Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano

@g.Wankeldo takrat da bo gta6 ven prišel bo grafična že tudi zamenjana😉

Samo ne bi rad zapravil toliko € v enem mescu, zato prvo cpu in plosco zamenjam (plošča me že tako ali tako zajebava😤). 

Btw: vhodna vrata pa sem tudi že menjal😎

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Ja Ryzen 5 7600X sem neki že gledal ja, ali je bolje dat več € za Ryzen 7 7800X3d?

AMDjevi cpuji so v gamingu baje trenutno hitrejši od Intelovih, čeprav sem do sedaj imel skor vedno Intela. Ekrat daljnih let sem imel K6-2 266mhz pa sem bil razočaran.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Hmh. No v bistvu tak vem da bo to nov build, samo prvo bi rad zbral ustrezen cpu, okrog njega pa pol plato in rame. 

Grafična zaenkrat ostaja Gtx1080, bom jo pa še letos zamenjal. 

Ohišje 100% ostane enako Fractal design Node 605, ki bi naj podpiralo vse velikosti plošč. 

Diski ostajajo, edino kak m2 ssd bi še dodal. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Po dolgih letih služenja, je čas da zamenjam svoj I5 2500k in me zanima kaj je trenutno top price/performance cpu za gaming??

Nekaj sem gledal reviewe in bi naj bili za gaming boljši AMD procesorji.

Tu je pa spet dilema kateri procesor?? Katere plošče so ok, do sedaj sem prisegal na Asus?

Je kdo kaj bolj raziskoval, kaj kupit?

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Mam eno delno računalniško vprašanje.

Za projekt Pametna hiša bi rad nabavil kak touchscreen zaslon, najraje velikosti 82col, da je kompatibilno z android boxom/stickom na katerem bo laufal Home Assistant client. Najlažja varianta bi bila tablica, vendar večje od 15com nisem zasledil, to pa je premajhno.

Našel sem sicer touchscreen monitorje 22/24col ki bi pogojno bili vredu, vendar nevem ali to deluje z androidom.

Ima kdo izkušnje z touchscreeni in android sistemom??

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Če imaš dobrega mehanika (sebe) ne rabiš nobene sreče na tehničnem. 

In ja, obstaja velika šansa da kupim še enega Forda. Tokrat S-Maxa :punk:

A bo 2.5T?  😎

Pred M6 sem bil že zmenjen da pridem pogledat enga 2.5T, pa so mi ga prej prodali. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Verjetno na Coaxu, ker pri optiki načeloma hitrosti štimajo. 

Jaz imam T-2 optiko in s hitrostmi nikoli ni bilo težav, komp mam prek kabla povezano na svoj ruter Tp-link AX-73, od deklarirane hitrosto 1000/200, dobim ven 909/200.

Še s telefonom  preko wifija dobim dobrih 666/200. 

Tudi pred leti ko sem imel telekomovo optiko so hitrosti vedno štimale. 

IMG_20230318_074448.jpg

Screenshot_20230318_075640.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ahh, moram še jaz malo pojamrat nad GLS dostavo. 

Sem nekaj naročil so mi poslali paket GLS pod hitro, ampak pri GLSu je ta hitra storitev trajala 10dni!!!

Iz NM v MS, 10dni, stem da sem vmes najmanj 5x klical, če mislijo dostavit in vedno neki izgovori da imajo gužvo, bolniške.... 🙄

Na koncu sem poslal pritožbo po mejlu, in na drugi dan so pol končno dostavili. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED za dnevne luči
Napisano
pred 22 urami je samSimon napisal:

A to si dal eno notranjo luč zadaj za angleški trg? Zgleda veliko lepše, ko sta enake barve. Potemtakem si se moral še malo s kablovjem poigrat?

Ja zadnja notranja luč je od angleške M6.

Prej me je motil nesimetrični izgled zadaj, pa sem menjal luč. 

Kablovlje pa je malenkost spremenjeno ja ker pride na isto žarnico meglenka in vzvratna luč. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Bagnaia zasluženo prvak. 

Ima največ zmag, zadnjo dirko odpeljal pametno, čeprav je na začetku proti Quartararoju precej tvegal z prehitevanji. 

Odlično dirko sta odpeljala tudi Rins in Binder. Škoda da se Suzuki poslavlja. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED za dnevne luči
Napisano

Jaz imam že 4leta kitajske LED za dnevne luči in je best upgrade ever na 2.gen M6.

Mam pa dvojne led žarnice, ki svetijo belo in rumeno, normalno se vklopijo dnevne bele, ko dam žmigavec pa se preklopijo na rumeno barvo. Ko se zmrači pa se avtomatsko preklopijo na xenonke.

Podobne dvojne led sem dal tudi za vzvratne luči-meglenke, tako da imam levo in desno meglenko in rikverc luč.😎

Izgleda mi pa boljše kot originalne dnevne luči na 2.gen.

m63.jpg

m64.jpg

m62.jpg

m61.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Hja, v MotoGP so vsi Egoisti, v bistvu na takšnem nivoju moraš bit egoist.

Čeprav je Enea s tem prehitevanjem ogrožal Pecota in njegovo zmago v prvrenstvu, ga po eni strani razumem, kot novinec ima željo se dokazat in pridirkat čimveč zmag, to je itak želja vseh dirkačev, konec koncev štejejo samo zmage. Sem prepričan da nobeden od dirkačev v Moto GP ne bo nobenemu kartako podaril zmage.

Je pa res da iz stališča Ducatija bi se moral bolj brzdat, ampak gledalci hočemo napete dirke in ne vnaprej dogovorjenih zmagovalcev ;)

Peco je odvozil odlično dirko, brez napak, ni nič taktiziral in ni se pustil vrč iz ritma kljub prehitevanju Enee. Zaslužena zmaga in zaslužen "prvak"

Qurtararo se je pravtako odlično peljal, glede na podhranjenost Yamahe in zlomljen prst, več enostavno ni mogel naredit.

Drugo leto bo Bastanini nevaren, pravtako pričakujem Marquezov povratek, tako da naslednje leto se bodo za prvenstvo borili štirje zelo močni dirkači.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amazon FireTV daljinec,apps...
Napisano

Ker sem ga dobil po dokaj ugodni ceni, sem nabavil Amazonov FireTV Stick 4K Max, ki bi ga uporabil za gledanje tvja v otroški sobi.

Inštaliral sem T2go aplikacijo in deluje vendar je z original daljincem precej nerodno upravljanje.

Ali ima kdo izkušnje kateri Airmouse daljinec deluje na firetv??

Za priklopit Airmouse bi naj bilo potrebno dokupit OTG razdelilec, ker firetv nima usb vhoda.

Pri tem se spet poraja vprašanje kateri otg razdelilec??

Ima kdo kaj izkušenj z temi FireTV zadevami, da mi malo razloži, da ne iščem info cel dan.

Sicer imam še navaden androidbox za podoben namen, vendar je tam nastavitev in priklop čist enostaven plug/play.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Bastianini je zame heroj te dirke z starim materialom je vozil nore čase, če bi štartal bolj spredaj bi se lahko boril za zmago. 

Bagnaia pričakovano dobra dirka, na koncu so mu malo popustile gume, ampak je imel zadost prednosti da je ohranil vodstvo. 

Pozitivno presenetil me je Quartararo, ki ni nič taktiziral ampak je šel all-in. Zasluženo 2.mesto, kakšen krog več in bi bil boj za zmago. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Uff, Bagnaia je res močan, bi se kr strinjal da je resen kandidat za zmago. Jaz stavim nanj za zmago. 

Če bo suho bi znal bit Quartararo P2-P3, v dežju ga ne vidim med top5. 

Marquez se je na quali mal šlepal, ritma za zmago nima. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Ja zadnjih 5krogov je bila dobra dirka. 

Bagnaia je odpeljal dirko brez napak, tudi vse napade Marqueza je uspešno odbil in se ni pustil vreč iz svojega ritma. 

Uspelo mu celo kontra in je prisilil Marqueza v napako. 

Razočaranje je bil Quartararo nvm, kaj mu je šlo narobe, videlo se je da se bori ampak enostavno ni imel hitrosti. Ali je dobil slabe gume ali pa so kaj na nastavitvah zašuštral. 

Mir pa je lepo odpeljal svojo dirko brez stresa in pobral točke. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.