Skoči na vsebino
Mazda noče vžgat
Napisano

Preveri ?e ima? vse pluse in minuse na ?icah katere grejo na v?ig.tuljavo (?e ima? +15 itd.)

Preveri ?e ima? vse pluse in minuse na ?icah katere grejo na v?ig.tuljavo (?e ima? +15 ,stalni +, itd.)

?e ima? alarm preveri da ti slu?ajno ta napravica ne zajebava in dr?i blokado motorja

izklopi ga s servisnim klju?kom ?e ga ima?.

javi ?e si kj odkril

Plusi grejo na v?ig. tuljavo, alarma pa nimam.

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda noče vžgat
Napisano

Benzin nalij :P:P:P:P

Benz JE!

Iskre ne da hudi?, se pravi, da je nekaj s razdelilcem v?iga. Sem ga dol uzel, razstavil, pobrusil kontakte, ?rno zalito navitje je ?ist lepo ohranjeno in nazaj sestavil ter probal v?at - ni? ?e vedno ne da iskre sramezljiv

Tich ima enega doma. Bom probal njegovega, ?e v?ge.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda noče vžgat
Napisano

Ja zgodilo se je sramezljiv Odpeljem se s piknika pri Borutu domov in se ustavim ?e v enem lokal?ku.

Spijem pija?ko in grem, ho?em v?gat, pa sam vergla u prazno ?zmeden? Ni? ne da zvoka o v?igu v cilindru. ?akam, spijem ?e eno, probam, isto. Pol so bli eni pametni so rekl, da na porivanje bo v?gal, pa valda da ni. N?, grem dam (cca 200m) in naslednji dan probam, ?e se je Mia Bella premislila, pa ?al isto. N? popokam stvari in odrinem Kamni?kemu sedlu naproti :danzoman:

Bom jutri probal, ?e mam iskro (frtajler bi znal bit) pol pa, ?e je benzpumpa, ...aja pa benz je not!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema glede homologacije...
Napisano

A ima kdo idejo kako bi tole homologiral? Lu?i so pri?le iz US brez TUVa. Sem vidu, da imajo avstrijci tud na MXkah take lu?i. Mogo?e imajo oni TUV. Bi mogu KAALmana prosit, da jih vpra?a, sej ve? doj?e pa to!

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6
Napisano

Off topic:

Opa a Vi ste pa gospod s katerim smo se sre?ali pri Kogov?ku v Dravljah :ne vem:

P.S. sem mu kuj povedu za forum sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razo?aran!
Napisano

Pred dvema mesecema sem si kupil svojo prvo mazdo (mx-3 v6).Kot ka?e nimam sre?e in je pri?lo tako dale? da moram menjati motor. :( Dobim ga u ?etrtek iz ?vice,...

Kaj se je pa zgodl :ne vem: povej ker nas je ?e nekaj z V6 motorji. Pa katero olje si dajal?

Drga? pa so?alje sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Anti-insekt
Napisano

Jaz sem kupu v leclercu ?prico odstranjevalec insektov, mr?esa in drevesnega soka (zdaj v akciji 3,9 EUR), pa sem vso smolo odstranu :danzoman:

Pa zdej gre ful hitrej - aerodinamika pa to :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bremze
Napisano

Piz*a, men pa ful trese pri zaviranju pri ve?jih hitrostih. Se pravi, da moram menjat diske in plo??ice?

Kje kupit diske?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? - menjava amortizerjev
Napisano

Si ?e podrl?

?e nekaj ko sem mislil sneti cevi za bremze, jih je potrebno samo iz nosil?ka na amortizerju, ne jih ven iz batkov ?ravfat!!! Ker potem bo potrebno prezra?it sistem!!!

Ne ?e, bom ta vikend.

Sem pa probal zanihat avto po Boss-ovem receptu in se kr gunca sramezljiv tko da bo treba menjat :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Amortizerje pa najla?je preveri? tako, da poskusi? na roke zanihati avto in takoj ko neha? z nihanjem se mora ustaviti v nevtralni legi brez kakr?nihkoli dodatnih guncanj oziroma nihajev.

Najprej bom probal ?e zanihat avto. Za to ?e nisem vedel. Probal sem pa ?e potisit vsak amortizer posebej dol, ga spustit in so se kar lepo vsi ustavili (brez nihanj).

Lahko ima? tudi te?avo s stabilizatorjem ali pa nosilci le tega.

A je to bolj?e - manj zahtevno :ne vem:

Dober indikator je recimo tudi vo?nja ?ez kak?en ovinek z razdrapanim asfaltom in ?e avto ho?e odnesti iz ovinka je ?as za nujno menjavo amortizerjev. Ker je pa to te?ko to?no dolo?iti je najbolje da z isto hitrostjo prevozi? ta ovinek tudi s kak?nim drugim avtom (z dobrimi amortizerji seveda :D) in to primerja? s tvojim.

No tudi to sem probal. Moja tastara BGjka se skor ni? ne nagiba, nova pa se nagne in ho?e kr ven iz ovinka sramezljiv Tko da verjetno so amortizerji :(

P.S. Navodila za menjavo prosim - pa par dobrih rok zraven :cheers: hvala :rispekt:

P.S. Aja no pa ?e eno BGjko mam sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj pa ?e da? najprej 15colke gor, pa bo? prec vidu kok je kej greha na gumah glede lege! <_<

Bom tud to danes probal, ampak vem da je nekaj z vzmetenjem, ker se gunca k ladja sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja menjal bi kar celotne - iz ene BGjke na drugo. Prosim opi?i postopek.

Menjat mislim pa zato, ker se mazda v ovinku zelo nagiba. A je to zaradi amortizerjev, al je lahko tud kaj drugega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdravo,

zanima me, ?e ni prezahtevno sam zamenjati oba amortizerja? Ali je to bolje prepustiti strokovnjaku?

?e kdo misli da se da, prosim ?e mi opi?e postopek (in potrebno orodje) :rispekt:

LP, Sishi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem gretja v 323F BG
Napisano

Avto se segreje na delovno temperaturo BP. Sam sem mislil, da je zamazana pe?ka (ne?isto?e v zraku) in se zrak ?ez pe?ko premalo segreva (piha mla?no). Res pa je, da sem poleti nalival navadno vode in ne destilirane. A ?e je pe?ka zabita s kamnom jo bo treba zamenjat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem gretja v 323F BG
Napisano

Pozdravljeni

moja BGjka zelo slabo greje sramezljiv Ka dam gretje na full mi piha zelo mla?no, tako da ne morem segreti kabino. Prihaja zima, zato je to zelo nerodno :angry: . Vode v hladilnem sistemu je dovolj. Kje bi znal biti problem :ne vem:

Hvala za vse odgovore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

O?ivljanje stare Mazde 323
Napisano

sramezljiv

Hm tole mi pa malo zelo pomaran?asto deluje, kaj ?e bi ?e mal popravili?

To se pol da ?e z ful finim brus papirjem (po suhi barvi) zbusit pa z grobo polir pasto + fino polir pasto vrnt sijaj, da se ni? ne opazi.

GooDiez kapo dol za projekt :rispekt: Jaz bi tud neki tazga rabu za svojo BGjko. A mi bo? pomagu sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.