Skoči na vsebino
Dvigalka za Mazdo 6 (kje se nahaja?)
Napisano

ma sej bom kupu rezervno za 6-ko, boljs dat 100 eur pa mas mir, kot pa eventuelno se zajebes pa zacnes delat konkurenco ally in daskanu v "pojamrjajte" in jebes vse po spisku ob 3 ponoc :P

He he....za dol bi rabil ti kr uno varianto z gumo na zadnjih vratih :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sklopka
Napisano

http://www.red-line.it/result.jsp?lang=4&a...638&cat=%25

tukaj ima? ugodne OEM dele, jaz sem ?el iskati v ITa za Xedosko za ve?ji servis, ?e vedno vse dela

Pa ?e iskalnik za ostale modele

http://www.red-line.it/eng/index.jsp

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dvigalka za Mazdo 6 (kje se nahaja?)
Napisano

men je skrajno neumno, da nova 6ka nima rezervne gume...sicer semnazadnje rabil rezervno gumo ko sem mel zastavo 128, ampak ce se sranjo zgodi na jugu srbije ob 3 ponoci, potem ne pomaga ne MES ne nc...

tko da moram kupit rezervno gumo za vsak slucaj, ne pa tist neumen sprej, to ni nc...to je sam zaradi tega, da pol recejo, da je nov model za 3 kile lazji kot stari

mam vi?ka 4 x 100 od mx5 sam ti ne pomaga...sicer pa gre? nekam po eno jekleno feltno 5x114,3 pa zgoneno gumo pa bo - seveda ?e gre vsaj 15' pod podenj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bren?anje v motorju
Napisano

ah jures kaj tebe matra ni tema je se dan ves. :) mal heca.

Delam zelenjavno juho...nisem pr stvar. Sem na bolniski. ZL angina

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bren?anje v motorju
Napisano

ne gre se za jermen ampak za zadnjo luc. joj jures.

tema je?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bren?anje v motorju
Napisano

aja!? ful draga zadeva! torej rabljena al pa zavarovalnica!

tnx za info.

Madona, kera zavarovalnica pa zavaruje jermene? Grem takoj zavarvat :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 - "veliki" servis
Napisano

sam pol pa kapo ti dol...zgleda? dosti mlaj?i kot jih zgleda v resnici ?teje?! :notworth:

:hohoho::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sam je pa huda... le kaj je po?el z bremzami, da so menjali plo??ice vsakih 40.000km :blink:

Jaz imam 80.000km pa so gor ?e vedno prve plo??ice in bodo verjetno ?e kar nekaj ?asa - lahko da celo ?e naslednjih 40.000km.

Avtocesta - gas bremza....ni druge, tudi po po?ivalu noge se vidi da je bilo tako - na?et, sem ga danes z gumo oblekel :)

Sicer je pa tako, to je bil full leasing in to ni slabo - vklju?uje stro?ke servisov, v teh primerih vedno menjajo ?e iz preventive ker pla?a leasing :)

danes med optiko so na mojo pro?njo dali tudi gume dol in popajsali podvozje - vse ok, diski, roke in ostalo brez lufta in nikjer kaka nepredvidena mokrota.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sicer sem zlo ?voh v italijan??ini amapak a ni "anteriori" spredaj, se pravi so menjali prednje diske in prednje plo??ice :ne vem:

Je pa res, da je samo materjala (jermen, ?ponar, le?aj in pumpa) cca 540? tko, da ?e zraven ?teje? ?e delo in materjal rednega servisa (olje, filtri ...) te?ko pride? pod 850? <_<

mea culpa- sem videl posteriori na drugih ra?unih...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

zaenkrat mi ne gori nobena lu?ka, sem pa to opazil zdaj v drugo. Po avtocesti je kadilo kaka dva, tri kilometre kilometre, potem normalno. V petek pa po lokalni isto, sem se ustavil, kadilo na mestu kake dve minuti, potem spet normalno. :ne vem:

To je sicer zelo zelo zelo zelo majhna verjetnost ampak a se ti DPF pri?ge ko da? kontakt? Namre? ne bi bilo prvi? da bi ?arnica bla crknjena za DPF :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f v6 Homokineti?ni zglob
Napisano

Hvala, bom skocil danes po delu do Medvod.

LP, Andrej

no ja vseeno prej pokli?i, da ne bo? zastonj skakal, ali pa ?e ga morajo kje potegniti - pol ponavadi kak dan traja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f v6 Homokineti?ni zglob
Napisano

Pozdravlljeni, ogledano imam 323f V6, ki pa potrebije menjavo homokineti?nega zgloba ter le?aja v spredaj desno. Vsaj tak?na je trenutna dijagnoza. V A-cmosu so rekli da imajo samo celo roko naprodaj.....mmm vedi ti kaj si mislijo. Kak?no je va?e mnenje? It v obnovo, ima morda kdo na forumu kako vi?ka?

LP, Andrej

trenutno pe?..kmalu pa spet z madico naokoli...vsaj upam:)

Zglob dobi? kjerkoli - Tapos, IST, Euroton....jaz sem ga za Xedosko nekaj let nazaj dobil v enem dnevu za 18?...Tapos

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

Mazda 6, 120, diesel, DPF filter. V?eraj sem opazil da mi je med vo?njo kadilo moder dim. Ko sem se ustavil, je tudi ko je bil na mestu kadil. Dim je smrdel po nafti ali nekaj podobnega. Potem je na mestu v trenutku prenehalo kaditi in z nadaljevanjem vo?nje je bilo vse vredu. To sem opazil da se mi je ?e nekajkrat zgodilo cca 200 km nazaj po avtocesti. Regeneracija? Kaj bi lahko bilo?lp

Voda, olje, vse normalno. Avto vle?e normalno.

Tako sem imel jaz na mazdi 5 v rovinju pa se mi je prizgal tudi DPF - sem pod obrati sel do Pule do servisa, ni? bolje tam so pa rekli da so lambdo menjali in je do danes mir (avto ma 130.000)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?na antena Mazda6
Napisano

Spet mimo vrste - naro?il original:

http://www.mimovrste.com/artikel/342032001...-40-cm-5-mm-crn

in ?mekerijo

http://www.mimovrste.com/artikel/342034893...tena-m5-m6-crna

?e ?mekerija ne lovi niti Val202 pol gre....pa sem 10? stran vrgel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?na antena Mazda6
Napisano

m6 navoj!!!

l.p.

M5 je - avto je ze doma....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ti samo tankaj in u?ivaj v vo?nji kot je ?e omenjeno, tisto kar mora? za servis opravit pa le reskiraj!

aja, pa na va?em koncu se ti menda ful spla?a na servis v Avstrijo it, k Mazda Robinson!!!!

Ha ha - ko bi si ti vsaj slovenski nick dal.... :harhar:

Ne me narobe razumet, ni? ni narobe z nova?enjem, vendar najprej bi ?elel vedeti zakaj bi hodili tja? Nisem ?e sli?al kake pohvale razen tvoje....?

Torej, kaj si kot mazda?i lahko nadejamo na servisu Robinson? Ali kot re?emo ' added value...'?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

danke, hvala, thanks! :)

?e kak?en nasvet, kdorkoli? ;)

poservisiraj in vozi :D pa ne pozabi na gume, bremze, diske (?ekiranje) pri teh km, tudi kako teko?ino - DOT in hladilno ni neumno menjati - ?e ni ?e nikoli bila

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX5 - te?ave z regulacijo prostega teka
Napisano

Ej, HVALA za pomo?. Jaz imam ravno 1,8 motor l. 2001 in so prikazani rabljeni ventili tapravi. v ZDA stane novi polovico tolko kot v EU - to je noro!

Bom o?istil ventil in javil, ?e pa ne bo ?lo, pa bom prosim izku?ene naro?anja prek ebaya za pomo? pri nakupu...

Bo?tjan

Fovs :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Testiral slede?e:

- izklopil senzor temperature zraka na ohi?ju zra?nega filtra - ni? bolj?e in ni? slab?e, gorela pa je lu?ka za polnjenje akumulatorja (kak?ne veze ima to s temp senzorjem??? - verjetno pa? opozorilo, da nekaj pod pokrovom ne ?tima), zato sem ga priklopil nazaj. Aku lu?ka ugasnila.

- izklopil IAC ventil in je bilo prakti?no enako kot takrat, ko je bil priklju?en - ka?e na to, da je defekten ali spet zamazan in blokira. Tudi nobena opozorilna lu?ka na armaturi ni svetila.

Bom videl jutri zjutraj, ko bo avto spet hladen in se peljem po standardni poti v slu?bo. ?e bo delovanje regulacije prostega teka enako kot doslej ali zelo podobno kot doslej, je definitvno IAC ventil, ki ga bo doletelo namakanje v petroleju ali bencinu ?ez vikend in izpihovanje s komprimiranim zrakom. ?e ne bo to pomagalo, ne vem kako ga o?istiti razen morda ?e z ultrazvo?nim ?istilnikom. ?e pa ?e to ne bo zado??alo, pa me ?aka izdatek 400? za novega.

Javim ugotovitve, sicer pa hvala vsem za razmi?ljanja, predloge in nasvete.

Bo?tjan

Ne nori, ti pomagamo najti preko ebaya za par deset evrov....

tale je sicer 1.8 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mazda-MX-5-...sQ5fAccessories

Ko ga bo? imel dol ga poslikaj pa kako kodo prepi?i....uradni servisi ?e za okvir tablice ho?ejo 100?

http://motors.shop.ebay.com/i.html?_kw=Maz...rts_Accessories

Enega sem na?el za Mk2 1.6

http://cgi.ebay.de/Mazda-MX-5-Mk2-1-6-Air-...=item2a09d49f0e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Obto?na loputa (?e jo ta ma?ina ima - nisem prepri?an) za ler lahko nagaja, se ne zapira ko se segreje motor (zraka preve?)

Senzor?ek je druga?e tukaj (lahko da sta ze gledala z mehankarjem):

Probaj odklopiti ?e bo kaka razlika, morala bi biti in CHK ENG ob naslednjem vzigu

Na tvojem mestu bi Bobija (s foruma) kontaktiral, je zelo blizu tebe doma, pa z veseljem pomaga mazda?em! :bravo:

To zna biti ?e najbolj?. Pir s sabo :cheers:

post-2637-1311233003_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.