Skoči na vsebino
Ne morem odpreti voznikovih vrat
Napisano

Vsekakor. V Ponedeljek grem na uradni mazda servis.. vendar tudi oni dvomim da imajo kak?no bolj ne?no varjanto. Sam ne bom ni? lomil..

tudi tega se popolnoma zavedam. Razni slim jimi in 'coat hangerji' ne bodo pomagal.. Vseeno bodo nekako mogli prist do mehanizma.

?koda,da nisi ?e prej ?el na servis,ko se ti je to za?elo pojavljati. :whatever:

Bi vsaj vrata lahko odprli.Je pa ?udno,da jih ne more? odpreti na naben na?in-niti od znotraj.

Se pravi,da se je ali kaj zlomilo ali pa popolnoma blokiralo.Ali pa oboje. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 amortizerji spredaj...
Napisano

avto je spu??en ?e od leta 2005... saj ne da so popolnoma hin... so pa slab?i... in z novimi se avto bolj?e in lep?e pelje, tudi ovinki so bolj suvereni ...

to pa ti verjamem,da se lep?e in bolj varno pelje.V vsakem primeru si na bolj?em. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi nadomenstni deli Mazda
Napisano

Tut js nebi pustu, da bi mi dal istega nazaj gor. Sm pa sli?u pravt tut, da pri prvei jermen (original) pri japoncu ni ?ans, da napoka, je to res?

Ni glih res.Moj izgleda ?e precej bogi-ni sicer napokan,je pa kar grd za videt,pa ima okili 100 tiso?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 amortizerji spredaj...
Napisano

novi amortizerji Sachs Super Touring - 59,00 /kom

vgradnja 70 EUR... poobla??eni servis... zakaj ? zato, ker sem tako hotel, ?e koga moti, naj se izogne komentiranju ;)

optika 20 EUR... za vsak slu?aj, ker mamo slabe ceste... p/s: je bila potrebna samo kontrola, ostalo je vse kot mora biti ;)

ker zadnjih ?e nisem dobil... jih bom menjal ob priliki... :)

zakaj sem menjal ?

ker ma avto ?ez 100k km in ker je spredaj desno nekaj delalo kljoc kljoc... zdaj ve? ne dela ;)

Lepo in dokaj ugodna cena. :P Ampak...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kolk je men znano se vodne pumpe pr prvem velikem servisu ne menja, pr drugem pa ja. Mi smo jo zamenjal na drugem velikem servisu.

Kar se pa filtrov ti?e, sm jih dobu na A-Cosmosu v LJ v trgovini ki jo imajo za Mercatorjem v ?i?ki (Ulica Jo?eta Jame se mi zdi). Vpra?al sm jih tud za olje, vendar so tistega ki sm ga hotu imeli samo po redni ceni in mi je tip tam svetoval da se ga da drugje dobit ceneje.

Cene so pa pribli?no takole:

- filtri Nipparts za zrak, olje, klimo in nafto: vse skup okol 25?

- olje Mobil Synt S 5W40 (za dizla brez DPF) mal ve? kot 8?/l (naro?il na mimovrste)

- 20? za mehanika, ki mi je vse to zamenjal (9? bi pa ra?unal za menjavo ?e kupi? olje pri njem)

vse skup je pri?lo pribli?no 90?

?koda se mi zdi da me ni sre?ala pamet ?e prej, da bi takoj po prenehanju garancije za?el popravljat drugje... kur... vsaka ?ola nekaj stane

Samo tole olje 5W40 ni glih najbolj?e.pravo olje za na?e traktorje je 5W30.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ajvar btw, je se dost casa ampak za ta glavni servis bom kr sam kupu potrebne dele

sem tud na mazdi vprasal pa so mi rekl, da pri 240.000 se vodna pumpa NE menja, tko da mi ostane jermen&co, olje in filtri...

kam grem po te stvari?

Pri 120.000 se pumpa ne menja,pri 240.000 tudi ne? ?zmeden?

A se je sploh nikoli ne menja ali ?ele pri 500.000? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 turbina pu??a
Napisano

Ic je pred mislim, da levo spredno gumo. To bo znal povedat kdo, ki jo ima, vem pa da so imele ene napake na IC

Jap,interkuler je spredaj levo-na voznikovi strani.In jap,skoraj vsi pu??ajo,ampak ni panike-pu??a v sprednji blatnik in se od zunaj ne vidi.Avto gre isto naprej brez problema. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitve potovalnega ra?unalnika
Napisano

Kako misles pozabi nastavitve??? :ne vem:

A to da vrne v tovarnisko nastavljene!!

Ker sm jaz dons to probu pa sm dal na +15!

Sm pa kasnej spet pogledu pa je blo na +15! :bravo:

A to naj zdej nebi BC vec tolk lagal o porabi???? :ne vem:

Verjetno nekaj ?asa ne bo lagal. :P

Meni je pokazal pri zadnjem tanku povpre?no porabo 5,6,dejanska pa je

bila 6,4.Kar veliko odstopanje,se mi zdi. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Posko?ni vrtljaji M6
Napisano

Najprej ko po?tudira da se eno od gnanih koles prehitro vrti, glede na ostala kolesa, ga enostavno zabremza, tako da se mo?-navor "po?lje" na kolo ki ima bolj?i oprijem, ?e pa tud s temi prijemi ne re?i zadeva pa za?ne ni?at vrtljaje in jemat mo?.

Kuplunga tle nima veze.

Pa predno kdo vpra?a, lu?ka dela z konkretno zamudo 3-6 sekund, ponavadi po?miga ?ele pol ko je ?e vse mimo. <_<

To je pa absolutno res.Ima malo kasno paljenje. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon se ne dvigne...
Napisano

Pazi jst mam to isto te?avico. Najprej mi je ?la komlet leva lu? u tri krasne. Sem na sre?o na?el Yavarja, ki mi je zadevo zrihtal u nulo. Problem je bil samo v temu, da sem potem imel eno novo in pa? eno staro lu?. Kar pomeni, da na levi strani je svetlo belo na drugi pej vijola. No, ker mi je bilo nerodno bit punj u o?ke po Gorici. Sem si nabavu nove obe ?arnici od neke banglade? firme po ceni 19 evri?ev kos.

In jst to lepo sam zamenjam kr skozi blatnike sm ?ou in je lepo svetlo u nulo.

In pazi, lej ga zlomka, ?ez no?! ??&% lu?i vidijo samo ?e potleh.

Sm se odpravu na servis po info in nism dubu ne? k so leni ku fuks in edino kr obvladajo je ra?unat duplih.

Samo za priklop na PC ra?unajo 40 evri?ev. Zato spra?ujem ?e se komu kaj sanja? Sm probu tudi omenjeno tehniko dol kable iz baterije in jih dat ukop - ma je isto. Lu?i gledajo samo ?e cipele. <_<

...drugi? je bil problem pri meni samo ta,da je bilo treba na?telat vi?ino levega ?arometa...kar pa na uradnem servisu na ?alost niso znali. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - servis 120k
Napisano

Saj tole okol zobatega jermena me zanima.Sem bil v avtotrgovini in je na?el dva jermena en z 150 zob in 153 zob.Zdaj pa kateri je pravi.Pol nabavim ?e hidravli?ni napenjalec in rolo.Za pumpo bom pa ?e povpra?al.

Druga?e pride pa jermen z napenjalcem okrog 180 evrov.

Za ?t.zob ne vem,vem pa da je tale tapravi: znamka-Gates 5596xs.Hidravlji?nega napenjalca jaz verjetno ne bom menjal-ni nujno in je predrag ?pas.Za pumpo pa poglej pod znamko Graf.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - servis 120k
Napisano

Bravo Jure tako lepo si opisal trenutno situacijo, da lep?e skoraj ne bi mogel. :rispekt:

Problem pri nas Slovencih je ta, da smo v izredno kratkem ?asu iz neke uravnilovke zajahali zahodni potro?ni?ki sistem in da smo ga lepo jahali do leta 2007 saj smo iz leta v leto imeli ve? denarja za potro?it.

leta 2007 se nam je nato zgodi Evro, ki je ve?ini odnesel redkim pa bogato prinesel, nato je leta 2008 inflacija naredila nov rez v na?i potro?ni?ki du?i in je takratni predsednik vlade razlagal, da zaradi visoke gospodarske rasti ne bo posegal po ukrepih za zmanj?evanje inflacije zato ga je spet najebal mali folk, velike ribe pa so spet dodatno zaslu?ile.

leta 2009 pa nas je udarila svetovna recesija, ki je bil predvsem po zaslugi neusmiljenega grabljenja velikih rib in ko so za?eli re?evati podjetja so spet takratko potegnili mali ljudje.

In ?e te v treh letih 3x u?ge mi je popolnoma jasno zakaj Mazda 6 combi gleda tako ?rnogledo. ?al pa to ne pomaga k izbolj?anju stanja zato predlagam, da se zgledujemo po Juretovem razmi?ljanju.

Ma sej (nam) enim res ni hudega.Samo vedno ve? je folka,ki po?teno dela in so vedno ve?ji reve?i. :(

Kak?na dva avta pri hi?i,kak?no svoje stanovanje ali pa hi?a,kak?ne po?itnice-to so za vedno ve?

folka le sanje.

In o recesiji pri nas raje ne bi govoril.Ve se,da je za 80% recesije krivo pri nas zgre?eno vlaganje

in vodenje "najbolj?ih" direktorcljev.Pa? nimamo proizvodov (kon?nih) in z tem priznanih znamk, razen par svetlih izjem in nas hitro odre?ejo kupci,ker mi smo ponavadi ?ele drugi ali tretji dobavitelj polizdelkov

za njihov kon?ni proizvod. :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavorna ?eljust
Napisano

?e bolje kot EBC pa ljudje hvalijo Ferodo. ;) Original pa kolikor vidim res ne morejo biti ne vem kak?ne kvalitete, ?e imate same te?ave. :unsure:

Po mojem so oboji v redu.Dobra kombinacija naj bi bila Brembo gladki diski +Ferodo plo??ice. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavorna ?eljust
Napisano

Bo pa? treba EBC kupt... al pa kej. ?eprav zanimivo, ob menjavi so mi rekli, da so ful malo diskov zamenjali... zanimivo....

Statisti?no gledano mogo?e res malo.Samo kaj pa je to malo?Kakor za koga.?e vsak je pri prvi generaciji imel z diski probleme in so mu jih morali menjat v garanciji-?e je imel sre?o in je imel ?e garancijo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eko.Pred kak?nimi dvemi leti me je Bose ozvo?enje ?e tako zafrkavalo.Leva stran,komplet,mi namre? vsake toliko zatrokira-se pravi ne dela sploh.

Se pa to dogaja le pri poslu?anju CD-jev,radio dela b.p.Ko sem ga v?eraj pritisnil z prstom,radio z sprednje strani namre?,je za?elo ?pilat.

Danes pa ne pali niti to ve?. :( Ali bi bil to kak konektor ali sam CD player?Ali mogo?e kdo ve,kako je to po?timano? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - servis 120k
Napisano

ampak res.. mislem, da se je tle po forumu govorilo ze o jurju in 200?, torej 1.200? za vse skupaj....

Res je,samo moramo spet pogledat,kaj kdo menja na tem servisu.Ponekod zamenjajo kar vse po vrsti

in seveda stro?ki narastejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - servis 120k
Napisano

Kake so pa zdaj kaj cene glavnega servisa za M6 dizl?

Oziroma, kolk pride material ?e ga sam kupim? Od oka..

Meni so v?eraj "nara?unali" na uradnem servisu,z malo popusta nekje okoli 700?."

"Baje" je nekje 5 ur dela.Koliko je postavka ure za tak?na dela ,ne vem.Zdi se mi,da 80?/uro.

Jaz sem malo zbiral info. in pride stat materjal,samo kar se ti?e jermena in vse okoli njega +vodna pumpa,

240 ?.Pol pa ?e filtri,kar ni nek stro?ek in olje,ki pride okoli 50?.In seveda je pol ?e odvisno,koliko je drag tvoj

mehanik za delo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - servis 120k
Napisano

?ivjo

tud jaz imam servis na 120k.Dizel 120konj.

So vam menjali vodno ?rpalko ali se to menja ?ele na 240k?

Pa pri menjavi zobatega jermena se menja samo jermen+hidravli?ni napenjalec ali je ?e kaj drugega,ker

sem na?el neke prereze motorja in gre jermen ?e okrog ene role se ta tud menja?

Jaz bom ?ez kak teden imel enak servis.Bom menjal tudi vodno pumpo (pride nekje 44? od konkurence Znamke Graf),?eprav jo na uradnem servisu in tudi po servisni knji?ici ni treba.Tam jo zamenjajo na 240000 km..Druga?e pa je obvezna menjava zobatega jermena,napenjalca in rolce.Hidravli?ni napenjalec se prekontrolira in po potrebi zamenja samo je drag kot hudi?.

Priporo?ljivo je zamenjat ?e olje v menjalniku,zavorno teko?ino in seveda vse filtre-filter nafte,filter klime v kabini in filter olja.In pa seveda kar je najva?nej?e,potrebno je zamenjati motorno olje.In to z kak?nim res kvalitetnim. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklic Mazd - pregled karoserije
Napisano

to je sicer zelo pohvalno, prava sramota se mi pa zdi, da pri avtu za 25 tisoc ? ne naredi tega ze proizvajalec.

verjetno pri njih ne solijo toliko cest kot v Evropi.Mi je pa zanimivo,ker na italijanskem forumu nisem zaledil

?e nobene teme na ra?un gnitja blatnikov. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.