Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

a ?ez oznako F ali ?ez oznako X?

?e gre? ?ez F ni ?e ni? narobe saj je to normalno pri DPF-jih. Bo pa kriza, ?e "pobegne" preko X - takrat pa je nujno treba menjat olje.

Je reku da na za?etku je blo vse OK  pol pa ?edalje ve?  :(

@Uro?, takoj zdele po?ljem Simonu e-po?to s tvojima vpra?anjema. 

TNX

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

takoj testno pra?anje !

Kolega ima mazdo 6 diesl 2.0  stari model!

Pri naftnem filtru mu pu??a nafta in sicer na  tistem pokrovu kjer je  senzor. Na servisu je cena  ubita?na   kje dobit oz. naro?it.(glej sliko)

https://www.dropbox.com/s/gvzy2b20qgum9se/filter.JPG

2. pra?anje

Mazda 6gta letnik 09(DPF)  ob servisnem intervalu ima  krepko ?ez maximum nivo olja!?  zakaj?   od za?etka  ni bilo takega narastka. vozi tudi kombinirano vo?njo AC itd.

lp

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

premal ti?i?  :P

Tudi meni se je to dogajalo.  Jaz sem spucal senzor pretoka zraka in je zadeva bila bolj?e.  Ni pa nikoli ?isto nehalo. Morda  izbol?a?  ?e tanka? kje drugje  ali kdaj pa kdaj  100 oktanskega nalije?.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za??ita notranjih pragov
Napisano

ja-?e posebaj ?e bo? gor stopal. Poizkusi navezati kontakt s podjetjem FE-GO kjer delajo avto tepihe. Ustavi se pri njemu (ind.cona v Trzinu) pa ti naredi custom made (po original tepuhu ti tega podalj?a ?e do te rtopni?ke in lepo prekrije? vse skupaj ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvarjeno stikalo ?ipe
Napisano

pri meni je bil zlomljen jezi?ek (?tift), s katerim je tipka pritrjena v stranski okvir, in zato je bila mlahava, ter ni delalo avtomatsko zapiranje/odpiranje... razdrl, pogledal, namestil na pravo mesto, ter od strani not zavil vijak M3, odrezal glavo, pobrusil vi?ek kovine, in dela kot novo...

nimam pa slik, kaj sem delal :( ampak ko razturi?, je precej enostavno vse skup

p/s: pri trgovcu "na?ega zaupanja" so mi rekli, da pa? samo ni programirano, pa da to ni ni? posebnega, da lahko doma to opravim v par minutah... potem smo ?e pri njem probali, pa ni ?lo... :P

pa to je potem kar pogosta napaka :(

hmm zanimivo!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mislim da ti drugega ne preostane kot servis da preprogramirajo! ?e ni celo ?italec kode odpovedal....

Vseeno pa preden kamorkoli vozi? odklopi akomulaor in pritisni zavoro da za kake 5 sec. nato ponovno priklopi akomulator. Morda se posre?i in ti za?ne delovati. ;) Probat ni greh!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvarjeno stikalo ?ipe
Napisano

Prodajta ?e ta jajca, preve? navora, ?e pomik ?ajb zjebe. :D

sramezljivsramezljiv

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvarjeno stikalo ?ipe
Napisano

Jures, hvala za navodila. :cheers:

Uklopko, natan?no tako...alora, bom kar po?akal kaj bo? na?el... :prstgor:

Pa si ti to razkopal ,ve? v ?em je problem...se je odlomil kak feder,kos plastike..

ko uporabim moje avtoelektri?arsko znanje in poizkusim vnov?it ?e znanje elektronike ti povem kak?en bo rezultat ;)

Nisem ?e razkopal bom pa ker tudi mene moti :(

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvarjeno stikalo ?ipe
Napisano

problem je v tem ker je tipka mlahava-mehka in misli? da sploh ne dela in da bo vsak?as stran padla!

Imam enak problem i??em po netu ?e se kje da dobit kaj za zamenjat,same tipke ?e nisem razdiral (bom v kratkem da vidim ?e je samo kak?na vzmet ali kaj takega po?ila)

ni pa ta komplet stikal poceni :(

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Zaradi tega ti ni treba menjati celotnega ventil?ka, ki stane cca 80 EUR. tudi jaz sem imel podobno in ker sem bil dosti vztrajen in siten sem "zvrtal" kako zadevo la?je re?i? in ceneje - tega ti na servisu seveda ne povejo, ker potem ne zaslu?ijo toliko. Kupi se lahko samo zunanji del ventil?ka, torej po doma?e povedano samo tisti del ki je po?en (ne celoten ventil?ek, ampak samo ta navoj, oziroma matica ki je po?ena). Ta matica stane celih 8 EUR. Jaz sem do sedaj kupil ?e tri in vse je brez problemov - torej zamenjal sem samo matico in ventil?ek ter senzor delujeta normalno. Upam da sem kaj pomagal :prstgor:

?e povej kje si kupil pa bo super nasvet za ostale nas :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odbija? - odstopanje laka
Napisano

uuu Najlep?a barva ....vsaj zame :)

Ne bahaj se s tem mehur?kom -ker jaz imam na mazdi 3 predni odbija? tako pikast olu??en da je JOOOJ ampak bom po?akal ?ez zimo.

Se je pa lak za?el lu??it ko je bil odbija? na novo prebarvan(uradni mazda servis) :vskalo::vskalo::vskalo: ?koda ker delajo tako porazno

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anje - ?i??enje lu?i (le?e)
Napisano

hmm vem da na stari 323F sem ?migavce narazen vleku -sem jih kar v krop potopil in je ?lo lepo narazen :) Ampak videno na posnetkih vse lepo se poklapa s pe?ico :( ampak bom to naredil :) morda bi bil fen tudi dovolj pa bi samo tam ogreval kjer je lim .

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anje - ?i??enje lu?i (le?e)
Napisano

nikjer ni omenjenega rezultata. Kako sveti po spucanih le?ah-lz?eh a je razlika al ne :) Jaz bi tudi moral spucat moje le?e na mazdi 3 pa se ?e spravljam 2 leti-ker kljub menjavi ?arnic sveti obupno slabo :( (ni ve? tistega cleen sijaja)

Aja pa vrjetno si imel ti STEKLO spredaj in ne plastike.

Po youtube dajo v pe?ico ampak jaz si ?e vedno ne upam :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

A to je poraba po BC ali po izra?unu?

Odklopi lambdo sondo! Pa skuri en tank,?e pa ima? mo?nost kak?nega OBD da spemlja? delovanje sonde bo? pa ?e prej ugotovil ?e bi slu?ajno bila fu?.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlitje akumulatorske kisline
Napisano

destilirana voda... razdred?i? ene parkrat potem postane pa hlapljiva...

zakaj pa destilirana :)???

Vzemi posodo z vodo in gobo in spiraj pa spiraj pa ?e malo spiraj da ne bo ve? nevarnosti za raz?iranje ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljen!

Sem lastnik mazde 323f BA in imam zelo podobne te?ave kot si jih imel ti ( utripanje airbag lu?ke, ?ipe se te?ko dvigujejo, ?arometi ob poslu?anju glasbe utripajo... ) pri meni je mo?no, da so te?ave zaradi wooferja in 4-ih 180WAT zvo?nikov, vendar imam avto komaj leto in je bil pred tem zelo malo vo?en... zanima pa me ?e bi se dalo kako stopiti v kontakt z avto elektri?arjem, kateremu si peljal svoj avto?

Hvala in lp!

Simon

s katerega konca si!

Najprej preveri akomulator(seveda filanje alternatorja in ka?en je padec napetosti ob obremenitvi) Pol pa dalje. Kok je star akomulator?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 senzor za vi?ino snopa lu?i
Napisano

Evo danes smo sneli senzor kot sem ?e napisal je bil ?isto zarustan. Senzor smo spucali in razlavfali tako, da zadeva zaenkrat deluje :D Upam, da tako tudi ostane. Je pa to ?isto mehanska zadeva ter en potenciometer tako, da ne vem zakaj je cena novega 530 eur saj nima? kaj videti.

no vidi? je bilo tako te?ko :)

Ima? morda kak?no slikco tega ?uda.Lahko bi naredil en ?lanek za DIY zih pride ?e komu prav ;)

druga?e pa :prstgor:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 senzor za vi?ino snopa lu?i
Napisano

Evo danes bil na A Cosmos servisu. Zani? je senzor na zadnjem mostu. Cena simboli?nih 530 eur. Mogo?e kdo ve kje je ka?en Mazda odpad v Avstriji ali Italiji?

wtf kvalitetnih 530? ?zmeden??zmeden?:vskalo:

A se ga lahko kaj razdre pa spuca ali odpravi kako te?avo(?e ne se ga pa zbrika da so lu?i vedno v najvi?ji poziciji ;) no ?e se da seveda ker to je najcnej re?itev,pa ?e ra?unalnik to dopu??a da ne bo javljal napake),?e ne ebay,in pa odpadi.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Ker na to temo ?e dolgo ni bilo pisanja me zanima katere brisalce priporo?ate za M6 (letnik 2008/11) in kje se dajo ugodno dobiti. ?e sem prav prebral je dimenzija L:60cm in D:40cm, kak?na pa je dimenzija zadnjega.

original .

Vsaj pri mazdi 3 se najbol obnesejo

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323 - cukanje
Napisano

pomoje pa bo kriv te?ek karakter sodelavke :hudicek:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.