Skoči na vsebino
Nek zvok pri 6
Napisano

Zivjo,

zanima me, ?e si slu?ajno ?e ugotovil za kaj gre? Sam imam 6-tko dizel in se mi v?asih pri speljevanju pri nizkih obratih ogla?a nek zvok, ki sicer ni zelo glasen, je pa mote?. Avto imam ?ele slab mesec in ima 80.000 km (kilometri naj bi bili realni, preverjeno na servisu).

Res je da ?e nisem imel dizla in da se moram na malo glasnej?e petje ?e navadit :P , a vseeno je to malo bolj poudarjen zvok in je o?itno druga?en od obi?ajnega zvoka ma?ine. Je mogo?e razlog ta, da vozim ?e po 'bencinsko'... speljujem z zelo malo gasa?

Lep pozdrav!

p.s. klimo sem tudi izklopil

Pozdravljen med nami

Po opisu je te?ko re? kaj bi bilo je pa mo?no, da nisi navajen dieslov saj je zvok precej druga?en kot pri bencinarju.

Aja, kolk pa so zate nizki obrati? Ta motor se nekako ne po?uti preve? dobro, ?e ga ho?e? pritisnit, ko ?e nima 1800 obratov. Pa? to ni 8 ventilski 1.9 TDI :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-3
Napisano

A nima ta rotary samo dve plo??i kar na?eloma pomeni samo dve sve?ki. Pa tudi ?e so ?tiri so samo podvojene oziroma v parih.

Po moje je napaka in je mi?ljeno MX-3 ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto nadgradnja Mazda 6
Napisano

Neko? nekdaj smo o nadgradnjah Webasta govorili v tej temi http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=2628&st=0

Je pa tako, da prvo kot prvo rabi? izdelek pod ?tevilko 11 (katalo?ka ?t. 1301177D) pri katerem je obvodna pumpa, cevi in timer. S tem timerjem si lahko ro?no nastavi? ob kateri uri naj se grelec vklopi. ?e odhaja? vsak dan v slu?bo ob isti uri je ta na?in popolnoma dovolj.

?e pa ho?e? biti ?e malo bolj komot pa si vzame? ?e opremo za daljinski vklop (?t. 13 oz. kat. 1302093A) in si sam z daljincem spro?i? in tudi po ?elji ugasne? delovanje grelca. Ker ta daljinec "nese" izredno dale? tudi skozi stavbe na daljini 200m in ve? to sploh ni slaba izbira.

Tak na?in uporabljam recimo poleti, ko zaklju?ujem s ?ihtom. Cca 30min pred koncem vklju?im z daljincem ventilacijo in ko pridem do avta je v njemu temperatura skoraj tak?na kot je zunaj in mi ni potrebno zra?iti oziroma laufati motorja in klime na mestu, da se avto ohladi.

Ima? pa ?e eno mo?nost in sicer je to vklop preko mobitela s klicem na sprejemniks SIM-om v avtu (?tevilka 16). ?e se ne motim ima Vuk nekaj takega montirano.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Bom preveril v svojih navodilih... je pa res, da sem zadevo prebral pred kakimi tremi leti in lahko, da sem kaj zame?al. Mislim, da je pisalo nekaj v zvezi z nizkimi temperaturami in pri?iganjem lu?ke za DSC in da je to "kakor" normalno in da ko se motor ogreje naj bi to potem delovalo OK.

Mah ni?, ko pridem do avta bom pogledal v priro?nik pa sporo?im.

Zgleda, da nimam tako slabega spomina :bravo:

Sem na?el omenjeno zadevo v slovenskem priro?niku na stran 5-33

post-133-1187179233_thumb.jpg

DSC-pomeni: Divja? Spet Cepec.

:hohoho: v angle??ini pa verjetno pomeni Decrease Speed Cretin

meni se tale avto s ?rtami ?e ni pri?gal, pa upam da se tudi ne bo, ?eprav bi rad izvedel, ali dela ali ne ? :)

med drugim ma avto kao TCS, se pravi sistem proti zdrsavanju, vendar jaz teag nisem ob?util, saj avto v mokrem ravno tak skoplje kot vsi drugi

Saj malo vedno zakoplje v prazno... samo poskusi s polnim gasom pa bo? ob?util najprej, da ti zmanj?a mo? motorja in nikakor ti ne bo pustil, da bo? "?gal" gume

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Manjava xenon ?arnic na Mazdi 6
Napisano

In katera ti je osebno bolj v?e??

Ker sem nekje prebral,da ?e so preve? bele je slab?i efekt(na?e o?i niso navajene na preve? belo svetlobo).

Kolko °kelvina bo? dal noter in kolko pride stat ena?

Pri tem modelu ?arnic je pa? tako, da s ?asom (uporabo) spreminjajo barvo in ?e ?arnic ne menja? isto?asno se potem zgodi, da ima avto u?ke razli?nih barv.

Mi je pa vseeno kolk kelvinov so, samo da svetijo enako.

Sem pa ?arnice kupil pri Mateju, ki jih tudi ponuja na tem forumu v oglasih in cena je bila 70? za par.

Boss,..ti js montiram? sej sm tehni?n tip,..sm sestavla orbija,..pa ne ni se podru ?ez pet minut, pa tud ?ez pol ure ne :D

pet let je pre?ivu u enmu kosu :P

Objavljena slika

Hvala Ally ampak, kljub temu, da ima? priro?ne ro?ice mislim, da so vseeno prevelike, da uspe? zadevo zamenjat - vsaj brez razstavljanja avta ne. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja res je to glupo. Mam idejo. Moje roke so bistveno manj?e od tvojih :hohoho: in ?e ve? kako se to naredi, lahko to narediva konec tedna :jupiii:

:D nima? tako majhnih rok... razen ?e pozana? kak?nega dve leti starega otroka, ki je bolj spreten s tehniko ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Sem ?e gledal, pa nisem ni?esar pametnega na?el. Bi lahko vseeno na kratko povzel ali pa prilo?i kak print screen.

Thanks

Bom preveril v svojih navodilih... je pa res, da sem zadevo prebral pred kakimi tremi leti in lahko, da sem kaj zame?al. Mislim, da je pisalo nekaj v zvezi z nizkimi temperaturami in pri?iganjem lu?ke za DSC in da je to "kakor" normalno in da ko se motor ogreje naj bi to potem delovalo OK.

Mah ni?, ko pridem do avta bom pogledal v priro?nik pa sporo?im.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se mi zdi, da je o tem neki ?e napisan v eni temi... Baje se da, ampak se ful zajebava?...

Po moje je najbolj? kar na servis peljat.

Ma ja , saj ve? kako je to .... dr?i? v roki dve novi ?arnici, havba je odprta, lu?ke so na "dohvatu ruke", ampak je premal placa za roko notr stla?it... pol pa rata? rahlo jezen, ker v?asih si lahko pol avta sam popravil, danes moram pa menjavo ?arnic opravit na servisu :angry::angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Meni se pa pri?iga samo lu?ka za DSC in ?e to samo takrat, ko je zunaj mrzlo (slabih 7 stopinj ali manj). Ko se ogreje, lu?ka ugasne, seveda je potrebno pred tem avto ugasniti.

Ali bi lahko malo ve? povedal o tej cev?ici in kje jo najdem?

lp

?e se ne motim nekaj o tem pi?e v navodilih za uporabo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vdrtine od vrat-popravilo.
Napisano

eno leto nazaj je bilo to cca 5 jurjev po lukni - ne vem ?ist to?no, ker je to zavarovalnica pla?ala... danes pa verjetno ni kaj dosti dra?je.

V bistvu je to zelo poceni (pri parih vdrtinakh), ?e primerja? s klasi?nim ravnanjem in li?anjem..

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vdrtine od vrat-popravilo.
Napisano

A je do ?ivega ranjeno al se da spolirat in je samo vdrtina?

Jaz sem ?kodo od to?e dal rihtat fantom podjetja Top Finish in moram re?i, da so zadevo zelo dobro naredili.

Zadeva je popolnoma ravna in niti sledu ni da bi bilo kadaj karkoli po?kodovano.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

huh... ej, eno vpra?anje... a se je tebi tazgornja lu?ka kdaj pri?igala ? npr. ko si pospe?il z mesta ?

ali to ni to ?

kako sploh ve?, da DSC dela... pojmanimam...kaj se dogaja, ko ga izklopi? ?

Lu?ka za DSC se pri?ge, ko se vklopi ali traction control (vrtenje koles v prazno) ali pa, ko mora popravljati smer v primeru da avto zdrsne... to se da enostavno sprobat na kakem drs?em ovinku ali pa mokri cesti, ko avto posku?a drseti bo?no. ?uti pa se tako malce nenavadno saj za?ne zavirati posamezna kolesa, da vspostavi pravo smer vo?nje.

POZOR! Nikar ne posku?ajte delovanje DSC-ja z uporabo ro?ne zavore, ker se popolnoma zmede zaradi blokiranih zadnji koles in hitro se zgodi nepotreben obrat za 180 stopinj ali pa ?e kaj huj?ega. Za igranje je torej najprej treba DSC na OFF pol pa ?ele zloraba ro?ne ;)

V Alexovem primeru pa nimam pojma za kaj gorita obe lu?ki. A ko si ugasnil motor in ga ponovno pri?gal sta ?e vedno goreli? Sicer bodo pa na servisu najbolje preverili s priklopom na ra?unalnik.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nafta curlja v motor M6 dizel
Napisano

Ko pa reve?i pridejo na servis, pa poslu?ajo, zakaj se vozijo po mestu, ali pa stojijo nekje v koloni

na avtocesti ?zmeden?

aha, zdaj mi je pa ?e bolj jasno zakaj nekateri kljub koloni na AC drvijo mimo po odstavnem pasu. ?istijo filter :bravo::bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No kak?en se ?e najde.

Tudi pri moji M6 nivo olja raste namesto da bi padal. :blink: Vendar je porast veliko po?asnej?i.

Imam pa ?ele 26.000 km, tako da bom spremljal dogajanje in poro?al

ups sorry sramezljiv, se bolj malo ogla?a? pa sem te spustil

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To, da so filtri trdnih delce splo?na te?ave je na ?alost res. Zaradi filtra je sodelavki nov Ford S-max obstal v Italiji, ko ?e ni imel 3.000 prevo?enih kilometrov. :(

Predlagam ti da mogo?e pridobi? "drugo mnenje" ?e od kak?nega drugega servisa a navedba A-cosmosa dr?ijo ali ne. Meni je vseskupaj malce ?udno ampak, ker nisem iz foha ne bom rekel ni?. Mogo?e bi isto vpra?anje zastavil recimo na splo?nem forumu avtomobilizem.com, da visdi? kak?ne imajo izku?nje pri drugih znamkah. ?estic s filtrom trdih delcev mislim, da razen tvoje, na na?em forumu nimamo in tako ni pravih izku?enj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoakustika
Napisano

Pokvari zvo?no sliko! To vsi vejo :bravo:

Pa ?e pri sprednjih dveh je fajn met time correction :ouje:

A dej no... pa ?e 100% zvo?no izolacijo, da ne sli?i? motorja in gum :P:P

Avto glih ni plac, kjer se kvalitetno poslu?a glasbo, vsaj po moje :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.