Skoči na vsebino
Cev za klimo M6
Napisano

Yap... hladilna

Kar se pa ti?e konstantnega vklapljanja in izklapljanja ventilatorja na hladilniku pa mislim, da je pogojeno s pri?gano klimo saj za normalno delovanje mora klima imeti pretok zraka skozi hladilnik klime. Se pravi da ni odvisno od temperature motorja oziroma temperature hladilne teko?ine. :ne vem:

?e se motim me prosim popravte.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vetrobransko steklo
Napisano

drga?, rain-x sm sam enkrat do zdj mazu gor, pa ni ni? kaj ?ude?no deloval, sploh mi ni voda dol tekla, ampak se je ?e bol gor primla :blink:

prepo?asi vozi? :hohoho:

Ne resno, voda pri rain-x ?iba dol samo takrat ko gre? nad 80km/h. Pri ni?jih brzinah pa brez brisalcev pa? ne gre.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

Rekli so mi da glave ne ?itijo, in da je predhodnih pred menoj verjetno predvajal kopije zato je tudi glava ?la.

Reci prosim, da se heca? :blink::hohoho:

Keri pametnjakovi?i pa so ti tole povedali, da se jih ognem v ?irokem loku.

Joj ?koda, da meni kak?en kako tako ne prbije, k bi jih vpra?al a igle tud ne menjavajo, ker mi preskakuje ko po luknjah vozim. Pa ?arnice na oja?evalcu mi zarad tega tud odletavajo, da ne govorimo o membranah na zvo?nikih, ki crkujejo, ker preve? heavy metala poslu?am. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

A ko se ti lu?ke pri?gejo, gre avto normalno ali mu zmanjka mo?i? Ne vem ampak jaz, ?e bi imel dovolj ?asa bi vsaki? klical MES pa naj pridejo pome. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Risi in poliranje
Napisano

Za ?ifro barve pojdi na servis, kjer ti bodo vpisali serijsko avtomobila in med podatki, ki jih vrne ra?unalnik, je tudi to?na ?ifra barve.

Pri nekaterih pa so to ?ifro vpisovali tudi v servisno knji?ico - poglej mogo?e je tam ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

Poskusi ?e naslednje mo?nosti:

- zmanj?aj hitrost pe?enja

- poskusi zape?i na kak?nem drugem peka?u

- zamenjaj medije na katere pe?e?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema glede homologacije...
Napisano

:D ne rabis ker nihce ne ve da so druge,al ti je ze keri :policaj: tezil

Se strinjam z Bobijem, saj nih?e ne bo vedel, da niso original, va?no je da jih ne temni? s kak?no folijo oz. sprejem, ker se potem taka predelava vidi ?e na dale? in so na to zelo alergi?ni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Servis?
Napisano

Pozdravljen na forumu

Kar se servisov ti?e ga servisiram samo pri poobla??enih najprej zaradi garancije oziroma zaradipodalj?evanja MES-a. Ta "?port" pa ?al ni poceni samo uradni servis lahko la?je dr?i? za vrat, ?e karkoli zajebejo.

Servisiram na Gami v BTC-ju (del A-cosmos) in sem zadovoljen s servisno storitvijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Doma?a popravila po?kodb na laku
Napisano

Sej bru?enje in poliranje sledi ampak ?ele spomladi, ko bo naslednja runda popravil. Bi ti pa priporo?al da vzame? ?e bolj fin papir (2000), ker 1500 in sploh 1000 sta za moje pojme precej pregroba in odstranita ve? kot bi bilo treba.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Doma?a popravila po?kodb na laku
Napisano

Zima se nezadr?no bli?a in z njo mraz, vlaga, sol na cestah. Zato je pred zimo pametno popraviti kak?ne globoke praske, ki bi povzro?ile ne?eleno rjavenje, ki ga zima ?e dodatno potencira.

No tudi mene je danes nepri?akovano ?akal tale prizor

post-133-1192380682_thumb.jpg

Verjetno je bil vzrok kak?en kamen(?ek), ki je hvala bogu kon?al na plehu na strehi, ker sila, ki naredi tako po?kodbo bi verjetno po?ila tudi vetrobransko steklo.

Kot ka?e je po?kodba nastala ?e kak?nih 14 dni nazaj tako, da je rja ?e za?ela svoj ples in pred samim nanosom barve jo je potrebno odstraniti. Zato zelo prav pride kovinska ??etka, ki je del korekturnega kompleta, ki ga dobite pri va?em Mazda dealerju.

post-133-1192381145_thumb.jpg

Rjo je potrebno dobro odstraniti in z njo tudi nakru?ene robove okoli po?kodbe saj bi lahko kasneje ta po?kodovan lak lahko sam odstopil.

post-133-1192381394_thumb.jpg

Barve nato nanesemo rahlo s kup?kom saj ko se barva posu?i se tudi rahlo skr?i in napolni vdolbino.

post-133-1192381686_thumb.jpg

Ko se posu?i zgleda nekako takole

post-133-1192381773_thumb.jpg

Nanesemo ?e prozoren lak, da za??itimo barvo pred vremenskimi vpiliv

post-133-1192381921_thumb.jpg

Evo to je to, sicer ni tako dobro, kot bi naredil profi li?ar ampak je pa bistveno ceneje in ?e ne nesete nosa na 10-15 cm od po?kodbe se le te skoraj ne vidi. Najbolj va?no pa je, da je lak zdaj za??iten

Potreb??ine

- korekturni komplet (cca 16?), ki vsebuje barvo, lak in kovinsko ??etko za odstranjevanje rje

- dobra volja in mirna roka

- ?as, saj se vam ne sme muditi :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Risi in poliranje
Napisano

a si ziher, da je to tvoja temeljna barva... je pa res, da bi lahko bila barva bolj trpe?na, ker ?e bo letos huda zima, bo bila moja havba spet ?ist popikana... :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?oba
Napisano

ce gledas iz voznikove perspektive: pred sovoznico :) (en tak valj z gumbom na vrhu, blizu amortizerja)

najboljse bom poslikal in pol dal sem...

ma sej skoraj ne more zgre?it, ker je edina taka zadeva tam... ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis Mazda 6 pri 140.000km
Napisano

Ja in kaj je bilo narobe s tem ?altanjem... 10 sekund do 100 ? Saj to je OK... ?e ga bo? nabil v obrate ne bo? imel bolj?ih pospe?kov temve? slab?e.

Sem probal in eno in drugo in ?e ?altam pri 4.500 sem slab?i za sekundo in pol kot pri prestavljanju pri 3.500 s tem, da tretjo prestavo potegnem ?ez 100, da ne zgubljam s prestavljanjem v ?etrto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.