 400km dolge poti), razen pol cijazenja po večjih mestih. Naredlo se je okrog 3000km. Tak da lih dost prekinjenih regeneracij ni moglo bit. V tem mesecu pa pač vožnja v službo pa nazaj, 22km v eno smer od tega 20km avtoceste.

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 21. 9. 2021 ob 11:42 je 50keda napisal:

A si kej spremlu prej, na kolk ti je PM_GEN padu po regenaraciji? Pa na kolk ti pade zdej?

tega se pa nisem am jemal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je 50keda napisal:

In ga je kej spucal?

Glede na to, da je akor 40min drzal obrate na mal manj kot 2krpm bi moglo kej. U glavnem napaka je zginla 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Sandi84 napisal:

Ojo upam na najboljše. Kolko je pa kej strošek, menjave teh odmičnih.

Same odmicne kolkor vem niso drage, drago je pol tisto, ce je se kaka skoda zarad trga narjena

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

preventivna generalka
Napisano
pred 8 minutami je dvorjan napisal:

No, ja, "generalka" je res malo hud izraz.

Zato pa pošten velik servis ... 😃

Še kak predlog - tudi glede "izvajalca". Mi je jasno, da bi moral nekam peljati avto in ga pustiti kak dan ... Saj verjetno ne delajo vsi vsega ...

Za verigo mi je se na pooblascencu reku, da bo mogu bit avto 2 dni na dvigalu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.