se mi zdi da nekaj ne ?tima na moji CX7 - traja nenormalno dolgo (10 -15 min), da iz ?ob za prezra?evanje za?ne pihati topel zrak (pri gretju na ful). Motor je na delovni temp. po parih minutah, potem pa ?akam 10 minut da za?ne pihati toplo. Kar je seveda precej dlje, kot je bilo prej (3-5 minut) in po mojem precej dalj, kot bi moralo biti. In to sedaj ko je toplo, kaj bo ?ele pozimi?
Nisem siguren, ampak morda je to povezano tudi s tem, da zadnje ?ase ko avto ugasnem potem ?e 5-10 minut dela ventilator kot nor, kar prej nikoli ni. Ne vem, imam ob?utek da je problem z odvajanjem toplega zraka, ?eprav kazalec temperature motorja ne ka?e da bi se ma?ina pregrevala.
Na servisu seveda pravijo da "ni? ne zgleda narobe" pa me zanima ?e je imel kdo podoben problem oz. ?e se mu sanja, kaj bi lahko bilo. Bi bil hvale?en za kak?no idejo...
Mimogrede, pred par meseci sem imal te?avo s park senzorji, ki so piskali v tri dni... Na A-Cosmosu v LJ niso ni? na?li (kot ponavadi), pa ?e ?e bi kaj bilo mi ne bi zastonj popravili - na dod. opremo je namre? baje le 1 leto garancije. No, na Avtoplusu v Kopru so problem odkrili in zastonj popravili - bil je slab stik pri kablih.
hvala, Kerr
notri je ena loputa ki 'preklopi' da se toplota prevzame na notranje grelno telo - radiator?ek in potem zrak 'pobira' tam toploto
ampak vpra?anje je kako dela avtomatika ko je zunaj 30C....si probal vse ro?no in brez AC (2x pritisne? knof AC in ima? brez klime )
Pozabil sem napisat da so v armaturki tudi senzorji tako da ce je segreta ne vem ?e ne vpliva na to + ko proba? daj gretje na noge, ker gretje praviloma dela tako
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
trenutno sem ?e v fazi ogrevanja ali bi preklopil na Mazdo CX7 in jo kasneje predelal na plin oz. predelano ?e kupil. Prosil bi lastnike CX7, da napi?ejo kak?na je povpre?na poraba goriva (bencina in plina) in sicer za:
mestna vo?nja: na bencin ....100/km : na plin ...../100 km
kombinirana: na bencin ....100/km : na plin ...../100 km
izven mestna vo?nja: na bencin ..../100km : na plin ...../100 km
Za va?e odgovore se vam lepo zahvaljujem.
Lp, M.
Brez zamere jaz sem o tem pisal in tudi drugi, dajte malo iskanje uporabljat.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Pozdravljeni, moj problem je slede?, po vpoklicu na?e mazde5 zaradi nekega problema na volanskem obro?u, se je pri?elo pojavljati ob?asno utripanje lu?ke za airbag. Kak dan ni?, kak dan ves ?as. Po obisku servisa Avtomo?nik so mi dejali, da gre za senzor nagibanja volana v volanu in da so ga zamenjali. Nekaj dni je bilo vse ok, potem pa zopet utripanje, kak dan sicer ni?, pa zopet....
Ali naj kli?em ?e enkrat v Kranj?
Avto je ?e v garanciji?
Pojdi drugam pa bo vse ok.....
ko na hitro su?e? volan levo in desno je tak ob?utek kot da bi zadnja kolesa tut ovinkala... ne vem... kot da bi gume spustil za pol... ne znam opisat ampak ne ska?e gor in dol ampak levo in desno...
hja kako... naj ga kam potisnem? na bok ali od zgoraj dol...?
zagunci ga bu?man, ne ga na bok prevrnt
Mi lahko kdo pove zakaj mi tko opleta zadaj avto? Ko delam npr. hitre ovinke ali pa cik cakam na hit se m zdi kot da mam od zadaj ovinkanje ko vilicar... So mogoce zimske gume vzrok al so lahko amortizerji? K bi se zibal zadaj... Tako hecn filing :/
na dol so fedri, na gor amortizerji, kaze na amortizerje, zaguncaj avto in ?e se ne ustavi - se guga naprej so amortizerji
Zadeva re?ena, klical na servis, deli naro?eni, potrebna bo zamenjava sprejemne enote in obeh daljincov (ali reprogramiranje daljincov) - brezpla?no, ker je avto ?e v garanciji. Garancija 3 leta oziroma 100.000 km.
Cool, druga?e pa ob takih primerih ni neumno preveriti tudi zavarovanja (AS na primer krije vse, tudi izven garancije)
Izguba klju?ev: Zavarovalnica pokrije ?kodo zaradi izgube klju?ev (oziroma elektronske naprave za odpiranje vrat in zagon motorja) zavarovanega vozila, in sicer stro?ke odpiranja vrat, izklju?itve varnostne naprave in izdelave novega klju?a (ali elektronske naprave za odpiranje vrat in zagon motorja) po predlo?itvi originalnega ra?una.
S tem da je potrebno verjetno klju? 'izgubiti'
Avto, ko te?ko v?ge se zgodi dostikrat zjutraj. Za kable ne vem, ?e so bili menjani prav tako tudi ne za sve?ke, ker sem kupil rabljen avto. Kot prvo bom pregledal kable, sve?ke in benz filter imam tako namen menjati ( avto ima 190.000). Poro?am dalje, upam da ni benz pumpa kolikor mi je znano je to velik stro?ek.
lp, marko
samo v sloveniji
Motor v prostem teku trese vedno tudi v primeru klima off - on ! Pri zagonu je pa tako, da mi v skoraj vedno avto v?ge normalno ( pomeni da ko obrnem klju? avto v?ge ). Se pa zgodi, da mi avto v?iga tudi po 3 sekunde in komaj v?ge ( obrati zelo nizki, nato pa se obrati zopet narastejo na normalno ). V tem primeru, ko se avto matra se v?asih pojavi ?uden zvok iz katalizatorja , zaropo?e !!! ( morda kaj v povezavi s tem namre? vedno ko avto ugasnem iz katalizatorja poka ) !!
lp, marko
zato sem te vpra?al - potem ka?e na problem elektrika / benz
mo?ni so benz pumpa (takrat ko te?ko v?ge ali avto dolgo stoji?)
kabli (so bili kdaj menjani?)
benz filter
nenazadnje sve?ke / alternator.....
treba it korak po koraku, a za?el bi s kabli, benz pumpo....
kar poka pa je verjetno zrak....prerevna me?anca - in to iz auspuha verjetno
Avto mi trese samo med prostim tekom med 2000 - 2400 obrati , med vo?njo tresenja nisem zasledil. Obrati mi v?asih nihajo tudi med prostim tekom motorja ne pa vedno. Lai?no vpra?anje : Ali je normalno, da mi v prostem teku obrate vedno nabije do 900 - 1000 vsaki?, ko premaknem volan ( verjetno zaradi servo volana ) ???
lp marko
A ti v?iga normalno in ali se ti to vedno dogaja ali samo ko kaj dela? v leru - probaj pri?igati klimo, zadnjo ?ipo itd...
glede serva je normalno, servo motor rabi 'podporo'
Sem bolj ali manj ?alosten lastnik mazde 6 (2.0 dizel, 136km) letnik 2002, katero po?asi a ustrajno zapu??a motor (pije nenormalno veliko olja in ena ?oba je ?e bolj boga). Avto ima prevo?enega 230k kilometrov. Zanima me, koliko bi pri?el generalni servis motorja oz. koliko bi se lahko iztr?ilo za avto v tak?nem stanju?
Hvala za odgovore...
LAbi jo je prodal ravno za 4.000 (ve? km, izpravna)
Ni nujno da ima? velik problem, razen ?e ni kaj s turbino - zadnji servis?
Jah, odvisno. Kokr ma? sre?o. V?asih je treba tudi kaj rizkirat. Jaz vem , da bi iskal druge alternative kot pa tisto najdra?jo ceno na uradnem servisu..
Ker o?itno so deli za pop***** dragi.
V?asih se je za vpra?at ali so deli na uradnih servisih tudi uradni!!!
Meni je v Kranju dal neke OEM diske na CX7, Boj?u so na cosmosu o?itno sestavili sklopko na hojladri!!!
Kriza res
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
P.S. Na beji druga? obnova 300e
Povezava za deljenje
Deli na druge strani