Skoči na vsebino

Evo elementi naro?eni pri conradu, cena z po?tnino vred za dva pira.

?e vpra?anje za Alexa glede twiterjev.

Ali k bol?emu delovanju doprinese to da, je kond. za vi?jo napetost (100V) ali kak?ne druge karakteristike,ki jih je potrebno omeniti pri nakupu,ali kapacitivnost ostane enaka ? Kaj pa polariteta, ali je va?no kako obrnemo kond. ?

Ta uporabnik je uporabil folijski kond. http://sol20.com/ATENZA/maz_tweeter_E.htm

Katera varijanta naj bi bila bol?a, elektrolitski ali folijski, ki je v njegovem primeru za 250V ?

Jaz sem dal noter elektrolitskega in dela super.Kateri je bolj?i ne vem.Kupi oba pa probaj,tako lahko najbolj?e

primerja?. ;)

Jaz obi?ajno pri vseh takih visokotoncih uporabljam 100 V.Pomembno pa je, da je elektrolitski kondenzator bipolarni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aftermarket radio M6
Napisano

Zanima me ena zadeva, se je kdo ?e lotil pri M6 (pre 2008) vgradnje normalnega DIN radia namesto tega original japonskega ?rota? ?e, kje se dobi nova blenda za sredinsko konzolo in kolk je s tem dela? :bravo:

Sej ni tako slab original radio (za serijsko vgrajene seveda).Je znamke JVC in je po testih med najkvalitetnej?imi.

Se pa da dobit kit (pri nakupu strogo preveri,?e je kompaktibilen tudi za EUR tr?i??e).

http://www.shopping.com/-Metra+Stereo+Inst...Kit+for+Mazda+6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ALex bravo,

Me je matru firbec in sm ?ow kupit elemente v ECO (Gorizzia).

Zadevo sm zrihtu dokaj hitro, sem sledil slikam.

In res deluje. Bas pride bolj do izraza, nekako se mi zdi da se je spustilo frekven?no obmo?je malo dol. Zdej sli?im poleg basov tudi kick pri bobnih, prej tega skori ni blo.

Tko, da drugi weekend probam ?e ta drugo izbol?avo na visokotoncih. :danzoman:

Lepo,da ti je v?e?.Meni brez problemov dela ?e ve? kot dve leti . :bravo:

Se ti pa spla?a ?e visokotonce modificirat.Za moje pojme je razlika v kvaliteti visokih tonov kar velika.

Grejo bolj visoko-so bolj definirani (niso ve? tako mutni).

Alex, ali ti lahko skuri predoja?evalec, ?e slu?ajno kaj fali? pri tistem vezju, ali je samo sub tiho pa lahko naknadno popravi? napako ?

Spra?ujem, ker nisem nek elektronik, pa ne bi rad uni?il suba.

Jaz sem probal zamenjati par ?ic na vezju samo ni delal.

Sicer pa,?e sledi? navodilom in slikam in lepo po?asi dela? nima? kaj pogre?it.Lahko pa da? izdelati nekomu,ki ima malo ve? izku?enj z elektroniko.

Pri teh stvareh je treba vedeti,da vsak dela na lastno odgovornost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 Karavan (2004-2006)
Napisano

Ne vem, jaz bi raje vzel kupljeno v Sloveniji od prvega lastnika, pa ?eprav je jurja dra?ja. Sam sicer ?akam na bencinarko, karavana, samo trenutno ni velike izbire. Kdor ?aka, do?aka.

Ja,v Slo so pa sami po?tenjaki.Je videt na vsakem koraku. :P;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni OEM deli v Italiji
Napisano

Eto mene iz Padove - San Bonifacio, sem ?el po par delov za Xedosko, in sem bil dost presene?en.

Xedoska ma 250.000 in za 4x diske, 4 x bremze, celo prvo roko (bejba od tanovga lastnika v robnik zadela), jermene itd itd itd sem dal 190?....

Ker me je firbec matral sem pogledal se diske za CX-7 prve:

http://www.red-line.it/dettArt.jsp?art=1178614834

95? na kos :unsure:

Niso seveda ?isto original, a so ta pravi, verjetno slab?i od original ne morejo biti....

Skratka po konfiguratorju lahko najdete kej zase:

http://www.red-line.it/web/index.jsp

Zraven je cena in OEM koda (ki se ujema z mazdinimi kodami na allmazda.net)

Dele se potem naro?i v trgovini

http://www.angeroricambi.it/pagina/contatti

Vse prek maila v angle??ini - verjeli ali ne

V tej trgovini sem videl res dobre 500-600L truge za 199?....in to firma!

Naklju?no sem izbral vodno pumpo M6 - letnik in model se vidi

Ta firma pa je...?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odrgnine od kamn?kov
Napisano

ja, zame cist ok (v setu dobis barvo in lak)

in oboje izgleda, kot lak za nohte, tko da najboljs ce pustis kaki zenski to zrihtat :)

Tudi v redu zadeva...samo spet predraga. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odrgnine od kamn?kov
Napisano

?iv fantje,

Zanima me, kako to najbolj elegantno porihtat. Ok, na servisu naro?im korekturo. Potem pa ne vem, a to vi samo 'popikate' tiste luknjice, al li?ar lahko kaj bolj?, druga?e naredi..Ok pustmo to da ?pricne celo havbo :-).

Jaz grem ponavadi v kak?no kvalitetno trgovino z avto-laki.Tam mi to?no zme?ajo barvo ,v katero dajo tudi prozoren lak in vse skupaj mi zapakirajo v spraj.Ker te nove (zani? po mojem mnenju ) barve za avte so

na vodni osnovi.Tam pa dobi? acryl barvo in samo z majhnim ?opi?em nanase? malo barve na pikice. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

-pazit mora? na rjo na blatnikih in spodnji robovi zadnjih vrat(ko jih odpre?, pogleda? robove)

-za radio nevem, pri meni o?itno ni bil kodiran

-regulacija lu?i zafrkava samo pri xsenonu

In ?e to smo sedaj ugotovili z pomo?jo servisa Gama,da je ponavadi kriv samo softwere.

Ve?inoma pomaga z posodobitvijo programa za xenonke. ;)

Zadnji blatniki pa verjetno bolj gnijejo tam,kjer se ve? soli pozimi.Moji- (tok tok on wood) so ?e v redu in ni

opaziti nobene rje.

Turbine niso nek problem,vsaj ve?inoma ne.

Za menjavo radija sicer obstaja neka opcija (amerika) a naj ne bi vse delovalo pravilno na evropskih avtih.

http://www.autotoys.com/x/product.php?productid=5251

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

hladilnik olja
Napisano

ja tudi meni se zdi.sem povpra?al po tesnilu,ki je na tej cevi,pa je hitro rekel,da z tesnilom ne bom ni? naredil,da je ziher inter coolet po?en,pa ga sploh videl ni...najprej je rekel,da je cena 600 evrov,pol pa se je zgovarjal,,,glede na to da jih mamo ve? na zalogi ti ga damo za 500.

a pozna? koga ki se ukvarja z flikanjem hladilnikov??

Obvezno do kakega varilca-poglej- (google-varjenje hladilnikov) in ti bo re?il stvar.Po moje je to ?isto enostavno in poceni za popravit.Ne verjet vsega na prvo ?ogo-malo je treba raziskovat in povpra?evat.

Zadnja stvar je nakup nove.To velja za vse stvari. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

hladilnik olja
Napisano

Hladilnik olja??? Intercooler je hladilnik vstopnega zraka in ne olja. Intercooler v Mazdi je tipa zrak-zrak in na?eloma ne sme notri bit nobenega olja razen ?e ga kje buta skozi turbino ampak to bi moralo biti komaj opazno ne pa da ima celo lu?o spodaj. :ne vem:

To je po mojem kondenz.Ni pa neka posebna panika,?e ti malo pu??a.

?e je pa olje zdraven,potem je pa ?e hudo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz imam 136-konjsko brez DPF-ja,katerega moram re?i,da ne pogre?am. :P Imam karavana in je v njem ressss mnogo placa-dovolj za familijo (2 otroka).Vo?nja je res ?portna tudi brez ?portnih vzmeti .

Jaz sem imel v glavnem probleme z xenon lu?mi-ni? huj?ega.Poraba na dolge proge okrog 6,7l/100.

Bom napisal tako,kot v kak?ni tuji ocenjevalni rubriki:?e bi kupoval ?e enkrat,bi kupil enak avto. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjava sklopke
Napisano

A si probal sklopko pri kak?ni drugi ?estki pa primerjat s tvojo. ?e je o?itna razlika potem je verjetno nekaj narobe je pa res, da pri M6 pedal sklopke nikoli ni bil prav mehek, kar meni osebno zelo ustreza. :D

Meni tudi.?portnost in to. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri m6
Napisano

Pozdravljeni ?e enkrat meni samo po?i ko se zkutraj pripeljem na siht in pustim avto na soncu cca9 ur in potem ko speljem ?ez kakih 10 m po?i ampak samo takrat...

Kaj zategne? vsaki? ro?no?Ker lahko je to,da ti takrat,ko jo odpusti?-po?i.Vsaj pri meni se v?asih to zgodi.

?eprav je to bolj pogosto pozimi. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes zjutraj je bilo spet vse v redu, dolil sem dodatek za ?i??enje ventilov, tako da upam, da bo zdr?alo nekaj dni, dokler ne zamenjam ventila.

Hvala vsem za pomo?! Javim kako se obnese.

P.S.: Ve kdo kje kupiti zadnji brisalecc za Mazdo 6 Sportcombi? Ker na bencinskih servisih nimajo takega. Baje mora bit original, je to res?

Res je-original pride 28?-samo gumica. :aaaaa:

Jaz sem vzel lepo gumico dol iz enega dalj?ega bosch brisalca,vzel Dremel vrtalnik-brusilnik in odrezal

gumico to?no na mero-v njem je namre? jeklena ?ipka,da ga napenja.Vojla-kon?ano.

Enostavno kot skuhat pasulj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a 17 col
Napisano

Jaz bi pa ?e poln prtlja?nik nalo?u pa 4 osebe not dal pa bo? videl potem ali ti drsa ali ne.

Za moje pojme premajhen ET.Res,da bi izgledalo carsko-nabit avto samo mislim,da ne bo ?lo. :ne vem:

Pa z tako vi?ino gum ti ?tevec la?e. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto pri mazdi 6
Napisano

ja lahko da je bilo samo se webasto ni pri?gal ker sem prow poslu?al preden sem ugasnil avto a pol po slu?bi sem ga pri?gal in evo webasto se pri?gal.... temperatura je kazala +18 zunanja seveda....

to se ponavadi dogaja,ko ne kon?a ciklusa-?e je kratka pot in hitro ugasne? avto in pozneje,tudi ?e je 30°C dokon?a cikel.?e spet hitro ugasne? avto se ti bo spet pri?gal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis Mazda 6
Napisano

V sredo sem narocen pri Pogacarju za regularni servis na 100k km.

V prvi vrsti me zanima, kaksno olje (predvsem me zanima performance olja - delam cca 4k mesecno in pri olju ne bom sparal) naj vlijem, in kaj tocno je tisti dodatek, ki mu vsi na forumu recete "zlatko", ker ce se se tako trudim, te informacije ne najdem? :)

Glede na to, da bom servis delal prvic, me okvirno zanima tudi cena vsega tega, kar bom nastel. Poleg olja in filtrov pa moram menjat se lezaj(e) in ploscice, ne dela mi "rikverc" luc, tu naj bi slo za stikalo pri menjalniku, zato je treba menjat tudi to.

Verjetno bo moral pogledat tut, kaj je narobe z avtom, ki neogret ob speljevanju iz 1. prestave v 2. brez dodajanja gasa crkne, ker mu obrati padejo pod stant gas.

Ko ze sprasujem, bi rad popravil tudi original lita platisca 16col, ki so taka, kot bi jih prejsni lastnik grizel na robovih, koliko pride tako popravilo in barvanje? Platisca niso kriva.

Upam da me lahko okvirno pripravite na ceno in hvala ze vnaprej.

1.Jaz nimam filtra trdih delcev in imam noter sinteti?no olje mobil 1 ,5W30.Lahko da? tudi druga olja z isto oznako.

2.Za original mazda servise ne vem,mene pride navaden servis z vsemi filtri,oljem in in delom vred okoli 100?.

3.?e bo? menjal le?aje koles bo kar drag hec,za plo??ice ne-original Ferodo,ki so mnogo bolj?e od originala

bo? dal okoli 100?.Stikalo po mojem ni toliko drago.

4.Za popravilo felten,?e je samo podrsano po robovih,lahko popravi? sam.Najprej zakita?,?e je kak?na ve?ja odrgnina ali luknjica na robu,nato kit pobrusi?,da je raven z ostalo povr?ino.

Potem to dobro vse razmasti?,malo izolira? (ni dobro,da nalepi? raven trak,ker se ti pozna rob barve) in

z sivo-srebrnim metalik lakom v spreju (naj bo ?im bolj podoben barvi feltne) to pospreja?.Ko se posu?i,prelakira? ?ez popravljeni del na rahlo ?e z brezbarvnim sijajnim lakom.Izdelek pride super,?e se dr?i? postopka in ima? vsaj malo "umetni?ke" ?ilice. :D

Druga?e pa sem vpra?al pri li?arju in bi pri?lo barvanje okoli 100? za prelakirat vse ?tiri feltne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

homologacija mazda 6
Napisano

Mislim,da so mo?ne samo slede?e dimenzije za M6 1.generacija,17".

205/50/17

215/45R17 91

225/45R17 90

235/40R17 90

245/40R17 91

Pa ?e 18":

225-35R 18

225-40R 18

235-35R 18

235-40R 18

245-35R 18

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.