Skoči na vsebino
Pivo mi paše
Napisano
dne 22. 7. 2024 ob 15:47 je Tilen5 napisal:

Ena od včeraj...

Screenshot_20240722_154614_Instagram.jpg

Kak je ta lager? Sem že gledal da naročim, pa sem šel prej na dopust..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 14 urami je skritikrt napisal:

Mene pa zanima,kako bo Murgelski palček ptiča odstrelil,in katero lutko bo spet našel...bomo hitro videli eno novo stranko z medom in mlekom...folk pa ovce....

Model je star 83 let in še vedno iz pozadine vodi celo državo...je pa res ekstra sposoben.

Lepo vas prosim..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Zakaj misliš da ga niso? Sej je bil že cel dogodek dost PR fiasko, kaj ima kdorkoli od tega da se enega otroka po medijih vleče zdej...

Mogoče pa je kdo tako sposoben, da ne razkrivajo po dolgem in počez moči svoje tehnologije, glede random groženj na spletu...da se pusti lažna varnost raznoraznim osebkom? 

Razmišljam..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

A kdo zbira minifigurice od legota, 25 serija? Imam par viška pa bi lahko kaj menjalii, ker je svinjsko drago, pa sem kupil samo 1 paketek in me je potegnilo not - https://lstore.si/products/lego-minifigures-71045

Jst ti odkupim tega pastirja s kozo, barbarko ali "netopirja" z dvojno sekiro. Če imaš katerega od teh dvojnega :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 urami je dvorjan napisal:

Mojstri, kako so lahko 3 % obresti "bomba", če jih inflacija sproti poje?

11 jurjev bo čez tri leta imelo kupno moč kvečjemu 8 današnjih jurjev ...

Ne nasedajte na te finte. Če imate viška denarja, si kupite kaj, kar potrebujete. Bo bolje naložen ...

to je bolj za tiste, ki jim denar tako ali tako leži in ne dobivajo za to nič. bolje 3% kot nič.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

Nepopularno mnenje na tem forumu, samo mene so dizli od nekdaj motili, morda imam občutljiv dihalni sistem nevem...mi je pozitivno da se umikajo iz osebnih vozil.

In potem ko so jih začeli čistit na razne načine, se pa samo bere o eko nesnagi in nevem kaj, folk to stran reže itd.

Morda EV ni rešitev, sam vzdrževati stanje, ki je bilo 15-20 let nazaj pa tudi ni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 minutami je skritikrt napisal:

Samo bloke poglej...a si mogoče videl,da so kerega odkopali,injecirali v temelje in zrihtali hidroizolacijo?

Hah ok, to je pa res, pri blokih pa res nisem videl da bi pri katerem naredili...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Kje so najcenejše/najboljše pizze na smučišču v območju Sella Ronde?

Se spomnim enkrat enih debat..

Niti ni nujno pizza, tud ostala hrana lahko..

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Jaz vlagam v znanje

Ena taka mogoče na pogled smešna spletna stran, ki ima ogromno informacij. Bi rekel da se splača prebrat. Da se ne delam jaz tu pametnega. Ni moje znanje spet tako široko, zato nikomur nikoli še nisem rekel to kupi, to je zihr. Nikoli ni nič zihr..

PLEMENITENJEALIPLENJENJEVLAGATELJEV.WEEBLY.COM

Plemenitenje ali plenjenje vlagateljev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 36 minutami je Janez007 napisal:

image.png

Ja tole nam pa ubistvu delajo naši vzajemni skladi in razne ponudbe varčevanja z življenjskimi zavarovanji itd...

Če so bili še 15 let nazaj trgi veliko bolj zaprti in smo imeli manj dostopa do vsega, temu na srečo ni več tako. Nažalost po drugi strani finančna pismenost še vedno ni na ravni kot bi morala bit...ljudje še vedno lovijo nek hitri zaslužek, pa so to vedno nategi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je NevLado napisal:

Evo to je super.

Kako je pa z izplačevanjem iz IBKR, si že poizkusil?

Nisem, ker redko prodajam, tu vlagam dolgoročno. Sem pa prenašal instrumente drugam in je šlo bp. Tega recimo trade republic, revolut itd. ne omogočajo.

Gre pa to brez problemov, imaš par opcij, direktno bančno transakcijo imaš naslednji dan na računu.

Direktno iz app npr.

image.png

pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Kaj oz kam pa nalaga potem ta vwce? a so to razni evropski skladi ?

Na svetovni ravni je razpršeno..sledi FTSE All-World.

Sej to ni edini tak, imaš tud evropske itd. Važno je da reinvestira nazaj. Omenil sem ga kot neko osnovo kam gledat, pa med bolj znanimi ratuje..

En seznam za občutek...to so ETFji ki reinvestirajo (accumulating). Oznaka UCITS pomeni da so skladni z evropsko zakonodajo.

WWW.JUSTETF.COM

Find, compare and analyze exchange traded funds (ETFs). Simple and fast.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Imaš različne ETFje, eni ti izplačujejo dividende, eni ti jih reinvestirajo naprej v sklad. Če ti izplačajo dividendo plačaš davek, kot velja pri vseh te izplačilih. Če ti naprej reinvestirajo ne plačaš nič, plačaš ko vzameš ven. Torej če po 15ih letih ne plačaš nič. Se splača pozanimat kaj vložiš. Zato išči tak ETF.

Eden takih, k se ga splača pogledat je Vanguardov VWCE...v evropi ni toliko teh produktov na voljo, ampak ta je..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 11 urami je NevLado napisal:

Srebro in zlato sta zakon, za ohranjanje vrednosti + večanje z inflacijo. Ma bi vseeno malo reskiral. 

Ima kdo tu kak ne-slovenski acc, npr na IBKR?

Ga imam ja, če kupuješ v tujini je najbolj primeren. Pred leti so v primerjavi z drugimi zaračunavali za evropske stranke tudi neaktivnost, so potem s tem nehali in so najbolj logična izbira. Omogoča tudi prenose računov/delnic, če gradiš dolgoročni portfelj ti lahko kdaj pride prav. Drugi tuji na voljo za evropski trg delajo bolj kot ne z IOU in so potem težave ko hočeš kaj dodatno operirat..

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.