Skoči na vsebino
Battery management sistem inspection required
Napisano

Kok pa obremenjuje okolje izdelava takega akumulatorja?

In ?tarterja... obraba olja... ?e je start stop tako "pameten", da avto ugasne po manj kot kilometru vo?nje po mrzlem zagonu, pozimi po dveh, to zame ni ni? drugega, kot ponovni in povsem nepotreben mrzli zagon motorja. Hvala lepa za tako "ekologijo".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz start- stop ugasnem takoj, ko pri?gem avto. V?ig z dvema gumboma pa?. :) Prej?nejmu lastniku je start-stop deloval 9 ur v 17k kilometrih. Na uro bencinar porabi recimo 8 deci x 9 ur = pribli?no 10 EUR prihranka. Hudo. Nov akumulator pa stane XXX EUR. Va?no, da se ?para, pa ni va?no, koliko stane...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ni? nenavadnega za avto, ki je star 5 let. Cca. 140 EUR torej, ?e ne gre? na mazda servis in vgradi? AGM akumulator za start-stop.

Razen ?e imajo eloop avti res poseben akumulator? Na USA nekateri navajajo cca. 500 USD, zato se mi zdi 250 EUR malo, ?e gre za poseben akumulator, ki naj bi bil specifi?en za eloop.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ali sicer dr?i, da avti z i-eloop rabijo poseben akumulator?

https://forum.mazda6club.com/electrical-hvac/372505-2014-mazda6-gt-i-eloop-dead-battery-experience.html

Jaz ga i-eloopa sicer nimam, tako da ?e se bo izkazalo, da pride menjavo na vrsti, verjetno lahko verjetno dam navadnega, samo da je AGM in za start-stop? ?udilo me sicer ne bi, saj je avto star 5 let in pol, prva 4 leta pa je bil vo?en cca. 4.000 km na leto... pa? premalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bojda lahko samo SW update re?i te?avo, najve?krat se napaka bojda pojavi, ko avto stoji na vla?ni travi oz. je de?evno oz. vla?no vreme. Tudi meni se je ?e pojavilo to obvestilo (avto stal na mokri travi cca. 2 uri), a ?e nisem imel ?asa iti na servis...

Torej ni nujno, da je akumulator slab, ?eprav je lahko tudi to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za M6 2013-2014 obstaja modul (nekih 50 EUR stane) za samodejno zlaganje (sicer sedaj samo z gumbom poklopljivih) ogledal ob zaklepu/v?igu. Od FL 2015 naprej je bilo samodejno zlaganje standardno pri attraction in revolution.

Glede osvetlitve armature pa dejansko o?itno ni senzorja, verjetno pa tudi FL 6ke to imajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.