Skoči na vsebino
Kupim Mazdo6 2.5l 194KM
Napisano
pred 6 urami je Simon. napisal:

Zakaj zastarel motor? Verjetno boljša izbira kot 2.0 165KM?

Interna forumska fora, v bistvu bolj podjeb varianta nekoga, večinoma vsi ZELO hvalijo tamočni bencinski motor. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

K: tweeter bose
Napisano
pred 5 urami je MazdaBoy napisal:

Kaj res? A ni Bose top of the top? 🙂 Kaj je pol top, zgornja kvaliteta Bang&Olufsen, Harman Kardon ali kej podobnega? Ene izmed teh dajejo v audije, se mi zdi.

Harman Kardon imam v 320d, tovarniško vgrajen, sem noro zadovoljen s tem ozvočenjem. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 28 minutami je Boss napisal:

Mi mamo doma eno tako polnoletno s tem motorjem in je bila takrat leta 2005 celo prva FL v Sloveniji. Ima pa le dobrih 110kkm 🤣 in je čist nereprezentativen primerek glede porabe olja.

Problem je bil le to, da je fotr nekje slišal, da ta motor pije olje in je šel preverit. Obriše palčko da nazaj v cevko in potegne ven pa palčka suha. Vzame liter olja in pol litra notri zlije - palčka skoraj suha, komaj kaj olja vidnega spodaj. Dolije še pol pa je bil hepi k tranzistor, ko mi je povedal, kako je uspešno dolil olje.

Jaz debelo pogledam pa mu rečem, da je to nemogoče, ker ima od menjave olja manj kot 3000 prevoženih. Grem preverit in prvo kar ugotovim, je da palčka sploh ni bila porinjena do konca. In ja seveda olje je bilo daleč čez maksimum. Pa je šlo nekaj ur in precej packarije, da sem brez kanala spustil tisti liter spet ven. 😡

DeSUS strategija merjenja olja, jao. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 46 minutami je Scr3am napisal:

Pri prvi generaciji je največji bau bau - RJA. Problematične so zadnje obrobe, pragovi, vrata in pa blatniki. Tudi to je res, da 1.8 in 2.0 motorji znajo mal več olja popapat. Meni je začela "piti" olje pri 180.000 km. Poraba olja je bila 1l/5.000 km, kar načeloma ni tak big deal. Pri bmwjih in ostalih znamkah je to nekaj čisto normalnega. Kakorkoli jaz sem preventivno naredil generalko (novi batni obročki in tefloni). Avto sem nato imel še vrsto let in sem ga prodal, ko je imela na števcu 320.000 km. Od dneva, ko sem naredil generalko, ter do dneva ko sem ga prodal je popila 0,6l olja na 20.000 km. Kar je pa povsem normalna poraba. Strošek generalke je bil takrat 450€. Jaz osebno bi iskal 2.3 motor, ker je 1.8 s svojimi 120 konji kar malo podhranjena. Pa poleg tega je pri prvi generaciji bencinarjev GT oprema na voljo samo z 2.3 motorjem. V kolikor pa želiš 1.8 pa glej za FL modelom. Načeloma so kao malo bolj zaščitene zadnje obrobe in pa notranjost je dost lepša, kot pred FL. S FL modelom so tudi glavni žarometi temni. Pomemben podatek je tudi ta, da 1.8 nima šeste pristave medtem, ko jo 2.0 in 2.3 FL imata.

Ja 6. prestavo je res tudi 2.3B dobil šele v pomlajenem modelu, ki so precej redki na slovenskem tržišču. Moja 2003 letnik je seveda imela zgolj 5 prestav, olja pa sem krepko dolival, morda je svoje prispevalo tudi 250000km na avtoplin. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 29. 11. 2022 ob 21:06 je MarkoSolnir napisal:

@Janez007, drži hvala. "Smolo" imam le to, da sem pred dvema tednoma že nabavil zimske pnevmatike za svojo Mazdico. Upam, da najdem lastnika, ki bi te dimenzije potreboval.

Mogoče bi jih Pelko za stranko vzel; 041667335. Mu napiši SMS, bi se znala kaj zmeniti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I: starejši CD avtoradio
Napisano

Marko, hvala za donacijo in potem Sašu za dostavo, tako da sem danes že prejel avtoradio ter ga izročil neposrednemu uporabniku, da mu bo špilalo med vožnjo, hehe

Kot da smo v sceni Big Brother in me nekdo opazuje kaj počnem, me pol ure zatem frend vpraša, če imam kakšen avtoradio na CD za njegovo VW Boro, mi pokaže mu CD izvrže, noter ga pa noče več sprejeti. Ponuja 10 do max. 20 EUR, če ima kdo kaj delujočega, najboljše iz Ljubljane. Grem pa zdajle tudi na Bolho pogledati če je kaj ugodnega naprodaj, hehe

Če ima kdo kaj, naj mi pa kar javi, da mu posredujem gsm cifro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I: starejši CD avtoradio
Napisano

Pozdravljeni! 

Če se komu prah nabira na starejšem avtoradiu, ga vzamem za kako simbolično ceno.

Situacija je takšna, da sem pred nekaj dnevi kupil 2002 Twinga, ki se ga, verjeli ali ne kupil z namenom posoje frendu, ki je povsem brez denarja in se na delo vsak dan vozi z busom, kar mu vzame ogromno časa za tja in nazaj.

Dobrim ljudem je treba pomagati, zato sem ga kupil, registriral in mu doniral pol rezervoarja, manjka le avtoradio, ki ga je prejšnji lastnik vzel seboj.

To je ta dobrodelna zgodba tega tedna. :)

LP!

Borut

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.