Se posipam in glede na tvoj staž odstopam od situacije "prej zelena za kolesarje/pešce" na Šmartinki, za izvozom pod železnico. Ker sem res od 09/2019 brez kolesa in od takrat ne spremljam več tako stanja na kolesarskih stezah.
Sem (bil) tudi jaz za zavarovanje in registracijo koles. Je treba nosit tudi odgovornost, ne pa samo uživati pravice.
Sem tudi pobudnik, da bi se CPP znanje preverjalo na 5 let. Če narediš OK, časti država, v nasprotnem primeru pa ostaneš brez izpita, dokler ne narediš vse potrebno, da ti povrnejo izpit za tvoje kategorije. Žena poslal predlog in ni bilo (do danes) nikakršnega odgovora. Pa je od tega že vrsto let...
Mogoče to glede zelene za pešce in kolesarje zdaj kaj spremenjeno, ali pa da se režim čez dan spreminja, ampak sigurno je bilo tako, ker sem bil presenečen. Sem vozil iz most, mimo Kolinske, skozi omenjeno križišče ob topniški do Linhartove in v službo. Ne razumem pa, zakaj res nimajo šibkejši v prometu prvi zeleno luč. Tako se pa avtomobili zapodijo kot krogla med keglje.
Enaka težava je na izvozu Kržičeve na Dunajsko. Je na kržičevi znak in semafor z rumeno in rdečo. Ko imajo avtomobili na Dunajski rdečo in pešci za prečkanje zeleno, se pripizdi iz kržičeve ven med "keglje". Noben ne jebe tistega semaforja. IN kolikokrat sem to med službo lahko videl v živo, ko sem imel iz pisarne pogled na to križišče.
In podoben idiotizem, kasneje spremenjen, ko so nekaj štrikali na izvozu Livarske na Dunajsko. Naknadno popravljeno.
Tisto s trolo in kolesarko se pa spomnim. Je bilo precej govora.
Težava ri nas je, da se v prejšnjem režimu ni jebalo pešcev in kolesarjev. Oz. kolesarje manj kot pešce. Zdaj pa rešujejo kolesarsko infrasktrukturo s takimi vsiljenimi potezami. In na dotičnem mestu, na Njegoševi do podvoza, je pa praktično nemogoče, brez da bi stavbe "umaknili".
Kot prvo, priznam, tam se ne gibljem (več) že od marca 2020. korona in sem doma
Se pa od prej spomnim, da je bil tisti del od podvoza v smeri železniške, za avte/buse/kamione in kolesarje. LE pešci so imeli svoj pločnik. Ja in to je jeba ob prometnih cestah, kjer moraš kar naenkrat zapeljati pred avto. Se pa dobro spomnim (ne vem pa če je še tako), ko si šel po Šmartinski in pripeljal iz podvoza, potem pa na semaforju za zaviti desno proti BTC-ju, se je najprej prižgala zelena za pešce/kolesarje, 3 sek po tem pa še zelena za avte. Enaka ureditev je na poljanah, v križišču, če greš od izpitnega centra naravnost proti cukrarni. In kolikor je meni znano, če se z Njegoševe vključuješ na Masarykovo (iz smeri kitajske restavracije), greš lahko samo proti železniški ali pa naravnost proti polikliniki. Levo, v smeri Ortota in podvoza pa ne. Če se je ureditev kaj spremenila zdaj pa ne vem.
To, da kolesarji ne čakajo v koloni je pa nacionalni šport.
Ja, podvoz je bil osvetljen po prenovi. Prej pa kolikor je ušlo svetlobe čez rešetke
Nope, nisem že dolgo vozil po tisti enosmerni Šmartinski.
V vsakem primeru čakaš z avtomobili in ne rineš naprej, do prehoda za pešce! Ko sem se še s kolesom vozil v službo, Bežigrad, sem pod službo na križišču čakal na prehodu. Gremo preko prehoda in od Plečnikovega stadiona pripelje kolesar in bum v pešca (prehod preko Dunajske pri foto Beseničar). Začne kolesar pizdit kot nor na pešca. Pa pravim kolesarju, pokličemo policijo, ker si v prekršku in si rinil v redečo. Kako naj mi, ki prečkamo pri zeleni, čakamo retarda, ki pripelje v rdečo. Se je možak opravičil in hkrati trdil, da to za kolesarje ne velja. IN srečal sem ogromno tako mislečih kolesarjev. In so potem tudi narisali črto na kolesarsko, v isti ravnini, kot je za avtomobile. Ampak kolesarji se niso dali. To za njih ne velja.
Jup, poznam zelo dobro križišče Masarykove in Njegoševe. Zamaknjeno, kot pri trnovski cerkvi.
@Boss, meni je 1x na lepem, kolo stoji doma v garaži, vsekalo in gumo odprlo kot balonček. Samo stoj pa glej. Pa nove gume, Continental. Zamenjam gume, zopet nove, pa mi je med vožnjo v službo na lepem zopet vsekalo in zopet odprlo gumo kot balonček. Ti upam, da si imel vsaj krpice s sabo in rešil zadevo.
@Nejc1986, ja, ker smo mi imeli prvi nov vodovod že okrog leta 1996/97. Potem so razkopavali cesto proti Trebeljevem in Malemu vrhu (ker se tam voziš, lahko vidiš da je bil en rob ceste naknadno asfaltiran), potem pa še do Volavelj. Lani pa so iz Volavelj vlekli vodovod še na Janče in potem Gabrje (ja, smo priklopljeni na nov vodovod sedaj ), sedaj pa naj bi še naprej v smeri Vnajnarje. Žalostno, v kaki dobi živimo pa še vedno ni dostopa do pitne vode!
Te dni še nisem šel do šole ali mimo nje Nekaj delajo glede vodovoda in priključke. In ravno nad šolo je vodno zajetje. Če že bajk tebe vozi, ga pa še ti malo nesi
Jup, uštna turca! 👍 Mimo Tatjance pa ne gre vidim!
SI že poizkusil v dolini naselja Gozd-Reka, v smeri Račica-Štanga-Tuji Grm? Neprestano samo navzgor Tudi luštna turca. Odcep za Račico je, ko se iz Trebeljevega spustiš v smeri proti Litiji in takoj ko prideš do konca v dolino, je D najprej odcep za Gozd-Reka, od odcepa naprej je mostiček, kratka ravnina, ovinek L in za ovinkom takoj L v hrib. Je tudi tabla.
Aja pa če se že voziš Janče-Gabrje-Vnajnarje pa pridi 1x na kako tekočino
Jaz/mi bom/o pa verjetno kar doma za čas dopustov! Vsi bodo hoteli nadomestiti izgubljeno tako za nazaj, kot za naprej. Ali pa bomo krenili v nasprotno smer. Vrhunsko je preživeti dopust kje v prekmurju, ali pa še malo naprej in si na Balatonu. 👍😎
Kaj vas je razgnalo, samo malo odprejo prehode... 👍
Jaz sem pa samo danes naredil več kot prej 14 dni skupaj!
Italijanka na cesti, Mazda poservisirana, mularijo spodil na počitnice, skuhal kosilo, vrt preštihan, vse zalito, pospravil vse za sabo in še več. Še sam si ne verjamem vsega tega, ampak dan je bil res produktiven.
Ne pijem alkohola. Kot prvo, nimam potrebe po njem, kot drugo pa ne pijem iz določenega razloga.
Nama z ženo pa na približno letni kvartal zapaše požirek piva. Od 0,33 pločevinke gre žal 0,2 v kanalizacijo... Bolj so mi všeč temna piva. Sploh češka. Bernard, Staropramen,... "Najljubši" svoje čase mi je bil pa Črni Baron z limono.
Meni je pa danes priletelo iz riti v glavo, da bi pasalo za sprostitev pogledati film The blues brothers! Meni je glasba v filmu top, igralska zasedba pa goooood old schooool
Sem malo pospravljal po bajti svoje stvari, ki po pravilih sodijo v garažo, Mazdica je pa včeraj obrnila 120k km! In kako se vse pokrije!
Mazda bi rabila redni servis na 120k km. Med pospravljanjem najdem zanjo ene 3 komplete filtrov, nove svečke, še 5 litrov olja in vse to je več kot na mestu. Morda pa naredim še redni servis ta vikend in spotoma še ABS operacijo!
Ima še kdo tu 323/Demio? Imam 2 filtra za klimo, ki ju ne potrebujem. Moja 323F BJ namreč nima filtra klime. Ne vem pa, če morda paše še na katero drugo Mazdo.
Malo sem pa še italijanko začel šlatat okrog sklopke. Lakota me je prisilila, da sem opustil šlatanje in šel jest. In tako do naslednjič...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se posipam in glede na tvoj staž odstopam od situacije "prej zelena za kolesarje/pešce" na Šmartinki, za izvozom pod železnico. Ker sem res od 09/2019 brez kolesa in od takrat ne spremljam več tako stanja na kolesarskih stezah.
Sem (bil) tudi jaz za zavarovanje in registracijo koles. Je treba nosit tudi odgovornost, ne pa samo uživati pravice.
Sem tudi pobudnik, da bi se CPP znanje preverjalo na 5 let. Če narediš OK, časti država, v nasprotnem primeru pa ostaneš brez izpita, dokler ne narediš vse potrebno, da ti povrnejo izpit za tvoje kategorije. Žena poslal predlog in ni bilo (do danes) nikakršnega odgovora. Pa je od tega že vrsto let...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani