Skoči na vsebino
Change oil due. Mazda 6 2013
Napisano

No sobota,dan za ?i??enje Mazde...in seveda kontrola vsega kar lahko sam preverim,in glej ga zlomka nivo olja je spet narasel na nivo zgornje luknjice na indikatorju;torej spet problem regeneracije,nafta v karter in posledi?no dvig nivoja...za pop..

Spro?i sam ro?no regeneracijo

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

V?eraj ko sem ?el iz slu?be, sta prva dva pid-a mo?no padla. Razlog za to ne vem. Zgleda takole, to je sranje od danes.

Razlogov je lahko ve? :

- ?i??enje egr ventila. Samo ne vem zakaj je rabil ?e 2 regeneraciji po ?i??enju, da je pri?el k sebi.

- slaba nafta??

- aditivi v tanku

- dalj?a vo?nja

Vsekakor spremljam se naprej. Trenutno zgleda da bo naslednja regeneracija v okvirih nekje od 400 do 450 km. eee84536ff8954accb3560a45279688d.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Mislim, da je treba tudi upo?tevati vremenske dejavnike, nenazadnje ni ve? 30 zunaj povpre?no :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prikaz prazne posode za gorivo
Napisano

Tudi sedaj je zaradi scavnice addblue manjsi tank na nekaterih mazdah (tiste ki imajo wc)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Vedno so se odzvali. Tudo za alhambro ko je sel can bus kabel.

Kar za slovenske servise ne morem recti, ne vem a sem rojen pod srecno zvezdo, ampak od vceraj mam novo sago z 1 dan staro maticno plosco. Gospod ne moremo kriti v garanciji, ker....v ku naj grejo samo se na ebayu bom kupoval

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja Bose ozvo?enja Mazda 6 2016
Napisano

Ampak kako temu ozvo?enju lahko re?e? Bose? Samo zato ker ima oja?evalec Bose?

To je tako kot da kupi? ne vem Porsche Cayene Premium 500KM twin turbo, pa ti ga dajo z 10 let starimi kitajskimi gumami....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Na sovoznikovem sede?u ima? torbo ali ruzak  :jupiii:

Edit, nisem poslu?al, ne ni zvok za nepripet pas....sorry

a ko piska je v levem ali desnem ?peglu kaka lu?ka pri?gana/utripa?

Pa poigraj se ?e s pal?ko za osvetlitev ?tevcev - pritisni in zavrti jo enkrat levo in potem ful na desno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 v?ig motorja
Napisano

Haha.. Neki taksnega...dokler ne najdem pravega ra?unalnika... Ker v slo ne najdem bom mogu iskat izven meja.. To pa traja... Novega za 1700 pa ne bom kupoval ker sem za avto dal 1000

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

najdi se en avto za 1000, pa tega po delih :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 v?ig motorja
Napisano

Dela dela... ?e bi bil problem verjetno nebi na poobla??enem servisu delali kar je nevarno.. Po moje... Bil bi ve?ji problem ?e bi se sam igral z ra?unalniku pa naredil ?e ve? ?kode kot jo delajo eni z samo menjavo plo??ic...

Bom pa preveril tole s tehni?nem,da vidim koliko je na tem...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

jaz semk se mal izgubil, ti si to menjal na poobla??enem, z nepravo centralo in sedaj ma? 'pol' avta???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 v?ig motorja
Napisano

Pa ne spilajte se ....a si ti probal ce ti abs dela?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 - dnevne LED lu?i utripajo
Napisano

Tele xenonke ki jih imam notri bom pa prav pogledal katere so notri, delajo dan. sigurno imajo ve? kot 2000 lumnov, kljub  temu da nimam pranja...:) ?e crkne grem po original

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prikaz prazne posode za gorivo
Napisano

Kdo ma jajca stestirat do konca :)

Jaz sem letos v apeninih stestiral motor 30km po tem konje range bil 0. Ker imam vedno 0,5L s seboj. Pa bencinar je se da igrat....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Ni? ne bo narobe z garancijo, ker noben ne bo vedel, da je olje bilo menjano. Z g. Pelkom sva se dogovorila, da ne bova resetirala ?tevca za servis, tako da bo on bele?il svoje parametre naprej, nemoteno. To prakso sem imel ?e pri nekaj novih avtih, in nikjer ni bilo problema z garancijo. Oljni filter bo original, na starem olju pa ne bo pisalo, da ni mazda factory, ampak shell.

Pa tudi ?e bi kdo vedel, da je olje menjano, nima kaj re?t, ker za uveljavitev garancije ni potrebno servisiranje na poobla??encih. Pred?asna menjava olja pa je lahko za motor samo plus, tako da tu nima kaj zbrkati garancije. Iz izku?enj govorim.

Nekateri mazda servisi so zelo aktivni na fourumu ves....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Saj se bliza zima in bo dal OMV ven super duper Maxxmotion ultra performance diesla......pa bo vse reseno.

Joke, kot kaze se dpf poslavlja, definitivno je to povezano z nasicenostjo ce mene vprasas. Saj lahko sprozis prisilnonregeneracijo sam. Jaz sem jo na tem avtu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nemiren v prostem teku
Napisano

A ti si ze menjal IMV? Pocakaj da se se shladi in ce bontezje vzigal in v lerunse bolj kasljal zna biti to

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prvo...cedilo olja..kaj kje in kako to preveriti, glede tega,da se regeneracija prekine(ugasnem motor) sem danes na servisu izvedel,da se ob ponovnem zagonu,dovolj visoki temperaturi motorja in obratih nadaljuje...

Lp jani

Karter dol in spucati

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glede na to da je to letnik 2013 bi na tvojem mestu pregledal cedilo olja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.