Skoči na vsebino
Xeon kit
Napisano

stari to je res samo ?e ima mazda original le?o pol je to bolj?e za xeon kit bolj?e sveti in ?e je potrebno ro?no z stikalom zni?a? snop svetlobe :prstgor: montirano pa more biti strokovno in dobro . :D to je potem osebna odlo?itev ... lp ale?

Hvala. Vse razumem, samo na tehni?nem? Snamem dol? Kaj bi rekli policaji? ALi ?e kdo uporablja to re?itev? Katero sistem naj kupim, kaka znamka, na netu jih je malo morje razli?nih cenovnih razredov? Za strokovno monta?o bom poskrbel ob morebitnem nakupu kita ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xeon kit
Napisano

stari to je res samo ?e ima mazda original le?o pol je to bolj?e za xeon kit bolj?e sveti in ?e je potrebno ro?no z stikalom zni?a? snop svetlobe :prstgor: montirano pa more biti strokovno in dobro . :D to je potem osebna odlo?itev ... lp ale?

Hvala. Vse razumem, samo na tehni?nem? Snamem dol? Kaj bi rekli policaji? ALi ?e kdo uporablja to re?itev? Katero sistem naj kupim, kaka znamka, na netu jih je malo morje razli?nih cenovnih razredov? Za strokovno monta?o bom poskrbel ob morebitnem nakupu kita ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xeon kit
Napisano

Ker o?itno vedno slab?e vidim, pa tudi Mazdine lu?i niso kaj dosti vredne, me zanima kako je s temi xeon kiti ki se prodajajo po netu? Kar sem ?e prebral je to, da ?e ?e kupi? tak kit, mora? zdraven montirat ?e samodejno nastavljaje in pranje, da je vse uradno. Je to res? Opazil sem da prodajajo tudi le?e, bi to ?e pove?alo osvetlitev ali ne?Mnenja, predlogi. :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Blizu NG ima? v Ren?ah BOSH servis... menda kar dobro pa poceni porihtajo te?ave s injektorji! Razen ?e Mazda nima Boshevih injektorjev...

poznam Ar?ona. Mazda ima Denso injektoje, samo kar vem da rihta tud te. Bolj me zanima ?e ima kdo tester da lahko pogleda"globlje" kot navaden tester, tam je lepo videt kateri je zani? ?e je..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Sezona IMV ventilov je tu. Mislim da.ga zna ajvar met

ne nihajo obrati. Avto ima neenakomeren zvok, kot da bi ob?ano delal po treh cilindrih. Kot pri bencincu ?e sname? od od kap dol <_<

Rad bi se prepri?al da so injektorji vredu. Ali ima kdo od foruma?ev tester za to pogledat? Na servisu v N.G. ho?ejo met 60e za prikop... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Eno vpra?anje za strokovnjake:

zadnja dva tedna opa?am da ko zjutraj v?gem avto, avto neenakomerno te?e, se zaganja, kot da bi ob?asno delal po 3 cilindrih. Tudi ko ?tartam je vo?nja z njim zelo " trda" v smislu, ko spustim ali dam po gasu ruka, ni enakomernega ob?utka pojemka ko spustis gas, kot da bi bil nosilec fu?, upam da si predstavljate kaj mislim. Ko se segreje pa postane avto dela normalno, vsaj mislim tako. Sumim na na kak injektor. Kje bi lahko preveril le te? S kakim testerjem? Sem iz okolice NG.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

zanimivo: sem malo poiskal in dobil eno temo o pokanju na forumu. Volan malo pomiga? iz ene to?ke v drugo, gor in dol, ven, noter, in pokanje naj bi za nekaj ?asa izginilo.... sem poizkusil in res ne poka ve?, niti malo, zaenkrat :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Imel se podobne te?ave. prvotno mi je mehanik rekel, da mi je ?la letev. Nova letev je bila za moj ?ep pre draga, zato sem poklical dva tipa, ki te letve obnavljajo. Oba sta na ?tajerskem koncu. Cena obnove letvje je skoraj ista novi. (HALO)!!

Probal sem poizvedet koliko je nova in naj ceneje sem jo dobi na http://www.silux.si/. Cene se ne spomnim, vendar je bila krepko cenej?a kot drugje. Poklical sem tudi na nekaj avto odpadov in v Novi Gorici je imel dve ?e sneti za 100 Eur. po komadu.

Ker mi ni dalo miru, sem peljal k drugemu mehaniku, ki pa je ugotovil, da je ?el stabilizator za 15 Eur.

Torej taka je bila moja izku?nja.

Uro?

ja, tudi jaz bi rad kje se nahaja ta stabilizator, za preverit. Kake so cene nove??

Nehaj se ilegalno po Lokovcu vozit, pa je... :harhar:

No, raj? sporo? na katerem ovinku zavijem levo ali desno, sem bom nenapovedano-neprijavljeno pojavil pri tebi, ?e me ne bo? ti, me bo pa kdo od va?ih postregel s sokom ali kavico, se ne bojim, ste zelo gostoljubni. Bom vrgel debato kot da bi jo s tabo, nato od?el naprej mojo pot. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Zadnji mesec opa?am da mi ?ez luknje v ovinek rahlo poka v volanu. Po temeljitem pregledu smo ugotovili da poka zobata letev.

Torej, ima kdo ?e izku?nje s tako te?avo? Kako te?avna je menjava? Koliko stane nova in koliko stane obnovljena?

Mazda 6

2.0 d

2007

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pu??anje skozi zadnje steko
Napisano

Pri do pred kratkim sorodstveni blagovni znamki Ford (Focus) je za?elo pu??ati iz strehe nad prtlja?nikom. Voda je prodirala pri oblogah zadnjih stebri?kov, 10 cm po stropom na obeh straneh. Sum je padel na zadnje lu?i, vendar tam ni pu??alo. Popokali so spoji strehe in spodnjega dela karoserije. Popravilo je opravil li?ar s tesnilno-lepilno maso in sedaj je mir.

To se ni dogajalo niti pri zastavah. Pri njih, ?e je ?e pu??alo je bilo na tesnilih ?ip in vrat, nikakor pa ne na karoseriji.

Glede na sorodstveno povezavo Forda in Mazde v prej?njih letih, je mo?no, da gre za podobno napako.

Ne. Pri moji Mazdi pu??a med ?ipo in okvirjem vrat, ker voda te?e po notranjem delu stekla dol, oz. je tekla :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

To?no tko kot pravi? iceman... problema imajo samo tisti, ki avto ?parajo in bohne dej, da gre ?ez 2500 obratov. Tist k ve, da je treba ma?ino zavrtet tudi v obrate z DPF-jem na?eloma ne bi smel imeti te?av.

vi ste tisti kateri imate mazdo druge generacije.. tud jaz teram in tud jaz nimam problemov z filtrom, imam pa novo slu?bo, ki je izklju?no mestna in se mi regeneracija izvaja na 90km. Mislim da to ni dobro za filter, oz. druga?e re?eno bo po moje ?el kmalu po gobe.. zato odstranitev iz moje strani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

Nekaj malega prispeva tudi zmanj?an odpor izpu?ih plinov na poti do bolj onesna?enega okolja. Ne gre pri tem toliko za skupne izpuste plinov, kot za izpust trdih rakotvornih delcev.

baje da so tisti nanodelci, katere ustvari filter ?e bolj ?kodljivi kot sajasti delci, pridejo ?e na atomski nivo v telesu.. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

no, tisti brez filtra, kako se obna?a avto, dela vse normalno, kake dimne zavese, poraba kaj manj?a? Skratka,rabim ob?utke, zdaj, po ve? prevo?enih kilometrih :cheers:

Sam ga bom namre? dal v kratkem odstranit(?e i?e?m ponudbe), ker imam po novem ve? ali manj samo mestno vo?njo in mi po vsakih 90 km dela regeneracije- brez veze... :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri?gane lu?ke za motor on zdrs
Napisano

Pozdravljeni..

...imam enak problem z temi lu?kami in sem bil z avtom na testerji in so mi rekli da je kriv prav ta egr ventil..

...stvar je pa slede?a,aem ta avto kupil rabljen zato so mi dali mesec dni garancije,ampak mi ta egr ventil no?ejo priznat pod garancijo,saj je to kao potro?ni material...se vam zdi ,da imajo prav ali pa se samo izogibajo popravilu??

ma po moje je to skrita napaka in bi ti morali priznati pod garancijo. Po?akaj ?e na kako mnenje bolj izku?enega foruma?a :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri?gane lu?ke za motor on zdrs
Napisano

?e ima? elektronskega kot nekatere 136 konjske nima? kaj ?istiti.

seveda lahko, podre? in o?isti?. Elektronski...elektromagnet ki odpira ventil, v kanalu se naberejo saje, ima en senzor pozicije, in ?e ne te?e lepo, se pri?gejo lu?ke, pri nekaterih se ne pri?ge.,
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Se poslikal stare plo??ice. Sem malo pobrskal po ?tevilkah in sem ugotovil da so znamke AKEBONO BRAKE INDUSTRY CO., LTD :blink: Je poznana znamka? So pa res o?itno trde ker kot vidite so ?e dobre, samo so ?kripale po malo ve? klanca navzdol. Nove pa

?e po 50 km doosti bolje primejo (Textar).

post-6207-1375282577_thumb.jpg

post-6207-1375282601_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.