Skoči na vsebino
''zlatko''
Napisano

Preizkus speciala.

ha ha, kje ste pa tega najdl....hola Eslovenia..:)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava vztrajnika in sklopke
Napisano

Ampak verjamem, da je to problem slovenskih servisov...stari dobri e-bay je 6x ceneje + Slovenci v vse ve?jem ?tevilu hodijo v Avstrijo.

Poznam celo nekoga, ki je za servis 60.000 na Mazdi 6 CD129 v Nem?iji (bil slu?beno 4 dni) dal 190?!!!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan, vle?e v desno
Napisano

jaz osebno interclass tr?a?ka (kam so peljali ne vem)

on pa mislim da tudi tacen nekje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pregledani zglobi, amortizerji, zamenjani diski, plo??ice, narejena optika nove pnevmatike, je pa res da kljub temu problemu ne radira gum nesimetri?no, radira pa jih na notranji strani. ( se pa vozimo dolge relacije, polno obte?eni), tko, da gume radira predvsem vi?ja hitrost in obte?en avto.

Tudi meni nerazumliva te?ava

lp Dii

Gume na V - horizontalnosigurno - to sem imel jaz na Mazdi 5 in je obe prvi pobralo notri po 5.000km, ali pa amortizerji, ki se poslavljajo enako povesijo gumo na notri in obremenijo notranji rob

Jaz bi ?el ?e enkrat na optiko, kjer imajo opti?no namerilno napravo.

Pobira vse 4 ali prve samo?

zato te spra?ujem kje pobira:

http://forum.mazda6club.com/newbie-section...de-cupping.html

When the wheels are turned out, toe is negative (-) - to sem imel jaz v V, kot sem rekel....

preberi si, kolega je imel res ta problem - je nastavil (tudi servis ni znal) in potem ok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne to ni normalno, ne vem kako lahko re?e to servis - prvo je optika (lahko da tudi povr?no naredijo), potem pa podvozje - zglobi, amortizerji....

A si kdaj kam prbu ali v kak?no luknjo zapeljal? Bremze so bile menjane kdaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M5 3ja zavorna
Napisano

Torej, 3ja zavorna ne dela.

Kaj moram celo dol sneti za zamnjavo ali se da kak samo ?arnica odznotraj menjati?

lp.

Glede menjav zarnic je vse v navodilih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Baje ima opcijo samo CD, ta dva linka pa imata oba DVD.

ne ?teka?, ta naprava zamenja originalen radio in navigacijo...navigacija potem lavfa direktno na tej napravi iz SD kartice...?e vzame? to je vse staro samo ?e za na bolho

MOGO?E NISI SCROLLAL DOL - JE VE? KOT 10 NAPRAV

jao sorry caps lovck je bil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mikro jermen
Napisano

ej ni? hudega za zamenjat!pac mal se mors spoznat!

popusti? napenjalec pa snames starega in napeljes novega gor!

vsak ko malo sraufa ti bo takoj zamenjal to

ti si pa zaljubljen v klicaje... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Gre se za RENAULT SENIC letnik 2009, baje da je uvoz iz Belgije.

Ufff....

Za renoja pa nikoli nisem to gledal...

za megana je dost zadev, treba preveriti model (scenic?) letnik itd s prodajalci

http://shop.ebay.de/i.html?_trkparms=65%25...sop=2&_sc=1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mikro jermen
Napisano

Na m6 moram zamenjati mikro jermen, ?e je ?e kdo to po?el naj mi napi?e kak?no koristno informacijo. Zanima me ali je potrebno zamenjati tudi (jermenico,le?al) na alternatorju

Hvala L.p darko

Nekateri maherji so tu ki to delajo a jih ba?e cajt...druga?e pa Avto Pelko...ve?krat omenjeni in hvaljeni mojster

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Sam eno vpra?anje, jures, kaj pa ker to je ?e serijska navigacija (vgrajena) poleg tega pa mu podpira samo CD opcijo? Pa ta varjanta, ki jo predlaga? je tudi mo?nost vgradnje v ?e na mesto serijske navigacije, seveda ob opciji, da se stara odstrani, pa ali je to kon?na cena z delom in vse ostalo? Pa moja izku?nja z IGO navigacijo prvo verzijo je slaba, ?ez pol leta je za?ela kar naprej zmrzovat.

Meni deluje sedaj ?e 3 leta (Mazda CX7, Exeo, HTC Android) bp - s tem da redno updejtam tako program kot mape.

Tu je veliko napisanega o tem - v bistvu zamenja? avtoradijo - ali pa ?e ima? staro 6ko celoten ekran zgoraj ki se dviga / spu??a)

mislim da imajo nekatere celo opcijo da se priklopi na radio - Stroker zna povedat ve?...ti nam najprej povej kateri avto je to?no - z letnikom in vse

Cena ki je je - vgradnja je enostavna zelo, najve? vzame napeljat kabel GPS antene po armaturki :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Imam kolega, ki oporablja serijsko navigacijo NAVTEQ in ima edino opcijo, da nalo?i nove karte prek CD in ga zanima, ?e je kaka opcija, da se da te karte dobit kaj ceneje, ker uradno mo ponujajo na servisu celotno Evropo za 260,00 EUR, ?e pa kdo koga pozna ali pozna, da bi se dalo do kart priti brezpla?no pa ?e toliko bolje.

Hvala za pomo? in trdu ?e v naprej.

http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP...igationMenu=YES

To bo kar cena....pa ?e bohve kaka je Slovenija - o?itno jo ?e ni

Za ta denar naj da aftermarket not in Igo8, bluetooth, DVD, TV, GPS....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Mazdo 323F, 1.6i
Napisano

Senzor pretoka zraka :ne vem: , problem je pa o?itno v tem, da je me?anica prebogata in zato prevelika poraba in crkovanje, ko je motor ogret.

no to ja.....mal sem narobe napisu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glava / motor 1.8 16v BP (MX-5)
Napisano

Jap, to?no ta zelena.

da ne bi ti ?el raje nazaj in reklamiral skrito napako!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glava / motor 1.8 16v BP (MX-5)
Napisano

A je to ta ta zelena, ki se je prodala poceni ravnokar?

Druga?e povpra?aj malo Avto pelko - Simon je ?e delal to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj pa senzor temperature zraka - oz loputa zraka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji ?kripanje - Mazda 5
Napisano

Lp,

Kar na servis - znana serijska napaka, veliko napisanega tukaj.

Menjava gumic in po potrebi (po pregledu) amortizerjev - meni so menjali gumice + 1 amortizer.

P.s. Pa ne iti v Kranj - ker mi je hotel le namazati gumice :glare: v LJ so pa menjali kot je treba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm in 20let stara mazda
Napisano

Ima mogo?e kdo shemo kablov za 323f bg alarm odklopit ? ker mi gre resno na zivce ko menjam aku ali ko mi crkne akumulator da se stvar sama uklopi , daljinci so pa tako tako , cisto zmahani. Se pravi bi se ga bilo res nujno re?iti. Na alarmu pa pi?e micro car alarm rdeca skatlca v masinskem prostoru na levi strani ?e komu kej pomaga.

Hvala !

a nimas na troblji klju?avnico (ponavadi) ki je ON OFF

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Spo?tovani,

kot novinec na tej strani se zatekam po vsakr?no informacijo, ki bi mi pomagala pri odpravitvi nadle?nosti. :)

Imam Mazdo 323F, 1.6i, letnik 2003, 95KM, tip motorja: ZM, 200000km, redno servisirana. Ko sem pred mescem opravil malo ve?ji servis (olja, filtri, diski, plo??ice, sve?ke, "pumpa" itd...) je avto nenadoma za?el "zafrkavat". ?e prej sem imel izklju?no japonce (nissan, toyota), pa so delali kot "urica" do 350k km brez problema. S tole Mazdo pa po?asi izgubljam ?ivce.

Avto sploh ne more? vozit pr nizkih obratih (recimo v prvi ali drugi prestavi), saj cuka...na kri?i??u uga?a, pol pa crkne ?e servo in tolk da se ne zakantam nekam hehe. :) Ko je recimo na "?tant gasu" obratomer ne miruje, ampak poskakuje (sicer minimalno) in avto trosi kot da je diesel. Gas pedal ima latenco - ko dam gas ne reagira kot bi moral - zamuja pri dodajanju in odvzemanju. ?e gas v leru malo "navijem" obratomer pade skoraj na ni?lo, toliko da ne ugasne, pol pa se ustavi pr normalnem "?tant gasu" (ta je 877 obr/min), a vseeno vibrira.

Zanimivo pa avto pri vi?jih obratih in ve?ji hitrosti deluje ?ist ok. Dal sem ga na tester, pa je pokazal da je motor ok, izmeril sem kompresijo, pa je ok, celo na test izpu?nih plinov sem ?el, pa je ok.... Res ne vem ve? kaj naj...niti mehaniki ne vedo, kaj bi to lahko bilo.

Zatorej se Vam vsem v naprej zahvaljujem za kakr?nokoli informacijo v zvezi z tem problemom.

Kdo ti je pa to delal? Ker o?itno je nekaj zaj*** ali timing ali pa celo narobe priklopil kable sve?k, senzor zraka....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ivjo :)

Pred parimi dnevi sem domov privlekel kombi. Zadeva sicer dela, ampak se je cilinder ( klju?avnica ) pokvarila, in v?ge samo na poriv.

Zanima pa me, ?e mogo?e kdo pozna kak?nega avtoelektrikarja, ki bi bil pripravljen to po?timati na domu?

a ma? kodni klju?? ?e ja ni tako enostavno...

podvpra?anje - a ma? slu?aaaaajno kasko? Meni na primer adriatic krije vse - vleko, rezervne klju?e in karkoli z napako pri klju?ih ko je avto nemobilen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Mazdo 323F 1,5i
Napisano

Evo me, en ?as nism bil prisotn, pa tudi nisem ?aril zadne dni po avtu :)

Glede nosilcev: kolikor sm probaval se mi zdi da nosilci niso krivi, saj avta ne trese pr ?tandgasu (?e dam gas al pa kej), tud med vo?njo ?e pohodim se ma?ina ne sesede.

Tko da res domnevam da ima elektrika veze pri vsej tej zadevi. Sem pa opazil pr odprti havbi ko sem poslu?al ma?ino, da je od ene 2000 obratov do 3000 bil spredi tak zvok, podobn ko tist zvok ko iskra preskakuje; bo treba kable pa to zamenjat.. :rolleyes:

Vglavnem, poro?am ko se zadeva izbolj?a :)

pa roke stran od kablov, to v?ge ko ka?a...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Mazdo 323F 1,5i
Napisano

?e pa pozna? koga z enakim avtom (jih ni malo) lahko ob enem piru malo premikata stvari iz avta na avto (sve?ke, kabli, tuljave...)

Da ne nabavi? 200? materiala pred ugotovitvijo napake... :D

Tudi ta z nosilcem motorja ni neumna - ker tako mo?en sunek nazaj lahko te?a motorja naredi. dobro preglej in guncaj motor.

Mi smo v prvi slu?bi dobili ?kodo forman second hand ki je imela motor na vezicah :glare: in je vzdr?alo neverjetnih 40k km, potem pa po?ilo in se spomnim da se je avto obna?al po svoje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 vrata
Napisano

Pol mozno da je samo sneta ali strgana zajla od kljuke do patenta ki zaklepa. Tapeto dol pa bos videl

Potem se ti verjetno motorcek slisi ce vklopis centralno zaklepanje a ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.