To so vhodna vrata v moje stanovanje. Dal sem spomladi povpraševanja na inotherm, da bi pač dal osnovn model vhodnih vrat, kot stavijo v bajte. Aluminij, kukalo, obična kljuka,...predračun je bil 2000€, pirnar tudi tam okoli. Trenutno renoviram drugo in bi začasno rad saniral vrata.
Al pa grem kockat/gemblat za tiste 2000€ 😂🤣
BTC ali ETH....to boš hiter notr dobu ta 2 jurja in kot pravi @Biniinotherm so zakon, jaz jih imam za vhodna v hiši, res kvaliteta - predvsem se pozna poleti, ko sonce večino dneva nabija v vrata in ne spuščajo nič toplote skozi, tudi čez stransko mat šipo ki jo imam poleg vrat po celotni dolžini..... (Pirnarja bi se jaz izognil 😜)
kupiš nova ustrezna vhodna vrata in imaš problem rešen (razen če misliš vrata znotraj stanovanja v sobah....), saj to zdaj ni več tak denar...(pa tudi vsakič imajo neke akcije, stara odpeljejo, nova montirajo in imaš mir).
Pred tem (sluzbeni gsm) na Telekomu, sedaj Telemach....ni primerjave v kvaliteti....seveda v prid Telekomu....Telemach je res šrot.....(bil službeno na Portugalskem, dva dni trajal da sem lahk sploh normalno klical....v Avstriji pa net kar zablokiral in potem po min/dveh spet delalo in tako naprej...), tko da....
@Tilen5, vidiš samo na portalu "Moj elektro" - povezava do podatkov 5-ih operaterjev distribucijskih omrežij.
Sicer pa sem zase izračunal, da bi bila razlika med optimalno "dogovorjeno obračunsko močjo" in tisto, ki mi jo je določil operater kot povprečje 3 konic, v mojem primeru slabih 25 € z DDV - v celem letu. Če bi se mi dalo in bi mesečno zahteval spremembe, pa še nekaj evrov več.
torej pod črto se ne splača s tem ukvarjat, ker boš izgubil vsaj 25min, in ena minuta je zih 1€
Te podatke dobiš od elektro distributerja, ki ima omrežje (in ne od prodajalca, sam imam npr. pri Petrol-u in teh podatkov ne vidim), torej bi moral imeti dostop do Elektro Gorenjske, ki je v mojem koncu distributer (ali je to dostopno preko net-a ali si moraš usvtariti kakšen account?)? aha sem našel -> http://www.mojelektro.si/?trk=public-post_share-update_update-text
Sam to je za Čajnize normalno, ker oni ne izdelujejo trajnih izdelkov. Pri njih namreč trga rabljenih avto praktično ni in to dejasnko ni. Le 1% avtov se na Kitajskem proda rabljenih ostalo vse novo. To pa zato, ker avto verjetno ne bo zdržal 10 let pol je pa za direkt na odpad pa po novega. To je pač njihovo filozofija in močno močno dvomim, da so avti za v Evropo delani kako drugače oziroma bolje. Zato jih ne skrbi ne kakovost izdelave, ne trajnost, mora bit le zanimiv za pogledat in z ogromno tehničnimi gadgeti, ki so kot trnki za lovljenje lenih somov...mislim kupcev.
in povsem vseeno jim je kaj se takrat ko je vsa ta šara v EU zgodi z njihovo baterijo (in tišoč drugimi), EU pa zganja eko/green paranojo....
Sam to praktično nič ni izolirano 😅 pa ne, da sem zdj kej nesramen sam res pomaga..
V tako cev se stavi kar je cevi na zunanji enoti ( od zidu pa v pokrov kjer se priključi). To je na šihtu, mal bolj pocarsko speljano. Sam tolk, da vidiš.
jaz imam vsako posebej v taki zaščiti (mali fi), sem pa težil monterju, če mi lahko da vse v eno tako veliko zaščito pa ni imel (in tudi prostora ni bilo, da bi lahko na veliko krivil, ker ravno enostavno za kriviti pa te cevi niso....).
Ima kdo slucajno multisplit doma ? V mansardi bom naredil dve sobi in bi v vsako sobo dal klimo in razmisljam o multisplit klimi (mitsubishi). Torej dve notranji enoti in ena zunanja.
jaz imam tako, ena zunanja enota 5kW in dve notranji 2,5kW in 3,5kW in zadeva špila, spodaj 65m2 in zgoraj 65m2, uporabljam pa zgolj za hlajenje poleti, v zgornjem štuku imam notranjo močnejšo enoto.....
Tuji lastniki, ki tudi investirajo se vprašajo kaj in kako se nekaj dela in potem to z slo delavci delajo dobro (in pravilno oz.prave izdelke)...večina yu firm je pa delala nekaj zato da so delali (kompleks važno da delamo, četudi slabo ali nepravilno (nepravilne produkte, npr.primer planike, ki je delala top kvaliteto čevljev , ampak zgrešene linije ki jih noben ni kupoval...)) pol pa stečaj....veliko firm so pa t.i.kvazli politični managerji (=tajkuni) uničili in potem jim niti tuji investitorji ne morejo več pomagati (razni šroti, bavčarji, kordeži, šešoki, časarji in še in še.....) in zdaj smo kjer smo, politiki pa se kar svojo mantro naprej gonijo....
Mislim da je fora v izpuhu (premajhne cevi) in groznih (prevelikih) nastavkih....vsaj jaz sem to opazil in je res grdo, italjančki bi to res lahk lepše naredili...
Kera pa je še slovenska banka?....naštevate tobačno....kje je pa vec kot 20+ slo firm, kjer ni bilo tujcev....(celoten istrabenz konglomerat, tomos, elan, tam, mlm, sct, primorje, večina zivilske in prehrambene verige, turizem....pa še veliko sem jih pozabil)...
Zato pa bi bilo bolje, da nimamo nič svojega, ampak, da imajo vse tujci.
Ker s svojim itak ne znamo delati oziroma je tako kot pravš. Ko je dobiček si ga delijo znotraj podjetja, ko je izguba pa jo pokrivamo mi vsi.
problem je, da imajo sedaj bolj kot ne že itak vse tujci, ampak so prepozno prevzeli, ko so v preteklih 30.letih večina tajkunov, političnih veljakov in kvazi menegerjev zje.....la večino firm, pokradili kar je bilo vredno, kar je pa še ostalo je pa sedaj v slabem stanju ali pa bo preteklo kar veliko časa da se vzpostavi spet nazaj normalno stanje, velika večina pa jih sploh ne obstaja več.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Boš lahko objavil, ko boš imel kaj več info kaj je zdaj s tem kitajskim volvotom🤣
Povezava za deljenje
Deli na druge strani