no signal from Vehicle Speed Sensor - in ta baje ne daje nobene error kode ko gre za HW okvaro, vseeno lahko pogledava z in?trumentom. Sedaj pa vpra?anje ali samo la?e zaradi felten, slab kontakt na ?ici ob luknji ali je res zje...
?e prej pa poglej tisto za butalce:
- ?e slu?ajno nima? samo zavorno na minimumu
- varovalke (isti show sem imel pri pregoreni varovalki za ?top lampe, po vo?nji stare prikolice)
preveril (ve?ino) varovalk...vse ok (vmes zgubil eno 10A in se sre? spomnil kje so rezervne - sedaj moram nabavit mal zalogo teh varovalk...kdo rab za group buy?)
zavorna teko?ina je tisto levo od akumulatorja? Tisto je tko 1mm ni?je od MAX (verjetno pelko dolil glede na to da je bil avto ravnokar pri njemu
se pravi je po vsej verjetnosti tale speed senzor
P.S. Sem pa med vo?njo tudi sprobal ?e DSC res ne dela.....no res ne dela (ni te?ko probat na cesti ?ez Smre?je ko je malo mokra)
Odkar spremljam, ta forum ?e nisem opazil da bi kdo dobil ta light show.
Torej danes so se mi na ju?ni obvoznici (tam ko je grbina in je avto malo posko?il) pri?lage vse 3 lu?ke hkrati (ABS + DSC Off + podrsavanje koles - na sliki vidno).
Sem malo poguglal in prvo kar mi najde je speed senzor (na de?ju) pri gumah, drugo je nek abs senzor, tretje je pa mo?nost zaradi izravljenih ali nepravilnih gum.
Lahko tole kaj sam stuhtam ali bo najbolje, da se zapeljem k Pelkotu.
Prvic, ko pogresa ventile, zapiska... potem samo sveti... In menda ni nic narobe... edino precej mocno sveti rumena lucka ... in zna biti ponoci motece ... ?rno etiketo cez nalimas ...
heh ko sn iskal malo po tujih forumih se vedno pojavla "electrical tape over light"
No bom vidu koliko bo mote?e, druga?e se bom pa res poslu?il tega nasveta
Sem par mesecev nazaj menjal po?en ventil?ek in je 60 EUR. 240 EUR pa ne mislem dat za ventil?ke
hehe mal te?ka bo, glede na to da so ventili na 18 feltnah
Ali je karkoli narobe ?e pa? lu?ke svetijo (in to ignoriram). Je to povezano ?e na kaj drugega in lahko nagaja? Recimo DSR (proti spodrsavanju), ...? Ali je to ?isto lo?eno in nima veze in pa? naj sveti?
A kdo ve kako se izklju?i sistem za nadzor tlaka v guma?
Menjal sem letne gume za zimske (pa? skupaj z plati??i) in sedaj seveda to utripa ker v teh ni senzora
Pogledal sem ?e je slu?ajno pri ma?ini varovalka, da bi samo varovalko odstranil....pa ni? Se to da nekako preprosto izklu?it in potem pomladi nazaj vklju?it, ali naj pa? gledam lu?ko celo zimo
Na?eloma OK app. Ma? vse uradne servise zabele?ene iz knji?ce. Sem se pa kar namatral, da sem ga spravil v delovanje. Al geslo ni prjele, al maila nisem prejel, ...
* Da je bla vodna pumpa ?e bolj fu? in je cvilila zato se je to menjalo
* Da so le?aji ?e bol fu? in se je tudi to menjalo
Potem pa glavno: ventili so bili totalno raz?telani (neki 50% naj bi blo 30%). In zaradi tega se je pri ventilu odkru?ila neka kerami?na zadeva, ki je potem ?la v oljno pumpo in kjer se je odkru?il zobnik (naj bi bla zobata oljna pumpa). In sedaj to ropota oz. cvili. Naj ne bi bilo ni? posebnega in bo vse delovala normalno naprej. Menjava same oljne pumpa pa je kar komplicirana zadeva (pelko rekel vsaj 2 dni).
Torej sedaj imam opravljen velki servis (in sem frej tega do 290k km) + hkrati opravil mali servis + nastavljene imam ventile. To cviljenje mrzle ma?ine pa se bom o?itno moral privadit.
Evo pri pelkotu sneli dol mikrojemrem in zadeva je ?e vedno piskala. Turbina tudi ni.
Tko da je rekel da je po vsej verjetnostni zobari jermen, tako da mu avto v ponedeljek pustim tam in se bo preverilo + naredilo velik + mali servis ter spucalo karter.
OK sedaj ko se je ma?ina malo ohladila, smo preverili (?e en ki malo bolj obvlada avte kot jaz) in je zopet piskalo. No rekel je, da se zadeve ne sli?i lih nedol?no zato ?e kli?em Pelkota (oz. me bo poklical nazaj lih jermen menja ). Pa upam da ?e danes peljem pokazat.
Edit: evo zmenjen...?e bo kdo med 2 in 3 uro pri pelkotu lahko gremo na kak pir
a je tak 'pe??en' zvok - iz tegale te?ko re?i ampak v glavo mi pade podoben zvok ki sem ga imel - le?aj mikronapenjalca. ?e malo powdja? po njem bi vedel (ne po jermenu)
Bi pa te?ko opisal zvok. Pa? z obrati raste potem pa se umiri ko odvzame? plin. Sem pa v?eraj zve?er ?el preverit ?e deluje OK in sem ga kar konkretno "gonil" (prazna cesta je bla ) in je avto deloval ve? kot odli?no (pomoje ?e nisem tako hitro vozil po ovinkih in sem zopet navdu?en nad makino ). Tudi zvoka ni bilo pri ve?jih hitrostih in nekaj ve?jih obratih.
No bom videl kaj bo danes. ?e tega piskanje ne bo ve? OK, ?e pa se bo ?e pojavljal bom pa mojstra Simona obiskal pa naj malo preveri stanje.
V?eraj ko sem se vra?al iz slu?be mi je proti koncu poti ma?ina nekam ?udno za?ela piskat. Isti zvok je potem bil ?e zve?er (?e bolj opazen), ko je ?la punca cca. 1km dale?. Danes zjutraj pa je bil ta zoprn zvok ene 7km potem pa ga nikjer ve? ni blo.
Sli?i se tak visok zvok (na?eloma kot turbina) prihaja pa iz desne trani ma?ine (pred sovoznikom).
Ker zvok pove ve? kot tiso? besed 2 posnetka kjer se sli?i ta piskanje (treba bit mal pozorn):
To se meni zgodi 1x ali 2x na leto, da kar izgubi uparjene telefone in je potrebno ga ?e 1x upariti - ok 2minuti dela tako, da se sploh ne sekiram, ?e se to zgodi, ker je res redek dogodek.
Pri meni isto. Do sedaj (se pravi dobro leto) je 2* zgubil in sem moral ?e enkrat it ?ez postopek
Jaz imam drugo te?avo. Pri menjavi sem se odlo?il da kupim bosch aerotwin brisalce (samo guma ni? ve? tistega ?eleza). Zdaj imam problem da pri teh ta novih brisalcih ni ve? tak priklop kot ga imam jaz na mazdi. Je imel kdo podobne te?ave? In kako jih je odpravil?
Se mora ?e kaj zamenjati?
slike sledijo
jaz bi na pamet rekel da si kupil napa?ne brisalce
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
katero to?no naj preverim?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani