Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je NevLado napisal:

samo bedaki bi plačali po novi ceni

če jaz naročim avto po konfiguratorju za 30k, in plačam 1k are, potem moram dobit tak avto kot sem naročil...s tako opremo, tako konfiguracijo in takim listkom na ceniku

ampak pri nas verjamem da je vse skupaj ena španska limonada, nismo ravno prednostni trg za kakršnakoli naročila

Ne mores odstopiti, lahko ampak adijo ara

Ja lahko bi cakal tocno narocen avto ampak nisem se hecal dobil bi ga letos enkrat zdajle, narocen sredi 2022

Vmes pa ze prodal 3x tarraco, tud to ni šala ker sem moral se opravičiti kupcem ker avta pač ni bilo....med prvo prodajo in tretjo prodajo je dobil še 40.000km na števec

pred 8 urami je godlike napisal:

Ampak res ista napaka.

Če je 1x airbbag, drugič bremze, tretjič sklopka. Ne šteje.

Jaz sem na tak način dobil novi mobitel pred leti. Ampak to gre samo na grdo. Ni prijaznosti tukaj. Sami ne bojo dali nič, ker jih to zelo boli.

Hrani sprejemna in izdajna potrdila. Ko se nabere 45 dni, njim in uvozniku dopis uradni. Če ni v pravem času odgovora, kar na tržno inšpekcijo.

Drugače pa sem član ZPS-ja. V skrajni sili prosim njih za pomoč. Odvetnikov še nisem rabil. So pa moji dopisi natančni, ker grem zakonodajo brat.

Se bolj natancno - res osta, da vedno airbag zaradi enake napake (isti senzor, isti vzrok) enkrat senzor enkrat sam airbag ni isto, ja tak zakon mamo

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 18. 12. 2024 ob 6:59 je Slivka napisal:

Evrovizija je ratala hujša maškerada kot pa Pust...

Ampak na žalost dejansko ogledalo družbe

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Nauk zgodbe, sam se počasi vračam nazaj na rabljene avte, kljub potrebi lastne firme, kljub temu da se davki lahko oprostijo pa se kilometrina povrne.

Vse skupaj je precenjeno krivi smo pa mi ker kupujemo :) tako kot telefoni in podobno.

Pa se pohvala:

AygoX pa je odlicen mali avto res, vsestranski, agilen, udoben, (ni bil) predrag za razmere na trgu in kar nudi (avtomatik, radarski....), ga ni elektrike al hibrida ki bi ga zamenjal

340€ za menjavo 3L olja je pa pač pretiravanje :)

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 13 urami je Slivka napisal:

Hja, ko pa možakar menja vozilo še preden navozi 100.000 km, potem pa ne loči vozila od avta... Do 100.000 km bi še Tata mobil lepo delal. Ma kaj Tata mobil, še Kitajci se lepo peljejo do 100.000 km...

Če bi pa poskušal s katerim od njih prevoziti kakšnih 350.000, bi pa spremenil vero...

Moje ocene so vse pri 6 mestnih cifrah:)

Jotica ma ze 40k se prav da bo julija 2025 pri drugi svečki mela vsaj 60k....

pred 9 urami je NevLado napisal:

kar je dobro pri toyoti je to, da imaš na spletni strani cenike za 10 let vnaprej točno veš kaj se bo menjalo 

torej ko kupuješ avto lahko izračunaš predvidene stroške

No ja med tem ko sem 1,5 leta cakal na avto so se 2x podrazili :). Tako avti kot za storitve.

Res pa da so na avtu potem drzali obljubljeno ceno ko sem dal aro maja 2022, avto pa julija 2023 ko je po ceniku bil ze 2k več

Res je pa da tudi nisem dobil avta ki sem ga naročil (brez panorame pa z drugo opremo, s panoramo bi ga dobil zdajle enkrat :) )

Vse skupaj ena esmeralda

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 8 urami je Mraušk Mčk napisal:

česa takega na mazda forumu ni primerno izjavit

Jebat ga 100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

toyota nikoli ni bila poznana po nizkih servisih :), ka pa si zbral tako znamko, bi vzel VW :)

p.s. tnx za pojasnilo glede RAV4 teže, nisem vedel....

Ja sem sel z vaga dol, pa mi je zal (ne sam zarad dnarja)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

AygoX drugo leto redni servis brez kakrsnega koli dodatka 340€.....

1.5 ure je bil avto notri vidim premik z lokacijo v aplikaciji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Matick napisal:

Problem je, da vsa orodja za eno tako prevaro dobis zastonj in so zelo enostavno dostopna, ti samo moras izbrat tarco, sestavit mail (ali pa ti chatgpt to naredi), pa domeno kupit.

Da ciljas splosno populacijo, je najlazje narest neko fejk spletno stran, spet orodje da ti kopira kerokol stran je zastonj in zelo lahko dostopno, ali pa kupis par 1000 naslovov, ustrelis maile, pa se bo ze kdo ujel.

Ko pa ciljas firme, si pa za zacetek izberes osebo ki je na internetu najbl naivna, ujames njega, od tam mas pa naslove vseh v firmi + dostop do naslova ki mu vsi zaposleni zaupajo.

Zakaj se to tolk pogosto dogaja, sta po mojih izkusnjah 2 razloga, eden je da so ljudje prevec zaupljivi in se ne dela dosti na izobrazevanju. Drugi je pa ta da v firmah zelo neradi vlagajo v IT, ker vecinoma to gledajo kot nepotreben strosek.

NIS2 to malo naslavlja, ampak najbolj ranljivi pa ne padejo kle notr, ker so premajhni.

Kot pa zanimiva statistika, globalno, v povprecju podjetja rabijo ~180 dni da ugotovijo da je nekdo oz. nekaj v njihovem sistemu.

Profi zadeve stanejo miljone, en DGX je 1,5MIO ampak te profiji dobijo to nazaj v enem tednu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je sportman333 napisal:

za moje pojme nobena znamka ni več poceni za servisiranje, kolega ravno "piz...aka" ko je bil super vesel na Škodinim uradnim serviosm pred korono ko je dajal za scalo 150€.....no zdaj ni več tako zelo, ko gre na servis odkarta od 300 do 400€, če pa menja kake diske/ploščice je pa na 600, tko da.... :). Moje osebno mnenje je sicer da ti mild hybrid-i, kot jih imata Toyota in Honda niso za take krave od avta kot je RAV4 ali CRV.....to je enostavno prevelik/pretežek avto....hybrid od obeh je idealen za rang vozila mazda 3 oz. v njihovem primeru toyota auris/honda civic....tam je pa ta kombinacija verjetno overall top....

Se ti zavedas koliko je 'tezek' rav4 ki je iz aluminija? Samo 1600kg oziroma lazji ker ma ndm 1650

Ta hybrid je za tja kjer se bremza torej mesto

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Danes sem frej pa bom malo pojamral....

Sem dal spet priloznost japoncem, tokrat celo hibridu...

Jaz sem popolnoma transparenten človek in priznam, je ni variante da bi moja rav4 hybrid v vrednosti 49k povrnila investicijo na kakrsnkoli nacin. Sem dolgo progaš, hybrid pomaga toliko da je bencinar na ravni dizla: 6,5-7 realno, enako kot prejsnji dizel ki je bil dobrih 10k cenejsi...s tem da je bil 400kg tezji

Servis japonskega bencinarja , a ma japonska kako dajatev na evropo al kako ampak počutim se VIP premium vsako leto po redn3m servisu ker če si srečen je spredaj 2, 3 je stalnica, se pa hitro najde kaka 4 spredaj ker je po dveh letih treba precrpat pol tekocin v novem avtu ker drugace bo sla garancija, tud alu pleh bo zgnil ce zavorne ne zamenjas, buh ne daj da zamudis servis na pooblascencem, buh ne daj, bolje da parkiras ob cesti in asistenco poklices....hybrid bo sel dalec a ne, ku... 50L tank jaz tankam skoz, ampak res skoz, Fiat Coupe mam raje ki doseze s 62L tankom 800km lahko

Ne vem, moj avto res da lizing s kilometrino poplača ampak tole je premium preseravanje za avto kateremu je bil tarraco ultra premium s strani uporabnika (sem ze pisal o japonskih cvetkah tega avta)

Jokam za prejsnjim Tarracotom dizel, po dveh letih se ne morem navaditi na tole japonsko sranje. Verjamem da je avto vrhunske ozdelave in kvalitete ter da je primeren za res dolgo uporabo ampak jaz ne bom vzdrzal, mam pa se 3 leta 😩😩😩

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 20 urami je NevLado napisal:

preveri url, sploh ni 24 ur ampak je ena stran, ki imitira 24 ur

LJUDJE NE NASEDAJTE VSEMU KAR PREBERETE IN KLIKNETE NA INTERNETU

Ta problem postaja največji sovražnik ljudi danes. Včasih si dobil tak SPAM da si se smejal izrazom, prevodom itd itd, danes pa z AI ne veš več kaj je res kaj ni, kak je fejk in kaj ne.

Pa to ni vec samo izigravanje cloveske neumnosti, imitira se dobavitelje, pogodbe, račune, podpise, nakazila, dobave, imaš fejk sledenja paketom itd itd - izdelane v nulo.

Vsak dan se bere o krajah podjetjem pa to me par 100 ali 1000€...gre za ogromna nakazila ki jih niti bankart ne zabremza ker vse deluje v sklopu varnostnih mehanizmov....

In to je resnično nevarno. Izjemno nevarno, v trenutku tudi ce mislis da si pazljiv ostanes brez vsega - in smo popolnoma nemočni ker za dejanji ni fizične osebe oz je neizsledljiva (veš da je na koncu ampak popolnoma skrita)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 urami je Janez007 napisal:

vidim, da sem skoraj še edini v Sloveniji, ki ne služi z nič dela  ... 😃

image.png

https://sharpmoneyexpert.com/386/stkfpe2-abx174-a-sp/?ac=ron&aid=620160&cid=1353-wuedu&custom3=43&frm=1&req-id=iAzsqspq&aid_special=

Tomaž Jereb je z 41.000€ komajda dal aro za Ferrarija

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A se evrovizija bliža? 

Letos je pa kar zakomplicirano koga diskvalificirat, komu prepovedat, kdo je žrtev, kdo je neutralen.....pol pa šele katerega spola je

Hunger games v bistvu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Kakorkoli, hiša narejena z večinoma z mojimi rokami... 

Stoji že skoraj 20 let in vse ok. V njej živim 14 let. 

Ok, enako mi sam nima veze s tematiko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 21 minutami je Shrek napisal:

Ne

Potem beri kaj sem napisal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 21 minutami je Shrek napisal:

Kar je bilo sp ali doo, ja.

Kaj vse? Razloži potem, kako gre na privat feštah? Ta dotični primer je bil presenečenje za RD, znesek pa, da te kap. Pol ure za 1800€...

Si jim placeval vec kot 10k s cashom????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 5 urami je Shrek napisal:

Jaz sem gradil hišo in plačeval z gotovino. 

Placila na roko izvajalcem niso nevsakdanja, racun si dobil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 7 urami je Alex napisal:

A ni pol prestižnih stanovanj v Ljubljani kupljeno z gotovino? 

In to kao priznani kirurgi, odvetniki, mučkaroši... 

Alex to je samo rekla kazala, karkoli nad 10.000€ oz tam nekje okoli je obvezno nakazilo na trr.

Meni so zavrnili polog v banki 17.000€ ker nisem imel kupoprodajne za motor s sabo, ko sem jo imel so naslednjic sprejeli.

Limit je 14k ali 15k brez utemeljitve

V Italiji je pa se 1000x bolj strogo mislim da je limit 400€ za poslovanje z gotovino

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano

A ste dobili racun za november po novih cenah uredbe vlade? Ko je ceneje je vse tiho :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano (urejeno)

Zanimivo branje :). Zanimivo mi je tudi to da za 30 let starega fiata dobim popolnoma vse, ampak res vse, pa poceni.

To je generacija ki je delila dele fiat - alfa - lancia

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

moja bajta in parcela je največji kojn zame danes. Pa še dotaknem se ga (je) lahko....če primerjam ceno, ki smo jo vnesli 16 let nazaj z današnjo tržno....se odplača kredit z vsemi obrestmi, pa še 2x znesek vložka ostane, in se za ta denar komot kaj novega najde, samo požrešen ne smeš biti

Noben kojn ni vreden tega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano
dne 6. 12. 2024 ob 22:27 je Boss napisal:

O boh, a tole je blo dejansko resen predlog? 600km visoko je vse skupi brez veze. To je vse prenizko pa še geostacionarni ni, da bi funkcioniralo na določenem območju. Se pravi bi moral biti vsaj nekje na 35.000km nad površjem. Ampak pol bi bilo pa pač že predaleč za nek oprejemljiv efekt.

Edino Dyson sphere bi bila smiselna... ampak to je za civilizacije na 2. nivoju od treh določenih. Mi nismo niti na pol poti, do prvega nivoja.

A si res mislil da se sam hecam? Nekateri se ne mislijo...

dne 7. 12. 2024 ob 8:42 je Janez007 napisal:

Tudi mnogo lažje predstavljiva ideja o dajnovodih med kontinenti ni nova. Ko pri nas sije sonce, viške iz SE (iz severne Afrike) izvažamo v Ameriko in obratno. Slovenija nima najboljše lege za SE, zato bi Evropa najraje postavila svoje plantaže SE v severni Afriki, kjer bi iz enake SE pridobili čez 2x več elektrike. Take povezave pa niso poceni, na njih nastajajo velike izgube, pa podvržene so geopolitičnim nestabilnostim-velikim rizikom.

Eno so optični komunikacijski kabli, ki ležijo na dnu oceanov, drugo so visokonapetostni električni kabli.

World_PVOUT_Solar-resource-map_GlobalSol

Zaradi izgub se ne splača, na koncu vedno pride do neke iste enačbe

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Boss napisal:

Party all night. :bravo:

WWW.SPACE.COM

A California startup is readying its prototype orbital mirror for a 2025 launch.

Bos lahko narocil, da ti na mazdo celo noc sveti sonček. Ne rabiš več webasta

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano (urejeno)

Pocakite se malo, so ze veleumne resitve na planu, da se bo v vesolje dalo satelite ki bodo se ponoci prinasali / odbijali svetlobo za celice....to ni šala, to je 'resen' predlog.

Medtem ko bo zelen strom, se zemlja sploh ne bo vec mela casa shladiti, zivali boje vse imele insomnio, mi bomo pa ko finci na vodki.

Ampak zelena energija bo!

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Kako se ti zdi? Ravno danes sem videl trailer...mi je bil že yellowstone všeč :)

Super je, BBT at his best (sem pri 3 delu)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.