Zaenkrat je kar zadovoljna z njim - ima mo?no 3D grafiko in trdno ohi?je, 2x500GB diska, je precej tih in se za?uda ne greje prav dosti. Tipkovnica se nekoliko prepogiba in zaslon ni ravno briljanten (razen lo?ljivosti, ki je full HD). Baterija je nekaj srednjega.
Od vseh prenosnikov, ki sem jih do sedaj imel priliko uporabljati, sem bil nad kakovostno izdelavo ?e najbolj navdu?en pri Lenovu, najbolj?e razmerje med ceno in kakovostjo pa bi nekako pripisal ASUSu (moja subjektivna ocena). To zadnje je precej odvisno od cenovnega ranga in pa osebnega pogleda na pomembnost posameznih komponent.
Za kateregakoli se bo? ?e odlo?al, ga pojdi pred nakupom tudi v ?ivo pogledat. Na slikah lahko marsikaj izgleda OK, v praksi ti pa lahko kasneje po?re kup ?ivcev.
Jaz sem navadno pozoren predvsem na splo?en ob?utek, razporeditev in velikost tipk (fn, ctrl, shift, enter, del, pgdn, pgup) in pa pozicijo raznih vhodov/izhodov - desni?arje npr. lahko moti, ?e je na desni strani predviden priklop kupa kablov (npr. napajanje, mi?,...) in so tam ?e hladilne re?e, iz katerih v roko piha vro? zrak (sploh fino v poletni vro?ini). ?e ga ima? pogosto na kolenih, je tudi pomembno koliko se zadeva greje.
Se pridru?ujem prej?njemu mnenju. Precej je odvisno od sistema, ki bo nalo?en na ra?unalniku. Zavedati se je pa potrebno, da Vista in Windows7 ?e brez ?esarkoli drugega po?ereta tisti GB pomnilnika. Ostale zadeve so videti kar OK. Raje investiraj malo ve? - se spla?a. Npr. Asusi imajo precej dobro razmerje price/performance.
Pred dejanskim nakupom prenosnika se zapelji enkrat mimo kake trgovine in si zadevo poglej tudi v ?ivo. Nekateri prenosniki (sploh najni?ji cenovni rang) so narejeni res povr?no in si ravno ne predstavljam dela na njih.
Zavedam se, da je denar vlo?en v ra?unalnik (in avto) ena najbolj neoptimalnih investicij - vrednost nenormalno pade ?e v zelo kratkem ?asu. Ampak kaj ?mo, to danes niso ve? luksuzne dobrine, ampak nuja.
nekaj takega bi rad kupil za sina, za DSLR je ?e po moje premlad.
Zanima me, ?e ma kdo tak?en aparat ali kaj podobnega in kako se kaj obnese.
Ve?inoma ga bo uporabljal za slikanje divjadi in narave.
To?no s tem modelom nimam izku?enj, ve? let pa ?e uporabljam podobno zadevo od Olympusa. Rezultate si lahko pogleda? tudi na mojem blogu.
Tak tip fotoaparata je odli?en za u?enje - ni predrag, na?eloma ima vse opcije kot ve?ji DSLR modeli, ni pa ubadanja z objektivi in tudi prena?anje naokrog ni tako mu?no. Kompromis so nekoliko slab?e performanse v neidealnih pogojih (npr. v slab?ih svetlobnih pogojih, ?portni fotografiji, portretiranju, ...).
Kar se ti?e narave je zadeva idealna za macro fotografijo in fotografiranje pokrajine, nekoliko manj za ptice in divjad.
Zase sem ugotovil, da je dodatna baterija in nepremo?ljiva torbica pri tak?ni igra?ki nuja.
Jaz sem ga nabavil, da ugotovim, ?e je fotografija res moje podro?je in ?e bom kos mnogim opcijam, ki jih taka naprava ponuja. Vlo?ek se mi je ?e ve?krat povrnil, vendar sem ga sedaj ?e malo prerastel - naslednji bo gotovo DSLR.
Ni druge, kot da se bo treba sprijaznit s situacijo...
Tudi en Mercator si lahko privo??i ni?jo ceno istega produkta v primerjavi z enim manj?im trgovcem. Pa? nabavi ve?jo koli?ino in ima toliko ni?jo nabavno ceno. Ekonomija obsega, kaj ?mo...
Tole pri nas je bolano, jest skoraj ni? ve? ne kupujem v SLO.
Primer (ok nisem na koncu kupil ker ne te?em ve? toliko):
http://www.sportsdirect.com/asics-gel-kins...ng-shoes-211141 , to?no tele (prera?unano v EUR iz UK za 120 EUR + po?tnina, je malo ve? ampak smo hoteli grupni shoping naresti), so v Intersportu 198 EUR ...debili od debilov, in potem jamrajo kako trgovine ne laufajo. ...
Hecno, ampak tud z mojo sva na izletu v Londonu nabavljala teka?ke suprege pri taisti firmi. V tem primeru so bili pri nas enaki copati 140 EUR, v UK pa 65 GBP. To je v vsakem primeru ekstra ugodno, zdaj ko je funt le 1,15 evra, pa ?e posebej.
Spla?a se ?e po po?ti naro?it, ?e pa gre? osebno gor bi bil pa skor greh, ?e si ne bi nabavil malo zaloge.
Ne vem, ?e to res dr?i, mi je pa en kolega razlo?il, da je razlog za razliko v ceni ravno v odnosu med USA in UK. Firme omenjenih ?portnih copat so ve?inoma ameri?ke in v UK jih izva?ajo po posebnih pogojih - skoraj ameri?ke cene. Ostala Evropa je drugo tr?i??e in veljajo drugi pogoji.
Zato so najbr? tudi v Avstriji in Italiji cene bolj podobne na?im kot pa britanskim in ameri?kim. No, za vsak slu?aj so tudi tam malo ni?je kot pri nas.
Le nabavi, med predlaganimi res ne bo? zgre?il. Jaz sem mojega ?e pred ?asom prerastel in zdaj zbiram pogum za preskok v DSLR razred.
Kljub temu se mi z mojo starinsko trotlco (Olympus C-5060WZ) posre?i marsikaka lepa fotka. Vsaj komentarji na mojem blogu so ve?inoma pohvalni, kar se tega ti?e.
Najbolj v?e?na zadeva na obstoje?em je ravno ?iroki kot, ki ga premore. Manjek le-tega bi precej bolj pogre?al, kot pa pogre?am ve?ji zoom.
Mi hodimo dol na Sardinijo ?e 6 let,letos sedmi?.Prvi? sem bil dol z punco,(sedanjo ?eno), ?e daljnjega `95 leta in smo bili v "na?em" apartmaju prvi Slovenci.Tako,da poznam Sardinijo v detajle.
Gremo pa letos prvi? ?e mimogrede na Korziko.
A tako... pol bom pa jaz tebe ob priliki za kak nasvet pobaral.
Ste ?e cel otok obdelali, al se bolj na enem koncu dr?ite?
Sardinija je zakon - za explorat ne za v kampu sedet
Se zelo strinjam. Ampak ?e si dalj ?asa v enem kampu ?e ne pomeni, da tam mora? pa v ?otoru sedet. Preprosto si je na vsakem koncu toliko zanimivih stvari za pogledat.
Zakon! Sem prepri?an, da boste u?ivali. Edino ne si prevelikega zalogaja zadat v prekratkem ?asu. Jaz sem nazadnje poskusil v 3 tednih narediti krog po Sardiniji, pa mi je kar malo cajta zmanjkalo - sem moral na trenutke kar hiteti naprej in nekatere zanimive dele ?isto izpustiti. Predlagam manj km in manj kampov.
Za koliko ?asa pa greste?
Na Sardiniji sta bla res top kampinga tale dva (vsaj od tistih, ki sem jih obiskal):
Tudi jaz ?e ne vem kaj bo letos pri?lo na vrsto... sem bil pa ?e na ve?ini omenjenih lokacij.
Od Hrva?kih zadev bi izpostavil Lo?inj in Kor?ulo - malo bolj umirjeno, vendar narava odtehta za vse ostalo. Poleg tega pa tud kako jadranje po Kornatih ni od muh (izven sezone to niti ni tako draga varianta, kot bi kdo morda mislil).
Malta je za nekoga, ki ima rad zgodovino in muzeje pravi raj. So pa res kupi (in prav zares tudi hribi) smeti lahko kar mote?i. Ko ti hribi prerastejo v gore, jih pa malo zmanj?ajo tako, da jih zakurijo. Sva?ta.
Kljub temu in na prvi pogled ne preve? vabljivemu morju, sem bil pa precej presene?en, ko sem malo pogledal pod gladino. Vse je mrgolelo od rib, hobotnic in ?e ?esa.
Meni je blo kljub vsemu na Malti prav super, je pa res, da nisem ?el dol izle?avat na pla?o. Sem pa govoril z mnogimi, ki so bili vse prej kot navdu?eni in so po nekaj dneh ?eleli domov.
Hrana je ve?inoma bolj bedna (vsaj hotelska in tista po cenenih kafi?ih). ?e bi ?el ?e enkrat, bi v hotelu jedel le zajtrk (pa je bil hotel 4*), ?ez dan bi si pa kake ribe privo??il - to imajo ve?inoma zelo dobro.
Korziko in Sardinijo bi vsakemu zlahka priporo?il. Meni osebno je bila Korzika ?e bolj v?e?. Sem pa oba otoka obiskal s ?otorom. Na Sardiniji sem npr. na?el nekaj tako urejenih kampov, da sem samo debelo gledal.
Korzika je pa itak zakon, sploh za nekoga, ki bi pla?o rad pokombiniral ?e s kakim izletom v hribe.
Za nas so edino cene hrane v restavracijah (na Korziki ?e bolj kot na Sardiniji) ?e vedno precej visoke. ?e si kuha? sam v kampu, je lahko pa vse skupaj tudi ceneje kot na Hrva?kem.
Snorkljanje v Egiptu se te?ko primerja s ?emerkoli v na?i okolici. ?e ima kdo idejo, da bi delal potaplja?ki te?aj (npr. PADI) naj se ne trudi tukaj pri nas v nekih bazenih, ampak naj gre to probat v rde?e morje nardit. Skoraj ista cena, kot pri nas, izku?nja pa ?ist neprimerljiva.
?e bi kdo rad malo spremembe po Hrva?ki in so mu kampi OK varianta, res priporo?am Korziko. Skoraj vedno najde? kakega kolega, ki mu na dopustu nekaj ni blo kul. Ne poznam pa nikogar, ki bi se vrnil razo?aran s Korzike (vsaj zaenkrat ne).
?e koga zanima kaj ve?, bom z veseljem delil info. Sem pa o omenjenih lokacijah marsikaj zanimivega zapisal tudi na blogu (zraven sem navadno pripel tudi kako ki?asto fotko).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/prenosn...um_-_CX001DC1F2
Zaenkrat je kar zadovoljna z njim - ima mo?no 3D grafiko in trdno ohi?je, 2x500GB diska, je precej tih in se za?uda ne greje prav dosti. Tipkovnica se nekoliko prepogiba in zaslon ni ravno briljanten (razen lo?ljivosti, ki je full HD). Baterija je nekaj srednjega.
Od vseh prenosnikov, ki sem jih do sedaj imel priliko uporabljati, sem bil nad kakovostno izdelavo ?e najbolj navdu?en pri Lenovu, najbolj?e razmerje med ceno in kakovostjo pa bi nekako pripisal ASUSu (moja subjektivna ocena). To zadnje je precej odvisno od cenovnega ranga in pa osebnega pogleda na pomembnost posameznih komponent.
Za kateregakoli se bo? ?e odlo?al, ga pojdi pred nakupom tudi v ?ivo pogledat. Na slikah lahko marsikaj izgleda OK, v praksi ti pa lahko kasneje po?re kup ?ivcev.
Jaz sem navadno pozoren predvsem na splo?en ob?utek, razporeditev in velikost tipk (fn, ctrl, shift, enter, del, pgdn, pgup) in pa pozicijo raznih vhodov/izhodov - desni?arje npr. lahko moti, ?e je na desni strani predviden priklop kupa kablov (npr. napajanje, mi?,...) in so tam ?e hladilne re?e, iz katerih v roko piha vro? zrak (sploh fino v poletni vro?ini). ?e ga ima? pogosto na kolenih, je tudi pomembno koliko se zadeva greje.
Visit Travel Photo Blogging - The place to discover your next vacation destination
Povezava za deljenje
Deli na druge strani