Skoči na vsebino
servis mazde 6
Napisano

Servisne knjige verjetno ni stempljal, ker imas elektornsko servisno knjigo... Ponavadi pa dobis vsaj izpis elektronske servisne knjige ...

on ima navadno kot tudi jaz (avto iz italije). :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

Ne samo bojda, dejansko jo imajo.

Menja se Olje v motorju in menjalniku, oljni filter, zra?ni filter, v?igalne sve?ke, po potrebi mikrojermen, mikrofilter-klime. To je na motorju, zavore in man?ete, selene(dele podvozja9 pa se preveri in po potrebi zamenja.

To je to, samo to je na 100 kkm in ne na 120 kkm kot imajo navorniki.

Na URADNEM servisu pride? skozi, z delom in materijalom, za polno ceno manj kot 400?.

Na danskem in ?e nekaterih dr?avah je tudi na navornikih velik servis na 100 kKm.

Zanimivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ksenon li?i M6
Napisano

No, danes mi menjali lu? + ra?unalnik (hvala bogu v garanciji). Ko sem zadnji? ?el na servis so jo ro?no na?telali na vi?ino, in glej hudi?a, ?ez dva dni za?ela normalno delat.

se pravi,da je to zdravilo za xenonke. :bravo:

Samo bo hudi?,ko ne bo ve? garancije. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ksenon li?i M6
Napisano

meni tu pa tam desna ostane na tleh... pa je lu? nova.. edino ?e so elektroniko staro pustili...

je pa fora, da potem avto in lu?i ugasnem, pa ponovno zalaufam in je OK... :P

in to dela tak ?e od takrat, ko sem avto kupil.... se pravi tretje leto po?asi.. <_<

naslednji voz bo VW :P

tam se ni? ne kvari :D:hudicek:

o se,se.kolega dela na servisu Audi WV in imajo tudi probleme s temi xenonkami-ta avtomatika je res en sh..t. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ksenon li?i M6
Napisano

Ekola-desno xenon lu? "popravil" nivelizacijo.Kako?

Lepo.Tako,da sem hotel z imbusom 6 zvi?ati na normalno.In ko se dal kontakt in pri?gal lu?,je zasvetila v zvezde.Spustil sem lu? z inbusom nekje na normalo in ?e enkrat preiskusil.Normalno je izvedla nivelizacijo.

Pa ?e enkrat za test.Dela. :danzoman:

Na levi se pa sploh ne sli?i motor?ka.Najbr? je fu?.

A kdo ve,?e je sploh mo?na menjava samo motor?ka v xenonki (Ajvar?) ali je potrebna menjava cele lu?i? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CD (DPF) motorji - pove?evanje olja
Napisano

tle se pa strinjam z napisanim...

slovenija ne spada pod drzave s katastrofalnim gorivom, prasnatim cestam, ekstremnim temperaturam, da bi bla taka pogosta menjava (modernega) olja potrebna za (moderen) avto...

to po moje pride v po?tev,?e ne dela? dosti kilometrov na leto in potem pa? zamenja? takrat olje-lahko si naredil recimo samo 10000km. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripanje armature
Napisano

tudi meni ?kripa sedaj ko je mraz, vendar v sredinski konzoli nad pepelnikom... :angry2: ?e pritisne? nanjo je pa bolje... <_<

enako.mogo?e je to zaradi tega,ker si jo kdaj razdrl-konzolo.Jaz sem jo in od takrat mi ?kripa,ko je mraz.

?e pritisnem z prstom neha. :D

Nove ?estke tudi in trojke enako. Pri stari je pa bilo res kar pogosto kak ?uden zvok. Hladni dnevi so bili sploh "pokajo?i" in pa 5. vrata pri sport karoserijski razli?ici so znala najedati ?ivce. Re?itev je bila pobrati plastiko dol pa nalimat peno na vseh stikih in voila - ti?ina :D

Samo na testih glih to plastiko noter ponavadi pograjajo.No,mogo?e bolj zaradi videza in otipa. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

P.S.

Evo ?e cena za: hidravli?ni napenjalec - 150 eur z ddv

Hidravli?ni napenjalec ni treba menjati al kako je s tem?

ve?inoma ni potrebno.sej tudi vodna pumpa skoraj ni potrebna,ker je Mazdina original v redu.

Jaz sem jo menjal pa?.

jermen se mi zdi hudo drag....ostalo ok

Z temi cenami je tako,da ima en nekaj ceneje drugi pa drugo.Pri njem je v redu roba-vse Japonska in

dobi? takoj (vse na zalogi).Sem dobil kar nekaj predra?unov(tudi od Mazdinega servisa) :aaaaa: in mi je bil pri Potokarju vse skupaj najugodneje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

Evo potokar mi je poslal cenik za glavni servis:

Pog. jermen 116,07 eur

Napenjalec pog. jer. 35, 00 eur

Vodilo pog jerm. 35,00 eur

Filter olja 4,13 eur

Filter zraka 11,00 eur

Filter goriva 10,00 eur

Filter kabine 15,00 eur

?rpalka vode 48? eur

Zanima me pa, va?e mnenje. Deli (jermen..) se mi zdijo poceni? ALi pa so povsod drugje cene ?isto preve? napihnjene?

Filtri so ASHIKA (za japonska vozila..), jermen pa GATES.

Olje bom kupil sam za cirka 50?. ?e potegnem ?rte pride material dobrih 300?. Pol pa nekoga dobit da to zmontira :P

Za monta?o ti ne smejo vzeti ve? kot 150?.Kar je ve? je preve?. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

A bi se pozanimal? To mislim, da je v interesu kar veliko od nas na forumu. To bi bilo zelo lepo od tebe. :D

aha sem najdu,potokar d.o.o ljubljana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Velik servis za Mazdo 6 - diesel
Napisano

Hja ne vem no ?e res. Meni so zaenkrat ?e vsako prito?bo spravili skozi kot garancijo, ?e seveda ni ?lo za o?itno po?kodovanje z moje strani, kar je valda logi?no. Zato sem z Mazdo zadovoljen je pa res, da je vseeno dobro vsaj malo vedeti o delovanju samega vozila, da te ne vozijo ?ejne ?ez potok, ko vidijo da pojma nima?. Ampak to zadnje velja itak za vse stvari in ne samo za avte.

Dobro je biti vsaj malo razgledan in v vsaki stvari se pozanimat, da ne izpade? ignoranten bumbar, ker na takih se pa? slu?i - ?al. :(

To je res.Samo so tudi mene prepeljali ?ejnega skozi garancijo,?eprav sem strojnik po poklicu. :(

Nekaj priklapljajo na ra?unalnik (brez njega so itak zgubljeni), nekaj kao ?istijo,nekaj kao menjajo...

V glavnem jaz nisem zadovoljen,kot sem ?e velikokrat povedal.?e tisto z katerim sem bil mi je sedaj crknilo (xenon) in je isto,kot da avto ne bi imel sploh garancije,ker bom moral vse sam kriti.

Ali pa so nadomestni deli (?e so res kaj zamenjali) zani?. :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

Kje pa si nabavljal, trgovina z avtodeli ali pri uvozniku SKF ?

Kar v avto-trgovini nekje v Lj.Ne vem to?no,ker mi jih je nabavil kolega.Imajo pa za M6 popolnoma vse.

In zanimivo,tudi vodna pumpa,ki sem jo zamenjal je made in Japan. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Praska (manj?a) na pokrovu motorja
Napisano

Sem probal ?e tudi z navadno fino polirno pasto (Amway), malce bolj?e je, ampak ?e vedno se praska vidi. Mislim, da mi skoraj drugega kot malce bolj?a polirna pasta ne ostane, raje to, kot pa da dam komu to ven polirat. :bravo:

samo pazi,ker pri globokih praskah se zna zgodit,da pride? skozi lak(kot se je zgodilo tudi meni) sramezljiv

Mazde imajo namre? zelo tanko plast prozornega laka gor.Raje to spoliraj malo bolj?e.

Pod kotom se bo prasko vedno videlo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorna teko?ina
Napisano

kolikor je meni znano ni pametno me?ati te DOT-e med sabo ?e je not naj bo vsa teko?ina enaka ne pa me?anica 2h :ne vem:

?e doda? dva zama?ka druga?ne DOT ne vem,kaj bi lahko ?kodovalo.Vsekakor je bolj?e,kot imeti not staro zavorno teko?ino v kateri je prisotna voda. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Praska (manj?a) na pokrovu motorja
Napisano

jaz sem z ebaya enkrat nabavu scratch remover - 2 tubi pa je bolj tko tko, imas pa na mimovrste grobo polirno pasto, ta pa dela ?ude?e:)

Nimajo jo ve?. je od Arexona, samo ce rabis imam se dve piksnice. Sem takrat Xedosko spoliral celo - vse praske so ?le (ima? tako slikano v predstavitvi)

http://www.mimovrste.com/artikel/342019402...-arexons-150-ml

Kot re?eno ?e rabi? povej, druga?e pa je tud poceni.

Ta scratch remover je mnogo pregroba polirna pasta.Dovolj je kak?na bolj?a fina polirna pasta,katero

lahko kupi? v ?paru.Se dobijo v redu hoby stvari.Za bolj?e profi stvari (Menzerna,3M in podobne)pa

sko?i? v specijalizirane trgovine z avto laki.So neprimerno bolj?e...pa tudi dra?je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

Mogo?e samo za informacijo. Kadar se na Civic-u delal veliki servis sem zobati jermen + napenjalec in mikro jermene nabavil pri SKF, imajo prav komplete za avtomobile. Moram re?ti da je res roba za prste polizat (niti slu?ajno ni kitajska roba) in proti originalu dosti poceni. V kompletu je pa enak jermen (Gates) le da je napenjalec SKF-ov. Probajte se pozanimat pri uvozniku SKF!

link: http://www.m-trade.si/

SKF le?aji so med najbolj?imi na svetu.Mi smo jih vedno uporabljali pri menjavah na najdra?jih strojih in

so vedno zdr?ali najdlje.Za jermene sicer ne vem ampak so ziher top of the top. :bravo:

Tudi sam sem nabavil za velik servis vse od SKF in Gates.Je pa SKF, te ki sem jih kupil, made in Japan in ni dvakrat za re?,da ne izdelujejo teh kompletov tudi za original Mazda dele.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis za m6
Napisano

pozdravljeni....

Ali mogo?e kdo ve,kaj pomeni ropot v motorju ,ko je avto hladen?Zadnji? sem se odpeljal do trgovine in ko sem ugasnil avto sem sli?al ?e vedno,kot da se nekaj vrti v motorju.Kasneje tega ni bilo ve? sli?ati.Hvala lepa za odgovor. :jupiii::jupiii::jupiii::jupiii::jupiii::jupiii::jupiii:

Webasto-poglej si malo po forumu.Lepo se mirno vozi ?e naprej in u?ivaj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ksenon li?i M6
Napisano

Ali pa "navadne" lu?i brez xenona in potem ?e xenon in si zmagal.

Doma imam o M6 za original xenonom in neoriginal xenonom in neorginal POSEKA original in to popolnoma z lahkoto. Je pa fino ker tud neoriginal ima le?o in tako svetlobo-snop lepo usmeri tam kot je treba.

to?no tako.?e bi lahko sam izbiral bi izbral tvojo kombinacijo-res je mnogo bolj?a.

Je res dobro,ker ima? ?e vse pripravljeno za monta?o. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ksenon li?i M6
Napisano

Bi mogo?e moral na dve leti ?arnice menjavat, da bi bolj?e svetlo?

Ne,mazda ima slabe reflektorje in posledica je,da lahko da? noter kar ho?e? in je vedno razpr?ena svetloba in slaba svetilnost.

?e ho?e? imeti res najbolj?e xenon lu?i mora? vgraditi od audija 6 not reflektorje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice za osvetlitev tipk in armature !
Napisano

evo... crkla prva... zato rabim nadomestek, zgledajo pa tak nekak:

12voltne, premera 3mm in dol?ina glave MAXIMALNO 5mm, druga?e ne dela stikalo... :P

post-11-1266746453_thumb.jpg

ma kdo doma na zalogi ?

ali pa kak?en link do Ebay trgovine... sem na?el, vendar so 8mm dolge in je to preve? !

bi se skoraj moralo to dobiti v kaki trgovini za elektroniko pri nas, ali ?

Kontaktiraj Ajvarja.Mislim,da jih ima na zalogi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.