Ameriški piloti in letala so prišli na Kitajsko eno leto prej preden se je Amerika pridružila vojni.
Samo res: "svetovna vojna" se je začela šele leta 1942, ko Amerika vstopi v vojno. Na, pa je spet Amerika tista...
Kakorkoli, a se že kaj pripravljate na tretjo svetovno vojno? Rusi bi radi Ukrajino, ne bi se pa branili tudi katere druge države. Kitajci bi radi svoje brate na Tajvanu z raketami prepričali, da se vrnejo v njihov objem. Tudi na bližnjem vzhodu nekaj rožljajo z orožjem pa rakete streljajo, ... ... ... ... Konec koncev, tudi meni bi prav prišla vsebina trezorja kakšne banke v Gorici...
Ne smemo pozabiti tudi tega, da je Amerika stopila v prvo svetovno vojno leta 1917. To je bilo pomembno, ker je bila v zacezništvu, katero je zmagalo leta 2018. Takrat so bili tudi vodkarji na pravi strani, na strani zmagovalcev.
Ne vem, verjetno enako kot pri tistih, ki so mislili, da je Rusija papirni tiger in da samo brezveze bevska in da lahko rineš NATO in ZDA rakete na njihove meje pa ne bo nič ukrepala.
Take zadeve se zgodijo ko velesile rinejo ena v drugo. Nekoč ZDA rakete v Turčijo pred nos SZ, nakar je odgovorila Rusija z raketami na Kubo pa je ZDA znorela in je bil svet le korakec pred jedrsko vojno.
A resno mislite, če bi Kitajska al pa Rusija začela večati vpliv in povezave z Mehiko in jo zvabila v vojaško zvezo, ki bi pomenila baze in rakete na pragu ZDA, da bi jih ta samo gledala in kimala, da je vse v redu? Ne resno, vprašam pa je Mehika čist suverena država in bi to lahko naredila.
Ne vem kaj se tudi dogaja, da ima Rusija "samo" 10 vojaških baz izzven svojega ozemlja pa še to nedaleč stran od Rusije, ZDA pa kar 750 v 80 državah od tega veliko prav v bljižini Rusije. Verjetno to tudi ni grožnja, al se motim pa moramo vsi kimat, da je to OK. Tko, da kdo se obnaša bolj agresivno je bolj retorično vprašanje kot pa dejansko.
Rusija ima vpliv na tri četrt Afrike baj de vej. Nima pa vojaških baz, ker jih nihče v Evropi ne mara razen orbančka in pol Balkana. Pri ostalih so nezaželjni.
Jih pa imajo tam, kjer imajo somišljenike- v diktaturah po svetu.
Pa se pol trepljajo en drugega po hrbtu in si dajejo korajžo, ker povsod tam kršijo človekove pravice.
C'mon Alex... da daš link od nekih paranojikov, ki so prevzeli doktrino nekdanje JNA "neprijatelj vreba sa svih strana".
Se pravi sem jaz tudi ruski trol, ker pišem zgodovinska dejstva, ki se jih da z lahkoto preverit ali skozi zgodovino ali skozi dejanja posameznikov.
Še 1x pa upam, da zadnjič, če baje širim Kremeljsko rusofilsko propagando je potem tole pač proNato ameriška globalistično hegemonistična propaganda. Vidiš kako je enostavno tako nabijanje, brez dokazov in protidokazov. Živimo v komunikacijski dobi in res veliko stvari se da preverit, zato pa ne rabiš MSM-je in tiste, ki jim je interes furat zgolj in samo določeno agendo. Ogromno se da preverit, mogoče res ne vsega, a se da. Tudi funkcioniranje glavnih akterjev, sledenja denarju verjetno ni iz trte zvito.
Verjetno tudi to ne, da imajo predvem ameriški demokratski kongresniki ogromno delnic v oborožitvenih podjetjih v zda tudi ni skrivnost. To je konflikt interesov, da podpisuješ pomoč Ukrajini v orožju in večaš zaslužke raytheon, boeing, lockheed martin, northrop grumman, ki iz dobičkov financirajo devidende lastnikom. Krog je zaključen in zdaj pride Trump, ki bi ta party lahko celo prekinil - zdaj se pa išče način kako zaostriti konflikt in ga spraviti na nivo, da ga tudi Trump ne bi mogel ustaviti.
Ne vem, naj mi nekdo tukaj zaupa, a je pripravljen, da se bo skrival po zakloniščih, če bodo stvari ušle izpod nadzora. Ja ti tudi Alex - zmerjaš Ruse z butastimi vodkarji a istočasno računaš na njihovo zdravo pamet, da ne bodo posegli po jedrskem orožju. ne vem tole men ne paše skupaj, da ste nekateri pripravljeni žrtvovati vse za neko Ukrajino, ki roko na srce ni žrtev ampak le orodje za proxy vojno proti Rusijo, ki jo ZDA rabijo za delanje dobičkov in hromitev EU, NATO pa zato, da sploh še obstane. Članice so zadnja leta silno malo dajale za oboroževanje in sam obstoj NATA in jim je konflikt z Rusijo pomenil rešilno bilko da se NATO obdrži.
Ne vem, men se zdi pač norost, da odločevalci rajo izbirajo vojno kot mir. Mogoče sem pa samo staromoden in bi moral navijat za nukice.
Kot smo že ugotovili "vsi normalni"- spakirajo naj agresorji domov in bo takoj mir. Tako enostavno je to. 😉
A to je resno vprašanje? Sej veš kam spadamo in v kateri skupnosti smo in verjetno tudi veš kdo je naš čezatlantski gospodar, kateremu se pokoravamo od druge svetovne vojne naprej. Čudi me, da moram tole razlagat.
Ti se lahko ppkoravaš komur hočeš, jaz se ne bom nobenemu. Če pa že, je dobro da so to ameri. Imam njihove ojačevalce za kitaro, električne kitare, električno kolo, tiskalnik... Kaj imam od vodkarjev? Aja, lampe za ojačevalec. In vodko. To je pa tudi vse, kar znajo naredit dobrega. Ja. Tudi sranje znajo narediti dobro.
Zanimivo, kakšno razmišljanje. Ko "naši" vstopijo z vojsko v druge države in pobijajo civilno prebivalstvo celo s tako imenovanim "carpet bombing" pa nikoli ne pišemo takih stavkov. Zakaj ne? Ja zato ker to so pa "naši". Dejmo bit striktni pri vseh zadevah potemtakem... dejmo vse z istimi vatli obravnavat. Sej bo šlo samo pristranskost se da stran pa gre. Ko se bomo kot zahod nehali vmešavati v vse mogoče notranjepolitične zadeve drugih držav, ko se bomo nehali domišljat, da smo poklicani za spreminjanje sveta, navad in želja ljudi v teh državah.... mislim, da bo zanimivo in je s 100% gotovostjo se tudi ta Ukrajinsko/Ruska vojna nikoli ne bi zgodila.
To kar pišem niso ne blodnje ne teorije zarot, ampak zgolj opazovanje dogodkov v svetu.
Že celo zgodovino človeštva se to dogaja in se bo vedno. Vedno so se sklepala zavezništva, bili so zavojevalci, osvajalci in napadeni. In vedno obstaja napadeni in napadalec
Tukaj je jasno določena meja. Vse ostalo je kr nek in ni omembe vredno.
A boli, če nekdo nalije čistega vina? Sej ti nihče ne pravi, da rabiš verjet, ampak a je to resnica kar si misliš da je? Vedno je čas tisti, ki bo povedal kaj je bilo na stvari
A je tvoja resnica kaj bolj verjetna? Nikjer ne piše, da ne moreš imet svojega mnenja. Lahko si teoretik zarot ali pa realist. Jaz tvojega mnenja ne bom spremenil, ti pa tudi ne mnenja večine.
Teli tički postajajo močnejši od celotnega zahoda. Samo države BRICKS-a so že dovolj in vse tiste države, kjer je zahod in predvsem ameri poskušali nasilno uvajati "demokracijo" po njihovem vzoru. Hja tud teh je veliko. Sej pravim mal je treba odpret oči in ne samo domače zahodne MSM-je poslušat.
Aja pa verjemi, da nam kmalu ne bo nič smešo, še manj pa zabavno. Če se bomo v EU obnašali kot vazali USA nam bo trda predla... iskat je treba partnerje in zaveznike ne pa sovražnikov in nasprotnikov. Zdaj delamo tole drugo.
Kot bi poslušal kake srbske časopise.
Ali pa fejzbukovce od dol. Ali pa še boljše, vodkarske bote.
Lej , kaj ti osebno občutiš je irelevantno... dejstva so pa vseeno dejstva in kdo je kdaj kje agresor tudi. Sej pravim preveri tudi kaj se je dogajalo pred 2022. Če nisi preveč aroganten in prepričan v svoj prav in prav zahoda bi se ti moralo vsaj čudno zazdeti, da nekaj ni v redu. Zanimivo, da se 3/4 sveta ne strinja z nami v odnosu do Rusije. Le zakaj, če pa smo prepričani, da imamo prav? Tudi naciji so mislili, da imajo prav in šele leta 1945 je marsikomu svanulo, da so na napačni strani zgodovine. Še enkrat ni vse črno/belo kot se zdi na prvi pogled in rzlaga ni tako enostavna... edino kar je zelo priročno in enostavo je, da so Rusi ultimativno zlo in da so naredili nekaj za brezveze. Če vprašaš polovico sveta je nekdo drug ultimativno zlo. Kdo torej ima prav?
3/4 sveta?? 😊Kateri? Neuvrščeni, ki imajo voditelje, ki so vsi po vrsti diktatorji?Kitajci, severna Koreja... Ha, ha, si me nasmejal. 😄
Poojdi v A2U v Koper(zravn supernove) vprašat. Sicer nimam ravno veliko izkušenj s prodajalcem ma meni je za opremo odlično svetoval.
Bil sem pravkar v tej trgovini. Kot praviš, odličen prodajalec, prijazen, takoj je bil za akcijo. Rekel je: "pripelji kolo noter, bomo zdaj takoj rešili". Seveda sem bil z avtom tam. Ga pripeljem jutri. Mi je pa ta trgovina kul, ker mi je relativno blizu.
Seveda ne, oni bi raje lastne sodržavljane potamanili, ker pač rusi niso ljudska bitja? Mal so trenirali to po Kijevu, Odesi in Mariupolu leta 2014. Sej vem, da jim je blo to zabavno, ampak ko so pa hoteli it na Krim jim je pa nekdo to preprečil. Za konec marca 2022 ali začetek aprila pa so želeli narediti končno ofenzivo na rusko manjšino v Dombasu pa jih je nekdo prehitel v njihovih namerah.
Zgodovina ni samo 2. svetovna vojna potem pa nič pa da se spet začne leta 2022. Sem vam že dal nekaj člankov, ki so leta 2014 govorili že leta 2014, danes se jih pa skuša zbrisat ali vsaj pozabit. Zadeva pač ni taka, da imamo tukaj samo ultimativno slabe fante (Ruse) in ultimativno dobre (Ukrajinci).
Zadeva je mnogo mnogo bolj kompleksna od razlage "Rusi so 24.2.2022 brez razloga zasedli del Ukrajine". Jebat ga, resnica je pač resnica pa četudi je neprijetna.
Imamo agresorja in napadenega. Ve se točno kdo je kdo v tej vojni. Vse ostalo so nabijanja in vodkarska propaganda.
In upam, da dobro zaciljajo v vladno palačo. Ma, če dobro premislim... Tudi, če bi raketa bila namenjena kam drugam pa bi tja padla, ne bi bilo neke hude zamere...
Odvisno katere. Od Nata verjamem, da so točne na deset cm. Tiste od vodkarjev pa sesuvajo stanovanjske bloke, namesto vojaške infrastrukutecdaleč proč.
za35mm stem ne vem če obstajajo karbonske s 50mm risom. vidu sem jih s 40mm od raceface.
ja kar se mleka so se stvari mal izboljšale.
2x letno preveriš mleko in po potrebi doliješ oz zamenjaš, je pa res odvisno kolikokrat jo preluknaš. ko hočiš napumpat gumo pač tapneš ventil (pritisneš not) da se ''odlima'' pa kamot nafilaš .
vseeno je pametno imeti sabo kako zračnico ker včasih tud mleko in pa bacon ne pomaga
Ravno to sem mislil napisat, da je dobro imet v nahrbtniku vedno kako rezervno zračnico in orodje za menjavo. In pumpo, majhno, seveda.
Ta vlak so že davno zamudili. Žal, ko je bil še čas je bilo pač preveč arogance v igri. Zdaj sta samo še dve varianti ostali, ali totalna vojna al pa predaja UA. 🙁
Po moje bo nekaj vmesnega. Imam pa občutek, da se bi vedno več držav direktno mešalo v to vojno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Botoksni vodkar sedaj grozi že celi Evropi. Tip je skurjen do konca. 😡
Povezava za deljenje
Deli na druge strani