Skoči na vsebino
Avdio sistem pri M6
Napisano

Pozdrav vsem,

Pred kratkim je moj stari M-323, ki je zvesto slu?il 11 let in 290.000 km, zamenjala nova M-6 / 2010. V svojem starem avtu sem imel vgrajeno amatersko radijsko postajo, enako bi jo rad sedaj vgradil v novega konji?ka. Ker bi pri tem ?elel ?imbolj izkoristiti obstoje?i avdio sistem, imam nekaj vpra?anj in upam na pomo? izku?enih "avdija?ev", da ne odkrivam tople vode.

1. Prostor za oja?evalnik Bose

M-6 l.2010 z osnovno opremo TE nima Bose avdio sistema. Ker je osrednja ?katla radijske postaje pribli?no enako velika kot Bose oja?evalnik in potrebuje napajanje 12V z maksimalno porabo 12A, sem pomislil, da bi za monta?o izkosristil prostor, ki je pri bolj opremljenih razli?icah namenjen "Bose"-ju in se baje nahaja pod sede?em - voznikovim?. S tem v zvezi me torej zanima:

- ali je prostor, kamor sicer pride "Bose" oja?evalnik, pri opremi TE prazen?

- kje natan?no ta prostor je ter kako se do njega pride (kaj vse je treba podreti, ima morda kdo kake slike)?

- kako je do "Bose"-ja, kadar je vgrajen, napeljano napajanje (direktno iz akumulatorja ali iz varovalk / katerih)?

2. Zvo?niki

?eprav je velikost okrasne "mre?ice" zvo?ni?kega para v zadnjih vratih pri opremi TE enaka velikosti zvo?nika v prednjih vratih, pa je zvok, ki prihaja iz njega, v primerjavi s prednjim parom precej "kilav". Sklepam, da je v zadnjih vratih vgrajen manj?i / cenej?i driver. Ker pri poslu?anju CD/radia zadnji zvo?ni?ki par prispeva minimalno, bi ga ?elel izkoristiti za radijsko postajo. S tem v zvezi me zanima:

- kako komplicirano je sneti vgrajeni "avtoradio", da bi pri?el do kablov, ki vodijo do zvo?nikov v zadnjih vratih in jih prenapeljal do prostora, kjer bo montirana radijska postaja?

- ali je gornje sploh smiselno oz. ali je morda la?je potegniti nove kable in morda celo zamenjati zadnje zvo?nike z bolj zmogljivimi - ?e da, kako komplicirano je priti do njih?

3. Drugo

Ali ima vgrajeni avtoradijo (oprema TE - radio s CD z menjalcem za 6 zgo??enk) kje zadaj na katerem od konektorjev morebiti primeren elektri?ni vhod "mute", s katerim bi lahko CD/avtoradio za?asno "uti?al" - podobno, kot se to stori s tipko "mute" na kontrolni plo??i oz. volanu? Nekateri avtoradiji take vhode imajo za potrebe priklopa brezro?ne "mobitel" naprave...

Kar nekaj tega sem natresel, vsaka informacija dobrodo?la in se ?e vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav, Sandi

:aaaaa: Mislim,da si falil forum?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ZAVESICE- PRI KOLAH
Napisano

Pomoje najbolje,da se zapelje? ali pokli?e? kak avto odpad in preveri? ?e jih imajo kaj.

Kolikor imam jaz izku?nje z na?imi avtoodpadi imajo nabite cene skoraj kot na servisu. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Bren?anje
Napisano

Tebi bren?i motor?ek od nastavitve vi?ine snopa v ?arometih.

Ima? Xenon ?

?e ne pol je to to.

In ?e je to to,ko bo nehalo bren?at,pol bo hudi?. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vezava oja?evalca v avto
Napisano

Ne dajat na 12V vti?nico. Kar na akumulator pove?i. Na kablu cca. 20-30 cm od akumulatorja montiraj varovalko (ampere izberi glede na mo? oja?evalca, prav tako vzemi ustrezno debelino kabla), kabel pa potegni skozi po?arno steno skozi gumo kjer gredo tudi ostali kabli v kabino (pod volanom).

Pa brez skrbi, izolacija na kablu se ne bo stopila, ga pa le fiksiraj z vezicami ob druge kable, da ne bo opletal. Pa dobro je tudi, ?e kabel za??iti? s pregibno plasti?no cevko.

Tako je.Pa kabel vle?i po eni strani,?ice zvo?nikov pa po drugi.Zaradi motenj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Bren?anje
Napisano

V Mazdi je Webasto, ?e pa ne pi?e gor Webasto, jih pa dela Webasto za Mazdo....

Ja,po mojem je to,to.Isto je z originalnimi Mazdinimi stre?nimi nosilci,na katerih sicer pi?e Mazda a izdeluje jh Thule.

Nekaterim pa? ne potegne,?e ni ?rno na belem napisano gor na izdelku. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Bren?anje
Napisano

Sem tud jest opazu da ?e je mrzu pa ga hiro ugasne? nekaj bren?i sam ne uuuuuuu ampak zelo potihem bl zzzzzzzzz ene pol minute k ga ugasnem pol pa neha. Mogo?e pa ima to ?eprav je ?e 2. generacija letnik 2008.

Ja,tvoja ?e ima.Ta ?isto nove pa ne ve?.

Deluje pa tako,da se pri?ge pri nekje 8°C in manj.?e ima? recimo kratko progo in hitro ugasne? avto,se ti

bo pozneje Webasto pri?gat tudi,?e je recimo 15°C.To pa zato,da dokon?a izgorevanje nafte,ki je ostala v

Webastu,da dokon?a ciklus.

V?asih se izpod avta poka?e tudi bel obla?ek dima.To je ?isto normalno in ne se ozirati na ljudi,ki vam hitijo dopovedovati,da nekaj pod avtom gori.

Ta bel dim je ?e posebej viden prvi?,ko je mraz,ker zna ostati v gorilniku "stara" nafta od prej?nje zime. :P

ampak danes mi je za?elo tuliti ze pri 14 stopinjah <_<

Preberi si spodaj zakaj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Bren?anje
Napisano

To je ena ta bolj?ih stvari (poleg ostalih dobrih :P ),ki jo imajo ta stare diesel Mazde 6. :bravo:

Segreje ti hitro vodo v motorju in posledi?no ti hitro segreje tudi kabino ter odtaja ?ipe.

Na ?alost ta nove tega nimajo ve? serijsko vgrajenega. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jest se menjal egr pa ?e cevke vse ,pa mi ?e vedno gorita, tako da naj se gre solit vse skupaj.

:hudicek::angry2::angry::vskalo:

Sej to je tukaj problem.Ve?inoma se z samo menjavo EGR ventila ne re?i ni?. :(

To sem ?e velikokrat prebral na tujih forumih.

Pol pa se grejo-pa zamenjajmo ?e to,pa ?e to...in ? se kopi?ijo.Ma ne v na?em ?epu.

Trenutno sem brez light-showa,ker sem pri menjavi xenon ?arnic odklopil kleme.In lu?ke ?ude?no izginejo.

Kot sem ?e napisal,?e te ne motijo te lu?ke se lahko komot naprej vozi?. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MENJALNIK
Napisano

No naj jaz napi?em kot nek link med nemci in japonci...:) (9 x SEAT in 4 x Mazda)

Da je avto trd za peljat je normalno, ker so japonci naravnani ?portno, da pa je menjalnik trd tako da se tezko salta pa ni normalno.

Nisi napisal ?e je avto nov oz. koliko ima km.

?e je nov potem potrebuje par km da se vpelje, ?e pa je 100.000km + je mogo?e ?as za menjavo olja v menjalniku.

Vsekakor pa predlagam da doda? kak dodatek za bolj gladko menjanje. Moja 1 leto stara CX-7 se je zelo lepo ?altala zjutraj pozimi pa te?ko ko svinja dokelr se ni malo segrelo olje. ?e posebej nekaj 100m za hi?o kjer sem se ustavil na klancu in hotel dati v prvo, z mrzlim zeloooo te?ko.

Potem sem dodal Siriusov (uporabnik tukaj) doatek za menjalnike in po nekaj 100km vpeljanja je lahko bilo tudi -20 pa se je normalno menjalo, pri segretem pa kot putr.

Enako je sedaj pri MX-5 dodatek naredi veliko razliko.

Rezime: Sam ne vidim res velike razlike med VW in Mazdo menjalnikom, razen to da so japonski hodi kraj?i in bolj ?portni (ampak to je tudi malo posledica da sem imel bencinarja mazdo in sedaj TDI) je tud malo razlike se mi osebno zdi (predvsem na sklopki)

LP

Ne smemo pozabiti,da ima Mazda 6 menjalni?ko ro?ko povezano z zajlami. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MENJALNIK
Napisano

tako je ok

hvala bogu, pravi avto ne pa ti moderna pedrski avti, sam s prsti se dotaknes pa kr vse se pol samo od sebe dogaja:D

:bravo: Pravi ?portni menjalnik in sklopka.

Kaj pa je narobe z volanom?To,da ?uti?,kaj se dogaja z avtom? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek nafti proti zmrzovanju
Napisano

Evo,kot sem obljubil,kak?en dodatek jaz uporabljam proti zmzovanju nafte.

Znamka je CYCLO.Je pa proti zmzovanju in ?isti sproti ?e injektorske ?obe.

Odstrani vodo iz goriva in prepre?uje nastajanje parafina in korozije.Zmanj?uje zama?itev filtra.

Ps;to ni reklama,ampak me je madmax spra?eval za znamko. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon ?arnice M6
Napisano

Kul, a original je pa 4700?

Ne,original je 4100 K.Od Philipsa so model za na?e M6- D2S 85122 ,35W. Baje,da ko so nove svetijo precej rumenkasto a po kak?nih 100 urah delovanja so ?e ?isto bele. :bravo: Takrat naj bi svetile z barvo 4800-5000K.To je barvni spekter,da se razumemo in ne svetilnost ?arnice,ki se meri v lumnih.

Pa?ejo pa tudi Philips D2S Xenon 85122+ 35W,ki so 4300 K.Te naj bi svetile vedno enako,tudi ko se ?e ulaufajo.Prednost teh zadnjih je,da z leti ne zgubljajo mo?i in ko gredo h koncu,ne "vr?ejo" na vijola barvo.

So pa seveda nekaj dra?je od navadnih.

No,potem so tukaj ?e Philips D2S Color Match 85122CM 5000 K. No,kot lahko vidite imajo te 5000K kar naj bi ustrezalo ?e ulaufanim 85122.?e po imenu je takoj jasno,da naj bi te kupili,?e nam ena ?e skoraj nova 85122 crkne ali se kakorkoli razbije in naj bi svetila kot ta druga ?e rabljena.Moje skromno mnenje je,da naj se vedno menja obe v paru in ne samo ene.

No,naslednja je Philips D2S Ultra Blue 85122 UB 6000K 35W.Ta je ?e dra?ja in sveti malo bolj plavkasto-bolj "premiumsko". :P Slabost-nekoliko manj svetilnosti.

Seveda imamo tudi ?arnice od Osram in pa ?e razne kitajske.

Kaj vse sem se "nau?il" od v?eraj. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon ?arnice M6
Napisano

Danes zjutraj sem opazil,da mi desna xenonka sveti full vijola barve ,leva pa normalno.

No,in prej sem opazil,da mi ne sveti sploh. :(

Najbr? je riknila in bo potrebno zamenjati obe. :ne vem:

So pa druga?e stare 5 let.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

Sam sem mel kak mesec (ali ve?) porabo povpre?no 8.3. Sicer sem se za?el v slu?bo (cca. 50km/dan) vozit ve?inoma po avtocesti, hitrost tam do 160km/h, povpre?na hitrost pa je bla (po BC) cca 55km/h. Sem najprej misli, da je to "normalno", ampak mi na sre?o ni dalo miru in sem ?el do Mazda servisa. Dali smo na tester, kjer so zaznali nekaj na EGR ventilu. Na sre?o je bila po?ena samo ena cevka, ki gre na ta ventil, kar je baje rezultiralo v ve?ji porabi. Zamenjano v petek, do danes je poraba po BC (ve? ali manj iste relacije) tam nekje 7,8l. :P :ne vem:

Od kod vam 6l (ali manj) pa mi ni jasno :huh: Je pa res, da vsa leta opa?am da imam pozimi kak liter ali ve? ni?jo porabo, verjetno zimske gume, klima ne dela na polno, pa ?e po?asneje se (vsaj v povpre?ju) vozimo.

Sej smo ?e ugotovili,da je normalna poraba za M6 diesel tam nekje okoli 7-7,5 l/100. ;)

Kar je manj je zelo "previdna" vo?nja ali pa Shell gorivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

To bo ja! :bravo: Sicer pa je.e? pol litra gor al pa dol... :harhar:

Meni se tudi ne da cincat pa nekaj na to porabo gledat. :P

Trenutno imam tudi jaz 7.5/100.Mislim,da je to kar normalna poraba za normalno vo?njo za tako te?ek avto.

Vsaj na testih bi tako napisali.Vse kar je manj je mnogo relacije in AC po predpisih in ?im manj mesta(?e posebej klancev kot pri nas).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kontrolna lu?ka "Check engine + DSC"
Napisano

Hm, to s temi lu?kami se mi zdi pa zdaj ?e prav zanimivo.

Dva dni nisem ni? uporabljal avta. Ko sem ga v?gal v ponedeljek zjutraj se mi ni pri?gala nobena lu?ka. Poskusil sem vse pogoje ob katerih so se mi je prej pri?igale, a so lu?ke ?e vedno ostale lepo ugasnjene.

Ko dam kontakt se pri?gejo in takoj ugasnejo.

Tako da se so se mi podrle vse ugotovitve kaj bi bilo krivo da lu?ke gorijo.

Mogo?e imam sre?o da se je mazda sama popravila :P ali pa bo treba ?e naprej iskati vzrok :(

Na ?alost se to ne dogaja. :(

Se je najbr? samo potuhnilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Na interval je baje max 1 liter. Meni ga ?e vedno mal cuza, kljub menjanim podlo?kam. Je pa tako. ?e ma? notri novo ?ibko za olje (verzija z DPF) je kapaciteta olja v litrih med L in F nekje dobre pol litra. Po 10 tiso? kilometrih sem sedaj na sredi. ?e ocenim od oka je spila dobre 3dcl olja.

Pri starej?ih ?ibkah je ve?ja razlika v dcl med L in F. Serviser je dejal, do 1l je ?e normalno na interval. Zdej kdaj dela? pa interval je pa druga pesem. Jaz jih delam na cirka 15 tiso? km.

Odvisno je ful od olja.Prej sem imel noter Mobil 1 0W40 in mi je po menjavi ?e vedno nekaj pilo.

Sedaj sem dal noter Mobil 1 ESP 5W30 in mi ga ni popilo po 5000 km ?e ni?.

Nekaj mora bit na temu. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

to ni tola?ba ampak nedopustna ?lamparija.... :/

ali ima Ferodo razli?ne trdote plo??ic? ?e ja, katero izbrati in kje se jih najcenej? dobi?

Vzemi ta navadne.Racing rabijo segrevanje in druge diske.Navadne so precej mehke in ne popustijo niti po veliko bremzanja-kak?en Vr?i? in podobno. :D

Cena za prednje je okoli100?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri meni so kao ugotovili,da mi ne dela prav EGR ventil.Nov?Sitnica 315 ?.

Jaz ga nisem menjal in se vozim naprej.Vsake toliko se ugasne in ?ez kak mesec ali dva se ponovno pri?gejo obe lu?ki.

In potem vsi ?lani dru?ine v en mah:evo,spet sveti prijateljica. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.