Skoči na vsebino
Zavorni diski
Napisano

?e lise niso fizi?ne, to pomeni, ?e niso to globinske raze, se jaz nebi sekiral, nekajkrat dobr pohodi zavoro pa bo. ?e je p ato v globino, je bil pa morda kak kamen vmes. Va?no je, da ne tresejo, kar se pri Mazdah rado zgodi.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

z mazdo 6 do bg v 4ih urah je poraba slabih 8

do bg-ja v manj kot 4 urah pa je poraba ze kar bliz 10 :)

Matr ste drzni. Samo enkrat sem ?el v BG, vozil je sodelawc, pa nas je pri ?upanji ustavil leto?nji 320 D z napisom molim sljedite... Bilanca: 1.000 kn..... :blush:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

kolkr je meni znano jaz nimam DPF-a, mam letnik 2002...

DPF je pa po faceliftu??

torej dobili bomo karter dol in preverili to cedilo...

sem se narobe izrazil, ravno zame?al sem. Ja, 2002 nima DPF. samo FL imajo.

Pri DPF verziji, baje teh problemov s cedilom niti ni.

Nikoli ne ve?. Pri 100.000 bom za vsak slu?aj preveril. ?e pa kdo ?e je, pa prosim info in sliko na forum ;)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

Miha, na spodnji povezavi je omenjeno cedilo, ki se nahaja v karterju, preo njega pa olje iz karterja vle?e pumpa:

http://www.cdn.dk/mazda6/tips.htm

?e se zama?i, ma? lahko karter poln olja, avto ti pa zariba. Glej, fantje res vedo, kaj se jim dogaja in samo hvala bogu za forume, kjer se lahko pogovarjamo o rak rani posameznih avtov. S pravo?asnim ?i??enjem cedila, bi morda celo ?e vozil prvo turbino, nikoli ne ve?.

Tudi meni ni v?e?, da me to ?aka, a ?e enkrat, hvala bogu, da s pomo?jo foruma lahko stvari prepre?im. Lahko ti tudi zagotovim, da ljudje, ki ti tukaj svetujejo, vozijo mazde in so pove?ini ?e vse te stvari dali ?ez, zato sem mnenja da skoraj noben ne nabija. ?al je pr M6 nekaj specifik in ?e se jih bo? dr?al, bo avto ?pilal, sicer pa bo? imel te?avo za te?avo.

?e se dotaknem le olja: tvoj avto ima DPF filter za saje, dr?i? Torej je olje hudi?evo ob?utljiva zadeva in ?e ni pravo, bo? imel te?ave. Kakorkoli, ve?ina ?alabajzerjev sploh ?e ne ve za DPf in kaj DPF sploh po?ne. Tudi tukaj na forumu smo dolog ugotavljali kaj to sploh je in na kak?nem principu deluje, tudi danes tega ?e ne vedo (vemo) vsi. Zato tega tudi ne gre pri?akovati od mehanika, ki ne hodi na ozko usmerjena specialna izbra?evanja in si je dober rating naredu ?e v ?asu golfov 2(sam ugibam).

Pa veliko sre?e pri urejanju te?av.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

120 konjska bencin in dizel
Napisano

He,he,a misli?,da v Nem?iji prodajajo v glavnem avte Nemci? :hudicek:

Ne nemci. Turki. B-) Pr nas pa jugovi?i.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ups, se pardoniram :blush:

Mah sej se zajbavam :danzoman: Ampak makaronarjem pa res ne zaupam ama ni?- Pravijo, da e? se rokuje? z italjanom, je dobro pogledat, ?e si dobil nazaj vse prste :hudicek:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e se ne motim je tvoja uvo?ena (Italijanska?), kjer so nivoje opreme ozna?evali druga?e in niso ekvivalentni s slovenskimi nivoji opreme.

Boss ne ?ali me z makaronarji :) Moja je nem?ka. Sam ?el ponjo k daljnemu ?lahtniku... Oprema je active. Nisem vedel, da so na?i spet ?prarali. Lahko bi si pa mislil. Se spomim ?asov ko so vrli Porschejevci splavili golfa 5 in mislili, da se bo prodajal brez klime. Kak balkan smo mi ne mor? verhet. ....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko Nm za zategnit vijake pri Mazdi 6?
Napisano

Sej bi lahko dal tudi nekaj ?ez 10.Samo zdej je bilo z pi?tolo pri vulkanizerju krepko ?ez 14.

Pa-siguro je sigurno. ;)

Je***emo*aa*tr pa vulkanizerji. Mamu jim. In servisom. to zategujejo, kot da bi blo za zmer. Pol pa du?o spusti?, ko gume menja?. grrr :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Za ESP res ne vem. Moja ga ima.

Kar se pa primerjav ti?e ja pa ?e ogromno napisanega, malo se sprehodi po temah. Prva dilema: Dizel-bencin: odvisno od kilometrov. Za mestno vo?njo nikakor dizla. Nekateri ti bodo svetovali v vsakem primeru bencinarja, saj je neprimerno cenej? za vzdr?evanje. ?e te moti poraba da? jurja in avto dela na plin.

Druga dilema: 120 KM benz je nepremi?nina. Ok, peljal se bo?, a bolj kot ne po desnem pasu. Dinamike ne bo neke hude. Kolega joka z 2.0 motorjem da mu je pre?voh.

Za ve? pa preistaj forum

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Pa ti sedaj sam rihta? ta avto??? Kaj pa prito?ba?

ampak res.... avto nazaj pa bunke.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko Nm za zategnit vijake pri Mazdi 6?
Napisano

Evo,posebej zate-130Nm.Zadovoljen? ;)

To je kao 13 kilogramov. Meni je to ogromn preve?. Jaz sem imel avto z 9 kg. Mazdo zategujem z 10, pa mam ?e vsa kolesa....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vonj po nafti
Napisano

Pri moji biv?i ljubici sem moral te povratne vode menjat vsakih 50 000 km....Fiat pa?....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pije olje in hladilno teko?ino
Napisano

Ne gre tle za hudovanje. Kolegi s foruma so ti posku?ali jasno povedati cause and effect varianto. ?e stopi? na ?ebelj, dobi? luknjo v nogo. Kriv je ?ebelj. Res pa je, da boli pa luknja v nogi. LAhko si seveda kupi? nov ?evelj, a ?e bo? ?e enkrat stopil na ?ebelj, bo? imel spet luknjo.

Tvoj problem je podoben: ?la ti je turbina. ?al pa no?e? videti ?eblja, v tem primeru so to podlo?ke. Ta diagnoza pa ni le tvoja, to je rak rana M6 dizleric. Seveda bo pri novi turbini encajt mir. Ko pa bo spet ?la bo pa kriv zagaman japonc in nikakav avto. To je pa? problem VSEH avtov, ?e jih ?raufajo neki univerzalci, ?al ne vedo za malenkosti, ki povzro?ijo te?ave. Stavim da ima tudi famozni TDI kak?no.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tsito na zobnikih je naklju?no-ni pravila enim pri 60kkm enim pri 200kkm.

Cedilo je cca ura dela, stro?ek zanemarljiv, tesnil ni tako da se spla?a pri velikem servisu tud to pogledat-spucat.

Za ?ajbice pa nebi vedu ?e.....

No torej karter zihr pucamo. Kako ni dihtnge? Je tesnilna masa al kar ni?? Kaj pa zobnik? A ko to gre, je konc z ma?ino oz a lahko to predvidi?/prepre?i?/sli?i?? Stro?ek?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tist zobnik ni problemati?en za tlak-lu?ko sam sli?i se tuli kot nek ventilator v iberturah.

Kaj je torej treba narediti, da bo avto pelu prek 100 kkm? Cedilo pucat al ne? Podlo?ke menjat al ne? Govorim o 120 KM letnik 2007, zadnja od starih....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zato pa imam jaz "zlatkota" not.. :bravo: za vsak slu?aj..... :danzoman: Kmalu pa imam servis na 100.000 pa bomo snel dol karter, pa bom poslikal kak?no je sito....samo ne na uradnem servisu.... :vesel:

To bi tudi jaz zelo rad videl. Ravno sem opravil 80.000 km servis in so mi vsi mehankarji tulili da FL z DPF (2005-2007) dizli ne ma?ijo cedil. Sem prav firb?en kak?na bo tvoja slika in na podlagi tega se bom ?ez 20.000 km tud jaz oodlo?al o pranju karterja.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon ?arnice M6
Napisano

Aha... ok no jaz zaenkrat ?e ne opa?am nekega popu??anja... ko pa bo pa k dr. Ajvarju, kaj ?mo druzga.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon ?arnice M6
Napisano

Mene pa ob tej priliki zanima mnenje mojstra glede roka menjave. Ne vem kje, a zasledil sem, da se zaradi obremenjevanja balastov, ki so btw bistveno dra?ji od ?arnic, priporo?a menjava ?arnic na 3 leta.

Je kaj resnice na tem?

Aja, xenon uporabljam zgolj na dalj?e vo?nje (vasj 50km), sicer se ?lepam z meglenkami, pa ?e ?trom imam vezan tako, da ne v?iga lu?i skup z motorjem.

LP

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Hja, naredil 15 jur?kov, olje je nekak kak milimeter nad minimumom :-) Matr je ?ejna tale mazda...

Kaj pa DPF in nara??anje olja? Fak off torej ga je spilo ?e ve?.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano

Kok si pa dal?

K sre?i je bil ?e v garanciji. od 1.9. sem pa on my own.

Ja ne vem, pri Mazdi verjetn kazga jurja. Pri kakem fu?arju pa dva tri pire.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.