Skoči na vsebino
Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Evo, ?udovito!

Avto, na katerega pazim bolj kot na sebe, so mi v?eraj v LJ na pla?ljivem parkirnem prostoru po?kodovali z ostrim predmetom (klju?em?) in to po?teno. Ris, dolg ?ez obojna vrata in ?e vse do branika in to do kovine. Popizdi?.... Predvidevam da bo cena popravila zelo huda. 700-800 ??

Mimogrede, avto je bil parkiran pravilno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moski brivniki
Napisano

Uff...na brivnikih sem naredil ?e kar malo ?tudijo. (Ob?utljiva ko?a + le?e?e dlake)

Philips series 5000, probal, ni vreden denarja.

Philips series 7000, soliden za svoj dnar a slab?i ko braun series 5.

Braun series 3, ne pobere le?e?ih dlak, pravzaprav sem ga takoj vrnil v trgovino ker me po vratu sploh ni mogel pobriti

Braun series 5, dober brivnik

Braun series 7, Imam ga ?e cca 9 let, res brije zelo dobro, po vseh letih ?e vedno dela baterija

Spla?a se malo bolj pogooglat, recimo pred kratkim smo fotru kupli Braun series 5 za 125 ? kar je precej dobra cena.

Aja, pa meni osebno so te pene in mokra britja pri aparatih ?ist odve?. ?e ima? dober aparat, ne rabi? nobene pene in ostalega sranja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Jebemti ?Gajbi?arje?!

Torej, v?eraj sem vstal nekoliko kasneje, ker sva se ga v petek s sodelavcem malo preve? alkoholno prestra?ila. Jah december je, kako ?e pravijo? Jetra-delavec meseca... Skratka, pogledam skozi okno, super, sneg! In par sosedov, ki so ?e pridno skidali cca 60 % parkirnih mest, ostalo so pustili. Normalno, zakaj bi morala dva ali trije skidat za 100 ljudi. ?e vsak skida za sebe, in ?e par sosednjih mest (namesto starej?ih ipd.) je zadeva re?ena. No, ob 15. uri nekje mi je uspelo priti do mojega avta, lociranem na neskidanem predelu. Spucam avto mesto, kjer je parkiran, pa ?e tri sosednja mesta, ajde, ?e ?e zjutraj nisem pomagal ker me je smrtna rosa oblivala. Greva z mojo v trgovino, se vrneva in parkirava pa? na enem naklju?no izbranem mestu. ?e ne iztopim iz avta, ko pridrvi avto, mi blenda in ven sko?i penasta ?enska, ki se dere na mene da nimam olike do starej?ih in da to ni moj parkplac. Kaj??? 6 let ?ivim v tem bloku, prvi? sli?im da imamo privat parkirna mesta, nakar ona re?e seveda jih nimamo ampak da ni kulturno kaj delam. No, potem ugotovim da sem baje prevozil pakirnato ?katlo, ki je bila na tem mestu. Sicer menim, da je nisem (niso piskali parkirni senzorji, niti je nisem videl), a je res pod avtom, mater mogo?e sem pa jo, ne izklju?im mo?nosti. ?ensko vpra?am kam lahko grem parkirat potem in mi re?e, da me je vidla da sem kidal in naj grem tja... Kaj? Pa jebemti, saj nisem lastnik parkirnih mest? Nobene pravice nimam rezervirat tega mesta! Pa ni va?no ali ga kidam ali ?e gor polo?im parket!

No in pika na i, danes zjutraj baba parkira po?ez ?ez dva park placa, tako je parkiran avto ?e cel dan. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obnova počitniške prikolice
Napisano

Ve? kot berem, manj vem...

:(

Glede na to, da prikolico redno preva?amo naokoli vsaki? drugam (torej ni nekje parkirana na pav?alu) mi je pomembno, da je vse pospravljeno znotraj gabaritov prikolice - da ne ?trli zunanja enota na boku prikolice ven...

In tudi te?a mi je pomembna. Prenosne klime so za polovico la?je od split klim (prenosne so okoli 20 kg, split klima pa okoli 40). Zaradi razporeditve te?e in vertikalne obremenitve vle?ne kljuke mi je to precej pomembno.

Cev za odvod vro?ega zraka se s pomo?jo vbodne ?age hitro spravi nekam na prosto pod prikolico.

Glede na to, da je prikolica sestavljena iz lesa in glede na to, da notri spi pet otrok (trenutno starosti od ?e ne enega leta do 10 let), ne bi rad noter postavljal ?are?ih elementov. Drugo je kuhinja, ko smo vsi budni in ?e slu?ajno plamen prime prikolico, smo hitro zunaj. Ko pa gremo spat, da bi pustil nekaj ?are?ega brez nadzora v leseni prikolici... Taki elementi naj bi se postavili vsaj meter od zidu - vsaj tako pi?e v navodilih. V po?itni?ki prikolici je ?e za 7 le?i?? te?ko najti prostor (notranja mera je samo 5 metrov x 2 metra in vi?ina samo 2 metra), kaj ?ele "en meter od zidu"... Zato me kakr?ni koli karoliferji in pe?ice ne mikajo prav preve?. Saj lahko, da ne bi ni? ratalo. Ampak ?e obstaja mo?nost... Ne bi rad bil v ?rni kroniki, to je vse...

Da mi pa brunda celo no? pa tudi ni lepo. Pa da se ne zadeva vsem po vrsti. Najti bi ji moral dobro mesto in jo vgradit... Ampak potem je pa ena omara manj... Ali pa bi jo ob prihodu v kamp postavil ven, pa samo cev noter napeljal...

Ve? kot berem, manj vem... :unsure:

Najbr? bom res pogledal tole z zgornjega linka...

Ali pa priznal ?eni, da ima prav, nabavil en MANov avtobus in bo dovolj prostora za vse... :aaaaa:

Glede na to kar si napisal bi bila verjetno najbolj primerna klima prav za prikolice, tale ki pride kot stre?no okno. Bo? imel ziher dale? najmanj te?av in vsega sranja. Je pa tudi najdra?ja.... :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prenosne klime so en ?iken?it. ?al sem se tudi sam nategnil in razen ropota je izkoristek stra?no slab. Slab je pa zato ker je princip delovanja ?isto neustrezen. Pri prenosni rine? topel zrak ven skozi cev, da ti klima izpihava v prostoru hladnega. In ker piha? toplega ven mora tega nadomestit drug zrak, ki pa lahko pride v prostor samo od zuni. Ker je zunaj vro?e se pravi dobiva? notri spet vro? zrak, ki ga je treba ohlajat.

Klasi?na ali pa konverterska klima je tukaj bistveno bolj?a samo zato, ker je sistem odvajanja toplote popolnoma lo?en na zunanji strani objekta, medtem, ko klima hladi le in samo notranji zrak, ki kro?i in se ohlaja. Se pravi od zunaj prakti?no ne pride v prosto topel zrak. Zato je efekt odli?en.

Za moje pojme ena pocen inverterska naredi ?ude?e tako poleti glede hlajenja kot pozimi glede gretja - vse ostalo je pa tko tko.

Boss, glej, itak da ne more? primerjat prenosne in inverterske klime. Slednje so neprimerno u?inkovitej?e, plus to kar si napisal, prenosna izpihuje zrak kar sploh ni zanemarljivo.

Hotel sem samo povedat, da sem jaz nabavil prenosno klimo in je u?inek za moje potrebe zelo zadovoljiv. Govorim pa o po?itni?ki prikolici na pav?alu. Grdo re?eno, me boli k.... kolko elektrike skuri, samo da varovalke ven ne me?e. In ?e v najhuj?i vro?ini pridem v prikolico in je notri normalna temperatura, je potem to to. Ne rabim inverterja za 4 x vi?ji dnar. Poleg tega mi jo po potrebi zagreje, res pa je nikoli ne laufam ?ez no?, kjer bi bil hrup mote?. Oz. tudi ?e bi bila ?isto tiha, v prostoru kot je prikolica vsaka klima enostavno preve? piha, da bi lahko spal. (Vsaj jaz...)

?e bi kupoval klimo za bajto ali stanovanje, prenosna ne pride v po?tev pod nobenim pogojem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

prenosne klime v bistvu med hlajenjem grejejo, ker odvajajo topel zrak preko tiste cevi ki spet oddaja toploto...za?aran krog.

Saj zato ima? na?eloma cev ?im kraj?o.

No?em Turkov promovirat, ampak zgoraj omenjen Beko shladi po?itni?ko prikolico precej dobro, poleti 40 ?C, prikolica na soncu, not pa recimo max 27 ?C. (O izkoristku ne bi.) Sem pa videl pri enih drugih, kjer so bile xxx znamke in je res bolj grelo kot hladilo, ni izjema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ti ne rabi? T? ampak Klimatsko napravo, morda lahko re?i? celo z kak?no prenosno (ampak ne vam ?e lahko grejejo).

Jaz imam tak?no http://www.beko-si.com/KLIMATSKE-NAPRAVE/Prenosne-klime/Prenosna-klima-Beko-BNP09H v prikolici, ?e polni dve sezoni, dela  tudi po 12 h na dan od aprila do oktobra. Greje in hladi. Mislim da je ko?tala 250 ? al nekaj takega, 3 leta garancije. Gretje je preko elektri?nih grelcev.

Seveda, ni tako fina kot tiste integrirane, invertorske v bajti, a za mene ve? kot zadovolji potrebe v prikolici. Vse kar mora? nardit je ena luknja za odvod toplega zraka in je to to. Kondez sproti uparja in odvaja skupaj s toplim zrakom, tako da se tudi s tem ni treba zezat. 

Minus je samo glasnost, ki je mote?a ?e jo ?eli? laufat skozi no?. Ampak pono?i je itak ne rabim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.