Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Haha se moram odzvat, da razjasnim, ker sem očitno preveč zašifriral moje sporočilo.
Ne nobena vlada ni izdala tega in excel sem nardil sam, iz uradnih podatkov SURSa (teh strani, ki so jih kmalu za mano našli oz. navajali tudi ostali). Naredil pa sem excel izključno za vas, da bi se lepo dalo razbrati, da je absolutna številka večja. Zakaj točno pa so narastle, no to pa ne bomo zvedeli nikoli ;) Govoriti o tem, da je to samo zaradi ukrepov ali pa samo zaradi same bolezni je brezpredmetno. Over and out.

@Boss mene prav zanima, kaj si bodo zmislili to zimo, ko enostavno trenutno preganjanje k cepljenju ne bo dovolj. Zanima me, kako dolgo se bo zatiskalo oči, in da je to enostavo isto kot s sto procentno kontracepcijo :D Če nočeš zanositve se pač z nobenim tudi valjaš ne. Pa se ljudje kljub temu valjajo vse povprek :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
20 hours ago, Boss said:

Da ne bo kdo (vemo kdo) spet privlekel neke FB zadeve in podobno je tukaj uradno poročilo iz VB in objavljeno tudi na njihovih uradnih vladnih straneh

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1001354/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_17.pdf

Sploh stran 13 in 14 sta zanimivi

Gre za podatke zbrane med 7. in 21. Junijem

Tisti, ki so v tem času zboleli pa bili 2x cepljeni so imeli v 7235 primerih kar 50 zabeleženih smrti v času 28 dni od potrjene okužbe.  To je nekje 0,7% smrtnost.

Tisti, ki  so v tem času zboleli pa niso bili cepljeni so imeli v 53822 le 44 primerov smrti ali v procentih 0,08%

Se pravi 9x manjša verjetnost za necepljene kot za cepljene.

Že dolgo nisem niti spremljal niti pisal tukaj. Pa vendarle, kaj me moti v tej tabeli je še nekaj drugega, od teh 50 smrti v času 28 dni so v primeru cepljenih vsi nad 50. A ni blo rečeno, da bi naj cepiva lih pri starejših pomagala v največji meri in bi zatorej jst pričakoval izbolšanje lih tam? Ali je pa to res tisti odstotek ljudi, ki so dejansko z celim svojim imunskim sistemom bolj ali manj na dnu in jim ne more pomagat nihče. Statistika dandanes postaja zanimiva reč, čeprav se mi v šoli ni zdela ... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

@Alex pa bo na tistem potrdilu tut zahtevana uspesnost tistga cepiva?

Ker ce ne, je to zame spet samo natolcevanje glede na to da vsi ne bojo meli dostopa do 95% uspesnega cepiva..   sicer je pa tako ali tako bzv govorit kak bo cepivo vse reslo ce se masovno se sploh ne uporablja, ja vrjetno bo pomagalo, samo virus bo med nami tako kot je danes in v kolikor mu uspe pravilno zmutirat smo lahko v isti godlji spet naslednjo sezono xD

Pa da niti ne govorimo zej o tem kako bo ob vsakem novem podobnem virusu zej panika vsepovprek. Res bo po zgleda tako kot v scifi filmih: tabletke za vsak dan, pa bog ne daj da ene ne vzames... pride interpol xD

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

@Alex jap, js tega enostavno ne razumem in sočustvujem. Pa zdi se mi da je zmeraj slabše, da včasih cca. 5-10 let nazaj niso delali tako grdo.

Zato pa mi je čisto vseeno kolko so dragi poceni vulkanizerji pa ali je računica z extra felgami ali ne, probam nardit čimveč sam (ja centriranja pa montaže na felgo ne morem) ampak menjavo koles pa obvezno sam. Vem kolko moram zategnit, delam z moment ključem, vem da je treba felge in diske spucat na stični podlagi in predvsem z vsem ravnati previdno, ne pa kot svinja z mehom 😕

Če pa že moram kdaj k vulkanizerju samo za menjavo, pa raje nisem zraven, ker kar ne vidiš to ne boli :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

@Bini daj deli ta doktorat, resnično si želim videti, končno neke realne napotke za tak primer. To je tisto kar pogrešam, pa ne pri naših,  ampak pri vseh. Vsi samo "ja se je treba izolirat oz. I-Z-L-O-Č-I-T". Zdej mi pa naj razloži nekdo, kako to stori 4 članska druživa v 2-3 sobnem stanovanju v bloku, hvala ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Sam bolj kot to kak avto je bil, je tragičen naslov: Med dirkanjem, zapeljal v množico ljudi ... o fak, to spet blo ene par mrtvih, no na konec je blo kaj: dva občana sta imela odrgnine. Zakaj še kr vrjamem tem naslovom, pa ne vem :)

@Boss ja zadnje čase js vedno bolj redno pogledam levo in desno v križišču z semaforji, kljub temu, da speljem iz zelene brez oviranja ostalih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jah @Slivka, na balkanu smo. To še toliko bolj obutim po pet letnem odmoru v tujini. Prej se mi ni zdelo tako hudo, zdej pa, ko sm nazaj, joj dejansko od nobenga ne pričakujem, da bo opravu svoje delo tako kot mora, pa plačaš z storitev ali izdelek 1€ ali pa 1k €. Ko pa vse 100x preverjam, me pa butasto gledajo ... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

js sm biu letos v Mali Nedelji v bio termah. Jajaja so terme, ampak sem se kopal lih dvakrat. Vsak dan ko smo po celodnevnem pohodu prsla do hotela, pa se sla le ofrisat in zrelaxirat pred vecerjo.

U glavnem tam je tak zanimv polozaj za kolesarske in pohodniske "podvige", na vse strani si lahko sel. Midva sma sicer samo hodla, ampak kr naprej sma srecevala razne kolesarake poti.

Je pa res, da midva nisma zagrizena sportnika (po 15 km hoje po Grosmanovi poti, sma bla popoldne vbita) tak, da ne vem kolk je to za vas aktivne ... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kr naj, mam še dva stara na zalogi xD Js pobiram telefone, ko jih ostali stran mečejo pa jih porabim dokler baterije ne napihne :D Kolko Gjev ma pa kter je pa vseen, mam telefon za telefoniranje ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Dans jim js neb smeu na AC do Brda/Bleda placa dat, pa se neb nič podpisal :P Tak pa sm se šele potem spomnu, ko sem se jim prijazno umaknil, da bi to lahko biu nekdo od veleumov :)

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pa je tudi takrat pol Slovenije stolkla toča v parih dneh? Poanta je, da so vremenske razmere zarad neravnovesij vse bolj ekstremne, ne da je zmeraj bolj vroče in vroče ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Kdo vstopa v Premium razred? 😎

Alex samo mirno, o cenah se pogovarjajo, ne o materialih in izdelavi xD

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.