Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Home office ?e 2. dan BP. Res pa je, da nas je samo ca. 10 v firmi, ki delamo od doma in posledi?no infrastruktura zado??a... ali pa ljudje ne delajo kaj dosti in je VPN zato BP. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Eto, jodlarji zaprli mejo, pri nas pa nimajo jajc.

Obstajajo izjeme, ki lahko pre?kajo AT-IT mejo: to so tisti, ki so bili testirani in morajo imeti izvid testa na korona virus negativen. Vsi ostali ne, tudi ?e nimajo vro?ine ali simptomov virusa. Druga izjema pa so avstrijski dr?avljani oz. rezidenti, ki se iz Italije vra?ajo v Avstrijo, a morajo biti 14 dni doma v samoizolaciji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Prepo?asi si ?el, nad dolo?eno hitrostjo k sre?i ne deluje ve?, saj pozna samo on/off pozicijo. Tako se niti ne bi bilo mo?no zabavati enako kot s klasi?no, kjer lepo dozira? u?inek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dizel vs. bencin
Napisano

Saj imajo 2.5T, ki ima toliko navora, kot dizel, s tem da vle?e (samo z eno turbino) od 1.500 do 6.300, na 1000 obratih ima toliko navora, kot ga imajo max. Pri 2000 obratih navadne 2.0 bencinarke. Tako krivuljo imel bi tudi jaz.

Je pa res, da bi dali levo ledvico za karavana. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Zgodba o 10mm nasadnem klju?u, ki je kot ka?e eno najbolj uporabljenih in najbolj iskanih orodij sploh. :lol:

Meni je zadnji? uspelo izgubiti 10mm ob menjavi xenon ?arnice, ?aromet sem odmontiral, potem pa mi je 10 mm padel oz. dobesedno izginil.. ne na tla, ne na PVC za??ito pod motorjem, ampak ga enostavno ni bilo nikjer ve?, z lu?jo ga nisem uspel najti, tudi pono?i ne...

Nato sem naro?il drugega za 2 EUR in ?ez 2 dni dobil, ?eprav bi me tak kombi verjetno premamil, ?e bi ga videl kje v bli?ini. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poceni Fate, rabim čiščenje
Napisano

Roboti so za sproti OK, osnovni modeli so sicer bolj tako, sploh recimo osnovne roombe so precenjene, saj enak sesalec iz hoferja za pol manj enako slabo opravlja svojo nalogo.

Sam imam Eufy 30C, ker je eden redkih z dvema pometalcema, po testu dveh roomb, ene vilede in enega xy sesalca je bil tale v osnovnem rangu (okrog 250 EUR) dale? najbolj?i, edini ki je bil dovolj mo?an tudi za pobiranje manj?ih kamen?kov, Je sicer kitajec, a spadajo pod Anker, tako da ni ravno neka noname zadeva, pa ?e support je preko Amazona: https://www.amazon.de/Saugroboter-eufy-Staubsauger-Reinigungsleistung-Haustierbesitzer/dp/B07DBZXZBW/ref=sr_1_3?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=eufy+robovac&qid=1574259170&sr=8-3

Ko odpove sedanji, pa ga bo nasledil robot z inteligentno navigacijo (verjetno Xiaomi, roombe z inteligentno navigacijo so pol dra?je), torej ne dela po naklju?nem vzorcu. To je zares uporabno.

Vsekakor pa je potrebno enkrat tedensko konkretno posesat z obi?ajnim sesalcem, saj polic, kav?a in omar (zaenkrat) roboti ?e ne dose?ejo. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Vse lepo in prav, tudi teta iz ?vice je govorila, da to smo sam Slovenci tako obsedeni z nepremi?ninami. Da v ?vici so ljudje v najemu in se ne obremenjujejo z nakupom. Super ja. Ampak, ko so v ?vici (ali v Avstriji, ko ?e omenja?) v penziji imajo tako penzijo, da lahko pla?ujejo najemnino, stro?ke, pa ?e jim verjetno ostane. Pri nas pa vemo kaka je povpre?na penzija. Ravno za najemnino, stro?ke, nekaj pa?tet in to je to. ?e je kaj, je vsaj lastna nepremi?nina (morda celo hi?a z zelenjavnim vrtom, ?e bi bili pametni) nekak?en garant, da ne pristane? na ulici na stara leta. 

?Dodano: Na koncu bo marsikdo ?e vesel, da je prej?nja generacija v Jugoslaviji mislila na potomce in delala (pre)velike hi?e. Tako ostanejo stari star?i spodaj, mlaj?a generacija zgoraj, oboji pla?ujejo stro?ke in je za vse bolje. Zasmehovanje "hotela mama" je (po mojem mnenju) iz tujine pri?lo ravno zato, ker so 18, 20 letniki lahko odleteli iz gnezda, si privo??ili najemnino ali pa celo svojo nepremi?nino. Tule bo pa to vedno te?je..

Seveda, v Avstriji je razmerje pla?a penzija ?ez 90 %, za Slo pa bistveno manj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To?no to, mi uporabljamo 2 do 3 programe, ostalih 14 tudi ?e jih ne bi bilo. Va?no da je interter motor in s tem bistveno ti?ji.

Nazaj k stanovanjskim kreditom: vsekakor v Z Evropi ni samoumevno, da si lastnik nepremi?nine oz  stanovanja v mestu. Za Avstrijo lahko napi?em da ?e ni vsaj 4k EUR neto na dru?ino dohodka na mesec, skoraj nih?e ne pomisli da bi se zakreditiral za 20 ali 30 let. Tako je ve?ina stanovanj ob?inskih (socialnih), ?e ve? je "u?itkarskih" (Genossenschaft). Konkretno: najemnina brez stro?kov za 75 m2 stanovanje na relativno dobri lokaciji na Dunaju ca. 350 EUR, v ostalih de?elnih prestolnicah lahko celo ?e 50 ali celo 100 EUR manj. Obratovalni stro?ki so nekaj vi?ji kot v Sloveniji, predvsem za upravnika in rezervni sklad, ostalo pa je primerljivo (gretje, elektrika, kanalizacija).

Predvsem je stanovanjska politika v Sloveniji povsem zgre?ena oz. je neobstoje?a, na Dunaju je ca. 80 % stanovanj nelastni?kih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja sam to ni pravilo. Najcenej?i pralni stroj je z razlogom najcenej?i saj je narejen tako, da je lahko najcenej?i in jaz sem pred leti res kupoval precej lowbudget pa sem se vedno nasankal. Zdaj pa? kupujem nekje melo pod vrhom ponudbe pa mi pralni deluje ?e 10 let, pomivalni pa tudi skoraj toliko. Vedno si re?em tisto staro pravilo: nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.

Jaz sem kupil beko za sme?no ceno (260 zni?an iz 490) 4 leta v uporabi, ima 5 let garancije. Eno leto pred iztekom garancije sem ga prodal, izguba vrednosti 100 EUR, torej 25 EUR na leto. 4 leta vsaj enkrat dnevno v uporabi, mnogo dni tudi po dve rundi perila - dva majhna otroka pa?. Kaj sem sedaj nabavil? Seveda spet beko s 5 let garancije za podobno ceno (8 kg za 290 EUR, spet neka dobra akcija), po 4 letih ga bom ponovno prodal. :) Meni se ta varianta (zaenkrat) obnese.

Da bi kupoval miele za 1.000 in ve? EUR? Bi, ?e bi imel 10 let garancije. :) Star?i so recimo nabavili nek topshit za 1400 EUR, v 10 letih se ga je ?e 4x popravljalo, s popravili vred je stal do danes ca. 1.700 EUR. Ni kaj, dobra ra?unica.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Meni pa je ikea za razliko raznih m?maxov, dipov in ostalih podobnih crap prodajaln zelo simpati?na, nekako ima "du?o", te?ko opisat v bistvu... :) Serija Stockholm je legendarna in zelo kvalitetna, tam seveda tudi cena ni nizka. Imamo pax omaro v predsobi, ki je stala precej ve? tiso?aka in ji ni kaj o?itati, hkrati tudi edino kar sem na?el na trgu, da je pasalo v predsobo (40 cm globine, 3 m dol?ine, dvojna drsna vrata). Prav tako serija besta, ki jo imamo v dnevni sobi... Tudi kuhinje recimo izgledajo super in so kvalitetne, ?e seveda ne vzame? najcenej?e.

Itak da se najde kak?na nekvalitetnen artikel, ampak design ter kvaliteta glede na ceno sta ve?inoma neprekosljiva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.