Ajvar, jaz sem menjal DOT preko vseh gum, nasa je pumpala in stiskala, jaz pa dolival in 'nipplal', ampak a je to dovolj, ali pa je za samo sklopko - cilinder, potrebno se tam spumpati staro olje ven?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sem pa opazil da je ?ponar jermena totalno v 'max' - spodnji legi in sem pred odhodom sam zamenjal samo jermen (za jermenico ni ?ans sam - alternator dol, poseben klju?).
Indikator ?ponarja poprej - spodnja rde?a ?rta
indikator ?ponarja z novim jermenom - spodnja ?rna ?rta
zgoraj pa indikatoji - bolj ?pona, bolj se spodnja ?rta premika levo.
Zamenjava jermena ni zahtevna, zato sem ge zamenjal, ker sem ?el v hladne in vla?ne kraje - in zanimivo ni ve? zvoka, ampak to ?e ne pomeni da ga ne bo ?ez ?as.
Umakne? spodnje plasti?no dno motorja, plastiko desnega blatnika + dodatno notranjo plastiko, potem pa velike gadore in 14 nastavek za ro?ico 'momenta' prekolne? vse japonce po spisku ker prostpora je le za ro?ko in eno majhno roko, stisne? ?ponar za jermen dol in gor in zamenja?....
IMAM ENO JERMENICO VI?KA - NOVO!!!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Tole je CX7, ki ima na izbiro 4 module, z/brez auto light (stikala za svetlobo) in z/brez dnevnih - running light
BT 50 pa ima samo eno opcijo z running lights... torej ali programsko ali pa tako kot sem jaz naredil....lahko se poglobim, ?e najdem na netu, verjamem da je princip isti
A lahko podnapise? Nisem ravno strokovnjak za najnovej?e dose?ke vesoljske tehnologije, pa rabim malo bolj kme?ko razlago.
Ne vem, kaj misli?, imam pa navadno stikalo za lu?i, ki ima sicer tri pozicije (ugasnjeno, parkirne, kratke), a mi na poziciji "ugasnjeno" svetijo lu?i (razen osvetlitve armature), ko dam kontakt. Nato imam ?e stikalo, pravzaprav potenciometer, za mo? osvelitve armature in ?e stikalo za nastavitev snopa svetlobe.
Te je to zanimalo?
Ne pol nimas. Bom pogledal v pondelk kaj je not
Mnja, je logi?no. Meni tudi, a na servisu so rekli, da je to v ra?unalniku in da se tega ne da in bla bla bla. In so stroj vrnili z besedami: "Se ne da. Tovarni?ko je tako narejeno."
Kje pa je ta modul? In kaj ga je treba predelovati? A se ne da enostavno vezat direktno na stikalo in re?eno. ?e obrnem stikalo, sveti, ?e ne pa pa? ne. Vsaj po moji, kme?ki, logiki.
To je japonsko.....
A mas ti se kako stikalo auto (za svetlobo)
Bom v ponedeljek pogledal kje ga ma in ce ga ma bt50. Sestka ga ma zadaj za radijem nekje v pi****cx7 pa nad stevci dostopen hitro
Notri je modul za dnevne luci. Ko sem imel cx7 so dejali treba nov modul....300 evrov.....in sem ga sam uspel predelTi tako kotje treba in potem dal nazaj na tovarniskega.
Nekateri fantje pa pravijo da sedaj reprogramirajo modul na servisu...kar je logicno
Kako si ugotovil, da ti je ?la? Meni kljub zamenjanem jermenu in le?ajev v napenjalcu spu??a jermen neke zvoke, ko je motor hladen, ampak samo kak?no minuto. Potem je vse OK.
Enako - se je shladilo mal cvili, ?ez minutko pa ok, Pri meni je videti vse ok, samo ?e se ?ravfa ?e jermen zamenja? (zato link
Smo odgovorim, centirni obro?i so na feltnah, diski novi, trese pa pri hitorsti 120 do 150 4 ali 5 prestava, tko da po mojem mnenju niso obrati krivi ali resonanca motorja, te?ava ostala pri original mazda sposojenih fletnah, tako da sem feltne in gume izlo?il iz igre (sem jim dal rde? karton).
NAVORSKA ANGINA ??
lp
interna fora
?e bi tresel samo volan, samo trese tud sede? pod ritjo pa naslon za roke, ?e ma? roko gor in to vse na dvigalu seveda, na cesti pa tudi, zato pa i??em pomo? dobrih ljudi z izku?njami
lp Dii
Je bilo bolj v ?ali napisano....
Kak?na pa je morebitna povezava trersenje volana in avta z amortizerji?
lp Dii
Amortizer je tista stvar med cesto in karoserijo ki po?ira udarce, hitreje ko gre? ve?ji je pritisk na njih - glej pojdi tja test bo verjetno zastonj, ob enem pa ti lahko dobro pregledajo podvozje.
Nikjer nisi napisal - si v vsem tem letu kdaj naredil optiko avta? ?e ne naredi to kot prvo. Gume so lahko v redu, samo ?e je vse zamaknjeno je skoraj gotovo nekaj na tem.
Jaz sem ravno imel tudi svojo M6 2006 karavan pri Dolinarju na tr?a?ki, in test je pokazal, da sem imel prav - levi je bil na koncu.
2 x Kabaya + menjava 150?, 2 leti garancije - s tem da je ?lovek na mestu, test mi je bil pripravljen narediti zastonj (vkolikor se bi izkazalo da niso amortizerji), zamenjava v 4h urah z malico vred)
Pa redna cena je 180? druga? z menjavo, sem imel sre?o da je od Anzeta o?e bil tam ravno pri dolinarju
kaj lahko naredim ko de?uje se mi nabira voda-vlaga v sprednji lu?i
hvala za odgovore
lu? pu??a o?itno - posu?it in zatisnit steklo - lahko tudi gumica kjer vstavlja? ?arnico, druga?e pa 100% varianta je razdret spucat pa vse na novo zatesnit - so tukaj fantje ze opisovali (ne za mx5 ampak je isti smormn)
Ali pa ebay pa kako rabljeno...sam to ne bi, sam bi se lotil mazanja rok
NAJPREJ SEM MISLIL DA MA? FORDA
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Madona zdaj jih je pa ze kr neki....
Ajvar, jaz sem menjal DOT preko vseh gum, nasa je pumpala in stiskala, jaz pa dolival in 'nipplal', ampak a je to dovolj, ali pa je za samo sklopko - cilinder, potrebno se tam spumpati staro olje ven?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani