Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.
Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
Živim ob glavni cesti
Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno
In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo
Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej
Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
Če verjameš v nadnaravne sile.... tole zveni kot tipičen primer "divine intervention".
Ja res
Ne verjamem ravno v polne lune, ker je luna itak skos "polna", ampak včasih te takole spet dogodkov kar šokira - oz po domače, ko ima hudič mlade, jih ima veliko.
Kakorkoli, je pa lep razgled. Jezi me le, da na sliki nikoli ni tako lepo kot v resnici...
Najprej sm se z babo skregou v petk, pol se mi je mocarela na pici razletela po celi pečici v soboto, za vrhunec luninega vikenda nam je pa nedeljo na pralnem stroju spustila odtočna cev, tko da vsa mela z babo nazaj teambuilding ko sva pumpala vodo iz kopalnice. Vse je za nekaj dobro....
Preveč je nekih inštruktorjev, ki kar neki tiščijo na cesto človeka, pa se vid, da je ves mlahav in nesiguren, potem pa delajo kolone in nervirajo vse povprek, pa bog ne daj, da bi kdo kaj reku. Tud jst ne razumem te logike. Pejt na poligon in ga jahi tam dokler ne bo suveren za na cesto, pa pač ne bojo vsi šli na glavno vožnjo z minimalnim številom ur. 🙄
Problem je, ker smo normalizirali to, da ima vsak izpit. Razen če si res res res res čuden.
Pozdravljeni, če že obstaja kakšna podobna tema prosim admina za premik. Zdaj pa k bistvu: ima kdo od članov ali pozna koga, ki ima, ali še boljše pozna kakšnega mehanika ki dela na volvotu. Namreč zanima me na splošno volvo s60/v60 2019+ t5, t4 ali b5 motor, menjalnik poznam aisin 8speed, motorje pa glih ne. Kako je z vzdržljivostjo, napake, udobnost, vzdrževanje. Hvala 🙂
zdravo, si dobil informacije? imam kolega, ki volvota vozi do nekega privat serviserja, lahko tam vprašam
Sem se 2 meseca nazaj prestavil iz Telemacha na A1, ker so mi že ene 4x dvignili ceno naročnine v 10 letih odkar sem bil pri njih.
Sicer A1 dobro vleče, ampak je vseeno počasen (max 6 MB/S na selu), pa še lag-a ima preveč - ko klikneš link, traja kar nekaj časa da vklopi "klik" in potem še nekaj časa da naloži stran.
No, prišla je anketa o zadovoljstvu, kjer sem to tudi povedal. Danes, po enem tednu me kličejo z A1.
Kriv naj bi bil kitajski ovitek, ker blokira signal, pa tudi drevesa v okolici v radiju 1500 metrov - za kolikor sem oddaljen od postaje, pa SIM kartica katero lahko naročim novo.
Mi je pa tip naštel vse lokacije ki sem jih obiskal prejšnji teden, pa tudi povedal tam pa tam se vam bi moral vklopiti 5g, tam se vam je vklopil 3g itd. Pa imam vse piškotke, lokacijo (še tisto emergency če se kaj naredi), vse kar se pri novem telefonu izklopi preden ga prvič uporabiš... izklopljeno.
Toliko o tem...
15 let sem bil na telekomu, letos je A1 dal res ugodno ponudbo in sem šel izkoristit ta paket 50% off
najprej sem imel vklopljen 5g, pa mi je kazalo 5g in eno črtico signala, v realnosti je bil zadaj verjetno edge, ker je vse odpiralo z totalno noro hitrostjo verjetno par kb/s
potem sem na kakšni lokaciji imel poln 5g, pa je jedva prišlo na kakšnih 100 Mbps
potem sem na kakšni lokaciji imel poln 5g, pa so se strani spet odpirale s hitrostjo par kbps
potem sem na telefonu izklopil 5g in imam opcijo "lte only"...sedaj mi signal ustrezno preklapla med edge/4g, kakor je, in mi internet dela super
so pa klici med vožnjo totaln polom, ko more menjat bazno postajo včasih totalka zašteka
toliko o polovični ceni - pač preveč ljudi je menjalo k njim, arhitektura pa verjetno iz časa amisa ali pa še prej
aja pa še to, imam iPhone 15 pro max, ki je star 1 leto, in sem 100%, da ni kriv telefon, ker ima tudi kolega podobne težave, simka je pa itak nova, od septembra
uglaunem komaj čakam 1.9.2026, da grem nazaj na telekom
Ljudje komentirajo nekaj o čemer nimajo prav veliko pojma. 😉
Ja res, jaz sem tako kot @Z M A J, 10 let star bicikelj (ki je bil še prodan z ustrezno opremo po zakonu in je skladen z zakonodajo), pa pridem kamor čem
Kolo je doma. A hecna stvar je ta, da pri takem kolesu višjega ranga ne dobiš ob nakupu - pedal. 😊 Ker sem staro kolo prodal, nisem imel doma nobenih starih pedal za preizkusiti kolo. Tako, da moram počakati do jutri in grem takoj v nakup.
Mislim, da bi bilo fer, da ti ob prodaji to tudi omenijo. Vem, da si vsakdo izbere svoj tip pedal. A nismo vsi eksperti, da bi nam bilo to samoumevno, 🤔
Kaj pa lučke, odsevniki, zvonec,…?
Žal se več kot očitno vsepovsot prodajajo tehnično neizpravni in povsem nelegalni bicikli - seveda glede na zakon. Cene v nebo. Ovce pa kupujejo in karavana gre dalje.
V nič kaj velikih bojlerjih. V 80litrskih je standard 2 KW.
Ko je spustil dušo (crknil) odličen lonček kuhaj iz Hoferja, ki je imel 3,1 KW, sem se na pamet uči internet, da sem staknil novega vsaj približno podobnega po moči. Edini lonček kuhaj - WMF lumero je imel grelnik primerljiv - 3KW, je bil pa zato ene 9x dražji od poginulega hoferjevega.
Tako da spet lahko delam špice že samo s kuhanjem čaja.
Jah ne govor, sem kupoval mikrovalovko in je dan danes standard samo še 700w
Ne vem sicer kako ostali to opažate ampak jaz do letos nisem bil tolk pozoren, ker sem skozi mislil, da pač slučajno pride tako.
V glavnem, redni servisi. Ker delam relativno malo kilometrov pride na vrsto navadno servis po enem letu. Ampak po Mazdini logiki traja leto 50 tednov in ne 52 kot je dejansko. Avto začne cca en mesec pred zaključkom enega leta opozarjat na servis in odšteva dneve (od števile 14 do ničle), tako, da ko pride nula je torej še vedno dva tedna prej, predno bi se zaključilo letno obdobje. Vsak servis do zdaj je po cca dveh dnevih od prikaza prvega sporočila začel javljati še drugo za menjavo olja.
Ok, ker sem prej nekje delal letno 15-16kkm sem pač vedno mislil, da je to nekako sovpadlo.
Letos pa sem nekoliko manj vozil in še nisem prevozil niti 13kkm pa se je zgodba ponovila v natanko enakem vrstnem redu. Mesec pred obletnico obvestilo o servisu nato dva dni kasneje še obvestilo o olju. Se pravi je tole en navaden BS, da preverja kvaliteto olja, da vsako leto "ukrade" od 2-4 tedne tako, da sem že dobra dva meseca prej na servisu kot je bila prva registracija. Če bi skočil na prvo žogo in šel na servis takoj ko javi prvo sporočilo bi do zdaj izgubil že 5 mesecev.
Da ne bo kdo narobe razumel, tole ni jamranje, vseeno pa je butast način kako so pripravljeni manipulirat za mesece, da bi ja nekaj profitirali s servisi ali kako?
Tale preverba olja je en *****. Ubistvu motor računa kokrat ga ti hladnega vžgeš pa kokrat ga voziš dlje časa neprekinjeno. Če imaš več kratkih podvigov mu bodo prej padali %. Jaz sem jih nazadnje imel še 60% po 15 tisoč
z žalostjo sporočam, da sem dobil baterijo, jo zamenjal, ne zdrži dva dni.....očitno nekaj v uri dela turbo. po moje sem zaključil s pametjo in grem na klasiko. to je že druga ki je shodila, prva po 2,5 letih, ta po 1,5
Tudi jaz sem šel po precej letih iz apple watch na seiko mehansko klasiko, pa še draga mi jo je častila za okroglo
Vsak dan jo daš zjutraj gor, zvečer pred tušem odložiš - po 1 mesecu mi zamuja 15s, pač ok, ni nobene baterije briga te
Je mal bedno, k neveš kok si prehodu - pa včasih se znajdem da bi pogledal koliko je zunaj temp ali kdaj bo sončni zahod - kjer je bla aw skos ažurna…ampak za vse druge me pa prou mal briga
dne 5. 10. 2024 ob 18:02 je jures napisal:
Od menjave, to je prejsnji vikend zdrzi dan ali mogoce dan in pol, se pa ne greje vec ob polnjenju, sem pa nasel na netu da je veliko pritozb skoraj identicnih po zadnjem apgrejdu firmwarea. Roll back pa ni mozen. Tako da se se malo igram na poti domov, probal bom se izklopiti bt in povezavo na fon, ce najdem kakorkoli razliko oz morebiten vzrok/izvor...
Danes čist popizdil,k že drugi dan zapored koda E31 na Bosch pomivalcu...stara fora,k je bilo že pri prejšnjem Boschu tako...netesnost banje,in skoz kaplja na dno,kjer je plovec za qaua-stop...pa ga izvlečem,nagnem na stran,da izteče voda ven...,in "jovo na novo"...in se mu sfuzla,in kaže eno drugo kodo...itd...
Poln qurac imam že tega Boscha...
Pa pred dvema mescema crknila Bosch mikrovalovka-crknil motor ventilatorja...brez ventilarorja pa "bog ne daj,da jo goniš"...lahko bajta zgori...
Nesem mikrovalovko na Etis servis...se sreča,da so takrat imeli akcijo "zastonj podaljšanje garancije na 5 let",čene bi bila mikrovalovka ža na smetišču...lih dobre 4 leta in crknila...
In so vgradili nov komplet ventilator, in lepo dela...še tišje...a glej ga hudiča-crkuje display...bo spet treba na servis...
Pomivalca pa mam Bosch-a res "beri zgoraj"...dve leti in pol in "za na deponijo"
In grem gledati, kaj čem kupiti....
Sem že imel Candy,Bosch,Miele,spet Bosch...in začnem gledati tudi Beko🙄 (ma Bosch hladilnik je rudi Made in Turky)...
Gledam mal boljše,in najdem na Mimovrste dva boljša prostostoječa...
In greva popoldne z ženo malo pogledati v BTC v Merkur...nič nimajo....
In zavijeva se v BigBang...in na koncu so imeli oba...boljšega pa je prodajalka izenačila z ceno od Mimovrste...in kot nalašč po vrhu še vikend-popust,in so ga imeli celo na zalog...prodajalka sploh ni vedela,da ga imajo,k so nekaj zajebali,in ga ni med prostostoječimi...
2 let garancije+3 leta ob registraciji,10 let na motor (inverter).
Kar je bilo meni važno-optično ne izgleda plastik-fantastik,A-klasa-najvarčnejši za ta cvenk sploh,zelo tih,zelo masivne košare iz debele žice-se takoj opazi...in vse živo ostalega...naj vsak zase pogleda,kogar zanima...
Upam,da nisem brcnil v temo z to znamko...
Jutri montiram...pa da vidim🙄
Ma za to ceno in 5 let garancije top
Mi imamo gorenje, krepko dražji, izključno zaradi podpore (slovenski servis)... opere v piko
AMPAK JE TAKO GLASEN, DA BOM EN DAN Z MACOLO VSEKAL PO VRATIH PA NAJ GRE V 3 *****
pa predal se maje levo desno cigu migu levo desno
mati ima 15 let starega boscha, potegneš predal ven, vrhunski ležaji v popolni tišini precej bolj kompakten nič levo/desno
no pa saj tudi vemo, kako potem naše gospe s tem delajo ko je kriza...
Neki na hitro danes ker nisem na šihtu jedel bolj malo,.. sicer nevem kaj je tisto zeleno fuj fuj 🤢,.. aja pa več kromprija drugič 🙃 Je pa filet mignon bil super mehek.
kakšno redukcijo poliješ čez, ima kaj vpliva ali je sam dekorativno
Trenutno sem v nakupu tiskalnik/scanner v enem pa me zanimajo vasa priporocila. Situacija je taksna, da imam trenutno nekega starega canon (canon mx470) , vendar je kartusa drazja od samega tiskalnika in poleg tega jo zelo hitro zmanjka. Canon ima tudi to glupo narejeno, da moras imeti obe kartusi (crno in barvno) v kolikor zelis printati. Tudi ce zelis prinati samo crno bele dokumente...
Tiskalnik se bo v 90% uporabljalza printanje dokumentov tako, da nic kaj resnega.
Torej iscem tiskalnik/scanner v enem, kateri ni na kartuse, ampak na tist "prah". Neke pohvale sem slisal cez firmo "brothers". Budget tam do ene 150€.
Predvsem me zanimajo vasa mnenja
Se enkrat : Tiskalnik se bo uporabljal za obcasno printanje nedolznih dokumentov
Stari, sam eno stvar merkej... kompatibilnost
Moj stari canon je z updejti windowsov od win 10 dalje "nesupportan", tko da si ga lahko porinem sam še v rit za karkoli neobičajnega, na sami 7ki je biu vrhunski tiskalnik...žal takrat še ni bilo wifi printa v teh osnovnih modelih
Res ti polagam roko na srce da najdeš takšnega, ki ima support za win 10, pa da to piše na proizvajalčevi spletni strani
pred 2 minutama je Scr3am napisal:
Pomoje bo kar tale zadnji link (mimovrste) padel. 7500 strani sprinta z enim polnjenjem (črna barva), cena polnila je pa 8€. Poleg tega se nima kartuse, ampak sam filas polnilo.
za tega iz linka recimo nikjer ne piše support za win 11 (pa čeprav je to v resnici preoblečena 10ka), medtem ko za 10 piše da ima support
Brother InkBenefit Plus brizgalna naprava A4 3-v-1 DCP-T220 je zanesljiva in cenovno ugodna, idealna za dom ali majhno pisarno. Odkrijte več.
pred 3 minutami je NevLado napisal:
Stari, sam eno stvar merkej... kompatibilnost
Moj stari canon je z updejti windowsov od win 10 dalje "nesupportan", tko da si ga lahko porinem sam še v rit za karkoli neobičajnega, na sami 7ki je biu vrhunski tiskalnik...žal takrat še ni bilo wifi printa v teh osnovnih modelih
Res ti polagam roko na srce da najdeš takšnega, ki ima support za win 10, pa da to piše na proizvajalčevi spletni strani
za tega iz linka recimo nikjer ne piše support za win 11 (pa čeprav je to v resnici preoblečena 10ka), medtem ko za 10 piše da ima support
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Živim ob glavni cesti
Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno
In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo
Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej
Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani