Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Jermen se ne kontrolira po napisih na jermenu.Bili so primeri ko je imel jermen 500000 km pa je bil vsa popocan od starosti, napisi pa kot novi-zato se gleda tudi starost jermena npr.120000 km ali 72 mesecev.Ponavadi cvilijo ob zagonu micro jermeni  in ne zobati. Cvilijo pa vglavnem tisti ki nimajo avtomatskega napenjalca in ga moraš naknadno nastavit ker se jermen raztegne.Razlika v dolžini novega in starega jermena je zanemarljiva zato pa ima avtomatski napenjalec, saj se vsaka stvar ki je v uporabi raztegne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
pred 2 urama je Damijani napisal:

Če ti po strojniško povem, je največja napaka mehanikov, da preventivno menjajo jermene, napenjalcev in ležajev pa ne. Jermen v bistvu nič ne trpi. Jermen trpi samo tedaj, če ležaji ne tečejo lepo in napenjalci ne funkcionirajo. Zato je bolje preventivno menjati ležaje in napenjalce, pustiti pa star jermen, kot delati obratno.

Jermen se menja v kompletu z napenjalci, vijaki in vodno črpalko  če jo ima gnano na zobat jermen ali če je nameščena pod zobati jermen.Prvič pa čujem se menja preventivno samo ležaje in napenjalce brez jermena, to lahko delaš sebi drugim pa bog ne daj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano
pred 48 minutami je Hixxy napisal:

Zdravo pobje,

Oz kaj priporočate, da bo "dobro kresnilo" :) 

Gre pa za 2.2d 170km različico motorja.

Hvala!

Ta akumulator je navaden,brez start-stop, poglej kaj imaš notri- saj piše na vrhu akumulatorja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odpadel izpuh
Napisano
pred 10 minutami je scania napisal:

Samo jaz sem rokavice ze pri novem dobil zraven pa pokazali so mi kak zlozim ko dol pade. A vam to niso pokazali? 

Ja ma si doplačal za rokavice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odpadel izpuh
Napisano

Če ima karavana je problem rešen ,gre komplet noter v avto -samo rokavice mora imet zmeraj v avtu da se ne bo opekel kadar ga bo nakladal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.