- ko je hladen, dela OK, ko pa naredim par kilometrov in se za?nem zaustavljati pred kri?i??em padejo obrati na prbl. 500, da se celi avto trese. Ko se povsem ustavim, obrati narastejo na normalne.
- ko je napol topel, padejo obrati tudi pri prestavljanju, ko spustim sklopko pa jih motor itak dvigne glede na hitrost oz prestavo.
Bil na dveh servisih:
- prvi (poobla??eni) ni ugotovil ni?, ker kao tester ne zna prebrati podatkov iz CPMa, ker je avto stari model - avto je namre? letnik 2001 in ta zgodba mi ne sede,
- drugi (vseved) je z univerzalnim testerjem ugotovil, da je te?ava z ICA ventilom (regulacija pretoka zraka v motor) - o?istil in zmontiral nazaj, vendar zadeva ni re?ena.
Sam sem ta ventil ?e enkrat temeljito (vsaj tako si mislim) o?istil, sprobal na akumulator in odpra/zapira, vendar ni?.
Vglavnem, regulacija prostega teka je prepo?asna, ko je motor napol ogret, ko pa je topel, pa je to nihanje manj opazno.
Kaj lahko ?e naredim? Regulator pretoka zraka? ICA ventil mogo?e prijemlje, ko ?e ni povsem ogret - se os zatika? Ampak, ko je hladen, lepo v?iga in normalno regulira prosti tek prvi kilometer, dva.....
Ne vem ve?... Na koga se naj obrnem, ki ima kaj izku?enj (pojma) o tem?
Hvala! Bo?tjan
Je cev zraka cela? Poglej prej da ni kje luknjasta ali sneta. Drugace pa zna biti senzor pretoka zraka, senzor temperature zraka
Iz kje pa si drugace? Pa ni neumno dati malo vec podatkov o km, kdaj je bil servis, svecke, si ze menjal kable sveck itd...samo vse kaze okoli pretoka zraka. Tukaj tester tezko pomaga
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Nimam avta doma, pa bi rad naro?il ta kratko, pa me zanima ali M5 ali M6 navoj? Obstajajo sicer tudi take z M5/M6 adapterjem samo bi rad kar direktno vzel.
A kdo ve, ali pa lahko pogleda z matico? Po moje je M5
Thanks
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
tudi jaz sem ob nakupu avtomobila zahteval dvigalko, ker sem sklepal da je pod desnim stranskim pokrovom, kjer imam tudi name??eni dva traka z zaponkama, tako da sem mislil da gre dvigalka tja, ko pa sem videl ta post, sem jo tudi jst dobil Ali kdo ve kaj pride pripeto za za tista dva trakova?
Aja, mazda 6 sport kombi.
jaz imam notri ?e trikotnik, prvo pomo?..trikotnik je na vrhu vodoravno - rde? etui, pod njim pa PP
Pri svoji mazdi 6, letnik 03 sem videl, da ima za predalom zavit usb kabel, na katerega sem priklopil usb z glasbo, katerega je tudi zaznalo in celo predvajalo mi je en komad, nato pa usb zgubi kontakt in ga v?asih zazna v?asih pa ne. Predvidevam, da ima kabel slab kontakt, zato me zanima, ali je potrebno odstranit celo plo??o avtoradija, da pridem do mesta kjer je ta kabel vklopljen, ali je mo?no to narediti brez odstranitve te plo??e? Sem probal slediti kablu, ampak je preve? zavle?en v armaturo tako da nevem kam je priklopljen.
Preden se lotis hardwarea pojdi na www.xcarlink.si in si preberi kako moras imeti direktorije z musko na kljucu da bo pravilno bralo
Jures, je mo?no... ?e tako tako imajo serijsko cca od 5 do 10% ve?jo mo? kot je navedeno v specifikacijah. Z dobrim chiptuningom pa se da tud 30-40KM ven zvle?t.
?e lohk samo s PBoxom 20-30KM verjemi, da z reprogramiranjem ECU-ja lahko ?e dodatnih 10-20KM pridobi?
Ma ok, vem da je ista ma?ina ?e neki ?asa (do nove 2.2) samo ali je ma?ina pripravljena na to....
Upam da bo ?e jutri v gara?i nova mazda, 2003 letnik, 170000km, redno servisirana na mazdinem servisu, to so mi potrdili tudi na Cena je pa 5700?
Edina stvar katera me matra na avtu je, da je pri ma?ini ene luknja 5x5cm rascefrane izolacije, ki pride med ma?ino in armaturo. Kot da bi v preteklosti po?ila neka cevka in udarjala ob izolacijo? Lasnik pravi, da je to avto ?e imel ko ga je kupil in da neve kaj je to.
Potem si na podobnem kot jaz sam da sem na?el 2006 letnik, z vsemi ra?uni. 120.000 1200? v Italiji za italijanko
ti verjetno govori? o izolaciji na po?arnem zidu ob webastu?
daskan , ce ni skrivnost ,kje pa delas , S&t mogoce ?
Boh ne dej ker so v buli...
evo jaz sem popolnoma nevtralen, s koro?kega konca, je pa dejstvo, da imam Mazde ?e 12 let zapored (kar nekaj modelov ?e menjal), pa sem samo 2x avto v Sloveniji na servis peljal!ne bom omenjal servisa, vendar prvi? so me "na?gal" pri mehaniki, (tako pri storitvi kot ra?unu) drugi? pa pri karoseriji in to zeeeelo, pa sem se jim lepo zahvalil in zdej ?e sedmo al 8. leto vozim na servis v avstrijo, in je prvi? veliiiko ceneje (originalni deli...), drugi?, pa je vsako popravilo opravljeno zanesljivo in strokovno!!
To je pa? samo moj komentar, mogo?e tudi za servise v Sloveniji, ki, "ala jim vera" znajo dobro zara?unavat storitve (vsaj nekateri).
tako, da, punca ne pusti se jim, ?e je vse tak kot si napisala.
?e ti nisi s tega avstrijskega servisa sem jaz Pamela Anderson, niti en post ne hvali tega servisa v Avstriji...saj nismo tako navni no...
Ajvar jo je sli?al... Ne vem, se mi zdi v?asih da res prov nemarko kleplje...Se bojim da bo ?oba kaka res, ker pokanje se najbolj sli? gor pod tisto plastiko okrasno...
SpEkTr, a ?obe lahk kr med tekom odklaplja?? Bi res rad probal, da vsaj vidm, ktera je tista 'taprava'...
Daj zlij se aditiv v tank za sobe prej
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Iz kje pa si drugace? Pa ni neumno dati malo vec podatkov o km, kdaj je bil servis, svecke, si ze menjal kable sveck itd...samo vse kaze okoli pretoka zraka. Tukaj tester tezko pomaga
Povezava za deljenje
Deli na druge strani