Skoči na vsebino
Nov davek v SLO
Napisano

Hja ni nujno.... Zavedati se je potrebno, da si v drugih dr?avah "Ausl?nder", kar pa ni ravno fino - posledi?no je zate vse slab?e, tudi denar.

Tole ?ist od doti?ne dr?ave zavisi <_<

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popoldanska obrt
Napisano

Js pa ne bom povedal da se ukvarjam s prostitucijo ,preprodajo drog,avtomobilov in s krajo avijonov,in nategovanje folka na vsakem koraku!!! :hohoho::hohoho:

Ok tale tema se men zdi da ni lih za javnost ker to bo prebral Lojz in nas prijavil da smo ?u?marji in nam poslali in?pektorje ki bodo grozili z ovatbami!!!

Zato ne vem ?e je pametno tole temo kazat ukol!!!

moje mnenje!!

po en stran se mi zdi mal sme?n to :D ...sam po drug stran se pa res dogajajo te bedarije po svet, da ?lovk res ?e 2x pomisli :ninja:

sam povej, ko in?pektorju pred nos flikne? dokaze o nezakonitem ali vsaj nekorektnem delovanje ene firme ipd., pol ti pa u fris pove, ?e?, da nisi izbrav pravilnega pravnega postopka v zvezi s prijavo itd itd.... mi sam plafon utrga.

?ez en tedn si lahk re?em ?e sam, Bananaaaa, Bananaaaa... :danzoman::harhar::dudek::jezicek::ouje: ..... <_<

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

jaz bom pa jutr delal kroge z navorom :)...v bistvu bo v naslednjih 10-tih dnevih konkreten road trip:

LJ-amsterdam-LJ-Pristina-LJ = 4500km

u ti pi...., tole bo pa orng :rispekt: pozdrav "ribe" tam gor, pa glej, da pride? u enem kosu nazaj :P;)

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

Hja na servisu bil, kake zabele?ene napake ni tko da...Bi blo pa treba spet brskat sklop za sklopom verjetno..BOmo vidl. Zaenkrat ?e ni tako mote?e.

Tiste "bele?ene" napake ti kr lepo pozab, jst jih tud nism mel... pa ne bom ve? komentiral "sodobnih pristopov" na ve?ini sodobnih servisov spljoh, ker se vsaki? znova razpi?toljim :angry2:

Sodobni problemi niso u elektroniki, pa? pa u mehaniki; jebejo nas kitajski pocen materiali in njihova izdelava oz. konkuren?nost, to ?e vrabci na veji ?ivkajo :glare:

Zadeve se mora lotit nekdo, ki mu je vsaj malo interes najdit pravo napako, kak zagrizen "?tudent" naprimer B) , k za spremembo celo ve, kaj si lahk pomaga s kompjutorjem prkloplenim na na? pleh in kaj od?itki z njih dejansko lahko pomenjo :notworth:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

Aha in kaj si sedaj ugotovil, glede diagnoze?

A, evoga, ravno gledam stare objave, pa sm vidu, da je teb tud ?trajkal :D

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...l=pospe?evanju

Sicer pa nis dobr prebral mojga mesid?a :policaj: :

"znana problematika z regulatorjem tlaka na visokotla?ni ?rpalki"

Zdej, bolj verjetno je to, manj pa, da je kaka ?oba, ki pri ve?ji koli?ini goriva/hitrosti ne vbrizgava idealno (obloge, korozija....), nenazadnje pa kak MAS/MAF/EGR (sam to so sam moje lastne, predhodne sumnje).

Predlagam, da se ?e ti najavi? na servisu, za ve? pa glej ZS.

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

Kaj pa pomen to?

"zarad tistega neenakomerne vo?nje/pospe?evanja v nizkih obratih - problem re?en brez ve?jih muk - znana problematika z regulatorjem tlaka na visokotla?ni ?rpalki !!!"

Sm ?e lani spra?val, pa ni blo prave diagnoze do zdaj:

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=127826

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=143472

Eni ?e vemo . :hohoho:

Itak ;)

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

ok, ker nisem dovolj pameten, mi naj en pove prosim, ?e lahko to doma tudi menjam ?

Nism hotu prej govort, pa ko je ?e ravno aktualna tema...

Svojo mazgo (CD 136, 2005) mam na servisu, pa ne na Mazdinemu (kot prvo, in o?itno pomembno)!!

Dal sm jo zarad 150.000km in predvsem zarad tistega neenakomerne vo?nje/pospe?evanja v nizkih obratih - problem re?en brez ve?jih muk - znana problematika z regulatorjem tlaka na visokotla?ni ?rpalki !!!

Reku sm ?e, naj preveri, v kak?nem stanju je na splo?no ma?ina (ker je bla v ITA na lizingu, sicer je avto ok), in pa to, da je glasna ma?ina/robat zvok, dokler se ne ogreje, ter da je tudi pri ogreti ma?ini v nizkosrednjih obratih preve? sli?at iz motorja (rahlo klenkanje)

No, tud to je blo zlo hitr diagnosticiran, problem z injektorji / ?obami, kjer je 1 zelo prelivala (defektna)

?e se bo dal, se bo ta obnovila, sicer pa nova (morm re?t, da samo, ker sicer so... :) ) dobrih 300?.

Danes sem pa klical glede tele problematike z podlo?kami ?ob, ?e? da naj ?e to preveri;

presene?en (v B) smislu), ko mi pove, da itak ma vse 4 injektorje zuni in se testiraj ter se bojo ?istili; pa da itak more zamenjat podlo?ko, ko da enkrat ven zadevo (ok, jasno), in da je to (pazi!) poznana problematika ?e izpred 5 LET NAZAJ pri MERCEDESU !!!

Tolk o Mazdinih poobla??enih servisih... :whatever:

lp,

D

PS: A koga zanima, kdo mi servisira mazgo? :P

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 izziv Bossu
Napisano

?e moje skromne ?estitke vsem pri zavidanja vredni izvedbi testa, predvsem pa Boss-u pri uspehu :)

Vam kr mal zavidam na takem "tehni?nem" izletu, ?e posebi z odli?no Kaalmanovo postre?bo na "cilju"... res se sline cedijo :P

Je pa vpra?anje, ?e ni po vseh teh opa?anjih Mazda tu mal zajebala z bencinarjem. Diesel torque bi terencu po moje dost bolj pristaju :rolleyes:

Al pa je to logi?na posledica tega "novodobnega" stila s cestnimi terinci, ki ne marajo ravno pogosto goznih cest, razpotij... :whatever:

Kokrkol, drag ?pas ma?in B)

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 izziv Bossu
Napisano

...in na?i jezdeci so zajahali "kobilo" ;)

PS: Glejte le, da preden se boste vra?al, nardite "pipi" in "kaka", da ne bo "prase in ?vapi" u ?elodcih vplivali na rezultate :lol:;)

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Zakaj se tolk sekirate ?e je, po va?em, statistika izkrivljena"

?zmeden?

Pa res ne vem ve?, al sm jst normaln al kaj, da tega ne zastopim... nevem kam spadajo takle izjave... hudo me spominjajo na politiko... katera me, kot sm ?e nakazu, dela "rahlo" ?iv?nega ?e leta

Why oh why? ...oz. kako to, da ne verjamem nobenemu politiku? :D

...pa ja imajo vse prov in vse vedo .....BEEEEEEE!

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 izziv Bossu
Napisano

Glede tistega pri tankanju goriva predlagam, da tankate do roba cevi oz. do neke referen?ne to?ke v cevi in "na oko", ker sicer ti pene oz. povratni pritisk 2x ne izklopi pri istem nivoju!!

Gudlak, Boss, dr?imo pesti B)

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ej, Boss, CaR! si, da se ti lub tolk pisat, kar nas ve?ina "povpre?no inteligentnih" razume ?e veke... ;)

Samo "slepi" (ali pa ljudje, kot so na?e neskon?no verne 70-letne sosede, ki jim ?upnik vsak teden natrese merico "razsvetljenih" modrosti in potem pri belem dnevu sanjajo o Noetovi barki in kaj jst vem kaj vse ?e... ) verjamejo politiki in njihovim nebulozam (ala spektakularne reklame o "glavnem krivcu za prometne nesre?e"), kar bojo za vedno samo to in ni? ve?!

Ka sm ?e hotu dodat... aja: Lojz, vpra?anje; zakaj je v Nem?iji vo?nja na ve?jem delu avtocest brez omejitve in jim to ne predstavlja nobenega resnej?ega problema ali razloga za zni?anje max. dovoljene hitrosti???

Siguren sem, ?e bi s tem odpravili znaten dele? nesre?, bi to ?e zdajvnaj izvedli, toliko pa so "normalni"!

Na drugi strani poglej ?e kak?no drugo dr?avo in tamkaj?nje predpise, hitrosti, situacije in statistiko; poleti kam drugam na dopust, kot na Hrva?ko obalo, potem se ti bo mogo?e tvoj "horizont" malo raz?iril.

RESNO mislim!

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji? so na FT vesoljnega Franceta (beri: finan?nega ministra) z njegovim predlogom o obdav?enju "tistih brez otrok" ozna?ili kot uber-ultimativno pametnega oz. citiram:

"vesoljc presega ze meje univerzuma. galaksija njegovih umotvorov pac ne more razumeti"

matr, a sm se re?u pol ure skup :hohoho::lol:

...pa brez zamere :rozico: , sam v?asih se nekateri ne znajo spustit na zemljo :glare: oz. kak ?e, ...mislijo, da so boga za jajce zgrabl :bravo::whatever:

vsekakor pa je res, da smo pr nas preve? prepotenten, ?iv?en, nesamozavesten in ?e "kak" narod... tud sam nism nevemkaka izjema :ne vem: ...?e pa kaj nuca, vsaj zavedam se :P

?eprov se sicer zadnje ?ase posku?am mirit na cesti od vseh omenjenih, sm zan? nazajgrede z morja po AC v nedeljo zve?er res orng znerviran gratu in prov veselo na Vrhnki dol na staro zapelu, k se je zastoj za?el <_<

sej poznate tiste dirkalne razmere, ko te kir bedak v BMW tud po odstavnem prehiti!?! ne bi se ravno smatru za najbolj nenadarjenega voznika, sam ej res, kolk bedakov na cest... dejansko te prakti?no prsiljo, da ?iv?no vozi? oz. se "vklopi?" v skupinski na?in vo?nje, ki je ... :angry:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

?e res, da je v "skrajnem" primeru (pooblastila? :whatever: ) mo?no nadzorovati ljudi preko raznoraznih napravic. Ampak, v tem primeru bi bilo pa bistveno bolj verjetno ali pa kar ziher! ?e kak?no relacijsko nadzorovanje hitrosti. Poleg tega bi bil ta koncept nadzora vsiljen (razen, ?e se ne vozi? po AC, kar je npr. v LJ skoraj nemogo?e). Nevem, ampak, ?e no?e?, lahko telefon ugasne? in potem si pa? "neizsledljiv". Tukaj pa malo te?je "ugasne?" in nadaljuje? vo?njo po AC.

Mislim, da ?e bo kdo ta sistem predlagal v zakon pred predhodno ?ir?o javno in strokovno debato, si zaslu?i strel v glavo! :angry:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

Kaj pa ve? kaj se skriva pod pokrovom - sem se prepri?al na dragu v SG-ju, da zunanjost avta vedno zavaja.

Mogo?e ma pa ta Audi tolk mo?no ma?ino, da mu je pr pospe?evanju odlimalo nalepko s prednje ?ipe in jo nalimalo zadaj. :ne vem: aaa, na to pa nisi pomislil , hehe :hohoho::hohoho:

To je res. Men jo je zaradi mo?nega zavijanja v levo odnesl na desno stran :D

Proklete G sile :hohoho:

:lol::bravo:

Je pa ?e ena cvetka, poleg zgornjega temnjenega roba; ?e se mal vozi? okol po svetu (ok, Evropi), kmal pride? do tega, da ma? na ?ajbi kr 5 al pa ?e ve? nalepk... za to se njim pa? po doma? povedan je*e

Me prov zanima, kaj bojo mel za povedat, ?e jih spomnem, da je to sprememba na steklenih povr?inah vozila in zakaj to potem ni potrebno HOMOLOGIRAT ??? ...pa recimo, kak?na je razlika med temnim ?ipam in son?nimi o?ali na betici ; a tem ?e pa ne bo treba merit svetlobne prepustnosti B):P

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.