Sončnice niso bile nič brezglave - jih rabimo. Brez njih (zadostne količine OVE v produkciji EE) smo plačevali milijone za energetske "odpustke/kupone" - najprej Hrvatom, potem Čehom. Je vendarle bolje, da se ta denar v obliki subvencij prelije v sončne elektrarne.
Sem pa proti subvencijam za EV in TČ, to pa res, sploh zato, ker jih nujno ne rabimo, pa še fizična oseba nima nič od tega, ker vse ponudnik/prodajalec pobere skozi napihnjeno ceno. TČ je le malce naprednejša klima, a stane pa kot da je znanstvena fantastika.
EV-ji se bodo pa prijeli prej, če se bo denar za subvencije preusmeril v javno polnilno infrastrukturo.
Čisto odvisno od pokritosti s signalom in zmogljivosti baznih postaj. Na mojem domačem naslovu A1 dela bolje od konkurence. Pač - te stvari preveriš preden menjaš operaterja. Idealnega ni, je samo tisti, ki je bolj primeren zate od ostalih.
Rahlo undervoltan CPU ima povsem enake zmogljivosti kot serijska konfiguracija, le manj se greje in porabi manj elektrike.
Če pa greš z voltažami konkretno nižje, potem pa najprej začnejo padati boost takti, torej ne dosega najvišjih frekvenc na enem jedru. Jaz recimo odneham, ko najdem mejo, kjer procesor zniža frekvenco na vseh jedrih, ker ima premalo "hrane".
Zakaj to počnem? Primarno zaradi hrupa - da računalnik pripravim do skoraj neslišnega delovanja (če ravno ne prisloniš ušesa na ohišje). Tisti bolj šparovni bi bili pa navdušeni nad konkretno nižjo porabo.
Undervoltan sistem pride kasneje v thermal throttling, če ga sploh s temperaturami doseže. Ker pri npr. stock hladilniku je na undervoltu ponavadi 10-20C manj ...
Naj ti bo, ker pač ne veš, da sem v življenju sestavil že več tisoč računalnikov, bil drugi na tekmovanju iz optimizacije zagona sistema Windows itd. Še v času, ko so se pojavili prvi SSD-ji sem Windows zbootal v 3,9 sekunde in to z grafičnim uporabniškim vmesnikom, fotografijo na ozadju, medtem ko so ostali bootali črn GUI z mankom pikslov po 6+ sekund ... Boš izmeril, kako hitro se ti trenutno zboota tvoj sistem? 😃
Menda bom vedel, kak računalnik potrebujem in kako ga personalizirati za lastne potrebe.
Toliko se ukvarjate s temi hladilniki in napajalniki, a računalnik vas 99,99 % časa čaka.
Glede na današnje zmogljivosti procesorjev jaz zadnja leta vsak PC undervoltam in tako utišam - tudi s tovarniškim hlajenjem. Pa se nikjer ne pozna, če se kaka stran ali dokument odpre 0,01 sekunde počasneje. 😃
Pismo, nisem našel niti enega pametnega kalkulatorja, da bi si zračunal zavarovanje s kaskom za avtomobili, ki jih šele človek kupuje. A se da kaj brez tega, da bi mi pol pripravljali ponudbo, ki jo zaenkrat sploh še ne rabim?
Da bi vsaj ocenil kolk bi me kej prišlo, da ne bi bil šok ob prvi registraciji, ker neki mi pravi, da z maks bonusom bi me 265KM Škoda Superb za 47k€ verjetno opljačkala tam nekje za 2,5k€? Se motim?
Motiš se. Na tvojo srečo. 😃
Izhodišče za kasko je nekako 4% vrednosti vozila, koliko manj boš plačal pa odvisno od tvojih pogajalskih sposobnosti.
Si predstavljam, da lahko pristaneš nekje na intervalu 1000-1400 evrov ...
Jaz imam "nov recept". Vzamem osnovno in kasko z 1% odbitne franšize brez vseh dodatkov. Brez veze za vsako malenkost doplačevati 50, 70, 100€. Če kam butnem, bo pač 350€ lastne soudeležbe in je to to. Raje kot vsako leto 350€ za te "opcije".
Samo en medklic. Kdor meni reče za selitev iz Mazde na EV, da je to poteza "iz konja na osla", mislim, da še presneto bolj to drži za selitev Mazda-Kia. Pa brez zamere.
Tistih 7 let garancije na Kii je pa za rit obrisat. Skoraj nič ne želijo priznati, ti pa 7 let plačuješ servis v zlatu ... Hvala lepa. Da o KMAG ne začnem - njim bi morali vsa zastopstva pobrati. Za EV-je še aplikacije ne znajo/nočejo zrihtati (ker vklop prenosa podatkov na SIM kartico v avtu stane ranga 5€ na mesec).
Tako da @Boss, drži se Mazde. Pač namesto dizla vzameš močnega bencinarja. Če se gre za dušo, si lahko čez pol sveta pripelješ 2.5T stroj. #EnkratSeŽivi
Jaz sem že vesel, če dobro kavo spijem. Pa ne rabim vesoljskega kavomata, da mi jo pripravi, pa ekstra mlinčka ... Je pa res, da jo imam tudi sam v posodi s tesnilom ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Alte lahko kupiš ob padcu, BTC pa re ne ... #ruleta
Povezava za deljenje
Deli na druge strani