Skoči na vsebino
Lambda sonda problem Mazda 6 2009
Napisano

Po dobrem tednu testiranja zgleda, da je bila res fu? prva lambda. Zamenjava na Mazdinem servisu Kr?i?nik, cena 440?. Avto dela veliko, ampak res veliko bolje. Zagon motorja je veliko lep?i, da o mirni vo?nji niti ne zgubljam besed.

Lp, Uro?

Ej....super ,da si zrihtal.samo cena pa je visoka.si dobil kak popusta? Kaj lu?ka motorja je takoj ugasnila..? Tako je blo pri moji prej mazdi5 benz.lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda2 GTA - tresenje na prostem teku
Napisano

Sem ravno iz testne vo?nje.Dejansko so samo radiju nastavitve ?le.Prva ?e vedno 2x pocuka, razen ?e res do konca zahodi?.Za tresenje pa se obna?a malo druga?e. Pvi? je z toplo ma?ino spustil obrate na 500 in jih potem po?asi dvignil gor. na ene ca. 600.Druga?e ko sem se ustavljal kje, je ?e vedno tresel, vendar manj o?itno in ?e to si je po sekundi dveh sama popravjla obrate, da ga ni ve? treslo.Zdaj ga bom pustil par dni moji v uporabo in bom ?e enkrat naslednji vikend malo testiral.

Ok...malo ?e testirajo ?e ne bo treba do mojstra...priporo?amo dr.Pelkota..Medvode je na? Mazda?ki mojster...sigurno bo najdu napako,,,vem je malo za se v?ozite....njegov gsm..041 667 335.lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda2 GTA - tresenje na prostem teku
Napisano

Ej....lp probaj odklopiti baterijo od avta..samo minus pol odklopi? pol pa dr?i? pedalo od bremze pribli?no,minuto.pol priklopi? spet ,,,seveda more? potem vse nastavitve na novo radjo postaje ?ipe avtom,delovanje...in itd.imel potoben problem pri moji prej?ni mazdi 5 benzin 2.0.samo meni ni treslo ...samo obrati so bli visoki v prostem teku .ko je bil motor hladen.pol je blo ok.to je blo ko mi je mojster Pelko o?istil loputo zraka...in servis.lahko ,da bo delovalo....lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Brez veze mi je dajat neke rabljene gor. Avta nimam lih dovgo, bo pa ?e nekaj ?asa pri hi?i in bo moral ?e krepo in trdo delat. Upam, da je res lambda. Kak?na pa je prilbji?na cena nove??

Ja res ....samo jaz sem ti predlagal rabljeno zato ,ker je nova full draga .za mojo mazdo je pri?la nova na orig.mazda servis kp..300? no po vezah in poznanstvu ?efa sem dobil za 230?..bolj?e samo vseeno drago za na? ?ep.je NKG-model L.sonda.ps,pokli?i ...mojstra Pelkota.ti bo pomagal...dobro re?i lp:-):-):-):-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ok, samo da nisem sam v tem sra.... ker sem fulll jezen. ?e preklopim na bencin je pa cukanje ?e bolj izrazito.

Ej....verjamem ,da si full jezen.probaj naredite te stvari,ki sem ti napisal,ker ?e ti na benz full cuka ,ti bo bo na avto plin ?e bol..verjtno bo treba novo L.sondo.ali pokli?i na?ega mojstra za Mazdurine Dr.Pelko.simon...Medvode Gsm..041 667 335.kaj ima tvoja L.sonda tri ?ice ???.moja je imela.zato bo treba original ali ?e kopja .malo poglej...mogo?e bo imel pelko kak?no re?itev...mi smo tudi iskali v Avstriji na avto odpadu...razbito mazdo,,,ni blo.javi kako je...lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mam bencinerco 2009 letnik, ki je predelana na plin. Pred kratkim se mi je prizgala lu?ka za motor nato je avto za?el cukat. Z mehanikom sva ga priklju?ila na OBD in ka?e slow respons prve lambde. A mislite, da je za cukanje kriva lambda? Menjal sem tudi sve?ke, vendar ni ni? bolje. A obstaja kak?na cenej?a alternativa kot original lambda??

LP, uros

Ej....lp sem imel podoben primer...ko sem imel mazdo 5 20.benz plus avto plin.podobna situacija,?a,samo meni ni cukalo ni? samo lu?ka motorja je gorela .probaj vozite na benzin in o?isti loputo zraka ..testiraj.samo jaz sem mogel menjati res L.sondo.bla je draga full.kopje se takrat ni dalo dobiti mogo?e zdaj je mo?no poglej malo po netu ali rabljeno ,avto odpad,takrat so meni rekli ,da je bla sereiska napaka L.sonde.pa glih iz garancije je bla...cela jeba je bla..po menjavi je takoj ugasnila lu?ka motorja in delovalo ok,ps,samo probaj ?im prej menjati to L.sondo,,?e je res,ker zna to tudi katalizator po?kodovati...probaj ?e na orig.mazda servisu ,da testirajo na testerju...poro?aj,lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cukanje
Napisano

Ej...imel podoben primer pri prej?ni mazdi 5.2.0 benz plus LPG.ugotovil Dr.Pelko samo kontrola sve?k ...dve sve?ki sta imeli po?eno keramika...to so te posebne sve?ke z iridijevo konico...po km. Ni bla menjava.poglej to ,ker na LPG-ju se pozna vsaka nepravlnost pri delovanju motorja ..lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

A se ?e komu pri dizlu dogaja, da ma?ina ob hladnem zagonu nekaj sekund (cca 15) te?e

na cca 1700RPM, nato spusti obrate na normalnih cca 900RPM?

Zanimivo je, da se to zgodi, ko zunanja temperatura ni prav nizka.

Ja to je normalno pri skayactive motorjih...da zjutraj ,ko pri?ge? motor dela boooo vi?ji obrati ,be glede na zunanjo temperatur.lp:-):-):-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 GH - menjava diskov
Napisano

Foruma?i, lep pozdrav!

Zanima me slede?e. Ali ima kdo na Mazdi6 GH kake izku?nje z menjavo diskov z neoriginalnimi. Namre?, prej sem imel 6ko 2006 letnik in je imela pri 240tkm ?e prve diske kot mi je znano in bilo razvidno iz servisne zgodovine. Sedaj ima GH mirai. In zadeva je slede?a. Prve diske sm menjal pr 30tkm, ker so se skrivili - baje tovarni?ka napaka materiala. Druge pa bom moral zgleda sedaj po dveh letih in nadaljnjih prevo?enih 90tkm.

Poraja se mi vpra?anje, ali dati gor original in zopet ?akati, da jih skurim, zvijem, whatever, ali je kaka druga opcija - mogo?e kak drugi proizvajalec, Brembo, Ate? Ima kdo kaj izku?enj?

LP, Janez

Ej....lp jaz sem na moji prej?ni Mazurini 5 dal gor zavorne diske Brembo in zavorne plo??ice Textar in je full dobro delovalo .zato zdaj tudi na Mazdinih servisih dajajo mehke zavorne plo??ice ,da ne zvije zavorne diske.lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Komande na volanu
Napisano

Ahoj, a je kdo imel kak?ne te?ave z volanskimi komandami, recimo za uravnavanje glasnosti , ipd? Vsake toliko ?asa mi zablokira, komplet. Ne vem, a to pomeni da bo crknilo vse skup, sam ?e najbolj sumim da se prah in ostala umazanija notri nabere, pa je potrebno samo spucat. 

A je to kdo ?e po?el?

Ej....kaj ?e proba? samo spihat z mo?nim pritiskom zraka ....tako kot se ?isti ra?unalni?ko tipkovnico...samo predlog...da se ne zajebava? razdirat...lp:-):-):-):-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nivo goriva kaže prazno
Napisano

Ej..verjetno bo nekaj z plovcem kot je napisal ..Jsdoma.ker na moji prej?ni Mazdurini 5 2.0.benz +avto plin montiran na G1..je delovalo vse ok.kazalo nivo benza in plina ...skratka avto je deloval dobro..ps.verjetno je ?e v garanciji glede monta?e LPG-Ja..na G1..naj pogledajo..7let garancije...tako sem jaz imel,,lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zelo rahlo tresenje, poskakovanje
Napisano

Oj. Zdravo.

Plo??ice sem dal nove gor pri 95.000 km, Textar. Sedaj imam 165.500 km.

Ej...to so dobre zavorne plo??ice...samo glede na km..so verjetno rahlo izrabljene..poglej z.diske kako so in menjajo komplet vse novo ..ne ?parat pri zavorah...dobra kombinacija je zavorni diski Brembo in plo??ice Textar..tako sem jaz imel na mazdi 5.lp :-):-):-):-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Ej...AmpeR..pri moji CX5 FL..2015 so te napake odpravljene..posebno bolj?e podvozje bolj.izolirana kabina ,ter zavore,tle so dali bolj?e zavorne diske ,ter mehkej?e zavorne plo??ice..zdaj je ok...lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.