Skoči na vsebino
xedos 9, olje
Napisano

je slova?ki na ?alost a dovolj za uporabit - olje na strani 7-11 ter 9-2 do 9-4

druga? pa slike!! ?e posebej tistih 6 cevk spredaj

Xedos_9_User_Manual_SK.pdf

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 Diesel 143 Izguba mo?i
Napisano

neka napaka ali napa?en od?itek z nekega senzorja ali slab kontakt kje...?e bo senzor ali lambda se bo ?e zgodilo - verjetno...lahko pa da si imel self repair :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje za kompresor klime
Napisano

Ja verjetno Galaxi

Itak....no pa na Mondeo 2. generacije mi je tudi delalo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje za kompresor klime
Napisano

Kje kupiti olje za kompresor klime in koliko olja gre v kompresor?

?e ali obstaja kak?en program, z podobnimi funkcijami kot je VAG-COM za VW jaz bi rabil za Forda ali pa Mazde.

fordi nekateri so kokmpatibilni z vag sw, mazda ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jermenica glavne gredi za mx5
Napisano

Meni je 1x pri -15, o?itno alternator ?e si po v?igu speljal zelo obremenjen avto s ?tromom - lu?i, klima, zadnja ?ipa - predvsem zadnja ?ipa...brez tega pa ni cvililo nikoli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - pomo? pri sklopki
Napisano

Evo.. dobil sem ponudbo za vztrajnik in sklopko (sklopko bi bolj preventivno menjal, ker bo ?e vse razdrto)..

vztrajnik LuK ...510?

sklopka LuK pride 355 eur, Valeo 350, Sachs pa 285?.

LuK vztrajnik in Sachs sklopka torej :blush:.

Ve kdo za kako bolj ugodno varianto?

jebomast kake ?tevilke............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

no recima da je pumpa, vrjetno potem sledi menjava, na kaj naj se pa uzerim, do zdej sem se vedno na racunalnik kljub temu da je sel "cager" krpko cez crto a racunalnik je kazal 70KM.

no bom napopal zdajsno situacijo.

sam slikat morem.

Alo mislu sem da moras na pumpo tankat :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

Cao Mazdasi in drugi, glih prav da se je odprla ta tema, namrec sem tudi sam v dilemi, komu vrjeti, racunalniku ali stevcu.

Evo dam primer, stevec za porabo mi kaze na zdnji crtici torej minimum sveti rezerva(logico :D ), medtem ko mi na racunalniku pise cca 150KM (lohka napopam slike),....

A ve gdo odgovor :P

LP

odgovor = pumpa :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

Mam primer v ?ivo na MX5 - brez lu?ke, kazalec to?no na zadnji ?rti :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

+ BC se da skalibrirati ker la?e - tema posebej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 dizel trese
Napisano

Tudi jaz imam mazdo 6 diezel in se mi dogaja enako kot si opisal. Dvomim da je vztrajnik. Na forumu sem ?e zasledil da je mo?no da je zrak v cevki za olje od pedala do sklopke..

Katero roko si ti zamenjal?

LP

roka kot je napisal nima veze , trese mu vztrajnik a pravi da je ?e znosno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

A misli? "pritisnjen"? Bi to mogla biti neka rutina k do sedaj sem vozil 3 turbince iz WV koncerna in nobenga nikol nisem pritiskal pa tudi nobenga najmanj?ega problema nisem imel z motorji pa ?eprav je tam dosti te?av z turbinami, ventili, merilci, ?obami.... lp.

Boss po moje misli na pucanje DPFja...TDI ima aktivno in pasivno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Torej,ker Mazdinih D motorjev ne poznam se zahvaljujem na spodbudnih navodilih: zamenjati tesnila ?ob in ??istiti sito(karkoli je ?e to). Imam pa huuuudega mojstra tako da mislim da bo to ok narejeno. Hvala.lp.

zanimivo koliko je Mazda majstrov po vogalih.... :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6- bel dim
Napisano

Ponovila se je Labi-jeva napaka.

Po?en bat na 1. colindru. :blush:

romarju ali labiju???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

?e bere? samo slabe stvari je zelo ?alostno, ?e pa bolje prebere? kaj se dogaja z vsemi mazdinimi dizlaki in kako prepre?it to potem ni vse tako ?rno, sploh pa ne drago.

Zaznavam malo sarkazma :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z XcarLink in mazdo3
Napisano

Anyone?? :D

kaj naj re?emo - to je standard konektor...:)

ti preko xcarlink 'lovi?' eno frekvenco...to je tako kot iskati iz kje se sli?i piskajo? zvok med vo?njo :ne vem:

eno butasto vpra?anje - si kupil xcarlink uradno za mazdo 3? :huh:

in pa butast predlog:

ozemlji ohi?je radija - enostavno ?ico iz ohi?ja radija na pleh avta nekam

butasto vpra?anje 2 - ima? direktorije CD01 - Cd06 (in samo te, ni? ve?!!!)

Drugega skorajda ne morem ve? predlagati kot to da nazaj in probat drugi Xcarlink - ?e je isto, je problem avta (napeljave) ?e ne je kripel xcarlink

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

Eto dana?nji dokaz - kurjenje webasta vsak dan, s tem tankom razen nassfelda - ki ni samo ravnina same kratke razdalje, zunaj mraz, truga na strehi

Datum

Litri

(l)

Znesek

(?)

Kilometri

(km)

Prevo?eno

(km)

Povpre?na

(l/100km)

25.02.2011 61,59 76,19 28.695 881 6,99

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

Meni je pa podlasica, ali kaj podobnega nagrizla cevko za dovod goriva k webastu in mi gorivo kaplja direktno na izpu?no cev, pa smrdi po nafti ko vrag.

Lahko da je pri tebi enak problem, ker canka takrat, ko webasto dela.

upam da si popravil - benz + vro? auspuh = bomba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

Poraba ra?unana pe?. 110 konjska. Kako se pa opravi kalibriranje?

ima? tukaj posebej - poi??i

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

poraba npr., men porabi za 100-130km nafte na vsak tank...

Halo?????????

Jaz ga kurim 40 minut dnevno vsak dan s telestartom, pa mi BC laze za max 0,5L, 0,5L na 100 x 9 (900km) = 4,5L

Imam kot re?eno PRED grelec, v tvoji mazdi pa je integriran, kar pomeni da segreje motor v max 10min in se izklopi. ?e ve? - Webasto ti zaradi hitrej?ega segretja motorja pozimi kuri MANJ oziroma enako kot poleti v povpre?ju.

Naj te opozorim da dela? dokaj kratke razdalje za Mazdo 5 z DPF filtrom - tu se zna skrivati tvoj problem, pazi ker M5 so imele najve? te?av.

Imel sem CD143 in webasto mi je prej pomagal pozimi kot obratno - poleg tega pa - ali govori? o porabi na BCju ali pe?? Tudi tukaj je imela M5 veliiiiika odstopanja (popravek z novim SW je vsaj malo odpravil problem, potrebno je bilo pa ?e dodatno kalibriranje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

a bi ti njega lepo prosim vpra?al ob priliki, ?e si predstavlja okvirne stro?ke tega, da vsaj pribli?no vem?

lahko tudi na ZS...

ce ti dam GSM bi sam poklical? Reces da sem ti dal jaz (sem ve? kje...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvara avtomatske antene Xedos6 1.6
Napisano

Enostavno pa lahko luknjo pokita? in blindira?....ter da? standardno anteno na ?ipo ali skrito v armaturo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

meglenke
Napisano

V MX-5 mi delajo direkt :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.