Skoči na vsebino
Blokirajo mi zadnjnje plo??ice na M6
Napisano

Ekola-re?eno z lahkoto.?eljust je bila res blokirana.Nabavljene nove gumice in ostali materjal,popravljeno,ni bilo potrebno menjati novih (kot to z lahkoto naredijo na uradnih servisih). ;)

Spotoma zamenjal ?e zadnje plo??ice.Cena?Sitnica.Za vse skupaj,se pravi popravilo ?eljusti, nove plo??ice Ferodo in delo (s tem,da mi je naredil ?e redni servis) 90?. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 flip klju?
Napisano

mutna posla :D

drugaca pa vsaka mazda 6 je imela daljinca (se pravi kljuc posebej in daljinc z dvemi gumbi posebej) do facelifta, ko jim je uspel vse to zdruzit v eno

Res je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Ko smo ?e pri nem?ki var?nost;v?eraj smo?li na smu?anje z audijem A4, 2.0 quatro.Res,da smo ?li malo nad omejitvijo po avtocesti,a povpre?je-8,5 okroglih litr?kov na roke merjeno.Da ki ?parov?ek. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kere drage plo??ice. ?zmeden?

Te?ave z zadnjimi plo??icami in ro?no so panavadi zaradi neuporabe tega pripomo?ka, ali pa po kakem pranju ko zamrzne vzvod na cilindru.

Drage?Meni se zdijo poceni. :whatever:

Ro?no pa redno uporabljam in ni bilo tako mrzlo,da bi zamrznile.Danes bomo videli na ?em smo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Jaz sem ugotovil,zakaj mi je pila 9 litrov.Valjda,?e mi je stalno zadaj bremzala. sramezljiv

Moja 143ks verzija z DPF-jem, pri 150 tudi ne kuri 8.7l. No razen ?e je kak klan?ek, to se takoj pozna...?udno.

Ne se sekirat.Tiste pravljice o mali ?eji so za otroke.Avto te?ek ?ez tono in pol rabi svojo pija?o in tukaj ni kaj.

Vsak manj?i klan?ek se pozna.Je pa res,da ni neke bistvene razlike v porabi,?e je avto nakrcan do tilta.

Ne?akov bmw 3.0 z lahkoto popije 10+ litr?kov.Pa se hvalijo,da je ?parov?ek. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V?asih odstopi zavorna obloga od kovinskega dela plo??ice. Zavorna obloga potem zasko?i med kolo in kle??e in riba. V takem primeru je treba samo plo??ice menjat. Vsekakor si je treba zadevo ogledat.

Plo??ice sem ?e naro?il.Od Ferodo-45? za par zadnjih.V ponedeljek mehanik preveri,kako je z to zadev??ino.

Itak imam servis in bom re?il oboje. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

tole bo stalo drago...pri men sicer ni blo tko ekstremno, ampak je trba menjat klesce, mislim da je blo rang 500 eur (poglej moj "mazda 6 240.000km redni servis")

upam, da ni to tudi pri teb...

edit: aha ni blo tok, manj stane :)

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=7420

Aha,175?,na sre?o je to manj kot 500?.Kaj je to kar pogost pojav ali kaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem se vozil po hitri cesti in ugotovil,da mi avto nenormalno trese.Najprej sem pomislil na ?e kar stare zimake.Po mestu mi pa ni ?el nikamor;ko sem spustil gas,se je sam zaustavil.

Ko sem parkiral avto in stopil ven,sem slu?ajno zavohal vonj po vro?em ?elezu.Sklonil sem se k zadnji gumi in ugotovil,da leva zadnja feltna pe?e in je vse razgreto.

Ali so mi blokirale "kle??e" od zavornih plo??ic in mi sedaj bremzajo stalno? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

Ok, ?e prou razumem imajo mazde6diesli od 02-08 to serijsko vgrajeno? :)

lp

Yes,to smo ?e mnogokrat ugotavljali.Pri ta "starih" se upali nekje pod 7°C in ?e hitro ugasne? avto,se pozneje lahko kljub temu,da je sonce in +15 stopinj celzija vseeno upali,da izgori nafta v Webastu do konca.

To je to. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po?ena posoda teko?ine za ?i??enje stekel
Napisano

To?no te ... samo da lahko odvijem samo 3, 4 ... eden pa ima tako slab navoj da ga izvija? ne zagrabi.

Kako jih lahko potem odstranim??

Lepo z ravnim izvija?em gre? pod glavo vijaka in ga malo forsira?.?e ne gre,vzame? en dobro za?iljen izvija? in kladivo in ga malo nabije? gor po glavi(kjer je za kri?ni izvija?) in bi moral popustit.

Jaz sem imel isti primer.Ko je vijak zunaj z ?agico malo zare?e? utor in ga pozneje z lahkoto privija?i?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ok, hvala za napotke ... na mail sem ti poslal povpra?evanje.

?koda da sem se ravnokar vrnil obupan, ker ni ?lo pa ?e de? je za?el tako da nadaljujem drugi?.

Kaj pa glede tistega vijaka kateri nima ve? mesa da bi prijel? Vse ostale odvijem ?e bo ?lo tistega pa kar na silo potegnem?

A misli? na plasti?ne vijake,ki dr?ijo ?tift?

?e te,potem si pomagaj z izvija?em in ga hkrati odvijaj.Ko ga ima? zunaj,lepo popravi? ?tift in bo spet prijel. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za odgovore.

Posoda je po?kodovana od udarca, ne od zmrzali.

Tudi pravijo, da se jo te?ko vari, ker je debelina te plasike v mm.

Mazda ima 5 vrat, brez pranja ?arometov ...

Glede univerzalne pa te?ko, ker je name??ena pred prednjo sovoznikovo gumo, glede na obliko tam notri ...

Od spodaj se poka ne vidi (bi moral odstraniti plastiko pri gumi), vendar se opazi ko teko?ino napolnim do vrha ... je kak?en vodi? kje, kako se plastiko odstrani?

Ni,samo je ful enostavno.

Dvigne? avto,odvija?i? kolo in ga sname?.Nato ima? kri?ni izvja? in sname? dol ?tifte in en vijak je ?e spodaj.

?e ima? zavesice,sname? ?e te.

Kon?a? prej kot bi pojedel pol ?truce kruha z zaseko. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 Diesel 143 Izguba mo?i
Napisano

"Podlo?li" so EGR ventil. Ni mi ?isto jasno kaj to pomeni. In naredili regeneracijo DPFja - ki pa menda ni bil zabasan. Ni pa bilo to?no jasno, ?e je to re?ilo te?avo. Zaenkrat se ?e nisem kam dale? peljal.

Podlo?ili?Z ?im in za kaj?Sej to niso lego kocke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva mazda6 disel (120)
Napisano

Jaz sem pa ugotovil ?e eno zanimivo stvar.Ko sem ?tartal na smu?anje iz Kopra proti Lj,nalo?en maximalno

prtlja?nik,dva odrasla +dva otroka,na strehi truga (430 litrska polna),gorivo OMV,je bila povpre?na poraba po BC 7,1 v resnici na roke okroglo 7.Mislim,da je ta poraba ve? kot odli?na za tako "zni?an "avto.

No,in ko sem se vra?al domov,sem tankal v Lj na Petrolu,enako nalo?en in enaka povpre?na hitrost(118 km/uro) in poraba-po BC-ju 5,4 l.

Se pravi,da je proti primorski ve? klancev navzdol in avto pa? manj popije,?eprav so kilometri in relacija isti.

Zaklju?ek:ta poraba je ?isto relativna stvar in ne se obremenjevat,tudi,?e vam pije 8 l/100.

Meni je recimo samo po mestu pil tudi 9,5 litra. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

prevec, ceprav ne vem kako porabo mam jaz po mestu...nikol nisem spraznil tank sam z mestno voznjo

Je pa res,da so pri meni sami klanci in ima? lahko trenutno porabo 25 l/100. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

z mazdo 6 do bg v 4ih urah je poraba slabih 8

do bg-ja v manj kot 4 urah pa je poraba ze kar bliz 10 :)

Heh,nizka poraba.Meni trenutno pije po mestu,z zimaki,z Webastom in trugo na strehi okroglih 9,3l. :D

Ni glih neka nizka poraba teh dieslov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

Ja to?no, samo mora bit iz ju?ne dalmacije, po mo?nosti z otokov.... :P

Meni Mobil1 SW 0-40 za enkrat ne dela te?av.... V Mazdi ofkorz

Sem do sedaj imel enakega,trenutno uporabljam Mobil1 5-30 in je res super.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 pakne
Napisano

Mi lahko kdo pove postopek kako za vraga se zamenja zadnje pakne pri mazdi 6 1. generacije? Pri 323f jih zamenjam z zavezanimi o?mi... tle mi pa ni? ni jasno :o

hvala & Lp, MC

Kaj pa so to "pakne"? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

evo, akumulator zamenjan. Zdej pa kresne... :bravo: Vzel sem pa Fiaam 100Ah. Vem da ni bogvekaj ampak druzga ni blo za dobit razn Moll, ki pa je kar nekaj dra?ji. Ni bilo potrebno sukat volana, ker se ni pri?gala nobena lu?ka, samo ?ipo je bilo treba nau?iti.

Kaj pa radio? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator in gretje M5
Napisano

Lohk ga pa proba? iz druge strani ?ez po?arno steno ven izrezat - verjetno bo? moral tud motor odstranit, da pride? zraven. :D

Hecam se, sploh ne kompliciraj, ker je to nekaj najbolj enostavnega za zamenjat. Nima? par minut kej delat.

?e najve? dela sem imel sam z praznenjem predala. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.