Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
2 hours ago, Boss said:

Verjetno ga nisi čutil, ker ni šlo za horizontalno gibanje, ampak za vertikalno in v takih primerih se v stolpnicah čuti manj čim višje si. Če gre pa za horizontalno gibanje pa brez skrbi, da boš čutil. 😉

Verjetno to drzi. Kako pa pride do vertikalnega gibanja pravzaprav? A mora biti recimo zarisce precej globoko, da potem prevladujejo vertikalni valovi? Moral bi googlat... 

Zanimivo mi je bilo, da ljudje opisujejo nek zvok, kakor da je nekaj pocilo in se potem zatreslo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jaz sem pa to cisto slucajno opazil sele v novicah. Stanujem v LJ, v 10. nadstropju kjer ponavadi cutim nek miniaturen potres 50km stran - tega pa sploh nisem cutil in me res preseneca. Na tej visini zmeraj cutimo najbolj in baje ga je veliko ljudi cutilo, jaz nic. Tudi moja, ki ima sluzbo v Bezigradu ni cutila. 

Weird.. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tako, s tem da ne naredi auto-fill, ker je ponavadi OTP requested na naslednjem okencu pri loginih. Tako da moras potem tisto se kopirat cez ali dati auto-fill znova. Moram se tocno potestirati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
15 minutes ago, SpEkTr said:

Jaz uporabljam ene 2 druga programa, a tale keeper ima opcijo tudi da ti naredi auto-fill recimo username in password? Vidim da se kar ceni :)

Ima ja, to mi je bil tudi en pogoj ja. Pa seveda cross-platform support (Windows, Mac, iOS, ...). 

Mislim da sicer ni med 'cenejsimi', nisem uspel podrobno delat primerjave cen.. ampak enostanvno ima features katere potrebujem in sem zato kar tega vzel. Recimo ima tudi built-in MFA... torej lahko shranis credentials, ki za overjanje tudi uporabljajo se zraven nek OTP (One Time Password).

Primer ce imas za nek login poleg UP + Geslo se kombinacijo z Google Authenticator... to lahko tudi shranis v Keeper, in bos tam imel tudi to kodo iz Google Authenticatorja. Kar je res kul.

Popravljeno od DavidMazda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
18 minutes ago, SpEkTr said:

Jaz spotify že kar nekaj časa uporabljam in je top. Poslušam doma, v avtu, v službi, na telefoni...itd...povsod isti vmesnik, iste liste..isti predlogi ...

Ni nujno, da si to pohekali, mogoče si se prijavil, pa si se pozabil odjavit ali kaj podobnega. Sicer pa lahko narediš da ti odlogira vse seje, in potem zamenjaš geslo oz probaš še enkrat, če se ti bo res prijavil nekje kar sam od sebe..

Je pa res tudi to, da reciimo premium spotify account ima max setting za bitrate 320kbps. To je pa že kar precej dobro. Veliko primerjav na netu obstaja, marsikje so rekli da so se prav namatrali, da bi slišali razliko med CD kvaliteto in 320kbps. Se pravi ni to več tako grozno kot včasih ko je bilo bolj ali manj 128kbps že hudo carsko.

Pač praktičnost zmaga - se pravi ni tok slabši zvok, kolikor pridobiš z vidika prenosljivosti , praktičnosti..ipd..Seveda, pa je važno tudi kje poslušaš ter ali si audiofil ali ne :D

Tocno to sem prebiral Spektr, da ni nujno da je bil account pohekan. Znajo imeti bug, kadar imas Spotify Desktop App prizgan in ti gre racunalnik v Sleep (ker te ni zraven npr) in ko ga obudis, ti naenkrat pise da se Spotify predvaja v Chrome. 

Bitrate, ki ga omenjas, pa je bila moja prva inciativa zakaj sploh potestirati Spotify, ker ima visji kot Apple Music. Sicer nevem ce sem dovolj veliki audiofil da bi to zaznal..ampak zaenkrat je vec prednosti za isti denar za Spotify (edino je vecji minus tale security).

Ne, saj v tistem prvotnem postu sem pretiraval, ne bom switchal nazaj na Apple Music, pac enostavno ima Spotify boljsi UI in UX (kar je sicer cudno, ker Apple se ponavadi tu potrudi). Malce me moti to da ni MFA, ampak lej, CE slucajno so mi res pohekali pa zdaj vsaj vem da tisti moj password je nekje leakan.. in je dobro da sem to odkril ter pricel menjavat povsod kjer sem imel to geslo. Pac drugje kjer sem ga uporabljal je tudi MFA enabled in potem posledicno nisem nikoli ugotovil, da je geslo bilo kje zlorabljeno / objavljeno.

Sem si pa sedaj tudi uredil Password Managerja (Keeper Security), in bom imel tam vsa gesla ter naj mi jih kar on generira (dovolj kompleksna). Kul je, da imajo opcijo skeniranja Dark Web-a, ce v katerih Password Leaks se nahaja kaksno geslo, ki ga imam v Keeperju. In ja.... ko sem testiral tisto prejsno geslo.. mi ga je Keeper dejansko oznacil kot 'High Risk', da je bil najden v leaked bazah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Morda knjige so edino se neko upanje za izvirnost. Drugace pa ja, filmi, ki so popularni so navadno adaptacije kaksnih priznanih knjig / stripov. Kaj se trenutno najbolj caka? Verjetno Amazonova LOTR serija, ki je spet nekaj kar smo ze prebrali IN videli. 

Glasbo sicer poslusam bolj Rock, morda malce ze tudi Metal in tu je nekaj bendov, ki so izvirni, iscejo neko svojo pot in mi je vsec glasba, ampak jih lahko prestejem na prste ene roke. Za POP / Rap sceno v glasbi pa se ne poznam dovolj, meni zveni bolj ali manj vsi komadi na isto noto. 

Gledalisca pa res ne pomnim kdaj sem nazadnje sel gledat kaksno novo delo, vse kar sem bil so bile predstave / igre znanih del. Bi bilo zanimivo kaj novega in kvalitetnega videti tudi v gledaliscih. 

Verjetno pa je to rezultat vseh teh novih tehnologij in storitev, ki so nam na voljo. Pravtako efekt instantnega zadovoljstva, ki ga imamo sedaj na voljo (zaradi tehnologije), namrec v par sekundah lahko ustavim en film, ker mi prvih 10min ni vsec in ze grem gledat drugega. Malo se manjka, da se VR dovolj razvija in bomo ziveli kot v Ready Player One filmu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
2 minutes ago, Alex said:

Kaj ni lažje dati CD-ja v avto in poslušati kvaliteten zvok napram mp3, kjer je shranjenega  samo 80% zvoka originala? 

Uh, CD-jev pa ze dolgo nisem videl. Tudi na racunalniku nimam CD-ROM vec :)  Tako da mi zal ta opcija odpade. Mislim da je dosti bolj dostopno ti razni Streaming Services kot je Spotify, lahko kadarkoli zamenjas glasbo na neakj novega ipd. 

No, kar se tice kakovosti glasbe, pa imas verjetno prav, na CD bi bila najboljsa ja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
1 minute ago, Alex said:

Aha... in kaj lahko poslušaš na tej platformi? 

Prakticno - vso glasbo na svetu. Imas pa tudi Podcasts moznost (ravno zaradi tega tudi testiram, ker Apple pa ima to posebej aplikacijo (ni del Apple Music)). 

Kul mi je ker bom ravno na Mazdi lahko prvic uporabljal Apple CarPlay in tako preko Spotify upravljal liste za poslusanje glasbe v avtu. Dosedaj sem moral preko USB, ker avti niso imeli Apple CarPlay... ampak to ni bilo ravno fajn, ker se mi nikoli ni dalo posodabljat seznama na USB (moras glasbo downloadat ter potem se prenest na USB). Sedaj bo to dosti lazje + BOSE zvocniki :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
2 minutes ago, Alex said:

O čem je tu govora? 90% tega sestavka ne štekam. 🤔

Mah.. Spotify, to je App za poslusanje glasbe, ki nima implementirane Multi-Factor Avtentikacije. Torej deluje samo po principu Uporabnisko Ime + Geslo, kar je danes zelo hitro ukradeno oz. zelo lahko se ga "brute force"-a, ker nimajo implementiranih nobenih zascit proti temu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Malo moram pojamrat na temo Spotify. Dosedaj sem bil uporabnik Apple Music, ampak Spotify me je preprical z boljsim App-om na Windows OS. No, po 1 dnevu Premium subscription opazim, da mi Spotify App javlja da nekdo poslusa na Chrome Web Playerju - seveda to nisem jaz. Izgleda da je nekdo ze pohack-al moj racun. In ravno to me je razjezilo, ker ob ustvarjanju racuna sem ze jamral kako to da ni nobenega dodatne Security Featureja:

- Kje je MFA?

- Kje je kaksen Geolocation based log-in detection?

- Kje je kaksen E-mail notification, da se je nekdo loginal s sumljivega / nenavadnega IP-ja?

Katastrofa... verjetno grem nazaj na Apple Music, ampak res skoda. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Pa se moj "Morning Cup-of-Joe", precej tipicno odkar delamo od doma...

IMG_3002.thumb.JPEG.8d562d07edca27c339b69f3d1cd78430.JPEG

PS: V ozadju lahko opazite del moje kolekcije figuric superjunakov! Sicer ce vprasate mojo, ona to klice "nabiralci prahu"......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.