Mene pa zanima,kako bo Murgelski palček ptiča odstrelil,in katero lutko bo spet našel...bomo hitro videli eno novo stranko z medom in mlekom...folk pa ovce....
Model je star 83 let in še vedno iz pozadine vodi celo državo...je pa res ekstra sposoben.
Zakaj misliš da ga niso? Sej je bil že cel dogodek dost PR fiasko, kaj ima kdorkoli od tega da se enega otroka po medijih vleče zdej...
Mogoče pa je kdo tako sposoben, da ne razkrivajo po dolgem in počez moči svoje tehnologije, glede random groženj na spletu...da se pusti lažna varnost raznoraznim osebkom?
Ja ze la molisana ima precej vec okusa kot te nase klasicne...ko gres na njih cutis da je boljse, ko gres nazaj ti pa ratajo precej prazne ostale in jih precej tezje jes...la molisano dobis tudi pri nas v vecjih trgovinah..
A kdo zbira minifigurice od legota, 25 serija? Imam par viška pa bi lahko kaj menjalii, ker je svinjsko drago, pa sem kupil samo 1 paketek in me je potegnilo not - https://lstore.si/products/lego-minifigures-71045
Jst ti odkupim tega pastirja s kozo, barbarko ali "netopirja" z dvojno sekiro. Če imaš katerega od teh dvojnega
Nepopularno mnenje na tem forumu, samo mene so dizli od nekdaj motili, morda imam občutljiv dihalni sistem nevem...mi je pozitivno da se umikajo iz osebnih vozil.
In potem ko so jih začeli čistit na razne načine, se pa samo bere o eko nesnagi in nevem kaj, folk to stran reže itd.
Morda EV ni rešitev, sam vzdrževati stanje, ki je bilo 15-20 let nazaj pa tudi ni...
Ena taka mogoče na pogled smešna spletna stran, ki ima ogromno informacij. Bi rekel da se splača prebrat. Da se ne delam jaz tu pametnega. Ni moje znanje spet tako široko, zato nikomur nikoli še nisem rekel to kupi, to je zihr. Nikoli ni nič zihr..
Ja tole nam pa ubistvu delajo naši vzajemni skladi in razne ponudbe varčevanja z življenjskimi zavarovanji itd...
Če so bili še 15 let nazaj trgi veliko bolj zaprti in smo imeli manj dostopa do vsega, temu na srečo ni več tako. Nažalost po drugi strani finančna pismenost še vedno ni na ravni kot bi morala bit...ljudje še vedno lovijo nek hitri zaslužek, pa so to vedno nategi...
Kako je pa z izplačevanjem iz IBKR, si že poizkusil?
Nisem, ker redko prodajam, tu vlagam dolgoročno. Sem pa prenašal instrumente drugam in je šlo bp. Tega recimo trade republic, revolut itd. ne omogočajo.
Gre pa to brez problemov, imaš par opcij, direktno bančno transakcijo imaš naslednji dan na računu.
Direktno iz app npr.
pred 2 urama je SpEkTr napisal:
Kaj oz kam pa nalaga potem ta vwce? a so to razni evropski skladi ?
Imaš različne ETFje, eni ti izplačujejo dividende, eni ti jih reinvestirajo naprej v sklad. Če ti izplačajo dividendo plačaš davek, kot velja pri vseh te izplačilih. Če ti naprej reinvestirajo ne plačaš nič, plačaš ko vzameš ven. Torej če po 15ih letih ne plačaš nič. Se splača pozanimat kaj vložiš. Zato išči tak ETF.
Eden takih, k se ga splača pogledat je Vanguardov VWCE...v evropi ni toliko teh produktov na voljo, ampak ta je..
Srebro in zlato sta zakon, za ohranjanje vrednosti + večanje z inflacijo. Ma bi vseeno malo reskiral.
Ima kdo tu kak ne-slovenski acc, npr na IBKR?
Ga imam ja, če kupuješ v tujini je najbolj primeren. Pred leti so v primerjavi z drugimi zaračunavali za evropske stranke tudi neaktivnost, so potem s tem nehali in so najbolj logična izbira. Omogoča tudi prenose računov/delnic, če gradiš dolgoročni portfelj ti lahko kdaj pride prav. Drugi tuji na voljo za evropski trg delajo bolj kot ne z IOU in so potem težave ko hočeš kaj dodatno operirat..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kak je ta lager? Sem že gledal da naročim, pa sem šel prej na dopust..
Povezava za deljenje
Deli na druge strani