Skoči na vsebino
Zavorni diski
Napisano

aha :vskalo:

Too much - pri Korejcu sem problem s tresenjem v 1. poskusu re?u z Brodijevimi diski tako, da mi je bilo nekako logi?na razlaga : originali sux; aftermarket rules a zgleda ni tako in je vse skupaj ratalo podobno loteriji.

:angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lezaji
Napisano

?e si to opazil ?ele ob menjavi gum so verjetno 99,9% krive gume. Pri Dunlopkah (vsaj za serijo M2 in M3) je zna?ilno, da so v za?etku glasne a ko se malce "ule?ejo" ratajo ti?je. Se pa pri teh gumah zelo pozna moker in gladek asfalt, kjer dobijo izredno visok ?ume? zvok in tudi sam sem ene parkrat prav debelo pogledal in pomislil na okvaro.

Po drugi strani je pa to dobrodo?el "signal", ki te opozori, da si na gladkem asfaltu in ?e mokrem povrhu, kjer zna drseti in da je potrebno biti pazljiv saj zimske gume, gladek in moker asfalt niso glih najbolj?i prijatelji - ?e pa so ?e visoke temperature je pa zelo hitro lahko kak?na pizdarija.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Upgrade-an motor
Napisano

Glede napake ra?unalnika je pa menda tako, da je pozimi napaka ?e ve?ja ker grelec rabi nekaj goriva in bolj je mraz ve? ga rabi in ga ve? ste?e "mimo" ra?unalnika. Je pa res butasto. Sem pa govoril s kolegi in pri Renaultih je odsopanje okoli 10%, pri BMW 320d menda 0,8 litra ... mogo?e imajo s tem opraviti tudi ?tevci na bencinskih??

Pri VW-ju (Golf V 1.9 TDI, da smo bolj natan?ni) je tudi odstopanje cca 0,7litra tako, da zgleda se vsi ukavarjajo s podobno te?avo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Debata glede servisov in strank
Napisano

Kar se tega ti?e nas pri Gami res pedenajo. No sicer na koli?ino denarja, ki smo ga ?e pustili in ?e bomo pustili tam si to tudi zaslu?imo je pa vseeno to tista pikica na i, ki najbolj pripomore k temu, da se radi vra?amo prav na ta servis.

Marsikateri drugi servis bi se lahko zgledoval prav po Gami in ne bi bilo neumno, da bi obstajala kak?na spletna stran, kjer bi lahko uporabniki ocenjevali delo posameznih servisov (ne samo Mazdinih) in zelo hitro bi se oblikovali elitni servisi in vsi ostali pi?mevuharji bi morali zelo izbolj?ati svoj odnos do strank, ?e bi ?eleli pre?iveti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Ni nujno da so plo??ice, lahko so tudi diski, ki prehitro in zelo radi rjavijo, potem pa se ta rja nabira na povr?ini plo??ic.Pri zaviranju, pa pride do efekta kovina ob kovino in potem ?vi?ga? za vsemi ?enskami v svoji bli?ini naenkrat.

dr?i, tudi to je mo?no - samo rjavijo ve? ali manj vsi jekleni diski, kar lahko pomeni, da bo ta disk s temi plo??icami cvilil z drugimi pa ne in seveda je mo?na tudi druga kombinacija, ko zamenja? diske in pusti? isto znamko plo??ic pa ne bo cvililo. Pol pa bodi pameten.

Aja, Labi, a ti cvilijo prednje ali zadnje bremze? Ker kakor vem ma? zadaj diske drugega proizvajalca kot sprednje - dr?i?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Kje si pa to pobral, to je ist kot bi ?enske po hrbtu bla vala?ne in ne tam kot ga rinemo. :D

:hohoho: primerjava na mestu :prstgor:

Definitivno cvili plo??ica, ki drgne po disku, a na tej strani ni "priporo?ljivo" mazanje :D

Labi a je mo?no, da si zakuril plo??ice s kak?ni dolgotrajnim brutalnim bremzanjem? Je pa problem lahko tudi sol, ki se nabira na plo??icah. ?e je to to se bo po?asi zbrusilo pa bo nehalo cvilite. ?e pa je te?ava v materjalu bo? pa moral menjati plo??ice, ker s cvile?o mazdo pa res nekako ne zgleda? :)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ksenonske ?arnice
Napisano

Dolgo nisem bil med vami, pridem pa takrat obvezno, ko mi kaj "crkne"!!!

Ksenonska ?arnica mi je ?la, kateri tip naj kupim, kje bi bile ugodne??? (mazda 6 2.3 GT)

Lep sooon?en pozdrav vsem skupaj :D:D:D !!! Hvala za kakr?nokoli informacijo...

a si siguren, da je "samo" ?arnica crknila? Da ni slu?ajno kaj drugega?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spi
Napisano

Saj diski niso izrabljeni ampak se za?nejo zvijati in posledi?no to pomeni tresenje pri zaviranju, ki se ?uti ve?ino na samem volanu.

Zakaj se to dogaja pri nekaterih pri drugih pa ne, je ve?ino verjetno kriv slab material, ki ali je narobe kaljen ali pa slabo "staran".

Zakaj se pa pri enih dogaja pri drugih pa ne? Recimo pri taksistih in tistih, ki imajo ve?ino mestno in primestno vo?njo brez avtocest, se diski ne zvijajo saj ni ekstremnih obremenitev (nagla zaviranja pri vi?jih hitrostih) in naglih ekstremnih sprememb temperature diskov.

Pri tistih, ki pa ve?ino kilometrov naredimo po AC pa skoraj ni dneva, da ne bi bili izsiljeni s strani kak?nega kretenskega kamionarja in je treba preve?krat zavirat skoraj na polno, pa se ve?krat dogajajo te ekstremne spremembe temperature diskov vklju?no z vo?njo po mokrem, ko voda ?pricne na vro? disk.

Samo, kljub temu se diski, bolj renomiranih aftermarket proizvajalcev, ne zvijajo navkljub neugodnih pogojih za njihovo delovanje zato bodo pa?, po izteku garancije in pojavljanju te?av s tresenjem, na Mazdico priromali eni bolj kvalitetni diski, ki ne nosijo mazdinih logotipov. B)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spi
Napisano

Ja, mi ni jasno, kaj pomeni "garancijska menjava vseh 4-rih diskov" ?e se lahko malo razpri?a?; sicer pa servis pred prazniki sploh ni slaba ideja,si pa res dobro tempiral... :rispekt:

To pomeni, da imam zdaj 4 nove diske in da stro?ek menjave in diske krije Mazda garancija - sicer sem po eni strani hvale?en Gami za tak odnos, po drugi strani pa se mi to zdi nekako normalno saj sem se z isto te?avo (zvijanje diskov) ukvarjal tudi na Clarusu pa so mi tekom garancije tudi KIA servisi brez kakr?nega koli pregovarjanja 3x menjali diske.

Servis pred takimi prazniki res ni slaba ideja, ?eprav sem potem v gu?vi predprazni?nega besnila rabil skoraj 20minut, da me je s plo?evino zabasan BTC spustil iz svojih potro?ni?kih krempljev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spi
Napisano

Hej, whats up! Povej malo ve? o tej garancijski menjavi ?zmeden??zmeden?

hmmm, kaj bi rad vedel? Verjetno je bil to vpliv prazni?nega ?asa obdarovanj pa sem bil ?e jaz dele?en te sre?e oziroma je moja Mazda dobila ?e eno bo?i?no darilce. :jupiii:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spi
Napisano

pali pali in to kako :)

@boss: evo racun z dne 23.12.2005

Bom kar tole temo malce onesna?il

Servis na 80.000km je za mano - cena z 10% bo?i?nim popustom je bila 59.540sit :bravo: zraven pa sem bil ?e dele?en garancijske menjave vseh ?tirih diskov in pranja avtomobila. Mislim, ?e niso face na Gami pol res ne vem kje so - vsaka ?ast in spet en velik plus za njih.

:ouje::ouje:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spi
Napisano

tole je pa hecno... a si sploh kaj opazil, da zaganja? slabo motor obrne, ker tole je mal ?uden vzrok, razen, ?e sta napajanje grelnih sve?k in v?ig pumpe za gorivo ve?ja porabnika od zaganja?a pa sta ?e onadva odpovedala :ne vem: :ne vem:

Mah ni?, va?en je, da Mazda spet ?iba

Sem pa jutri zjutraj tudi jaz naro?en za servis na 80.000 tako, da tako kot lani tudi leto?nje darilo za bo?i?ka spet dobi Mazda :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spi
Napisano

evo se je zgodilo to kar sem bolj ali manj pircakoval...

zadnje dni ko je bil bolj mraz tezje in tezje vzgala...danes pa noce vzgat :blink:

ji bom skuhal en vroc caj, pa bomo vidl ce kaj boljs

medtem pa bicikl klice :vskalo:

?e vedno mislim, da je nekaj narobe z grelnimi sve?kami... ker da bi ?lo za tako velik padec kompresije pa sploh ne verjamem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nadgradnja grelca v mazdi 5
Napisano

Zanimivo, da so dali predgrelec od drugega proizvajalca (a mogo?e ve? od katerega?), ker kakor je meni znano je webasto najbolj renomiran proizvajalec teh re?i za osebna vozila. :ne vem:

Jaz sem za ?estko ?el direkt na Webasto (cesta dveh smetarjev), ker se pri zastopniku la?je pogovarja? za ceno, kot pa pri ostalih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prvi servis Mazda5 CD110 20.000
Napisano

Tole se men zdi odlo?no preve? - realno bi bilo nekje do 50.000 sit

30 jurjev dela?!?!?!?! - tole mi pa ni jasno, 3-4 ure dela al kaj za zamenjat olje pa filtre :ne vem: :ne vem:

Kateri servis pa je to bil?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alternator
Napisano

Ma, skoraj 100% se ga da obnovit, je pa vpra?anje ?e je cenovno smiselno recimo v primerih ko navitje prebije. V kolikor pa je ?el recimo regler al pa krta?ke pa res ne bi smel bit problem.

Druga? pa ne bi smel bit problem tud kaj rabljenega zvohat - lahko pa i??e? tako med HDI Citroeni kot Peugeoti saj gre za enak motor in verjetno tudi enak alternator.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servo - ?uden zvok
Napisano

Skoraj nikoli do konca na obrnem volan saj se ?uti, ko se bli?a? skrajni to?ki. ?e se mi pa ?e kdaj zgodi pa hitro za malenkost popustim volan. Testirati pa ne mislim tega "fenomena" tresenja, ker mi je ?koda servo pumpe, ?al. B)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.