Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

?e je ta kos manj?i od celote, je treba najprej pla?at geodeta in razparcelirat, potem pa tako kot za nepremi?nino, pogodba, lastnik mora s pogodbo na durs pla?at DDV, potem pa lahko ti naprej.

seveda mora biti brez hipotek!

To je manj?a parcela 35 m2, ki ni kmetijska. Sosed je ?e zelo v letih, tako da bi vse uredil jaz, kar se pa? da, on bi ?el z mano edino do notarja. Zadevo na DURSu uredi novi lastnik, najbr?...

?e velja ta postopek?

1. Potrebna dokumentacija

-Izpisek iz zemlji?ke knjige

-Potrdilo o namembnosti parcel

-Fotokopije osebnih izkaznic

-Fotokopija poro?nega lista

-EM?O in dav?ne ?t.

2. Priprava pogodbe

-pri notarju ali odvetniku

-pla?a se po tarifi glede

na vred. prenosa nepr.

-?e pripravlja pogodbo

odvetnik je potrebno

iti ?e k notarju za 

notarski zapis 3. DURS in upravna enota

Dva izvoda pogodbe predlo?ite DURSu za odmero davka (po skraj?anem postopku traja to par dni oz. pri darilni in izro?. pogodbi takoj). ?e je predmet prepisa kmetij. zemlj. ali gozd je potrebno ?e soglasje na UE - oddelek za kmetijstvo. Pri prodaji pa ?e objava na oglasni deski na UE. ? 4.Predlog za vpis v ZK

Lahko ga podate sami 

ali notar oz. odvetnik. ? 5.Plomba in odpravek

Sodi??e takoj po prejemu vpi?e plombo in kasneje pripravi odpravek - potrebno je ?e pla?ilo sodne takse, ki je odvisna od vred. neprem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Imam pa soseda, da je malo takih!

Pride danes zve?er sosed k meni in re?e, da bi se rad z menoj nekaj pogovoril. Sedemo za mizo in on za?ne, da vidi, da imam pet otrok, da sta pri hi?i dva avtomobila, da redno prihaja ?e sestra s svojim avtom,... In mi predlaga, ?e me zanima, da bi mejo med menoj in sosedom spremenili. Za 760? mi je pripravljen prodati 760 kvadratnih metrov zemlji??a, ki le?i tik za mojo hi?o - da si bomo lahko uredili kak?na igrala za otroke in pa parkiri??e, ko bodo vsi otroci v voznem stanju...

Smo bili kar hitro zmenjeni. Zdaj me pa zanima, koliko ?asa bo trajalo, da se zadeva tudi uradno re?i...

Slivka ?ivjo,

tudi jaz se nekaj pogovarjam s sosedom, da bi mi prodal en majhen ko??ek zemlje, na katero mejim. Zanima me kak?en je postopek? Podpi?eva neko pogodbo, ki jo napi?em, jo greva k notarju overovit in hkrati poskrbi za vpis v zemlji?ko knjigo? Ali greva samo k notarju in se vse uredi kar tam?

Kako si ti postopal pri stvari?

Hvala pa LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Dans sem se spopadel z mravljami okrog svoje gra??ine in sicer po receptu g. GELIPTERja, pa da vidimo ?e je zmaj ukrotil mravlje.  :zvizga:

Obenem sem dal tudi neko jopco ?ivilji, ki jo bo zo?ala za 10 do 15cm, da mi bo bolj prav.  :jupiii:

In dokon?no se odlo?u, da se ne bom ve? ogla?al eni gospodi?ni, ki je sicer reees stroj, :wub:  ampak sem jo prebral njo in njene namere (Viper varianta in njegova baba-pijavka scena, samo da tale moj "parazit" precej bolj?e izgleda), pa sem nabral pirhe in se niti slu?ajno ne grem te scene, ?e se mi je mislila kar vselit in ?ivet na mojih ple?ih, pheh (ve? sre?e pri kak?nem drugem teli?ku, ker ziher bo koga nasmukala v kratkem).  :ph34r:

Dej mi prosim povej za recept za mravlje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?e je Samsung Galaxy S6 'sinonim' med androidi...pol pa ne vem....2550mh baterija (iphone 6S 1700mAh) pa sem v italiji bil totalno ?iv?en ker ni vzdr?al do treh popoldne....stalno izklapljal BT, wifi, 3g, lokacijo, uporabljal var?evanje baterije........wtf???

nazaj na iphonu, ker je zve?er ?e na 40% pa je stalno vklopljeno vse, tudi uporaba v avtu za muziko itd , ker tudi doma ni zdr?al, niti famozna aplikacija 360 za brisanje memorije in ohranjanje baterije

Bo treba pogledat xperio.

Boli me k za znamko, raim telefon ki dela....tu ima ios jasno prednost, kajti lokacijo itd vklaplja samo ko je aplikacija v rabi - na glavnem zaslonu, pa tudi vse skupaj je izdelano tako da 1/3 manj?a baterija vzdr?i 3x dlje

Ta samsungov drain je na vseh forumih velik issue...

A potem se za ta app 360 ne obnese ravno dobro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.